Inlägg

Inlägg som Johanscripten har skrivit i forumet
Av Johanscripten

Brother DCP-135C

Tjena tjena, jag har en Brother DCP-135C skrivare. Ska nu scanna in lite dokument in i datorn, då vill den att jag ska fylla på med magenta färg. Den tvär låser sig där, jag kan inte klicka några alternativ utan att fylla på magenta.

Så jag beställde hem nya färger, klickade i dem. Det står fortfarande om magenta färgen. Nu kan jag inte skriva ut något, inte scanna in eller någonting. Kan bara döda maskinen genom att dra ut el-sladden. Får en känsla utav att det är en åter ställning eller liknande som kan lösa detta.

Är det någon som haft samma problem, eller vet någon lösning på det hela? Hade varit väldigt tacksam för det.

MVH

Av Johanscripten
Skrivet av jocke92:

Du ska inte ha zyxel modemet eftersom det är ett inbyggt modem i TG789vn

Det har jag inte testat, vilka sladdar ska sitta var i min TH789vn? Har följande: SVART: PSTN GRÅ: DSL RÖD: WAN GRÖN: En telefon 1 knapp ser det ut som. Fyra hål med 1-4.

Kan detta felet uppstå om man inte är i första jacket? Har alltid kört i ett annat än de första jacket, då jag ändå inte använder telefoni så de stör inte nätet.

Av Johanscripten

Telia Digital TV

Hejsan, jag tänker skriva en liten historia om hur hela problemet har uppstått och hoppas på några fin fina svar!

Jag har beställt hem deras nya internet tjänst, det är 30mbit men inte ADSL. Det fanns något finare namn för det nu. I detta paket skulle telefoni, digital TV och internet ingå. Jag har då följande i kopplat och i denna följd: Telejacket -> Modemet (ZyXEL) -> Router (Thomson TG789vn) -> Digital boxen (Motorola VIP1003) -> Min TV via HDMI från digital boxen.

När jag startar upp boxen så kommer det upp att boxen installeras osv, det kommer fem rutor som ska bli fyllda med grön färg. Det tar ett tag men orkar tillslut fylla fyra utav dem, men inte den femte. Den blir från gul till röd. Jag googlar på problemet och i deras support kommer det upp att jag ska gå in via något som heter Firmwire configuration system och göra en fabriksåterställning. (http://www.telia.se/privat/support/teliadigitaltv/fabriksater...) Jag följer instruktionerna noggrant, läser igenom allting flera gånger innan jag tillslut genomför operationen i min digital box.

Efter dessa steg ska boxen automatiskt installeras om, vilket den också gjorde. Men nu kommer de fem plupparna upp med gul färg runt om bara. De är alltså inte i fyllda någon utav dem och enbart en stor fet svart bakgrund istället för den vita som ska vara där. Det börjar nu blinka lite smått gult i den första för att sedan komma upp en text i form utav: "Could not download the system software. Please check cables on the gateway and restart both the gateway and the STB.".

Jag följde instruktionerna och startade om hela köret för att sedan försöka igen, men samma ruta återkommer. Jag går då in på Telias support för att kolla upp vad de har att förklara om problemet. De ber mig göra en fabriksåterställning igen. Jag försöker då göra detta, men ack nej. Det fungerar inte då alla de filerna som jag raderade sist med en fabriksåterställning är fortfarande borta. Så digital boxen är med andra ord i fabriks skick. HÄR slutade jag hitta förklaringar på problemet, hittar ingen som haft samma problem som mig.

Så nu Sweclockers, jag ställer er för en utmaning. En förmodligen väldigt enkel sådan om man är insatt. Om någon hjälper mig genom detta trubbel så har ni räddat min och min familjs dag! Tack så mycket på förhand!

Av Johanscripten
Skrivet av twebbas:

Mjukvaruproblem gissar jag på.
Testa kör kommandot chkdsk /r på disken från recovery console. (xp-skivan)

Har du en tillverkarskiva (ex Dell) så testa kör diagnostikprogram på den.

Det är ett problem med filsystemet gissar jag på.
Funkar inget annat så formatera om datorn (hårddisken) och installera windows på nytt.
Lycka till!

Har tyvärr inte tillgång till någon XP-skiva för tillfället. Det finns alltså ingen annan utväg? Datorn är som sagt inköpt 2004, skivorna existerar nog inte längre.

Av Johanscripten
Skrivet av martin_opell:

korstesta minnena, ryck ur dvdspelaren och testa annan hdd om du har, För att se ifall det blir skillnad.

Är det egen byggd maskin eller färdig köpt?

Tack för snabbt svar, jag köpte den utifrån Dell 2004. Så denna dator har några år på nacken. "Korstesta minnena" - menar du byta plats på dessa?

Av Johanscripten

Blåskärm

Tjenare, har fått blåskärm på min ena dator. Jag antar att det är HDDn det är fel på. Annars ber jag om ursäkt för jag lade den i denna kategorin. Såhär står det i blåskärms informationen:

Stop 0x00000024 (0x001902FE, 0xF7B4889C, 0xF7B48598, 0xF75B621C)

Ntfs.sys - Address F75B621C base at F7577000, DateStamp 48025b

Vad är det som spökar i min dator? Tack på förhand!

Vill HELST inte formatera om den, har viktiga dokument. Men måste jag så får jag väl göra de!

Av Johanscripten

Tack för svar, jag laddar upp i 2mbit och laddar hem i 13mbit! Hur omvandlar jag detta till kb?

Av Johanscripten

Server sugen, nätverk sviker

Tjenare allihopa, tror jag skapade denna tråd i rätt forumkategori. Annars ber jag om ursäkt!

Nu är det så att jag är jätte intresserad utav datorer och nätverk. Jag har länge tänkt att skaffa mig en server som jag ska lära mig med, kanske hosta en CS 1.6 server lite Mumble med mera! Problemet är bara det att jag har 24mbit ADSL nätverk. Det känns som allting blir helt förstört om jag sitter på ett sådant dåligt internet. Finns det på något sätt någon chans att hosta något ändå?

Om inte, finns det några andra alternativ? Vill inte att mitt projekt ska gå i graven för jag vill lära mig mer om datorer(servrar) och nätverk för jag inte kan få ut fiber-lina till stället jag bor.

Har en sista fråga, jag sitter på lite gamla datorer bl.a någon gammal HP och Network dator. Tror ni jag kan fixa ihop någon OK server på dessa datorer? Samt vilka delar i datorn är viktigast för en server? T.ex grafikkort osv.

Av Johanscripten

Uppgradera laptop

Hejsan, jag har en Dell Studio 1558 som har följande komponenter: Intel Core i3 CPU M 350 @ 2.27Ghz, 4,0GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5470.

Är det värt att uppgradera laptopen med någon SSD disk eller liknande vilken såfall, alternativ vilken laptop skulle ni köpa om ni skulle köpa en ny idag?

EDIT: Kan tillägga att jag mestadels spelar Heroes of Newerth!

Av Johanscripten

Tänkte fixa nya RAM minnen och dra hem ett billigt grafikkort, då håller den till 1.6 iallfall!

Av Johanscripten

Von_OttO är du helt 100% på detta, så jag inte beställer delar som inte passar.

Av Johanscripten

Intel E210882

Jag har ett moderkort som jag inte kan identifiera, men det står Intel E210882 på den. Jag hittar inga specs eller liknande om detta moderkort. Är det någon här som kan hjälpa mig att hitta det?

Moderkortet sitter i en Network Titan burk förövrigt!

Av Johanscripten

Drivrutiner - Network Titan

Tjenare har fått en gammal datorn utav en polare och formaterade denna, det är en Network Titan *000 - Jag vet inte vilken siffra * är. Den har 3,4GHz processor och 1GB RAM iallafall om detta hjälper.

Network har ju gått i konkurs så kan ej hitta några drivrutiner till denna dator nu, hur går jag tillväga?

Av Johanscripten

Glömt lösenord Lacie Space Network 2

Tjenare köpte för ett tag sedan en Lacie Space Network 2, och direkt behövde man välja lösenord och användarnamn för administrationsbehörighet. Detta har jag nu glömt så kommer ej in på hårddisken. Tydligen ska man kunna återställa hårddisken men då förlorar jag sakerna inne i hårddisken ju. Så hur löser man detta?

Tacksam för bra svar, tack på förhand!

Av Johanscripten
Skrivet av FribBe:

Det hade jag valt.

Har detta grafikkort tillgång så jag kan ha två skärmar inkopplade? Vad heter egenskapen för de?

Av Johanscripten

Budget 2500kr, bästa valet?

Tjenare vad är det bästa grafikkortsvalet för mellan 2000-2500kr?

Kan vara både Radeon eller Geforce, menar alltså mellan ALLT på marknaden!

Av Johanscripten

Ny dator, köpa?

Tjenare har pillat ihop ett paket under gårdagen och det blev slutligen - http://www.inet.se/kundvagn/visa/758935/abdi. Är det något jag bör ändra på och vad i såna fall?

Spelen jag ska spela är HoN, WoW, CS och möjligtvis BF!

Tack på förhand!

Av Johanscripten

Dator paket, köpa?

Tjenare har nu plockat ihop ett paket och vet inte riktigt hur bra paketet är, någon som kan bedöma om det är prisvärt?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/713712/asdasd - Redigerad efter kommentarerna!

Alternativt - http://www.inet.se/kundvagn/visa/713604/2011-08-08

-Pengar är inget problem, så om det behövs ändras något för behövlig prestanda till spel såsom WOW, HoN och CS så säg gärna till!

Av Johanscripten

Gathor, varför 8GB RAM?

Av Johanscripten

#2 Jag redigerade första inlägget med infon!