Inlägg

Inlägg som Matheeeew har skrivit i forumet
Av Matheeeew
Skrivet av Enviro:

Dumb Money: 7/10
Filmatisering av The Antisocial Network, vilket skildrar berättelsen om Gamestop-aktien som sköt i höjden under pandemin. Riktigt underhållande berättelse med bra skådisar. Paul Dano var grym som Keith Gill, aka DeepFuckingValue.

Keith Gill alltså, vilken jäkla kung! Det faktum att han inte sålde när subredditen gick ned och aktien gick nedåt, det blir inte mer badass än så.

Av Matheeeew
Skrivet av malmstone:

Pratade själv med Nordea idag efter att ha begärt ut en amorteringsunderlag i fredags och blev erbjuden 1.25% i rabatt från 1.10% jag hade. 👍

Snyggt! Vad har du för belåningsgrad/storlek på lån?

Av Matheeeew
Skrivet av Henrico:

Det är väl ett bra resultat av den här tråden då...!

Jag läste mycket här när jag bytte bank/omförhandlade här i somras. Även om det är mycket solskenshistorier så ger det ju en bra indikation både hur mycket man ska acceptera i rabatt samt även vilka banker/institut man bör kontakta. Väldigt mycket trevligare ton och diskussion här än på rena "finansforum" också.

Ja verkligen, väldigt nyttigt att kunna läsa vad andra har fått. Gällande tonen på Sweclockers så kan jag bara instämma att det här kan vara den trevligaste platsen på Internet för svenskar.

Skrivet av malmstone:

Det är way to low. Vi har som jag skrev ovan 1.10% rabatt Nordea. 3mkr ~61%

Nordea ringde som förväntat upp efter att vi hade begärt amorteringsunderlaget och erbjöd 1.10% i rabatt, men möjligheten till 1.25% för husköp som är runt hörnet.

Skrivet av oobum:

Man skall vara så otrogen man kan när det kommer till bolån, ingen kommer någonsin tacka dig för att du var trogen din bank.

Amen.

Skrivet av KalleKula Bygg:

Kika gärna med Skandia om vilken rabatt och ränta du kan få hos dem. Förmodligen är den lägre än SBAB.

Kikade på hemsidan och det skiljde någon enstaka punkt, men tack för tipset!

Skrivet av Pirum:

[gratispengar till Nordea]
[Bankerna klår oss på mer pengar i dåliga tider än i goda]
[Bra tråd - annars kanske jag haft lån i Swedbank eller SEB till sämre villkor och med sämre ägare]

Vi kör också SBAB, just för att vi då tror att vi inte kommer att bli "lurade"; vi får inte bästa räntan men absolut inte heller sämsta. Eftersom vi har tämligen låga inkomster kommer inte de andra bankerna att strössla rabatter över oss heller. Så, vi hade i teorin kunnat få lägre på andra håll (fast i praktiken inte), och SBAB är nog stabilast för oss. Tyvärr gick ju vårt bundna lån precis ut, *suck*, tur man har datorer så man klarar sig några år till för det lär inte bli så mycket sådant framöver.

Nu blir vi kvar hos Nordea, då de kunde matcha, men jag tackar SBAB för den gratisinformationen.

Av Matheeeew

Man inser att man gett Nordea gratispengar när man läser den här tråden. Ligger just nu på 5,24% rörligt, 0,75% rabatt, 70% belåning. Min sambo hörde om det gick att göra något för ett tag sedan men fick kalla handen.

Ska begära ut amorteringsunderlag idag och gå till SBAB. Jag får såklart skylla mig själv att jag inte tagit tag i det tidigare.

Av Matheeeew
Skrivet av Discovered:

Den här måste de värna om:

https://youtu.be/s4zzq1fzjt4

Ah, ljuva Falköping.

Av Matheeeew
Skrivet av KeenArk:

Amazon är en av de företag som ska unvikas så gott det går även om priset är lägre.

Läs om hur de behandlar sina anställda som andra redan nämnt i tråden.

Blev också besviken på att Swec samarbetar med dem.

Vid det här laget har Amazon blivit symbolen för evil multinational.

Ditt inlägg får upvotes men tragiskt nog verkar det vara få på SweClockers som bryr sig nämnvärt.
Det är viktigare att betala 100kr mindre för en vara och få den en dag tidigare än att de anställda som gjorde detta möjligt har en skälig arbetsmiljö. Konsumtionssamhällets dystopiska baksida.

Av Matheeeew
Skrivet av MrCrab:

900+frakt

Överbjuden.

Skrivet av Solanum:

1000 kronor + frakt

Noterat, ledande bud.

Av Matheeeew
Skrivet av Yatagarasu:

@Matheeeew Du råkar inte ha länk till specifikt vilka minnen det rör sig om? Tänkte så man lägger ett bud som inte är allt för skamligt

Jag kan bekräfta att det är dessa minnen det rör sig om:
https://www.inet.se/produkt/5303108/corsair-64gb-4x16gb-ddr4-...

Av Matheeeew
Skrivet av galenmyra:

800 riksdaler

Skrivet av maddush:

850 plus frakt

Skrivet av MrCrab:

900+frakt

Buden noterade, MrCrab leder just nu. Jag sätter en sluttid på annonsen till onsdag 23:59.

Av Matheeeew
Skrivet av Yatagarasu:

@Matheeeew Du råkar inte ha länk till specifikt vilka minnen det rör sig om? Tänkte så man lägger ett bud som inte är allt för skamligt

Jag är 90% säker på att det är dessa:
https://www.inet.se/produkt/5303108/corsair-64gb-4x16gb-ddr4-...

Jag ska koppla ur servern och kolla i eftermiddag och återkommer med definitivt besked.

Kul att det finns intresse i tråden, jag kommer att beställa RAM-minnen idag och monterar dessa så fort de kommer.
Jag sätter en sluttid på annonsen till onsdag 23:59.

Av Matheeeew

Intressekoll - Corsair 64GB (4x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX Svart

Tjena,

Går i tankarna att uppgradera servern från 64GB till 128GB och behöver då byta upp mig till 32GB-stickor. Jag vill dock kolla här innan om det finns intresse att köpa dessa och till vilket pris. Är du i behov av DDR4-minnen kan du väl hojta!

Detta är alltså 4x16GB DDR4 3200MHz.

Läs hela annonsen här

Av Matheeeew

Om tio år så kommer Spotifyklienten bestå av en enda stor play-knapp där en AI bestämmer vilken musik du vill lyssna på just nu baserat på baserat på information den har samlat in om dig.

Av Matheeeew
Skrivet av anders190:

Silo

Tog nog 3 tittningar innan jag kom igenom första avsnittet men sen började det rulla på. Håller med om @Kaleid om att avsnitten kunde kortas något. Intressant story och blir att titta närmare på (ljud)böckerna serien baseras på. Självklart slutade det när det börjar bli intressant.

8/10

Kul hur olika man kan tycka, jag fastnade direkt och tyckte att avsnitt ett och två var grymma med en suverän cliffhanger i slutat av andra avsnittet. Därefter gick det snabbt neråt och handlingen blev alldeles för centrerad kring det intetsägande intrigerna inne i silon, och inte så mycket gällande vad som fanns utanför. Likt väl lyckades de alltid lägga en cliffhanger i slutet av varje avsnitt som fick en att känna att man bara måste se nästa avsnitt också, där spänningen som byggdes upp i slutet av förra avsnittet inte sällan fick en super-antiklimatisk förklaring.

Av Matheeeew

Köpes - 128GB DDR4 - 4x32GB

Jag är på jakt efter 4st 32GB-stickor med DDR4-RAM. ECC kan funka förutsatt att stickorna är unregistered. Skicka ett PM om du har något liggandes!

Läs hela annonsen här

Av Matheeeew

Fenomenal bump såhär femton år senare. 😄

För att hålla mig till topic - kyckling i pita!

Av Matheeeew

Med risk för att blotta en oerhörd kunskapslucka i grundläggande fysik så ber jag ändå om lite råd och upplysning här. Jag och sambon köpte en Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW nu i våras och har hunnit använda den ett par veckor.

På det stora hela är vi mycket nöjda, men efter att ha kört den ett par nätter så märkte vi det var en någorlunda stor pöl med vatten runt omkring AC:n (det fanns inget vatten efter de första nätterna), därefter har vi kört med handduk som provisoriskt droppskydd, och den är ganska fuktig efter vissa nätter, så uppenbarligen läcker AC:n vatten.

I instruktionsboken framgår det att att det bildas kondensvatten men främst i torknings- samt värmeläget där man måste ha en vattenslang monterad för att tömma kondensvattnet till externt avlopp. Det framgår också uttryckligen att det här inte behövs i kylningsläge, som ju är det enda läge som vi har använt oss av. Utöver detta så nämns det också att man ska tömma vattnet i tanken via det två tömningspluggarna som finns när man ska flytta enheten, men inget om att man behöver göra det kontinuerligt under drift.

För att felsöka så skruvade jag tidigare idag av platspluggarna till tankarna och då droppade det ute lite vatten från det över tömningsutloppet som är till för kondens skapad i samband med torkningsläget (som ju då aldrig använts).

Betyder detta att jag har en defekt enhet eller är det här förväntat beteende? Jag tänkte att någon smartare människa här kan bistå innan jag börjar dona med ÅF/tillverkare. Tack på förhand!

Av Matheeeew

Sen på bollen här, men har i varit kund hos OVPN sen start och har abonnemang tecknat fram till 2026, riktigt trista nyheter det här.
Som grädden på moset så har Mullvad (som många här rekommenderar att man går över till) precis gått ut med informationen att de om en månad tar bort stödet för port-forwarding (källa: https://mullvad.net/en/blog/2023/5/29/removing-the-support-fo... )

Det känns som att VPN-tjänster för att kunna dela Linux-ISO's manövreras ut nu?

Av Matheeeew

Bytes: 4 x 32GB DDR4 REG-ECC mot 4 x 32GB DDR4 non-ECC (Desktop)

Jag har 4 x SK Hynix 32GB PC4-2400T-RB1-11 (https://www.itinstock.com/sk-hynix-32gb-2rx4-pc4-2400t-ddr4-e...) liggandes som jag inte kan använda då jag saknar moderkort med stöd för REG-ECC.

Det jag däremot behöver är 4 x DDR4 32GB non-ECC, alltså vanliga RAM-minnen för desktop, därav vore det guld om någon har detta liggandes och att vi sådana fall kan byta.
Observera alltså att jag endast är intresserad av RAM-minnen med kapacietet på 32GB.

Jag har inte kunnat verifiera funktion av ECC-minnena pga ovan nämnda anledning, skulle det vara aktuellt med byteshandel så kan jag skicka grejerna först för verifikation.

Skicka ett PM om det kan vara intressant.

Läs hela annonsen här

Av Matheeeew

Snyggt projekt, även jag har använt Noctua-fläktar för att tysta ned min enterprise-server som mycket riktigt lät som en jetplan när man drog igång den med stockfläktar. Mer server-pill på Sweclockers!

Av Matheeeew
Skrivet av JoOngle:

Plockade just upp Ori - Will of the Wisps på Steam for 60 kronor, jag har länge undrat mig varför detta "sidescroller" spel har fått så extrem god kritik, och alltid velat spela det men sidescrollers till 350,- har varit sådär i min värld... men när jag spelade detta idag då det var tlll salu så billigt så fattar jag kritiker rosen, herregud vilken story och vilken musik - och vilken grafik fest!

<Uppladdad bildlänk>

Jag kan bara säga - du kommer att bli förbryllad som den bästa Disney film med musik och inlevelse som är på ett helt annat plan!

Ja, Ori-spelen har verkligen något magiskt i sig. Ori and the Blind Forest släpptes ungefär samtidigt som jag sakta men säkert kände att dator-/tvspel inte längre skänkte samma glädje som innan och att speltimmarna minskade i snabb takt. När jag plockade upp Ori and the Blind Forest dock så var spelglädjen återfunnen och jag hade fantastiskt roligt med det spelet.

Efter att ha spelat igenom det så sjönk speltimmarna till noll och ingenting, de få spel som gavs en chans blev kortvariga och jag tröttnade snabbt. Men när Ori and the Will of the Wisps släpptes fem år senare så var det första gången på många år som jag faktiskt längtade efter ett spelsläpp, och uppföljaren bjöd på precis samma spelglädje och känsla som första spelet.

Fantastiska spel!