Inlägg

Inlägg som zourz har skrivit i forumet
Av zourz
Skrivet av widL:

Tyvärr har jag ingen erfarenhet av AMD-chipset, men det låter konstigt att AMD skulle inkludera drivrutiner för grafikkort i installationspaketet för chipset. Är du säker på att detta Catalyst du har installerat inte bara innehåller lite inställningar som är chipsetrelaterade. Självklart ska det gå att köra AMD-chipset och Nvidia-grafikkort utan några konflikter. Tweakguides-avsnittet om ATI Catalyst har inte blivit redigerat sedan juni 2009, vilket innebär att allt som står där är potentiellt totalt inaktuellt. Med Windows 7 ska man inte behöva strula med Driversweeper och sånt, egentligen ska det räcka med att avinstallera drivrutinen.

Hur du än gör kommer du inte att ha sönder något. Mjukvara kan inte förstöra hårdvara, med undantag överklockningsmjukvara som klarar att höja spänningen till komponenter. Testa på tycker jag, det värsta som kan hända är att allt skiter sig totalt, och du hade ju ändå tänkt installera om Windows, så i så fall gör det ju inget!

prövade att avinstallera både Ati/amds drivare (dock prövade jag ej cccleaner) och nvidias drivare varpå jag körde in de senaste nvidia drivarna med en "clean" installation. Felet verkar dock ej ha ändra sig så jag funderar på en formatering ist. En fråga bara, satte Dvd:n till bootable device i bios samt sätter i win 7 skiva men den skiter i det. Måste man göra på ett annat sätt än tidigare för att formatera ?

Av zourz
Skrivet av widL:

*Tråd flyttad*

Om man ska vara petig så hör denna tråd hemma i forumdelen för lagring, men jag tycker att det verkar drastiskt att formatera om hårddisken, så jag lägger den här så länge, så kan vi ge dig lite råd om hur du löser problemet.

Varför inte bara avinstallera det du inte behöver? Kolla i lägg till/ta bort program om du har "Catalyst Install Manager" eller liknande. Avinstallera annars allt som har med AMD/ATI att göra, rensa registret med CCleaner, och börja om med installationen!

Som svar på din fråga så formaterar man en hårddisk, inte Windows. Formatering av en hårddisk raderar all information på disken.

My bad, menade självklart formatering av hdd:n. Anledningen till denna fråga är att jag har för mig att jag läste förut på sweclockers att någon hade problem med att tabort grafikdrivrutiner och även fast de hade formaterat hdd:n så fanns det spår kvar.

Problemet jag har haft är att min Nvidiakontrollpanel krashar såfort den skall öppnas, hinner inte ens in på den. Fick tips om att läsa på tweakguides, updatera mina moderkortsdrivrutiner, avinstallera både Ati/amd och Nvidias drivrutiner och installera nya nvidiadrivare. Läste igenom Nvidia-avsnittet på tweakguides och förstod det på det viset att man skulle avinstallera via lägg till/ta bort program och sedan köra en automatisk driversweeper. Det skulle i de flesta fall räcka. När det kom till Ati/amd kändes det lite mer avancerat och det stod inget om windows 7 utan bara om Xp och vista. Det verkade som man var tvungen att ta bort enskilda filer manuellt med Vista allt nyare operativ och det stod att man skulle vara väldigt försiktig så man inte tog bort fel amd filer. Är rädd att jag skall ta bort något som fuckar upp det för moderkortet då det stod chipset/catalyst på moderkortsdrivrutinen när jag installerade den. Trodde det var någonting jag var tvungen att ha och att chipsetdrivern och catalyst var sammanbunda på nått sätt.

Skall ändå formatera hdd:n snart och tänkte att det kanske var minst krångligt att bara börja om på ny kula (obs hddn var ny när jag byggde datorn, använde inte alltså inte operativet från ett annat datorbygge). Kan ju dock testa att ta bort drivarna till amd först och se om det funkar bättre. Vill bara inte riskera att ha sönder nått, Men det kanske man inte kan?

Fungerar CCcleaner bättre än driversweeper för amd drivare ?

Av zourz

Formatera, försvinner alla drivers då ?

Tjenare, råkade tabba mig lite när jag skulle lägga in drivrutinerna och fick med catalyst när jag skulle installera chipsetdrivare. Har läst lite guider på hur man tar bort Ati drivare på tweakguides och känner mig lite osäker på vad och hur jag skall ta bort. Så min fråga lyder som så. Försvinner alla grafikkortsdrivare samt residue osv om man formaterar om windows ? För övrigt har jag Windows 7.

Moderkort = Msi 870A-G54
Cpu = X4 955 3.2 ghz
Ram = Corsair 4 gb ddr3 Xms3
Gpu = Gigabyte GTX 560 Ti oc

Av zourz

Driver problem Gigabyte GTX 560 TI

Tjenare allesammans! Har precis byggt ihop min forsta dator och har stott pa lite problem. Berattar allt jag gjort hittils, kan ju vara nagat jag missat. Installerat Windows 7 64 bitar, gjort en complete installation av drivers till moderkortet (bla ingick det catalyst controlcenter i chipset drivarna), installerade grafikkortsdrivrutiner fran cdskivan jag fick med graffet, gjorde sedan en uppdatering till 266.66 (nyaste) genom att valja compressed (recommendet) i drivrutinsmenyn. Nu nar jag forsoker oppna Nvidia controlpanel sa stor det bara NVIDIA Control Panel Application 3.5.860.0 has stopped working
Windows can check online for a solution to the problem.

Nogon som vet vad som ar fel ?
Btw, marker nu att jag verkar ha fott amerikansk skrivbord, hur andrar man till swe?

Mitt systen ar

MSI 870A G54
AMD 955 3.2 Ghz
4 gb 1600 mhz ddr3 xms3
Gigabyte GTX 560 Ti oc
Samsung 1 Tb spinpoint
Samsung Dvd
Xfx core 550 W
Cooler master 430 elite + extra flaktar

Edit fixade hem cpu z och kollade lite i graphicsfliken. Star att det ar Nvidia Gefore GTX 560 Ti men under clocks star det. Core 50 MHz, Shaders 101 MHz, 135 MHz, kanns lite skumt ?
Edit testade att starta ett spel och da Verkar dock som den gar upp till normalt. dvs 900 mhz core, 1800 mhz shader och 2004 i memory. Problemet med att jag inte kommer in pa Nvidias kontrollpanel kvarstor dock. Nagon som vet vad som kan vara problemet ?

Av zourz

Ram slots ?

Tjenare allesammans. Håller på att montera min dator och funderar lite ang ram, har läst igenom moderkortetsmanualen och där illustrerar de att man för dualchanel kan ha ramen i slot 1 samt 2 ( 2 stickor), 1 2 3 och 4 (4 stickor) samt köra varanann slot. Många brukar ju säga att man skall ha i slot 1 och 3. Har även hört att på SB kan man använda 2 och 4. Hur skall det egentligen vara ? Har ett MSI-870A-G54 AM3 och blir lite förvirrad när det både står att man skall hoppa över en slott och ej.
Hur kan man senare verifiera att de verkligen körs i dualchanel ?

Av zourz

Datordelar köpta.

Har nu köpt alla delar till mitt system och det börjar bli dags att sätta ihop. Har läst på en hel del om ESD och förstått det på det viset att man skall jämna ut sig själv mellan lådan och datordelarna. Typ köra esdhandledsskydd till chassiet och helst ta lite på påsarna som komponenterna ligger i innan man tar ut dem. Tänkte själv sätta i processor, fläkt och ram i mobot innan jag sätter i det i chassiet eftersom det verkar enklast och undrar vilket underlag som är bäst att ha allt på när man monterar. Har dels ett glasbord med en metallfläns längst kanten (metalben som har kontakt med glaset) och ett vanligt träbord, vilket är bäst? Kommer förövrigt lägga komponenterna på sina påsar medans de väntar. Sen undrar jag hur man lättast tar ur ett moderkort ur leveranspåsen utan att skada det med esd, är det säkert att hålla i en av baksidans anslutningsportar (eller blir påfrestningarna på kortet för stort då ?) eller skall man ta över processorsockelns med pekfinger osv och tumme på andra sidan ?

Har detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/354368/2011-04-08

Kommer som sagt köra ett nvidiakort på en crossfirebräda, vad jag har förstått så spelar det ingen roll så länge man bara har ett kort, någon som vill verifiera det ?

Av zourz

Tjenare! Köpte en I5 2500K idag och velar mellan ASrock P67 Extreme 4 och MSI P67A-GD55. Är lite orolig över att jag skall få dessa hängningar och undrar vilken av mobosarna som är lättast att "fixa" till om man får dessa problem.
Föresten, får man göra biosuppdatering osv med bibehållen garanti ?

Mitt system i övrigt kommer väll se ut som så:

Gigabyte GTX 560 TI Oc
1 TB Samsung F3 spinpoint (system disk)
8 Gb corsair 1600 mhz xms3 (Blir väll troligen i 1.5V 1066 mhz)
Samsung DVD brännare av någon sort.
Något bra nätagg
Någon sjysst låda

Av zourz

Blir nog faktist bara spelande på denna dator. Jo egentligen skulle man ju kunna köra på 8 gb så har man det gjort. Undrade mest om det fanns några därute som hade välfungerande system och kunde fingervisa lite på vad som funkade bra när det gäller proc/moderkort/ram? Någon som vet om det där modulära XFX nätagget har samma komponenter som det billigare XFX 750 wattaren ? Har som sagt gått på just Core edition eftersom har hört att seasonics prylar är bra.

Av zourz

Första bygge, Sandybridge

Tjenare! Lyckades komma över dessa prylar till rabatterat pris idag:

http://www.inet.se/artikel/5309986/intel-core-i5-2500k-3-3ghz

http://www.inet.se/artikel/5409095/gigabyte-geforce-gtx-560-t...

http://www.inet.se/artikel/4303589/1tb-samsung-spinpoint-f3-h...

Och vill nu beställa resten av delarna. Har väll i stort sett bestämt mig för ett moderkort med stöd för Sli/crossfire, 4 gb ram och en nätdel som pallar med ett till GTX 560. Det är väll detta jag har kommit fram till. Obs, jag skall inte köpa skärm, os eller liknande. Det är bara datorn i sig som skall införskaffas

http://www.inet.se/kundvagn/visa/334021/2011-03-31

Vill helst ha ett moderkort där risken för problem är liten då detta är mitt första bygge. Har nämligen hört att endel har problem med hängningar osv men att vissa får ordning på det genom att stänga av strömsparfunktionerna på moderkortet alt ändra latenserna på minnena. Några tips på ett bra "problemfritt" moderkort i 1300-1500 kr klassen?

Snackade lite med dem på inet och xms:arna skulle fungera bra att köra i 1.5 V såsom det är rekomenderat för SB, utan stabilitets problem osv. Någon som tycker att jag borde satsa på några andra ? Tror förövrigt att det räcker med 4 gb för mig.

Såg nu att XFX 750 Wattare var slut, vet inte riktigt hur jag skall göra. Ville helst satsa på den då det känns mer framtidssäkert än 650W, har tänkt att ha denna dator i ett antal år och man vet inte vilka grafikkort man vill stoppa i senare. Skall nog ringa till inet och fråga när de får in den.

Av zourz

Sorry, visste inte riktigt vart jag skulle lägga den, tyckte inte riktigt jag hittade någonstans där den passade in så jag la den här eftersom det bla stod "butik". Vart skulle den ha vart ? Övrigt ?

Någon som vet hur det är med detta butikserbjudande ?

Av zourz

Inet banner

Tjenare, undrar om någon vet hur länge inet Stockholm har haft premiärpriser. Har för mig att de smygöppnade i Torsdags men idag var första gången jag såg bannern angående premiärpriser så jag antar att det börjar imårn ?

Av zourz
Skrivet av Tjalle.2000:

Tack, jo det blev ett GB 560 OC 1gb tillslut. Man kan ju alltid byta om det skulle bli problem men det verkar som att de flesta av dem ändå funkar bra. Kan ta ett par dagar att få det dock eftersom det med största sannolikhet skall bli ett utbyteskort från inet för mitt 5670 (+mellanskillnad ofc ).

Under tiden så fick nedanstående citat mig att ta en extra koll på 560/6950/6970:

Jag tog och räknade om SweC överklockningsresultat i 560 och 6950/6970 testen* till %(6970 som referens), och slog ut resultaten på ett medelvärde för respektive kort. Om jag nu inte har räknat helt fel så borde det bli såhär:

6970(945/1445) - 105,75%
560(1000/2000/2450) - 100,15%
6970(stock) - 100%
560(975/1950/2242) - 97,5%
6950(885/1385) - 96,9%
560(900/1800/2100) - 89,4%
6950(stock) - 89%
560(stock) - 82,8%

Nu har man inte rört volten på 6950/6970 men jag hittade detta http://www.overclock.net/ati/946615-truth-behind-unlocking-am... där han kommer fram till att ett upplåst 6950 bara tjänar ca 3% medans ett överklockat 6950 (upplåst eller ej) presterar som ett stock 6970. Det verkar alltså svårt att få ett 6950 att prestera över ett 6970 med mer än någon %.

Min slutsats: Att ett stock 6950 presterar bättre än ett stock 560 men att t.ex. GB 560 OC 1gb presterar bättre än ett stock 6950. Om man sedan maxar båda så presterar 560(1000/2000/2450) och 6950(920/1375 upplåst eller ej) i princip likvärdigt med ett stock 6970. Kanske att 6950 ger en fps mer eller så men då kostar det också 300-400 kr mer :). Dock så tror jag 6950 presterar bättre om man kör på högre upplösning än 1920x1080.

Jag kör därför på GB 560 OC 1gb som sägs vara ganska tyst och sval medan en del verkar klaga på ljudnivån hos GB HD6950 2gb.

* http://www.sweclockers.com/recension/13357-nvidia-geforce-gtx...
http://www.sweclockers.com/recension/13175-amd-radeon-hd-6970...

Oj vilket arbete du har lagt ned, snyggt! Jag håller tummen för att du får ett bra kort. Fick lite second thoughts när man läste igenom den där nvidiaforumtråden och började söka info i Amd forumet. Verkar som den almänna uppfattningen är att amd är lite slöa med att fixa bra drivisar. Vet inte hur många som har problem med just 6950 2 gb men det verkade vara vissa som hade jobbiga drivrutinsproblem.
För GTX 560 Gigabytekorten verkar det istället vara hårdvaran som spökar lite på vissa kort. Tror endock att det är lättare att göra något åt hårdvaran, alltså skicka tillbaka kortet och få ett nytt alt höja spänningen/sänka clocken. Sen är det ju oifrånkomligt att GTX 560 TI känns mer prisvärd än 6950 2 gb.

Hur funkar det egentligen om man får exempelvis ett GTX 560 Gigabytekort som inte är stabilt, är det ett reklamationsärende om man vill skicka tillbaka det ? Brukar exempelvis Inet vara svåra att ha och göra med när det gäller sådant eller är det bara en done deal där man skickar in kortet och de skickar ett nytt ? Vem betalar frakt osv tillbaka för kortet och hit för det nya ?

Av zourz
Skrivet av Rådström:

Annons?

80% Verkningsgrad betyder inte att agget kan leverera 80% av specad effekt utan att om dina komponenter drar 400W så kommer det dra 500W vid uttaget då 20% försvinner (blir värme etc. enligt energiprincipen) Ett riktigt bra agg ska kunna leverera full effekt men agg mår bäst vid 80%-90%.

Med två 560's skulle jag nog köra på 750W eller 850W beroende på resten av din setup.

Länk skulle det ju stå, blev lite fel. Ahhh okej, var osäker på hur det var angående verkningsgraden.
Bra då vet man då.

Systemet i övrigt kommer väll bli någonting i stil med Amd 955 (till att börja med) och ett moderkort med stöd för sli. Troligtvis ett moderkort som har stöd för bulldozer genom flashning av bios. Troligtvis 1 Tb 7200 rpms hdd och 4 gb ram i en hastighet av 1600 mhz. Samt självklart en dvd brännare av enklare typ.

Av zourz

Tjenare allesammans. Har funderat lite över datorbygge själv och såg denna annons. Verkar ju vara ett riktigt bra pris på det där nxzt 650 watts nätaggregatet. Har själv tittat endel på XFX Core modeller (ex 750 W) eftersom de har fått bra kritk. Ser att den här ligger mitt emellan XFX Core 650W samt 750Wattaren i pris och har därför funderat på att beställa ett sånt. Det planerade grafikkortet jag tänker införskaffa är ett icke referens GTX 560 som är fabriks överklockat (Msi, asus) och jag hade tänkt förbereda riggen för en eventuell sliuppgradering. Läste GTX 560 testet och vet dock inte om jag tänker riktigt rätt med effekten.

Testsystemet inklusive 2 stycken GTX 560 skulle ju dra 581 Watt vid väggen i Furmark samt 523W vid väggen i 3dMark Vantage. Eftersom Sweclockers använder ett nätagg som är goldklassat så kan väll det komma upp i en verkningsgrad på 90%

90 % av 581 W är ju 522.9 W och eftersom nxzt 650 W också är goldklassat så tar jag förgivet att verkningsgraden är ungefär densamma (har hört att de är närmare 90%).

650W x 0.9 = 585 W

Känns som det kanske är lite tajt. Hm kanske är bäst att gå på ett XFX 750 wattare för några kronor extra ?

Av zourz
Skrivet av Tjalle.2000:

HD6950 2gb kostar ju en ~300kr mer. Dessutom så har jag läst om en del fall där 6950 inte orkat köras som ett 6970, troligen pga att 6950 korten är ett 6970 som inte ansågs hålla måttet i fabrik och låstes då till ett 6950 där det borde klara sig bra. Samtidigt så verkar 560 gå att klocka upp till en nivå där det närmar sig 480/570 vilket i sin tur ligger tämligen nära ett legitimt 6970. Så det verkar inte spela så stor roll utan mer om man lyckas få tag på ett bra exemplar som orkar klockas/låsas upp bra. Dessutom så är jag lite trött på strul med AMDs drivrutiner och tänkte testa om Nvidia sköter sig bättre.

Detta är hur jag tänkte iaf när jag beställde mitt 560 idag.

Grattis till nyförvärvet! Vilket av dem blev det då, Gigabyte ? Du kan väll rapportera här sen vad du tycker om kortet ? Berätta om det är stabilt i stock-klock osv.

Av zourz
Skrivet av LoTex94:

Låt mig säga såhär då, det är lika säkert att låsa upp 6950 som det är att klocka dvs nästan idiotsäkert, SÅ LÄNGE du inte lägger in ett 6970 bios, dvs 6970 timings till minnen och allt, det är det som förstör korten Kör du bara med ett moddat 6950 bios så är det ingen fara alls

Jag förstår dig, hade jag kollat på 560 lite närmare före jag köpte mitt så helt klart att det hade varit en bra kandidat, men jag valde 6950 av just de anledningarna att det 1) Gick att låsa upp till 6970 2) klockar väldigt bra om jag får säga det själv 3) jag fick mitt Gigabyte för ett sjuhelvetes pris (2199
Men 560 kanske är ett bättre val för just dig om man såklart får det att klocka bra

Edit*
Förresten, om du klockar 560 så den ligger på 570 nivå...så tar det förmodligen stopp där, men då kan ju 6950/70 ha ytterligare ~25% OC potential kvar Tänk på att det egentligen inte går att jämföre ett klockat kort mot ett av annan modell med stock klock. Jovisst 560 blir bättre än 6950 stock om du klockar mycket, men tänk då mot ett likvärdigt klockat 6950, det blir ju fortfarande bättre än 560 då?

I Sweclockers test av GTX 560 presterar Asusen med stock klock bättre än ett 6950 2Gb i fler speltester än vice versa. Kortet ligger ju mellan 6950 2 gb och 6970 2 gb med stock-klock. Visst det är ju lite overklockat från fabrik men de flesta verkar ju kunna klämma ut mer än så ändå. För att få ett 6950 2 Gb att prestera generellt sätt bättre än ett Asus GTX 560 stock så måste man ju låsa upp det och efter det så är ju kortet ändå bara marginelt bättre än asuset och detta till ett dyrare pris samt med mer krångel. Ville helst bygga ett så problemfritt och prisvärt system som möjligt. Med tanke på att det är ungefär ett hopp från 2000 kr till 2400-2500 för ett 6950 2 gb så känns det nästan som det är lika bra gå all in och köpa ett GTX 570 för en femhundring mer isåfall. Då har du ju bättre prestanda än 6970 2 gb stock och överklockninsmöjlighet. Men jag valde just GTX 560 för att det känns som man får mest prestanda för pengarna på den nivån jag har valt att lägga datorsystemet.

Edit: Meningsbyggnad

Av zourz
Skrivet av LoTex94:

Du har inte funderat på 6950?
6950 med moddat bios och klockat är ju tveklöst bättre än något annat Nvidia kan kasta på´n i den prisklassen

Edit*
Syftar då såklart på 2 Gb versionerna Sapphire hade nog ett med annan kylare (ref korten låter lite mer än man vill)

Tjenare Lotex, jo jag har självklart funderat på 6950 2 Gb, var också sugen som fasiken på greattechs 6970 2 gb erbjudande på 2390 kr men hittade inte tillräckligt med info om just VTX så jag avstod.
Anledningen till att jag har vart mer intresserad av Asus och msi GTX 560 har varit för att de känns som man får mer prestanda till ett billigare pris (nåja, iallafall till det som jag vill använda det till"). Om man kollar på Asus GTX 560 så kostar det ju runt 2000 kr och det presterar bättre i Bad company 2 än ex 6950 2 gb som ligger på ungefär 2300-2400 kr. Asuset är ju nästan lika bra som 6970:it som i sin tur kostar runt 3000 kr. Visst har har man ju läst att man skall kunna låsa upp 6950it (2gb) med 6970 bios alt 6950 moddad bios men det verkar som att det inte är 100% säkert. Har även hört att 6950 kretsen inte tål lika mkt ström som 6970in och att man därmed kan få problem. Skall dock sägas att jag giller referensdisignen eftersom det är bra med utblås där bak på kortet om man får för sig att köra crossfire. Men som sagt, vissa GTX 560 kort skall väll gå att klockas så att de når GTX 570 prestanda och det kortet spöar ju både 6950 2 gb och 6970 2 gb i de spelen jag vill köra.

Av zourz
Skrivet av Tjalle.2000:

OC korten har haft problem också, inte bara SOC korten.

Kolla t.ex. http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=193106 för källa. Folk där har visserligen problem med alla möjliga märken men jag tycker att Gigabytes OC och SOC är något överrepresenterat. Man kan hitta kommentarer om detta lite varstans på nätet men det verkar som om att vissa av korten inte klarar av GBs överklockning. Detta gäller inte alla exemplar dock så det kan nog bero på om man har tur (och får ett bra ex) eller inte. Kan ju alltid skicka tillbaka det annars även om man måste vänta lite :).

/Tjalle

Det var bla den tråden som gjorde mig lite fundersam över valet av grafikkort. Här även sett någon tråd här på sweclockers ang gigabytes oc kort och att de tydligen inte skulle klara stock-klock. Verkar ju som de flesta kommer till bukt med just gigabytekorten genom att sänka klockfrekvensen men det är ju synd att skaffa nått som man vet att man troligen kommer få problem med. Det här är mitt första egna bygge så man vill hellst ha så lite som möjligt som kan krångla.
Även om vi har en bra ångerrätt här i Sverige när det kommer till internetköp så känns det som sagt lite drygt om man måste betala frakt fram och tillbaka för flera kort. Kan tänka mig att detta även kan gå under reklamation men då är ju kraven lite hårdare, har för mig att de måste testa och få samma fel mm.
Kanske dock inte är ett problem om man väljer en välrenomerad firma såsom inet alt komplett.

Av zourz
Skrivet av zarkov:

En disk beställd, tack för snabb respons från staff.

Skillnaden mellan diskarna är marginell, USB2 flaskar långt innan en 5400rpm-disk gör det. Den enda skillnaden här är väl egentligen söktiderna, de blir ju kortare med snabba diskar. Dock hittar jag inga 7200rpm-diskar på 2TB för det priset, det närmaste är väl MyBook med USB3 för 995kr. Jag skulle aldrig välja 1TB 7200 istället för 2TB 5400 ens om priset vore det samma, än mindre om 1TB är dyrare.

Ahhh ber om ursäkt. Den externa hdd jag hade sett var på komplett och jag antog att spindelhastigheten var hastigheten den snurrade med. Ser nu under namnet att det var en 5900 rpmare. Så tokigt det kan bli ibland. 1 TB:aren jag äger har några år på nacken, köpte den för 1000 kr och då var det inprincip så billigt som det blev, 1 GB/kr. Den på komplett var förövrigt på 2 TB.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=596860#extra

Av zourz

GTX 560 Ti Problem ?

Tjenare, har funderat ett tag på att bygga en dator och har kommit fram till att ett GTX 560 Ti verkar vara optimalt för mig. Känns som bra prestanda för pengarna och vissa modeller verkar kunna bli ungefär lika bra som GTX 570 vid överklockning. Man har dock hört lite här och där att det skulle vara ett inbyggt fel i Nvidia GTX 460/560 korten. Sökte lite i forumet men hittade inte så mycket. Är det någon annan som vet någonting angående det här ?

Modellerna i fråga som jag har kikat närmare på är MSI GTX 560 Twinfrozer samt Asus GTXTi DirectCU II,
lutar dock åt det senare.