Inlägg

Inlägg som dahlgren har skrivit i forumet
Av dahlgren

Vanligtvis lägger man själva ESXi på ett usb-mine och bootar från det. När ESXi bootat används inte minnet alls. Glöm bara inte att peka ut en mapp på ett datastore för persistant scratch config.
https://kb.vmware.com/kb/1033696

Av dahlgren

Sikta på Open vmtools som numera rekomenderas av vmware.
https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?langua...

Av dahlgren

Det går utmärkt att köra Thin även i storskalig produktion. Jag skulle behöva minst dubbelt så mycket utrymme om jag körde Thick i produktion. Nyckeln är att ha bra övervakning med tidiga varningsnivåer för at få reda på innan det blir tvärstop.

Av dahlgren
Skrivet av Dr.Mabuse:

@Aldric T: vSphere Client är gratis och den fungerar men du kommet inte åt nya funktioner efter ESXi 5.5.

Numera finns embeded hostclient som är en gratis variant av webinterfacet. Fungerar riktigt bra det lilla jag hunnit testa. Släpptes för en dryg vecka sen. Tidigare har man behövt installera det manuellt men nu är det med direkt vid installation a hosten. Mer info http://www.vladan.fr/esxi-free-web-client-interface/

Av dahlgren

Om du vill testa Vcenter så har du 60 dagars trail-version med full funktionalitet.

Av dahlgren
Skrivet av Aldric T:

vCenter 5.5 är väl gratis? Inte nyast dock...

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen Vcenter är gratis. Dock kan man köra ESXi med en gratislicens.

Av dahlgren
Skrivet av tomle:

Kolla MTAB, har bra erfarenhet av dem gällande flytt/leverans av rack.

Jag brukar också använda MTAB vid den här typen av flyttar och har hittills inte blivit besviken.

Av dahlgren

Har ni en citrixserver eller en farm bestående av flera servrar? Om ni har en farm hamnar du och kollegorna på samma eller olika servrar? Kan det ha hänt något med din profil? Har du möjlighet att börja på en ny genom att tex byta namn på den?

Av dahlgren

Det borde räcka med en Nanostation M5 som riktas åt rätt håll. Jag kör en placerad utomhus högt upp på en byggnad och kan köra både telefoner och datorer på andra sidan en byggnad 80 m bort. Med fri sikt får jag in min telefon över 100 m bort.

https://www.dustin.se/product/5010517427/nanostation-m-nsm5

Av dahlgren

Beroende på vad du har för router kan du lägga upp det som ett entry i din DNS. Detta kalla för split dns dvs olika ip för samma domän beroende på om du är på LANet eller på internet.

Av dahlgren

Du kommer behöva bläddra fram dina VM i ditt datastore på den flyttade disken och högerklicka på varje VM och välja "Add to inventory"

Av dahlgren
Skrivet av rsnova:

Vill tacka så mycket för era snabba svar, låter väldigt intresant med PowerCLI faktiskt.
Har någon av er kört nested vm ? DVS en esxi host för att hosta fler ESXI hostar ?

Jag har kört mycket nested ESXI för labb. Helt grymt att kunna köra ett virtuellt datacenter i vmware worskation på min laptop med endast 16 GB i ram. Två hostar och två windows serverar. På ena windowsserver körs AD, DNS och storage och den andra köra jag Vcenter. Det ger möjlighet att att testa hel del.

Av dahlgren

När du fått igång Vcenter så tycker jag du ska börja kika på PowerCli. Extremt användbart för att kunna scripta konfigurationer och även för att ta ut rapporter om din miljö.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Tänk över hur mycket data ni kommer växa med det kommande åren och skapa en plan för hur servern ska utökas. Kanske kan äldre och avslutade projekt arkiveras på band eller annan cold storage.

Av dahlgren

Du kan inte koppla ihop näten och skapa ett 3e nät/vlan för skrivare och sen med accesslisror. Tillåta båda befintliga nät att se skrivarnätet men ej varandra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Inte mycket mer än om du tex vill testa olika raid nivår och se vad som händer när du rycker diskar eller liknande.

Av dahlgren

Jag använder Trello för att strukturera projekt. Trello.com

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Om den fortfarande står som enhet okänd är det nått knas med drivrutinera den bör dyka upp som en com-port och visa ett portnummer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Jag värderade att servern har ILO eller motsvarande när jag gjorde mitt val. Vill enkelt unna starta den då den ska användas och sen stängas av. Inte lika viktigt om den ska vara igång hela tiden, min är en ren labbserver och jag har en annan burk som filserver.

Av dahlgren

Jag har precis köpt en labbserver hem och valde en proviant ml 10 framför mikroservern för att få ut 32 GB ram istället för 16 som mikroservern har. Om enklaste CPUn inte räcker kostar det mindre att byta själv än att välja den modellen med kraftigare CPU från början. Hur mycket ram siktar du på? Satsa även på SSD för labbservrarna. De tar ofta inte så mycket plats.

Skickades från m.sweclockers.com