Inlägg

Inlägg som ooloong har skrivit i forumet
Av ooloong

Oh shit vad jag skrattade! Tack Swecl. för denna extremt härliga julklapp

Av ooloong

Höjde volten med 0,025 volt som de rekommenderade i en av de länkarna jag skrev i tidigare inlägg. Än så länge har jag inte fått någon krash, får hålla tummarna och se om det räckte

Edit* Fan det krashade visst ett tag efter jag skrev detta inlägget..

Idéer om vad problemet skulle kunna vara uppskattas!

Av ooloong
Skrivet av Anerhell:

Uppdatera punkbuster och grafikkdrivrutinerna

Båda är up-to-date

Skrivet av FlorrpaN:

Är du säker på att det inte är spelrelaterat?
Får samma sak, samtidigt som flera vänner får exakt samma sak på samma server. Att BF3 kraschar behöver inte vara relaterat till din volt.

Hur länge kan du spela innan det kraschar? Händer det hela tiden eller ibland?

Det hade givetvis varit skönt om det hade berott på något i spelet. Mina vänner har inte problemet så jag tänkte att det kanske hade med hårdvaran att göra. Min speltid kan variera, det är det som är det konstiga. Men det brukar vara att jag går in på en server och kan spela i kanske 1/2-1 min innan det fryser och går ner till skrivbordet. När jag sedan går in på samma server igen kan jag spela helt felfritt under en längre tid. Krasherna verkar komma helt oregelbundet :/
Jag har även haft lite teorier om att det kan vara spelet då spelet har flutit på skitbra tills precis innan den nya updaten av BF, men det var alltså precis innan updaten och inte efter.

Skrivet av palusa:

Har likadant kort som dig och hade samma problem.. Fick höja volten i MSI Afterburner och problemet försvann.
Så det kan mycket väl vara så för dig med. Antingen höja volten eller sänka ner minnet och gpu hastigheten till stock gtx 580..

Hur gör man sådant då? Jag har tittat lite i Afterburner och tror att jag ökade volten lite men vafan jag kan ju inget så jag har ingen aning
Inget bättre resultat av det jag provade när jag försökte i alla fall, men jag antar att jag gjort fel.

Av ooloong

BF3 fryser/går ner i skrivbordsläge. Höja volten på mitt GTX580?

Hej kära medlemmar.
Har under en viss tid fått nedstängningar när jag spelar BF3 dvs. att spelet i princip fryser och går ner till skrivbordet. Jag läste någonstans (mer direkt https://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1347770&mpage=1&print=trueoch http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=218042 ) att problemet möjligtvis skulle kunna lösas genom att höja Voltage-nivån. Försökte trixa lite själv och se om jag kunde lösa det genom programmet de nämnde, Nvidia Inspector, men utan några som helst kunskaper om överklockning (för jag antar att det man gör) och utan någon riktig lösning än så länge så vänder jag mig hit istället i hopp om hjälp. Vad ska jag göra i programmet? Ska jag använda något annat program istället? (Läste om MSI Afterburner men jag vet ju som sagt inget om sånt här så..)

Är jag inne på rätt spår eller kan det vara något annat som krånglar? Kortet är uppdaterat till den senaste versionen förövrigt.
Det kanske är något helt annat i riggen, alla möjliga diagnoser som skulle kunna passa in här uppskattas naturligtvis.

Kanske bör nämna att jag inte har gjort några uppdateringar på annat än grafikkortet sen jag satte ihop datorn för några månader sen.

Asus P6P67 PRO
Intel I5 2500K
Gigabyte Geforce GTX 580
Corsair Vengeance 8Gb (2st 4Gb)
Intel 120Gb SSD (Spelet installerat här)
WD 2TB HDD

Av ooloong

Sen kan jag tycka att 750w kan vara en överdrift. 650 räcker gott och väl med det du tänker köra i datorn.

Av ooloong

Jag ser ingen cd/dvd-läsare. Kan definitivt rekommenderas även om det inte används allt för ofta. De kostar ändå bara runt hundralappen

Av ooloong

Naturligtvis är det i Sverige som något sånt här läggs ner. Vi är helt unika med vår sexneutralitet. Kom igen, om sex säljer så låt försäljarna använda det som marknadsföring. Varenda jävla convention eller reklam i nästan vartenda västerländska land har lättklädda brudar. Varför ska Sverige vara så extrema?

Av ooloong

Även jag har nog lyckats lösa mina fel. Eller egentligen var det inga fel, bara jag som var lite dum när jag kopplade SSD till 6bg/s porten. Skrev dock tråden precis innan jag lyckades lösa det men ville inte bräka ut mig att allt fungerade innan jag hade provat det ett litet tag. I alla fall, tack så hemskt mycket alla som tog sig tid att försöka hjälpa mig och Anilzor.

Anilzor: Lite roligt när jag läste om ditt hårddiskproblem då jag också hade detta. Verkar som vi har legat lite i fas med snarlika problem på allt det du har nämnt . Antar att du till sist hittade hårddisken också, precis som Panpo98 beskrev att man skulle göra, i annat fall så är det ju bara att höra av sig.

Tack alla en gång till
MVH Ooloong

Av ooloong
Skrivet av anilzor:

Tack för ett långt svar.
Ja, distanserna mellan moderkort och chassi är bortglömda! vilken jubelidiot jag är. - Kanske blir ett el-fel pga detta? (dvs kortslutning.)

Jag har 2x4gb internminne, tog bort det ena och har provat alla platser utan resultat.

Även prövat utan HDD's och utan mus och tangentbord. ( som för övrigt inte vaknar alls via sin usb koppling. )

Jaha, då får jag plocka ut moderkort och installera distanserna. - Kan det vara så att jag nu har kortslutit mitt system och förstört moderkort etc?

tack för grymma tips och snabbt svar.
Återkommer efter åtgärd.

Mvh Jon

Om problemet fortfarande kvarstår efter att du satt in distanserna så kom tillbaka hit. Du nämnde nämligen att det lös rött men distanserna är helt klart ett mer rimligt alternativ till varför du har problem.

Av ooloong
Skrivet av panpo98:

ooloong:
Du glömde väll inte att installera om Windows EFTER att du byggde färdigt datorn.

Jag installerade först Windows på SSD'n samtidigt som jag hade hårddisken inkopplad. Tänkte att detta kunde vara problemet så jag formaterade om alltihop, drog ut sladdarna till hårddisken och installerade sen om allt igen, denna gången med bara SSD'n inkopplad. När detta var klart satta jag sen in hårddisken separat. Naturligtvis var allt övrigt färdigbyggt innan jag började med att installera OS

Av ooloong
Skrivet av anilzor:

Jag går med i tråden, eftersom jag har liknande problem.

Nytt i5 2500k system idag med Asus p8z68 , samt Crucial SSD 128gb.
Precis fått ihop bygget kopplat in min nya Dell skärm så är allt bara kolsvart - men dator och dess fläktar surrar, alltså skärmen är helt död som om den var urkopplad - men kopplar jag den till min laptop så fungerar den prima. ( Har provat ALLA uttag med ALLA kablar via skärm och desktop )

vad kan det vara som spökar?

Den kanske jag kan svara på. Du menar att du inte ens kan komma upp i BIOS? Det problemet hade nämligen jag tidigare. Öppna burken och se om du har en lampa som lyser rött på moderkortet. Kolla vad den heter i instruktionsboken och återvänd här sen

Av ooloong

Svartskärm men datorn fortf. igång. Hjälp!

Byggde ihop mitt nyinköpta system igår och har stött på en del småfel under vägen men nu har jag kommit till ett som jag inte kan lösa.

När jag startar datorn så glider allt på utan problem dvs. W7 startas och allt verkar lugnt. När jag sedan ska köra något program så hinner jag köra i några minuter för att sedan få svartskärm som jag inte kan gå ut ur. Kan inte den korrekta termen men datorn och skärmen är fortfarande igång så det är inte BSOD just i detta fallet.
Vad som är mystiskt med detta är dock att om man väntar några minuter går plötsligt denna svarta bild in i skärmsläckare och om jag då rör på musen så fungerar allt igen. Någon idé på vad detta kan vara?

Sen har jag även problem med BSOD. Detta sker också när jag kör program, typ skype. Hinner ha på datorn och skype i kanske 15min och sen blir det blått.
Jag kunde till viss del förstå att problemet låg i hårdvaran så efter en liten titt så märkte jag att jag kopplat in min 3gb/s SSD i 6gb/s SATA uttaget i MOBO't. Jag trodde att detta skulle lösa problemet men icke. Första bygget förövrigt så nybörjarfel är inte uteslutet. Om någon skulle kunna komma på vad problemet kan vara så hade det varit supermysigt. Tack på förhand!

Komponenter:

Asus P8P67 PRO REV B3
Intel SSD 320 120GB OEM (W7 installerat)
2TB Western Digital Caviar Green
Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB OC
Corsair HX 650W 80+
Optiarc AD-7280S Svart SATA, OEM
Fractal Design Define XL, Svart

Skärmen är en BenQ TFT 24" XL2410T 120hz om det har någon betydelse.

Av ooloong
Skrivet av Barroz:

Jag tror i7an kommer bli bra ifall man vill uppgradera resterande komponenter i framtiden.

Gällande Chassi, jag vet ej om ooloong hittat något som han är säker på, jag själv är lite osäker, men efter mycket om och men så tror jag ett Fractal Design Arc kommer ge mig bra kylning och mindre huvudvärk vid installation. Sedan är de inget fel på prislappen!

Stod mellan Corsair Obsidian 650D och Fractal Design Arc efter att insett H2an inte var så bra i kylning, så varför jag tog Fractal var för att Corsairen hade dålig lösning på USB 3.0 och dessväre högt pris med en likvärdig kylförmåga emot fractal. Corsairen är snyggare, men prislappen och lösningarna tyckte jag fractal gjort bättre.

Rätta mig om jag har fel, gått efter reviews på engelska forum gällande kylningen.

Vad säger ni andra?

Jag åkte till Inet tidigare idag för att kunna få lite lite åsikter direkt av någon som jobbar med ämnet. Jag sa att jag var intresserad av både Arc'en och XL'en och han sa att det skilljer ganska mycket även i storlek på de båda. Vill man köra SLI i framtiden så kan det vara skönt att ha ett större chassi samtidigt som det även var behändigt att bygga i XL. Även luftflödet ska vara likvärdigt med arcen, om inte bättre, då man kan öppna luckan framåt och får tillgång till 3st. insugsfläktar. Stänger man luckan får man även en mer ljudisolerad burk, vilket jag anser är ett stort plus.

Av ooloong
Skrivet av Broken-arrow:

Står ju i min sign annars:)

Jo jag såg det efter att jag rekat runt som sjutton för att få fram hur man gör. Aja that's life

Av ooloong
Skrivet av Barroz:

Efter att ha gjort lite mer research och eftertanke blivit gjord bakom vissa komponenter ser den nu mera ut såhär:

Chassi | Fractal Design Arc (Svart) - 799:- [Enbart för att Sweclockers rekommenderar och att det verkar ha riktigt bra lösningar! Ser bra ut!]
Nätagg| Corsair CMPSU-850HX 850W - 1350:- [Sweclockers rekommenderar, undrar dock om jag behöver större med GTX580 SLI???]
Modekort | Asus P8Z68 Pro - 1525:- [Enligt Asus är det modekortet man skall köra på]
CPU | Intel Core i7 2600K 3,4GHz Socket 1155 - 2445:- [Sweclockers rekommenderar och är väl bäst bland konkurenterna?]
CPU-Fläkt | NZXT HAVIK 140 - 650:- [Något jag snubbla över som verkar mer vettigt än Noctua]
Grafik | EVGA GeForce GTX 570 SC HDMI SLI - 6200:- [mer prisvärt och likvärdig prestanda mot 580]
OS Disk | Crucial m4 2.5" 128GB - 1750:- [Rekommenderad av Sweclockers, bättre än intels 320 serie samt att många tycker den är stabilare än OZC Vertex modeller??]
Int Disk | Western Digital Caviar Black HDD-Intern-3.5 - 1190:- [Bra specs och verkar duga gott för lagring]

landar nu på: ca 16000:-

Vilka ramminnen skall man ha? Sweclockers kanske har något bra tips på deras testcenter?

Jag har läst att i7'n tom. kan dra ner viss prestanda på spel till skillnad från i5 så ska du inte syssla med redigering utan bara köra gaming så finns det lite pengar att spara. Sedan så undrar jag om du verkligen behöver ett såpass stort nätagg? Inte för att jag är nån expert men av det jag läst så verkar 850w vara lite onödigt.

Skrivet av RedRetro:

http://www.inet.se/artikel/5315110/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1...

Low profile är till för mindre utrymmen, då vanliga ram-minnen kan "krocka" med din CPU-kylare. Har du användning för HT i i7 2600k? De är till för bl.a. video- och filmredigering. Annars är det inte speciellt prisvärt utan du skall då köra på i5 2500k.

Har själv precis köpt en Crucial M4 128GB, de är inte bara bättre än Intel 320 utan även bättre än Intel 510 då de tappar rejält på små skrivningar.

Blir nog en Crucial för mig med.

Förövrigt så undrar jag hur man får tillgång till den fria frakten på Inet?
Edit* Don't mind det sista, jag fick fram det ändå

Av ooloong
Skrivet av RedRetro:

Bättre kylning(vilket resulterar i bättre överklockningsmöjligheter), lägre strömförbrukning och en liten skillnad i FPS. Sedan är den även billigare än referenskortet(det du kollade på),

http://www.sweclockers.com/recension/13739-asus-geforce-gtx-5...

Ok. Får se hur det blir med det kortet, vid närmare eftertanke vill jag nog kunna köra SLI senare och de sa i videon i länken du länkade att de kanske inte var optimalt med SLI för ett sådant kort då fläktarna inte blåste på ett effektivt sätt om man kör SLI. Aja, jag bestämmer mig nog snart

Sen har jag två frågor till. Behöver jag några extra sladdar eller liknande som ska läggas i kundkorgen? Jag tänker främst på extra SATA sladdar. Följer allt sånt med eller ska man köpa till det? Och hur är det med ESD-armband? Jag lånar en kompis band men jag vet inte var man ska fästa det..

Av ooloong
Skrivet av RedRetro:

Hej ooloong!

Jag skall också köpa en ny dator i delar(förmodligen beställa den idag). Så här ser mitt paket ut:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/709642/2011-08-07
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=630675
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623550

Landar på ungefär 13.6k(13.2k utan tangentbord). Det kan vara värt att kika på. Som svar på din frågor så bör du byta SSD till exempelvis Crucial M4 128GB då den dels presterar bättre(sett till Sweclockers sommartest av SSD:s) och dels är mer driftsäker.

Skulle dessutom rekommendera en Spinpoint F3 eller en Black-disk från Western Digital istället för din "Green"-disk. Den snurrar enbart i 5400rpm vilket gör att viss media får längre laddningstider etc.

Du vill förövrigt ha dessa ram-stickor: http://www.inet.se/artikel/5315067/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1... istället för de du har valt. Bättre spänning på dem.

Ett alternativ kan dessutom vara att köpa ett Asus GTX580 Direct CU II nu och sedan ett annat kraftfullare kort i framtiden istället för att köra SLI.

Annars ser det bra ut.

Tack så mycket! Anledningen till att jag valde greendisken var att man kan få stor lagringskapacitet till en inte alltför dyr summa. OS och högprioriterade spel kommer naturligtvis att köras på SSD'en. Så hastigheten på min hårddisk är inget som egentligen är superviktigt.

Bytte ut minnena i listan nu, gick tidigare helt utifrån sommardatorn när jag valde dem utan att kunna någonting om minnen.

Angående grafikkortet: Jag har inga planer på att köra de kortet jag valde som SLI, åtminstonde inte nu i början iaf. Kanske blir att man köper ett till i framtiden då. För att klargöra: Jag är inte så hype på hårdvara så jag undrar vad som skiljer de kortet du länkade med det som jag plockat fram?

Skrivet av RedRetro:

Well, du vill absolut inte ha ditt operativsystem på en 5400rpm:are. Det resulterar i att hela systemet känns segare(segare vid uppstart, långsammare att öppna program och känns allmänt segt helt enkelt).

Du kan dock köra på en 120 GB SSD med operativsystem, spel och de mest använda programmen på medan du lagrar film och annat på din Western Digital Green-disk.

Precis vad jag hade tänkt göra

Av ooloong
Skrivet av Broken-arrow:

Ser bra ut. Dock är ramet på gränsen. Helst ska du ha 1,5 volts minnen. Sen vill du nog om du vill ha tyst dator. En ny cpu kylare.

Tack för svar. Skulle du kunna rekommendera något inom minneskategorien, är lite vilse på den fronten.
Förövrigt så blir det nog att satsa på en cpukylare då, kanske är bra i längden iaf.

Roligt förresten att även andra använder min tråd men glöm inte bort att försöka besvara mina frågor också

Av ooloong

Några frågor ang. egenbyggd dator, 12000kr

Hej.
Jag, som många andra, har planer på att införskaffa mig en ny gedigen speldator inför hösten 2011 som ska kunna tackla tunga titlar såsom BF3, Deus Ex osv. utan några större problem. Jag har skapat en inköpslista på inet.se med komponenter som jag dels har baserat på Sweclockers sommardator.
Min önskan är att någon/några kunniga personer här på forumet kan kolla igenom listan och säga vad de tycker samt att även kanske kunna svara på några utav mina frågor.

Inköpslistan: http://www.inet.se/kundvagn/visa/703301/epic-dator

Frågor:
1. SSD, är det värt att köpa nu eller ska man vänta lite? Fredagspanelen sa att problem med SSD'er inte var alltför ovanliga så jag är osäker.
2. Grafikkortet, är det värt pengarna eller finns det andra bättre alternativ. Grafikkortet har ju trots allt 6månader+ i ålder
3. Kylning, inga planer på att överklocka någonting direkt. Är extra kylning nödvändigt?
4. Chassit, hur mycket låter det egentligen? Ska man köra på Fractal Design XL istället?

Sen har jag en fråga ang. bildskärm:
Hur mycket bättre blir spelupplevelsen med en 120hz skärm a la http://www.inet.se/artikel/2203147/benq-tft-24-xl2410t-120hz-... ?

Tack på förhand!