Inlägg

Inlägg som Chillamore har skrivit i forumet
Av Chillamore
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bra ämne och jag tycker det är tråkigt att utvecklingen ej går snabbare. Min åsikt är att i princip oavsett vilket användningsområde man har, så om man väljer någon inom Gamingserien så får man riktigt prispressade. Dessa svindyra "proffsgrejer" som Jabra är inte alltid så bra, de är främst dyra.

Just nu kör jag med Steelseries Arctis Nova Pro Wireless Som kostar ca 4000kr och jag kan rabbla upp positiva och brister. -Min åsikt dubbla batterier är ett måste, om man inte supersnabbt kan köra med kabel om batteriet tar slut.

Nå min rekommendation är headset är saker som reas ut stup och ständigt, mina ovanför gav jag runt 3000kr för på rea. Om man väljer billigare headset så gäller även samma där, kanske får ni ett par 3000kr headset för 2000kr på Black freday? Var då supersnabb med att köpa, men ha kollat upp alternativen innan. Genom detta sätt kanske ni inte får exakt den modell som ni helst önskade, men ni lär få bäst headset för pengarna.

*edit*
Något tråkigt är headset inom företag. De anställda får en laptop med skärmar, dockningsstationer och annat för 50 000kr. När de behöver sova ute så får de bo på ett hotell som kostar runt 1200kr natten. När det gäller headset som de använder konstant, så duger väl ett par för 399kr tycker cheferna?

Såvitt jag vet finns det inget annat trådlöst headset med en hot swap-lösning, vilket känns både märkligt och tråkigt. Jag har precis som du också Nova pro och kan störa mig på vissa detaljer, typ att man måste slå av headsetet två gånger för att få bort kopplingen till mobil och dator. Vänder man på det är det samtidigt jäkligt nice att ens ha möjlighet till att koppla upp dubbla enheter.

Av Chillamore
Skrivet av zogez:

Förstår inte riktigt varför allt spelas in när man jobbar med ett spel, Varför är det nödvändigt?
Tycker det är en större risk FÖR läckor när allt ska sparas, Som Rockstar tydligen gör.

För att det är jobbigt att hämta alla kollegor och samla dom runt sin arbetsplats. Även om jag har jobbat på kontoret det senaste halvåret så skickar jag bilder (ingen vits med videos i mitt arbete) på olika saker till mina kollegor över Teams, även om dom sitter 20 m bort. Det är helt enkelt smidigare så.

Av Chillamore
Skrivet av 144p:

Skall införskaffa mig ett nytt schysst tangentbord. Har tidigare bara kört med "gaming" från corsair och qpad.

Vill gärna ha fullsize + silent red + ISO nordic och har därav tittat en del på Varmilo VA109 Moonlight MX Silent Red, https://www.inet.se/produkt/6100848/varmilo-va109-moonlight-m....

Tänkte byta ut keycaps till dessa (då vanilla på Varmilo VA109 Moonlight ser hemska ut enligt mig) https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/enjoypbt-9009-keycaps-set...

Samt ett handledsstöd https://www.inet.se/produkt/6608541/hyperx-wrist-rest

Detta landar på ca 3500 kr. Det är en del pengar för ett tangentbord . Är det någon som har nån input? Keycapsen kostar satan men lyckas inte hitta några andra jag fastnar för på maxgaming webhallen eller inet.

Om du inte har hunnit köpa något tangentbord ännu så kan det nedan vara ett alternativ. Jag själv har ungefär samma krav som du men har framförallt reagerat på att det du länkade hade otroligt ful plast i själva "chassit"(?).
https://www.inet.se/produkt/6102820/varmilo-vea109-charcoal-v...

Ett annat alternativ är ju Kechron K4 V2 men där du får beställa brytarna på annat håll. Verkar dock knepigt att få tag på brytare, och personligen tycker jag inte om att sladden kopplas in på sidan av tangentbordet, så jag beställer nog det från Varmilio.

Av Chillamore

Jag finner det förvånansvärt svårt att hitta ett tangentbord som faller mig i smaken. iQunix F96 har hittills varit närmast, framförallt på grund av att jag vill ha 96%-layout. Problemet där är att den inte finns med silent red-brytare på Inet samt att jag har lite svårt för att tangentborden ska sticka ut så mycket. Datorn står i dagsläget i vardagsrummet och jag skulle helst vilja att den smälte in med resten av inredningen.

För att punkta upp mina önskemål:
•Silent red-brytare
•Iqunix F96 layout
•Iqunix F96 funktionalitet med möjlighet till trådlöst
•Eventuellt ännu smalare ramar än de på Iqunix och Varmilio
•RGB-belysning som enkelt går att styra samt slå av. Belysningen bör endast lysa genom bokstäverna och inte runt själva knapparna.
•Varmilo VA88M Charcoals utseende i övrigt (färg, mer avskalad baseplate utan synliga skruvar osv). Ett alternativ till den gråa färgen skulle kunna vara en något ljusare grå (Mionix Wei?), marinblå, eller blåbärsfärgen från iQunix F96: Blueberry.

En vild tanke hade varit ett tangentbord med dubbla utbytbara batterier likt SteelSeries Arctis Pro Wireless. Helst skulle man ha möjlighet att ladda flera batterier samtidigt i chassit, tänk en dockningsstation installerad i 5,25"-platsen.

Av Chillamore

Är det inte bara att hans lurar har mer diskant och mindre bas vilket gör att det är lättare att lokalisera var ljudet kommer ifrån? Det borde du kunna justera i Windows med hjälp av någon drivrutin eller liknande.

Av Chillamore
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ett problem är spelen man minns från förr och hade så roligt med var roliga för att det var nytt och man ej hade så mycket annat att jämföra med. Se det lite som att man har gått vilse i skogen i 3 dagar utan mat och sedan hittar man en färsk Snickers, denna godisbit kommer smaka så otroligt gött. Medans samma godisbit i vanliga fall inte på något sätt är dålig, men det är inget man anstränger sig för att köpa.
Så gamla spel och filmer man älskade förr gjorde man till stor del på att utbudet var så mycket mindre.

När det gäller GTA 3 och nyare GTA spel så ser jag dem mer som samma spel fast förbättrat grafiken, de nya spelen är ju i princip likadana fast bättre. Man får gå tillbaka till GTA 2 för att få en helt annat spel och denna skulle man kunna göra en remake på.
Jag ser dessa remake mer som ett enkelt sätt att mjölka mer pengar, det ger oss konsumenter inte så mycket.

Håller inte riktigt med dig där. Jag körde igenom både Vice city och San andreas till 100% förra sommaren och tycker verkligen att spelen fortfarande håller och är genialiska. GTA V är lite halvkul att köra heists online men även om jag har kört igenom storyn i spelet så har jag inte alls känt mig lika road i "HD-universumet" som jag gjort i "3D-universumet".

Av Chillamore
Skrivet av UndaC:

Vi tar gärna feedback på det nya quiz-systemet och dess funktioner här i tråden!

Även om jag inte läste att ni hade ett nytt system i artikeln så märkte jag att något var off. När man besvarar en fråga så blinkar det till på ett sätt jag upplevde vara lite jobbigt. Sen tyckte jag att det var lite långt mellan knappen "nästa fråga" och svarsalternativen, men just den delen kanske inte var så stor skillnad mot gamla systemet.

Av Chillamore
Skrivet av hypermode:

Köpte ett Steelseries Arctis Pro för ett par månader sedan. Att man kan växla batteri i luren är så jäkla smidigt. Ingen downtime eller sladdar alls. Kan inte tänka mig gå tillbaka till vanlig laddning av lurar.

Känner samma här! Dessutom är det ett av få trådlösa headset som faktiskt kan passa in i ett vuxet hem. Lite märkligt att fler tillverkare inte hakar på idén om dubbel uppsättning av batterier bara. Jag kan tycka att det hade varit trevligt med lite fler alternativ än Steelseries för att exempelvis få möjlighet till bättre passform eller bättre ljud.

Av Chillamore
Skrivet av Aphex:

Men lik förbannat blir befolkningen bara äldre och äldre. Är det då verkligen färre gifter vi behöver?

https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/bostadsmarknad/o...

Det kanske är av den anledningen folk förespråkar färre gifter..? Det största giftet för miljön lär ju i slutändan vara människan, så om vi minskar mängden gift och därmed livslängden så mår åtminstone jorden bättre. *tar på foliehatten*

Av Chillamore
Av Chillamore

Jag ser inte riktigt problemet. Om man blir rånad eller bestulen på kortet så lär man väl ändå spärra det tämligen omgående..? Gör man inte det så tolkar jag beloppsgränsen som totalt 2000 kr, alltså en bråkdel av vad en mobil kostar idag.

Av Chillamore
Skrivet av noxela:

Jo, du är nog lite ute på en cykeltur 34" motsvarar 4 st 17"-skärmar om man bara bryr sig om skärmytan. En bättre jämförelse är att en 34" är en 27" som har dragits ut 33% på bredden. Så dina två 27" blir bara 1,33 när de ersätts av en 34" ultrawide.

Cykla är alltid trevligt! Meningen med min jämförelse är att jag vill påvisa att om jag nu använder programvara för att dela skärmen på mitten så blir ytan som är kvar att jobba på väldigt kvadratisk och liten. Speciellt inte om man både vill jobba i CAD och ha något underlag uppe samtidigt. Tur nog fanns det någon gammal 24" i källaren som jag kunde sno. Dock med kassa färger och en upplösning som inte lirar speciellt bra med 3440 x 1440.

Nu när jag kollar upp måtten, och inte bara killgissar, så ser jag att en bättre jämförelse hade varit 2 st 20"-skärmar i 5:4-format. Det är lika brett som 34" ultrawide men 2 cm lägre.

Av Chillamore

När jag bytte jobb så gick jag från att ha 2x27" till 1x34" ultrawide, vilket gav mig fullständig panik. Om jag inte är helt ute och cyklar så lär ju 1x34" motsvara 2x17"-skärmar.
Nu när folk frågar hur det fungerar att jobba hemifrån så brukar mitt svar oftast vara att jag har bättre kontor hemma än på jobbet. Främst pga att jag sitter på 2x27" här.

Av Chillamore

Jag förstår inte riktigt alla klagomål på lifestyle-grejen det hade ett tag. Det var väl bara på typ musmatta och handledsstöd som det faktiskt märktes av? Annars var jag väldigt sugen på att köpa både deras Naos 7000 och tangentbordet Wei i grått. Tyckte de hade både snyggt formspråk och färg, något som konstigt nog inte är helt enkelt att hitta i gamingvärlden.

Förövrigt har jag också haft två Naos 7000 där scrollhjulsknappen har slutat fungera. Båda gångerna fick jag musen utbytt av deras support dock, trots att garantin hade gått ut ena gången. Kommer fortsätta vara kund!

Av Chillamore
Skrivet av Robban75:

Givetvis inte, men blev nekad garanti från Webhallen när jag såg detta, för ca. två år sedan.
Nu har jag börjat spela igen och önskar således lösa detta störande problem. De är döda och hur många, det vet jag inte. Strax under storleken på pricken ovanför i, i "Senaste provatannonserna".

Jag hade exakt samma problem på min skärm, se bild, och fick den utbytt. Kanske kan du testa höra av dig igen, alternativt till Asus egna kundtjänst.

https://i.imgur.com/OEn42d8.jpg

Av Chillamore

Även jag är intresserad att veta mer om denna skärm. Enligt mig så finns det ingen annan skärm som har bra specs utan att se ut som ett rymdskepp eller ha för tjocka kanter runt skärmen. Ganska sjukt egentligen.

Av Chillamore
Skrivet av wooldz:

Har själv en hue brygga med lampor men använder inte lamporna utan kör trådfris lampor istället. Hade älskat att kunna använda hues lampor men tyvärr har de en enorm akilleshäl. När man stänga av strömmen till dem så återställs de och kommer tillbaka med 100% ljusstyrka 2700 kelvin. Dvs har du en sambo som inte är lika road av att använda fjärrkontrollerna eller styra med google home så får man en ordentlig ljusdusch varje gång lamporna tänds och måste genast justera. OM inte 2700 Kelvin 100% styrka vad var man ville ha dvs.

Jag skickade tillbaka mina lampor illa kvickt när jag upptäckte det du skrev. Dock läste jag någonstans att LIFX inte lider av det problemet, men det är inget jag undersökt närmare.

Av Chillamore
Skrivet av vracer:

@Chillamore: Min Xbox app funkar inte i Windows 10 trots senaste uppdateringar.
Har inget konto till de heller så kan inte logga in å disable:a heller :/

Det står längre ner hur man gör det manuellt i registret.

Av Chillamore
Av Chillamore

fps_max 300

?