Inlägg

Inlägg som pj-hugo har skrivit i forumet
Av pj-hugo

Det tog lite tid att få ner det till under 100 ord. Här är mitt bidrag:

Ett paket där det inte går att ta fel på varifrån grejerna kommer!
Asus ROG-logotyp lyser runtom i datorn med kontrollerbar RGB så du väljer färgerna.
Låt det lysa för det röda lagets Ryzen 7 3700X kyld av Asus vattenkylningskit eller varför
inte det gröna lagets RTX 2070 Super med Asus populära 3-fläktskylning.
Med Aura Sync kan du sedan synka ljuseffekterna i datorn och tillbehören där det ingår
mus samt musmatta, mekaniskt tangentbord, headset och skärmen XG32V.
Gällande minne och lagring är det "ett skepp kommer lastat" från Corsair med
32GB RAM och totalt 1,5TB SSD.

Av pj-hugo

De gånger jag lyckats lösa liknande problem så har det oftast varit en plist som var dålig eller att en uppdatering för Office krävdes.
Börja med att installera Office 2011 14.7.0 (https://support.microsoft.com/sv-se/kb/3198807) och annars ta och släng ~/Library/Preferences/com.microsoft.Word.plist och testa sedan att starta igen.

Får du något felmeddelande när programmet kraschar?

Av pj-hugo

Har du kollat på Dell UltraSharp U2515H? Den ligger precis på 3000:- och är en 25" med 1440p och IPS-panel. Jag tror dock responstiden inte är så bra så det kan ju vara en nackdel...

Av pj-hugo

Upptäckte samma sak för ett par veckor sedan. Minns inte om det var efter en uppdatering till Windows 10 eller drivrutiner till Nvidia. Ligger mellan 8-14 FPS oavsett bana, men har inte testat spelet på senaste veckorna. Har du hört om andra som också fått detta problem?

Specs:
i7 4790K
16GB RAM
GTX 980 Ti

Av pj-hugo
Skrivet av Chichin:

Vad gäller minnet så kör på det här: http://www.supermicro.com/support/resources/memory/display.cf...

Står exakt vilket minne du ska ha, hör av dig till återförsäljare så kan de säkert lösa detta, då fungerar det ju garanterat.

Planerar du att uppgradera i framtiden så kör på 16GB sticka. Men, ska du uppgradera med mer minne osv för att virtualisera eller?? Isåfall antar jag att du kommer att köra flertalet virtuella maskiner, då hade jag hellre köpt en Xeon E3 eller liknande..

Tack för tipset, ska köra på det. Helt ärligt så kommer jag inte köra så tunga grejer eller många virtuella maskiner så att någonsin uppgradera till total 64GB är nog överflödigt. Jag kan ju kasta in två till 8GB-stickor framöver och få 32Gb vilket borde vara mer än nog.

Skrivet av MultiMan:

Tror du får fler svar här.

*Tråd flyttad*

Ah, tackar!

Av pj-hugo

Frågor om hårdvara innan köp

Hejsan!

Jag har har plockat ihop följande delar till en hemmaserver och har några frågor tillsammans med det:

1. Processor: Intel Core i3 6100T (LGA 1151)
2. Moderkort: Supermicro X11SSQ (LGA1151)
3. RAM: Kingston ValueRAM DDR4 PC17000/2133MHz ECC Reg CL15 8GB/16GB
4. SSD: Kingston SSDNow M.2 SM2280S3 120GB
5. HDD: Western Digital 4TB Red
6. Nätdel: Be-Quiet Straight Power 10 400W
7. Datorlåda: Fractal Design Define Mini

Första frågan jag har är gällande RAM-minne till det hela. På Supermicros hemsida står följande information:

Memory Capacity
4x 288-pin DDR4 DIMM slots
Up to 64GB DDR4 ECC UDIMM
Memory Type
2133/1866/1600MHz Non-ECC DDR4 SDRAM 72-bit, 288-pin (UDIMM) gold-plated DIMMs

Enligt den informationen så stöds inte ECC-minne eller är det bara jag som tänker fel? Följefråga på det är om det är mer värt att börja med en 16GB-sticka då moderkortet stödjer totalt 64GB (inför framtida uppgraderingar) eller om det är bättre med 2st 8GB-stickor om det är bättre att det kan köra dual-channel.
Nästa fråga är gällande nätdelen om den borde klara av upp mot 4-5 hårddiskar framöver även om jag tänkt börja med 2st.

Om något ser galet ut i listan så rätta mig gärna, skulle vara tråkigt att köpa inkompatibla delar. Tack på förhand!

Av pj-hugo

@Schytzz: Kanske detta är någonting som skulle fungera?
http://www.corsair.com/en-us/hydro-series-hg10-n980-gpu-liqui...

Av pj-hugo
Skrivet av AppendixSE:

Det här verkar vara "DEN" skärmen man ska ha denna vår. Vilket innebär att leveranserna tar tid. Jag tvivlar på att nån av butikerna kommer få den mer än någon vecka före de andra om det inte handlar om gråimport (vilket jag kan vara utan).
Dessutom så verkar det varit mycket barnsjukdomar med de batcher som tillverkades under Q1 som nu är lösta så jag vill helst ha en skärm med tillverkningsdatum efter april. En leverans som är mycket tidigare än de andra butikerna kan mycket väl vara från en tidig batch...

Vart någonstans har du hört att de löst problemen med de som tillverkades Q1? Om du har möjlighet att länka något skulle det vara trevligt, är intresserad att läsa sånt.

Av pj-hugo

Kanske intressant information för någon här... Jag har kollat med Webhallen samt CDON om vad de tror när de får in skärmen till lager.
Webhallen sade att de förväntar sig få in skärmen i början på vecka 20 och CDON sade att det såg ut att de skulle börja leverera skärmarna till kunder 5/6-15.

Av pj-hugo

Testa att återställa med en annan dator. Funkar inte det så kan telefonen behöva skickas in på reparation då error-kod (1) indikerar på hårdvarufel.

Av pj-hugo

Här kommer mitt bidrag.

http://i.imgur.com/Ngc5kA7.jpg

Av pj-hugo

Service när garantin har gått ut
Om du äger en iPhone som inte omfattas av garantiservice men som ändå berättigar till service när garantin har gått ut, kommer Apple att serva din iPhone mot en kostnad för service när garantin har gått ut som anges nedan.

iPhone-modell Service när garantin har gått ut
iPhone 5 2.108,63 kr
iPhone 4S 1.808,63 kr
iPhone 4, iPhone 3GS,
iPhone 3G 1.308,63 kr
I avgiften för service när garantin har gått ut ingår en fraktavgift på 113,63 kr, som endast tas ut om servicereparationen beställs genom Apple och varan måste skickas. Samtliga kostnader anges i svenska kronor och inkluderar moms. Service när garantin har gått ut för iPhone kan även erbjudas av din mobiloperatör. Priserna kan variera.

När du beställer service när garantin har gått ut gör Apple en reservation på ditt betalkort på den maximala servicekostnaden enligt listan ovan. Detta belopp dras av från ditt betalkorts kreditgräns. Den slutliga servicekostnaden avgörs under undersökningen och kan vara mindre än servicekostnaden i listan ovan.

Vissa skador är undantagna från rätten till service när garantin har gått ut. Exempel på sådana skador är om enheten är i flera delar eller om den inte fungerar på grund av att obehöriga ändringar har utförts på den. Men iPhone-enheter som slutat fungera på grund av vätskeskada kan omfattas av service när garantin har gått ut.

Apple förbehåller sig rätten att avgöra huruvida din iPhone omfattas av rätten till service när garantin har gått ut. iPhone-enheter som repareras eller ersätts omfattas av en 90-dagars begränsad maskinvarugaranti eller täcks av standardgarantin under dess återstående tid eller av AppleCare Protection Plan för iPhone, beroende på vilken som har längst tid kvar. Mer information finns i Apples reparationsvillkor.

Av pj-hugo
Skrivet av Fiasko1983:

Tack för svar.
Det var dock detta jag gjorde,körde en säkerhetskopiering av iphonen via iCloud,men mailet synkades inte, men resten följde med såsom calender,påminnelser osv

Hmm. Konstigt. Kopian ska inkludera mailkontona. Kanske enklast att skriva in det manuellt istället. DU kan ju annars testa en iTunes-säkerhetskopia istället.

Av pj-hugo

Du ska inte starta mail i iCloud, då vill den att du gör en iCloudmail specifikt. För att slippa föra över mailinställningar manuellt så är det enklast att göra en säkerhetskopia på iPhonen och sedan återskapap från den kopian på iPaden.

Följ denna artikel för att få reda på hur du gör: http://support.apple.com/kb/HT1766?viewlocale=sv_SE
Kom ihåg att materialet på iPaden kommer att ersättas, så om du har något på iPaden som du vill ha kvar kommer du behöva spara det materialet på något vis.

Lycka till!

Av pj-hugo
Skrivet av fuerte:

Men om jag vill ha spotify, hur gör jag då???!

Skickades från m.sweclockers.com

Spotify har två applikationer på App Store. "Spotify" och "Spotify for iOS 4", om du inte kan ladda ner den första så borde den andra fungera.
Om du vill veta vad for modell du har på din iPod kan du använda dig av artikeln: http://support.apple.com/kb/HT1353?viewlocale=sv_SE

Av pj-hugo

Du behöver ha iPod Touch 3:e gen om du vill ha iOS 5 och du behöver ha iPod Touch 4:e gen för iOS 6. Om du har 1:a eller 2:a så är iOS 4 det senaste de stödjer.

Av pj-hugo

Återställ telefonen och ställ in den som "Ny iPhone". Är problemet kvar efter det så är det ett hårdvarufel.

/Hugo

Av pj-hugo
Skrivet av Twister86:

Jag har hittat en wallpaper bild på datorn , och undrar hur jag får över den till min iphone och lägger den som bakgrund där. ? ^^

Super nybörjare fråga kanske, men om jag syncar mappen jag sparar bilden i med itunes , så ersätter det mitt befintliga bild album om jag har korrekt för mig?

O jag vet inte o har ingen aning om var de "default" bild galleriet ens finns på datorn, dvs den mappen som itunes syncar mina bilder med eller där mina andra "foto/kamera" bilder ligger..

Testa denna länk: http://support.apple.com/kb/HT4236?viewlocale=sv_SE

Av pj-hugo

"Dessa fel uppstår vanligtvis när säkerhetsprogramvara stör återställnings- och uppdateringsprocessen. Följ Felsökning av säkerhetsprogramvara för att lösa problemet. I sällsynta fall kan dessa fel bero på maskinvaruproblem. Om problemen kvarstår på någon annan dator behöver kanske enheten service." Article - TS3694

Av pj-hugo
Skrivet av Härja:

Jag har funderat på ett skaffa en Apple tv. Har några frågor.
Är det bara boxen jag behöver köpa?
Är det någon månadsavgift eller är det med mitt vanliga apple/itunes konto jag använder?
Har det kommit serier att hyra i Sverige?
Vad är rekommenderat lägsta internethastighet?

Du behöver ett Wi-Fi nätverk (802.11n) och en skärm med HDMI samt en HDMI-kabel att koppla mellan enheterna.
Du använder ditt vanliga AppleID och det är ingen månadsavgift, utan man kan köpa/hyra filmer och serier på iTunes Store.
För att se utbudet så är det nog bäst att installera iTunes på datorn, gå in på iTunes Store och se efter själv om det är något du gillar.
Angående internethastighet så är det lite svårt att säga, men vad har du för något?