Inlägg

Inlägg som Supertuba har skrivit i forumet
Av Supertuba

https://www.tacticalstore.se/vaskor-ryggsackar/ryggsackar/511...

Kan varmt rekommendera 5.11. Köpte min för flera flera år sedan och det finns inte en skråma att prata om. Den har använts dagligen, för hiking, resor. Allt. Massvis med smarta utrymmen, och väldigt lätt att separera saker och ting. Det går att återanvända vattenfickan som fodral för Laptopen (15" MacBook Pro passade precis), som ger extra utrymme i stora delen.

Av Supertuba
Av Supertuba

Två härliga bilder från hemestern En från toppen av Fjällbacka

Och en härlig solnedgång i Skärhamn

Av Supertuba
Nytt bud: 450 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Supertuba
Nytt bud: 350 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Supertuba
Nytt bud: 200 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Supertuba
Nytt bud: 100 kr 100 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Supertuba

OVPN

Den första och enda VPN-tjänsten jag har använt än så länge och kan varmt rekommendera. Bra hastigheter upp och ner, har 100/10 med telia fiber och får 250/100 med VPN på så är kanonnöjd. Bra funktioner i klienten med kill switches när DNS inte längre kan döljas m.m. sedan vad jag förstår så har de inga loggar eller sparar något då deras servrar förlitar sig på RAM och saknar HDDs helt.

Av Supertuba

Användare: @ch1llone
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Post
Produkt: Hörlursförstärkare

Positivt:
Bra packad vara, funkar kanonbra.
Mycket lättsam och trevlig kommunikation.

Negativt:
Inget negativt.

Slutbetyg: 5/5

Av Supertuba

SSD visar fel tillgängligt utrymme

Hej,

märkte tidigare idag att min ssd plötsligt var väldigt full så jag satte igång WinDirStat för att checka vad det var som tog extremt mycket plats. Visade sig vara windowsapps, specifikt Gears of War 4 (116gb!), vilket ledde till att jag avinstallerade spelet. Problemet är att även om det inte dyker up i WDS längre så har tillgängligt utrymme på C-disken inte ändrats ännu... Är det någon som har någon aning om vad det kan bero på?

EDIT:
Tråden kan låsas! Problemet är löst

Av Supertuba

Nu var det ett tag sedan klockan var på armen men brukar använda min Tissot

http://imgur.com/7faijBx

Av Supertuba
Skrivet av lappen81:

@Supertuba: Jag kör en NUC idag, fungerar bra men saknar stöd för casting går att lösa med apple tv eller chromecast vilket saknar stöd för vissa format typ atmos.
Beställde just en nvidia shield som stödjer allting native, har en PMS förinstallerad och har cast support, fungerar det bra så säljer jag min NUC och min chromecast

Android live tv stödjer tydligen USB tv tuners ska komma i en framtida update för shield, förhoppningsivs ger det PLEX DVR
Shield stödjer eller ska stödja smarthem, ska tydligen komma en dongel med zigbee och zwave support

NUC:en i sig kommer inte behöva casta då denna ska vara direkt kopplad till receivern som går vidare till projektorn. Jag har en gammal uppsättning med trådlös mus och tangentbord som kan fungera som mediakontroll för denna maskin Chromecast kommer användas mestadels om jag vill sätta på en film på tv:n i vardagsrummet eller kanske hos någon polare.

Jag vill gärna få en uppdatering på hur shielden funkar för dig dock! Det lät smidigt

Av Supertuba
Skrivet av anon76929:

Berätta gärna vad det skulle tillföra att partionera en del av en SSD för ditt OS?
Vad jag vet tillför det inget vad det gäller prestanda eller tillförlitlighet i dagsläget.
Ubbe

Jag kunde varit tydligare, men det jag menade var att istället för att köpa en m.2 sticka för OS och även en 2,5" HDD för lagring så skulle jag kunna skippa m.2 helt och istället partionera HDD:n för att ha en del till OS och en till lagring.

Skrivet av Trigger:

Prestandamässigt kanske nej men blir ju lättare att hantera backup av data mm. Visst går det lösa med mappar osv. Men vänd på frågan, varför inte?

Sen gällde väl inte frågan att dela upp en ssd på flera TB, utan en mekanisk disk?

Nej ingen SSD på flera TB, någonstans får jag begränsa slutsumman och därför kör jag på en HDD för en bärbar maskin (2,5") istället.

Av Supertuba
Skrivet av reaperishere:

Du får ju plats med en 2,5" HDD i NUCen plus en M.2 enhet. Det finns en 2,5" disk på 2TB som passar till NUCen så du kan ju köra på en sådan kanske om du behöver mer lagring och så kör du en M.2 SSD som systemdisk.

Annars blir det inte så mycket dyrare att sätta ihop en mindre Server/NAS combo ifall det inte gör något att den är lite större än NUCen.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10285681/

+1

Såg nu att det fanns 2,5" upp till 3-4Tb om det skulle behövas det med. Funderar dock på att vänta med m.2 köpet och istället partionera en liten bit till mitt OS.

Förresten, har du några tips om OS som kan passa kanske?

Av Supertuba

Intel NUC som server/mediaspelare

Det har blivit dags att lägga en investering i en hemmaserver och har gått och funderat över att sätta upp en NUC som en server för diverse program jag inte längre vill låta min stationära köra.

Det inkluderar min Plex media server som jag gärna flyttar över till en mindre dator som fortfarande klarar av transcodingen och som ska vara kopplad till en receiver för att kunna användas för direkt uppspelning på projektorn. Dessutom vill jag samtidigt kunna hålla min och min käre väns minecraft server rullandes dygnet runt. Jag har även varit intresserad i att experimentera med framtida botar för Discord, Slack och dylikt som gärna får tugga vid sidan om minecraftservern. Jag är helt ny vad det gäller att sätta upp en server, vilket OS som fungerar bäst för mitt ändamål och hur jag ska lösa lagringen av filmer för en sådan liten maskin som inte rymmer mer än en OS-disk.

Tanken har varit att köpa mig följande:

Detta borde vara tillräckligt för att kunna streama åtminstone på två enheter samtidigt. Vad jag förstår vill Plex i grova drag ha en CPU som kan prestera 2000p i passmark för att streama en 1080-rulle och processorn i förra generationens NUC lyckades nå upp till ~4400, vilket borde räcka.

Vad det gäller OS tänkte jag installera Ubuntu Server, alternativt ta del av min skolas erbjudande och tanka hem Microsoft Server 2016 (dock tveksamt då jag hellre jobbar i UNIX), men som sagt vet jag inte hur detta kommer fungera med Plex. Jag vill gärna kunna ha datorn kopplad till min receiver direkt via HDMI och lika lätt kunna spela upp film på projektorn som att kunna "casta" till en chromecast från mobilappen. Tanken bakom att köra ubuntu server var mest att det är inget lull, bara en terminal där jag kan trycka igång mina program och låta det rulla på.

Den sista delen jag funderat över är lagring. 250gb kommer inte räcka långt om jag vill fortsätta expandera mitt bibliotek av filmer och bilder och därför undrar jag om det finns någon smidig lösning för att kunna koppla samman NUC:en med en större HDD (säg 3-4Tb) som kan ligga i en separat låda. Jag har varit inne på att införskaffa en NAS för all sorts lagring i hemmet, men det känns onödigt att behöva bränna så mycket pengar för att bara ha en låda för lagring som ändå bara ska accessas av en dator. Rätta mig om jag har fel såklart, jag skrapar säkert bara på ytan av vad en NAS kan vara till användning för.

Tacksam för all hjälp jag kan få av er här på Swec, jag vet att det finns gott om er här som kan mycket mer än vad jag kan

/ Hampus

Av Supertuba
Skrivet av Alling:

Måste hålla med @TobiasStockholm. 1080p RGB @ 400 ppi tycker jag är fullt tillräckligt för en mobiltelefon, men "1080p" RGBG vid "samma" pixeltäthet är en helt annan sak.

Man måste antingen skilja mellan RGB och PenTile eller avstå från att skriva om hur tillräckliga man tycker att olika upplösningar är.

(Värt att nämna är att 1920x1080 RGB har 50 % fler subpixlar än "1920x1080" RGBG, och subpixlarna sitter dessutom i ett bättre mönster som är bättre lämpat för allt som (sub)pixlar på en mobiltelefon är till för.)

Hade ingen koll på vilken pixelmatris som de använde sig av, men tack för lektionen Utgick från mina egna erfarenheter av just Oneplus 3 där jag som sagt tycker att det är pixeltätt nog. Vad OP själv anser eller vad ni anser är upp till er, men jag tycker fortfarande hen bör ta en titt på mobilen.

Nu släpptes ju även 3t nyligen med större batteri och uppdaterad hårdvara!

Av Supertuba

Har du tittat på oneplus 3? Den har ingen 1440p skärm som nexus men å andra sidan är 1080p gott och väl för en mobilskärm enligt mig, om du inte är extremt petig med hur många ppi du vill ha. Den skärmen kommer också vara snällare mot ditt batteri.

Av Supertuba

@Andreaz1: prime borta och aida installerat. Har hittat stabil klock med mycket bättre temperaturer! Tack för tipset

Av Supertuba

i5 6600k överklockingsfrågor

Jag började precis överklocka min i5:a. Har en dark rock 3 kylare och är lite fundersam om mina temperaturer kan verka onormala eller vad det kan vara.

Kör just nu 4.4GHz med 1.25v satt manuellt, dock hoppar volten mellan 1.25-1.338 under prime95. Körde prime95 i drygt 1,5-2 timmar och hade HWmonitor igång som sa att jag som max hade haft 82°C och att den låg runt 63-72 under resterande tiden.

Jag är ny inom överklockning men något säger mig ändå att 82 på ganska låg klock inte riktigt stämmer. Ska nämna att under installationen av kylaren så tyckte jag och min vän att denna satt "snett" lutande på processorn. Vi testade att lätta på muttrarna men det blev ingen skillnad så vi antog att vi bara inbillade oss och drog åt dom igen.

Vad jag lyckas läsa mig till på nätet så kan många klocka 6600k runt 4.6-4.7 med någorlunda samma volt som mig men de lyckas få temperaturer som är väl under 80. Dels beroende på att några kör vattenlösningar, men ändå sett exempel på de som lyckas ligga runt 60-65 med luftkylare i klass som min.

Om någon kunde ge lite råd och tips på vad jag bör göra skulle det uppskattas!

Mvh

Av Supertuba

@Reverze: du har PM