Inlägg

Inlägg som dahlgren har skrivit i forumet
Av dahlgren

Mer än tillräckligt med behörigheter. Onödigt höga om din nyckel kommer på vift.
Dessa bör räcka.

https://jonasdahlgren.files.wordpress.com/2024/02/api_permission...

Av dahlgren

Jag kör Loopia DNS challange från proxmox och då är mina credentials i det här formatet.
LOOPIA_User = user@loopiaapi
LOOPIA_Password = secret

Se även över att du har givit din API user rätt behörighet.

Av dahlgren

Har du behov för NASen 24/7? Jag har en server med bara några SSD som driver de tjänster som behöver vara igång dygnet runt som tex Homeassistant. Nasen startar jag vid behov via wake on lan samt på schema varje natt för att kunna ta emot backup från servern. Så om du inte behöver NAS 24/7 så tycker jag du ska köra på två enheter. KAsnke nuvarande server kan få vara bara NAS och leta efter en lite strömsnål SFF PC från tex lenovo med en SSD disk i med proxmox.

Av dahlgren

Det här känns prisvärt, ny i i kartong. Se till att välj rätt tangentbord bara. https://reuseit.se/produkt/dell-latitude-7420/

Av dahlgren

Kolla reuseit.se om det bara är för surf och ordbehandling. Köpte precis en Lenovo t480s i jättefint skick för ca 2500. Hellre än 4 år gammal kvalitetsdator än en helt ny med sämre byggkvalite.

Av dahlgren

Om jag justerar barnens tider från någon av mina enheter behöver jag slå en kod. Scrollar bara längst ner på barnens skärmtid och väljer en kod.

Av dahlgren

Satte precis upp en termometer i stugan byggd på en wemos mini D1 och 1-wire som postar temperaturen till dweet.io. Sen har jag ett powershell script på min server hemma som läser av det var 5:e minut och trycker in värdet i en influxDB som sen kan presenteras i Grafana. Mycket smidigt och skalbart, kostnaden per termometer blir under 100 kr.

Av dahlgren
Av dahlgren

Det bror ju lite på vad du vill skydda och till vilket pris. I större företagsmiljöer vill du kanske inte låta LAN prata obegränsat med DMZ utan all hanteringen och kontakt måste gå via en jumpststion. Vore dumt om någon öppnar ett skadligt e-postmeddelande som sen ändrar något på webbservern där företagets kunder handlar i webbshoppen som ett exempel.

Sen gäller det att ha minimalt med portar öppna inåt och även utåt, gärna över krypterade protokoll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Även Skoda Octavia fungerar. Inte lika stort lastutrymme som Passat och Superb men större än A4. Vi får in två vagnar i vår Octavia.

Av dahlgren

Du kan inte använda update manager om du bara har en host.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

På jobbet har jag en Dymo Rhino 6000 för att mörka kablar men den är nog lite overkill för hemmabruk. På tex Dustin finns kardborrband på löpmeter till kablar. https://www.dustinhome.se/product/5010751580/kardborrband-5m-...

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Så länge man inte har behov av att labba ned baremetal deployment klarar man sig bra med konsumenthårdvara eller enklare servrar. Även om man har möjlighet att få tag på begnade rak servrar genom jobb känns det inte så attraktivt pga ljud och ström.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Hur sker kopieringen mellan enheterna? Skulle du märka om en del filer raderats av misstag eller kommer det bara synkas vidare och raderas på b säkerhetskopian också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Veeam med NFR nyckel. Gåratt ansöka att få en nyckel att labbs med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

För min del är IPMI eller motsvarande i labbservern viktigt av den anledningen att den inte står på jämt. Kan enkelt starta upp den över VPN i mobilen och även stänga av de när den inge behövs. Sen beror behovet också på hur stort man bor och var servern står. Mina står ute i garaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Kolla på Profile wizard för att kopiera användarprofiler. https://www.forensit.com/downloads.html

För att migrera databaser med tillhörande konton så kan jag rekommendera dbatools som är en riktigt bra powershellmodul. https://dbatools.io/

Av dahlgren

JAg har kört på USB minne i många år och råkat ut för trasigt minne två gånger. När ESXi väl bootat behövs bara minnet till loggar om man inte ställt om sökvägen. Så det är först vid reboot man märker att minnet gått sönder. Men de gånger det har hänt mig har det synts innan omstart så jag varit förberedd med att spara config och ett nytt minne redo.

Av dahlgren

Vad gör att ni inte kan distribuera installationspaket för tredjepart via sccm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Bygg en blog med relevant innehåll. Kanske även lägga upp lite projekt på Github. Det kan vara mer intressant för en arbetsgivare än vilka kurser du genomfört.