Inlägg

Inlägg som JoonasNiilsson har skrivit i forumet
Av JoonasNiilsson

Det var ett himla tjat om PS3 ;P

Av JoonasNiilsson
Skrivet av Ali3nPredator:

1) Har du köpt ett 90-dagars online-pass för BF3?

2) Din Battlefield 3-skiva kan vara "repig"?

/AP

Onlinepass har jag inte köpt, vad tänkte du om det? Något jag ska prova? Och skivan är hel, där är inga repor. Som sagt, det har fungerat väldigt bra innan.

Av JoonasNiilsson

PS3, Battlefield 3 freeze problem

Har haft ett problem en längre tid nu, säkert 2 månader. Det är så att BF3 slutar fungera helt och hållet ibland, oftast precis när jag kommit in i ett game, hela skärmen fryser sig och PS3 låser sig. Kan inte trycka några knappar alls (inte ps-knapen heller) utan jag får trycka framme på PS3an och då hör man, istället för ett vanligt pip, 3 pip. Alltså har BF3 fått PS3 att sluta fungera.
Innan detta problemet dök upp hade jag problem med att jag kunde komma in i gamet men då fick jag inte fram några vapen, utan jag sprang tomhänt runt på banan så vet inte om detta är något följdfel eller om dem hör ihop.

Jag kan spela alla mina andra spel utan problem och att Playstationet står på hård yta helt fritt.

Jag har även kunnat spela BF3 helt problemfritt innan. Är inte premium eller något sånt heller.

Provade att googla runt men hittade inga lösningar tills just mitt problem, cd-skivan är hel, Playstationet är inte för varmt och jag har inte några expansions, där andra spelare verkar ha fått vissa problem.

Tackar så hjärtligt för alla svar!

Av JoonasNiilsson
Skrivet av mrqaffe:

Den kombinationen fungerar inte eftersom du inte har pre out på hembioreceivern. Har man pre out går det fint att köra med ett 2 kanalsystem som frontsystem i en hembiosetup och sedan låta hembioreceivern driva center och bakkanalerna.

Du får ursäkta mina nybörjarkunskaper men här är en bild på den min denon.
http://www.productwiki.com/upload/images/denon_avr_1312.jpg
Längst ned till vänster är ju basutgång, dem andra två inne i pre-out rutan då, fungerar inte dessa?

Edit: Ser att det inte är en sån jag har men just dessa utgångarna finns på min också.

Av JoonasNiilsson
Skrivet av oyegie:

Dra en ljudkabel från receiverns preout (L-R) och koppla in den i main in på Nadden.

Hur kommer ljudet bli? Då ska högtalarna vara kopplade till NADen istället? Kommer jag få både Denons och NADens effekt eller hur funkar det där?

Av JoonasNiilsson

HiFi, NAD C372 + Denon AVR 1312?

Nu är det är så här att jag sitter på ett Dali Concept system men funderar på uppgradera mig lite åt gången. Därför har jag möjlighet att komma över ett par Dali Ikon 7 MK2 tillsammans med den i rubriken omnämnda NAD C372. Eftersom jag redan har en komplett hemmabio med alla komponenter lyder mig fråga följande, kan jag koppla in (och hur i så fall) NAD:en till min hemmabioreciever (Denon AVR 1312) för att få extra kraft och bättre ljud, både vid film (5.1 ljud) och musik (2.0 / 2.1). Min Denon är endast på 5x75 W vid 2 kanaler i drift, effekt 8 ohm, så tror jag behöver lite mera krut för driva på Ikon.

Länkar:
NAD: http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-372-Ster...
Denon: http://usa.denon.com/us/Product/Pages/ProductDetail.aspx?PCat...)

Väldigt tacksam för svar, gärna ingående och förklarande, har aldrig kopplat två förstärkare innan (om det går ens). ^^

MVH
Jonas

Av JoonasNiilsson

Kompileringsfel i Visual C++

Hej!
Har nyligen börjat med C++ i skolan och tankade precis hem Visual C++ 2010 till datorn, för att testa så det funkar tänkte jag köra Hello World, så valde den från Wikipedia:

#include <iostream>

int main() {
std::cout << "Hello World!" << std::endl;
return 0;
}

Problemet är att när jag kompilerar det så funkar det inte, det visar sig att "Det går inte att hitta filen". Någon som har svar på hur jag ska lösa detta?
Sen ytterligare en fråga, måste man skapa ett projekt för att kunna kompilera, går det inte bara skapa en textfil som man kan köra från?

Tack i förhand!

Av JoonasNiilsson

Jag tackar för guiden! Har även en fråga, kan jag ha både 32 bitar och 64 bitar Windows på samma sticka för att sen kunna välja när jag ska installera på en dator?

Av JoonasNiilsson
Skrivet av Aethyr:

En möjlighet som jag vet om du bara är ute efter mindre lagringsmöjligheter via nätverket, istället för en NAS, är ju att införskaffa en router (om du inte redan har en) som har USB ingång och bra stöd för media streaming. Så kopplar du in en extern hårddisk på X TB och har allting på den inom ett trådat/trådlöst hemmanätverk.

Sen kan du ha en mediaspelare inkopplad på TVn, t.ex en Boxee Box, som streamar film från hårddisken som är inkopplad på Routern (som då är en del utav ditt hemmanätverk). Jag kör en liknande setup själv, fast den externa hårddisken är inkopplad på min dator vilket betyder att datorn måste vara gång för att jag ska ha tillgång till filerna på nätverket.

Fast det blir ju såklart en hel del införskaffande med att köra en Router + Extern Hårddisk. Du kanske kommer undan med en billigare NAS för samma peng. Men det är ett alternativ. Hoppas detta hjälper

Min polare funderade på exakt samma grej och det verkar vara en bra lösning, en sneaky lösning faktiskt Dock har min router inte USB så då får jag, precis som du säger, skaffa båda två, och då är det nästan lika bra att skaffa en readynas som tidigare nämnts och som nedanstående inte haft några problem med. Är där så bra studentrabatt och den fungerar så felfritt så!
En Boxee Box verkar vara rätt härligt, borde kanske skaffa en sån dock, eller en smart-tv... haha

Skrivet av EvilRutger:

Jag kör själv en Ready NAS Ultra 2 från Netgear med raid.
Den gör allt du vill och har inte krånglat en enda gång.
Streamar direkt till min tv, min xbox360, surfplatta och min frus dator utan problem.

Kul att höra att den fungerar bra, precis det jag vill höra! Vad har du för disk i din, den man får till i erbjudandet?

Av JoonasNiilsson
Skrivet av lp0l:

Jag har tittat på denna, http://www.dustinhome.se/product/5010486136/netgear-readynas-... för 1045:- (studentpris?) och tycker själv att den verkar helt okej. Då jag inte är så insatt skulle även jag uppskatta lite hjälp!
/ lp0l

När jag tryckte in på den kostade den 2190:- iaf. Jag har inte fått mitt studentinlogg att funka där än, men det var en härlig rabatt, en sån känns väldigt angelägen om den endast kostar 1045:-

Såg även nu att om det inte var studenterbjudande kan man få till en disk till ordinarie pris, http://www.dustinhome.se/product/5010621840/netgear-readynas-..., så sparar man en slant ändå!

Av JoonasNiilsson

Tips på NAS för hemmabruk

Nu är det så att jag köpte en ny dator med SSD och vill inte fylla den med alla filmer och bilder som jag har från den förgående datorn.
Har läst runt lite här men känner mig fortfarande osäker på vad det är jag ska titta efter, så jag hoppas på förslag och tips från er.

Det är så att jag bor med flickvännen och hon tänker bara använda den till att ha sina serier(gossip girls och allt vad det heter) så hon kan se dem på sin dator, trådlöst.
Jag ska ungefär ha den till samma sak, ha filmer och bilder på den som jag vill kunna nå från datorn, också trådlöst då såklart.

Ett plus hade varit om jag kunde nå filmerna direkt från NAS:en till tv:n eller förstärkaren (Denon AVR-1312) så man kunde spela upp dem där och få hemmabiokänsla utan att behöva starta datorn, om detta går på något vis?

Alltså letar jag inte efter någon värsting, och som någon nämnde i en annan tråd, jag är inte ute efter massa funktioner-jag-kanske-kan-behöva-någon-gång. Gärna två diskar för att kunna raida den.

Hittade denna, kan det vara något? http://www.dustinhome.se/product/5010333158/seagate-blackarmo...

Annars är det ju DS212J som alla snackar om, men då stiger det i pris och jag vet inte om det behövs för det jag tänker använda den till?

Alla tips är välkomna!

Av JoonasNiilsson

Nvidia 640M drivrutiner

Har precis köpt en ny dator och jag tänkte då ladda hem nya drivrutiner för grafikkortet, men då visade det sig att det inte fanns just för 640M. Min fråga är då om den finns att hitta någon annanstans än på den nedanstående länken eller om jag kanske ska ta någon annan, tex 635M?

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Av JoonasNiilsson
Skrivet av fek09:

vänta en månad så ska M3 bli uppdaterad till IB istället för SB och M5 kommer med bättre grafikkort också om du vill ha det istället.

Okej, låter precis som det lilla extra jag behöver för att köpa en sån! Tack för infon!

Av JoonasNiilsson
Skrivet av solenn:

Vad tror ni om denna? Känns som den är väldigt prisvärd, eller har jag fel uppfattning?

http://www.inet.se/produkt/1970158/acer-aspire-timeline-ultra...

Sitter också och kikar lite på den, känns dock som allt är lite i underkant, inget som är riktigt bra, skärmen är 768, endast Sandy Bridge på 1,6 GHz och grafikkortet är okej men finns fortfarande lite mer att önska! Stort plus för att det är SSD och batteritiden, men frågan är om den är värd det? Kommer en sån här dator att klara av att spela t.ex. D3 på high?

Av JoonasNiilsson

WEB.conf

Har läst att det är fler än jag som haft problem med att spara WEB filen efter man öppnat den i tex anteckningar. Är det någon som vet hur man ska spara den?

Av JoonasNiilsson

Problem med anslutning till Battlefield 3 på PS3

Problemet uppstår vid anslutning till en server, kvittar vare sig det är vid "find a game" eller när jag väljer en server. Jag får upp ett felmeddelande där det står "Failed to join the game. Please check your network connection and try again".

När jag köpte spelet hade jag problemet direkt, sen kunde jag spela några matcher när jag provade någon dag senare och nu är problemet tillbaka. Sen det slutade funka igen har jag bytat från trådlöst till att köra med kabel och min polare sa åt mig att kolla NAT inställningen på modemet, så att den är på, vilket den redan var, och nu har jag tyvärr brist på fler idéer, kan inte komma på något som är fel.

Ska tilläggas att jag kan köra MW3 utan problem, även trådlöst, och att jag hela tiden är online på Playstation Network när BF är igång, så anslutning har jag.

Tack i förhand!

Av JoonasNiilsson

Jag har nyligen köpt mig en XTZ W10.16 och har den i ett rum på 5x4m (lägenhet) ungefär och det blir bra gung i rummet trots att den inte är inspelad! Valde denna basen för farsan har en W12.16 hemma i huset och det blir sjukt bra tryck med den, den skulle vara overkill i min lägenhet då den har så bra tryck, samtidigt som den är exakt och precis. Var inne på att köpa en Dali Concept sub innan, (eftersom min anläggning mestadels är Concept serien) men betala 5500 kr för 160 W kontinuerligt när man kan få XTZ med 300 W kontinuerlig för 3000 känns lite dumt, särskilt då jag vet vad XTZ går för!
Nej jag rekommenderar dig att ta en seriösare på XTZ, om du vill spara lite pengar kolla på deras demo-ex, min var knappt använd och kostade 500 kr mindre ändå!
Lycka till!

Av JoonasNiilsson

Satt just med min XTZ sub och hade samma problem och hittar denna tråden, tänkte nämna att felet jag hade var att den spelade alldeles för lågt i början, var tvungen att skruva upp rattarna på max för att få igång den, och nu hörs den bara bättre och bättre för varje minut som går! Står att det krävs upp till 100 timmar innan den är helt inspelad, kan tänka mig att det kan behövas ännu lite till för att den ska prestera optimalt.

Av JoonasNiilsson

Nej vi fick ett arbete om en processor där det står att vi ska ta med bussbredden. Den står nämligen som underrublirk under "CPU-arkitekturen". Vilken är det han menar då?

Av JoonasNiilsson

Bussbredd

Jag har kollat runder lite men förstår mig inte riktigt på det, så bra frågar här istället!
Vilken busshastighet men framförallt, vilken bussbredd har Sandy Bridge i7-2600K? Har alla Sandy Bridge samma?
Tack i förhand