Inlägg

Inlägg som shredster har skrivit i forumet
Av shredster
Skrivet av skog1s:

Du ska koppla dina skärmar så här:

Skärm 1----> DVI-DVI
Skärm2----->DVI-DVI
Skärm3----->DVI-Aktiv mini display

Jag såg nu att du har en VGA koppling till din skärm, och jag vet inte om det finns Aktiv VGA-Mini display och om det funkar!

Googla o sök eller köp ny skärm (sorry)

Måste jag köpa en HDMI-DVI adapter för skärm 2? Läste om många som inte kunde koppla 2 DVI-DVI med mitt grafikkort, utan att HDMI var ett måste.

EDIT: Hittade en aktiv VGA-MiniDP adapter, hoppas den funkar. Har inga pengar över till ytterligare en ny skärm!

Av shredster

Vet inte om detta är rätt ställe att fråga, men har nu tänkt köpa in en tredje skärm och undrar då över hur detta ska kopplas.

Jag har just nu två skärmar, en DVI-DVI och en VGA-DVI via adapter, den nya skärmen kommer kopplas i HDMI och vad jag förstår via mitt amatörgooglande så behöver jag då koppla min VGA skärm via en DisplayPort(Mini) adapter.

Nu undrar jag över det här med aktiva och passiva adaptrar, spelar det någon roll när det gäller VGA-MiniDP eller är det bara att köpa valfri adapter? Det kanske inte ens finns passiva adaptrar med dom kopplingarna?

Mitt grafikkort är ett XFX Radeon HD6950 ifall det spelar någon större roll. Har 2 DVI utgångar, 1 HDMI och 2 Mini-DP.

Av shredster

Tack båda!

Citat:

Du måste ha ett chassi som stödjer atx moderkort och köp 2500k istället för 2500

vilka spel kommer att spelas på datorn annars skulle jag köpt en i3 istället

sedan skulle du kunna dra ner på nätdelen

eftersom ni har datorn tills den inte fungerar längre så skulle jag köpt en ssd

Valde 2500 istället för 2500k då den inte kommer överklockas, men det spelar väl ingen större roll när man tänker efter.

Spel som spelas just nu är väl det senaste Assassin's Creed, Minecraft och lite äldre spel. Datorn vi har nu är flera år gammal (runt 5, närmare 6 nu) och startar inte när man vill, men då och då går den igång.

En SSD pressar upp priset för högt, tyvärr.

Citat:

köp 2500k, fsp 650 80+ guld och Fractal Design Core 3000 Svart
typ http://www.inet.se/kundvagn/visa/1667475/2012-04-07

Ser mycket bättre ut, och för samma pris! Tack!

Av shredster

Familje/speldator ca 6000kr - Inet

Ska sätta ihop en dator till familjen med en budget på "sikta på 6000", 7000kr max.
Jag har satt ihop en dator som landar på 6400kr, men jag har några frågor till er som är lite mer utbildade på ämnet än vad jag själv är.

Länk till paketet: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1667397/forsok1

Frågor:
- Passar allt tillsammans? Gått igenom det några gånger och vad jag kan se så ser allt bra ut.
- Är moderkortet bra?
- Är Nätagget stort nog?
- Är lådan stort nog för att passa in grafikkortet?
- Hur kommer grafikkortet stå sig dom kommande åren? Ville helst ta med ett 2GB grafikkort men budgeten räckte inte riktigt till. Man kanske kan ta en billigare processor som ger ungefär samma prestanda som i5 2500 för att trycka upp till ett bättre grafikkort?
- Ingen överklocking kommer ske, så jag antar att jag inte behöver någon extra kylning?
- Har jag glömt något? Hade varit fruktansvärt pinsamt om jag glömt en viktig del, men det kan ju ha hänt.

Lite extra info:
- Ljudnivå spelar ingen roll.
- Helst ska den här datorn stå sig i några år iallafall. Inga delar kommer bytas i framtiden då farsan är för lat och snål. Han kommer vänta tills den knappt startar längre och då köpa en ny, som han gjorde med våran nuvarande dator.

Skulle även behöva en mus, ingen spelmus utan en vanlig, billig mus med fungerande scroll. Musen vi sitter med nu går knappt att skrolla uppåt med.

Tack på förhand!

Av shredster
Skrivet av Sethai:

Inget spel tar mer än 4GB (antar att du inte menar gb! bit!=byte ^^) RAM nej, men många har ju mozilla på i bakgrunden och ibland andra spel eller applikationer samtidigt och det tar ju också upp minne. Så ärligt talat föredrar jag 8GB RAM, speciellt om du tänker har två skärmar och vill ha något på andra skärmen. Nu när det kostar 600-700kr för 8GB ser jag det som dagens standard oavsett övrig spec.

Ja, jag har 2 skärmar. Skulle ha nämnt det i mitt öppningspost.

Ber om ursäkt!

Av shredster
Skrivet av Oldvikingschool:

Finns inga spel som utnyttjar 4gb ram, just för många spelutvecklare är fast i 32bit vevan (Max 3gb ram) Men slå till med att ersätta hdd med extra ram, skadar inte inför framtiden.

Då gör jag det! Tack så jättemycket.

Av shredster
Skrivet av Oldvikingschool:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/631632/2011-07-18
Det är möjligt att ta ett 550w nätagg och ersätta chassit till ett dyrare, men med detta paket behöver du inte byta nätagg ifall du vill köra crossfire i framtiden.
En SSD är inte direkt nödvändigt för en spelande person, laddar upp spelet en aning snabbare ja men påverkar inte prestandan i spelet(Sen heller i multiplayer som HoN får man vänta lika länge oavsett för att ladda spelet)

Intressant! Tror du jag kan byta 500GB hårddisken till en extra 4 GB RAM då jag redan har en 1TB hårddisk eller finns det inte plats för mer RAM?

Undrar också vilket grafikkort som är snabbast mellan det du valde här (XFX Radeon HD6950) och ett GTX560?
Har även ett problem med ett Radeon HD4850 jag har just nu i det att det är väldigt högljutt. Sitter som sagt i ett litet rum och det är förbannat irriterande!

Tack så mycket!

Av shredster
Skrivet av Oldvikingschool:

Det är lättare att bygga en dator ifall man har info om vad den skall användas till (Spel, Surf, Film, Videoredigering, 3d modellering)

Sedan behöver man inte en kraftfull kylare om man inte är en överklocknings person som har stora kunskaper. En Tx3 eller 212+ gör jobbet ifall man vill överklocka på en säker nivå.

Självklart, ursäkta mig.
Den ska användas till spelande. Spelar för det mesta online spel så som StarCraft 2 och Heroes of Newerth.
Vill även kunna kolla film/surfa på den, men det antar jag att den klarar om den klarar spel på höga inställningar.

EDIT: Angående fläkten så läste jag att fläkten som följer med i5 2500k är både högljudd och dålig, och jag har tänkt klocka den en del. Iallafall till 4.2 GhZ.
Sitter också i ett väldigt litet rum och det hade hjälpt en hel del om inte datorn blev ett element som den datorn jag har nu!

Vill ju även spela BF3 när det släpps, på någorlunda bra inställningar. Inte nödvändigtvis maxade ifall det inte går med min budget.

Tack!

Av shredster

Intel i5 2500k - 8000-8500kr - Inet

Hej Sweclockers!

Efter att ha suttit på den här burken i snart 5 år utan att uppgradera något förutom min hårddisk så har jag nu bestämt mig för att det är lättare att köpa en helt ny dator. (Roligare också för den delen!)

Eftersom jag inte är expert på datorer, så vänder jag mig till er lite mer kunniga personer. Jag har slängt ihop ett paket på inet som jag tror funkar bra, men vill ha lite feedback på det hela.
Jag har faktiskt inte ens en aning om allting funkar tillsammans, men jag tror att processorn och grafikkortet ska funka på det här moderkortet.

Undrar också vilket chassi jag borde köra på med allt detta, tror fläkten jag har valt till är ganska stor. Corsair Vengeance är väl också ganska stora? Lämnade en 7-800kr på budgeten för ett chassi. Kanske inte ens finns ett bra chassi för så lite pengar?

Jag hade gärna klämt in en SSD, men verkar inte som om budgeten håller för det. Tror jag får klara mig utan.
Har just nu en Samsung 1TB 7200 rpm hårddisk, den verkar fungera hyfsat och jag har inga behov av att köpa en ny. Ska jag ha ny hårddisk ska det vara SSD, och som sagt så är ju det inte att tänka på just nu.

Här är spektaklet jag har slängt ihop!
Eller om ni vill ha direktlänk till kundvagnen, fast det ser likadant ut.

Tack för all hjälp på förhand, hoppas mitt första post blev rent nog för att inte låsas av en moderator och om inte så ber jag om ursäkt.
- Shred.