Inlägg

Inlägg som BosseRingholm har skrivit i forumet
Av BosseRingholm

När jag hade komponenterna utlagda hade jag bara power on-pinen insatt. Testade så i början när jag stoppat in allt i chassit och det fungerade inte. Sedan stoppade jag in alla pins - fungerade fortfarande inte. Då gav jag upp och rev ut alla, så startade datorn. JAg började då udnersöka att det var resetknappen.

Så ja, jag har provat med endast power on och då kommer jag ingevart :/

Av BosseRingholm

Konstiga problem med jumpers

Jag har fått tag på en lite äldre dual 2x P3 500Mhz-dator.
Jag la ut alla komponenter på skrivbordet och kopplade in pwr on jumpern från en knapp i ett chassi som stod bredvid, helt tomt. Allt fungerade och jag installerade OS och såg till att allt sitter rätt.

När jag sedan skruvade fast moderkortet och alla kort i chassit (exakt samma komponenter som på skrivbordet) så fungerar inte längre bootknappen. Först trodde jag att något inte kontaktade, ström eller pinsen till jumpersen.

Till min förvåning startade datorn när jag drog ut alla pins.
Jag provad emig fram och kom fram till detta.

PWR ON sitter fast. Nätagg på. Tryck på knappen. Inget händer. Dra ut RESET-pin:en från moderkortet. Datorn bootar.

Vad kan detta knas bero på? Jag är säker på att PWR ON sitter rätt, då det fungerade innna. Provat vända på jorden också.

MVH

Av BosseRingholm

Nätverksbrygga med internettillgång

Hej!!

Titta på diagrammet och bortse från texten:

http://qba.kalsonger.net/help_with_net.jpg

Jag har markerat NIC1+NIC2 i dator 4, högerklickat och valt skapa brygga.
Alla TCP/IP-inställningar är automatiska.
Dator 4 har tillgång till nätet. Dator 5 får inget dynamiskt ip.

Det jag vill uppnå är att dator 5 får ett unikt BBB-ip, eftersom BBB tillåter 5 st unika IPn.
Dator 5 lyckas få ett konstigt 169.*.*.*-ip med begränsad tillgång => inget internet (och det är internet jag måste ha!)

Ska man sätta manuella inställningar?

Det jag vill uppnå är att jag vill kunna se dator 5 från inte bara dator 4, utan även dator 1,2,3

MVH

edit: visst kännss det enklast att dra en sladd från switchen till dator 5, men det tänker jag inte göra eftersom det är ett långt avstånd och jag inte tänker dra dubbelsladd (en till 4 och en till 5). det är inte heller aktuellt att köpa en till switch som ska ska få nät från switch 1 och sedan gå till dator 4 +5

edit2: Detta är en fortsättning på denna tråd, där jag fick reda på vad problemet egentligen är.

Av BosseRingholm

Tack så mycket för infon. Får väl antingen brygga den och fixa ett extra NIC till en av datorerna 1, 2 eller 3 och dela från den datorn

Av BosseRingholm

bogg: kan man på något sätt göra datorn synlig?

Kicken: [img]-taggen

Av BosseRingholm

Problem att se dator i nätverket

Hej!

Jag har ett problem med nätverket. Se bild för förklaring och fråga. Skulle verkligen uppskattas ifall någon hjälper mig lösa problemet.

http://qba.kalsonger.net/help_with_net.jpg

Värt att tillägga är att ifall jag från Dator 5 kopplar upp mig till Dator 1, 2, 3 via FTP så får jag ibland vanlig BBB-hastighet (10mbit), men ibland hoppar den in i LAN-speed (100mbit). Jag vill dock kunna skicka över via Windows och nätverket.

MVH

Av BosseRingholm

WinXP install - problem med hdd detection

Har bytt mdoerkort till en halvgammal dator:
p3 1ghz, nu med ett asus CUSL2-C

När jag bootar med windowsskivan för att installera och kommer till menyn där man ska välja hårddisk så står det bara "Please wait..."

Inga diskar kommer upp och allt fryser. Har provat med två hdds som Master och CS. Disken är kopplad till primary IDE (alltså behövs inga SCSI-driers/satadrivers )

Värt att tillägga är att diskarna detectas felfirtt av bios och av windows när jag kopplar in dem i en annan dator

Jag har resetat bios samt bytt plats på minnesmodulerna. Fortfarande samma fel.

All form av feedback uppskattas

edit: Byte ramsticken. funkar nu

Av BosseRingholm

Sådant är inte fallet hos mig. Ibland bootar den lite längre, men hänger sig. Nästan helt säker på att det är moderkortet nu :/

Av BosseRingholm

Dator fryser sekunder efter boot.

Jag fick hem en ny fjärrkontroll till min HTPC och tänkte installera "Turn on with remote"-funtionen. Detta innebar att man fick koppla in en "förlängning" till ATX strömkontakten och den kvadratiska P4-kontakten.

Kort därefter började problemen. Moderkoretet har ett inbyggt grafikkort, men jag använder ett som sitter i AGP-porten. Jag kopplade ut det och testade boota med vanliga med inbyggda GFX.

Datorn bootar och så fort den kommer in i bootscreenen så hänger den sig. Ifall jag trycker på delete så kan jag röra mig fritt i BIOS i kanske 3-5 sekunder sen fryser datorn. Då menar ajg fryser helt - ctrl+alt+del fungerar inte, endast hard rebbot (4 sek startknapp eller dra ut sladden).

Tidigare innan jag installerade fjärren hade jag problem med att skärmen inte tändes när jag startade datorn. Trodde att de hade något med PSUn att göra.

Nu trodde jag att PSUn helt enkelt gett upp. Därför kopplade jag ut allt utom hårddisken och fläktarna som fästs direkt till moderkortet. SAmma problem - datorn fryser till.

Tänkte; detta kanske har något med minnet att göra, men eftersom jag endast har 1x512MB DDR så kan jag inte testa ta ut ett minne och ha kvar det andra. Det jag gjorde var att prova stoppa in minnet i en annan "port". Detta förändrade ingenting.

Jag försökte testa min dators nätagg. Jag skruvade upp sidan och drog ut den fyrkantiga sladden samt ATX-strömsladden. Jag kopplade in dessa i HTPCn. När jag trycker på poweron så snurrar fläktarna, men skärmen startar inte. Kopplar jag tillbaka nätagget som hör till HTPCn så startar skärmen, men datorn fryser.

Hjälp mig?

Det enda jag ska försöka göra nu är att få tag i ett annat nätaggregat att testa med. Sedan har jag inga andra idéer. Har ni något tips?

Det är en P4 2.4 Ghz med 512MB DDR PC3200, ett nvidia geforce AGP-kort, eller ett inbyggt Intel. Moderkortet heter IA-P4, antagligen standard Intel, ser inte ut som någon höjdare.

Av BosseRingholm

Amazing!

Av BosseRingholm

Den är ju bara en rad, och den andra är två rader. Det betyder att den bhöver två usbportar egentligen? Hur ska ajg ta mig till när jag gör om 2*5 till 1*5

Av BosseRingholm

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com/I/extremepcgear_1874_...
Jag behöver alltså en sådan vars pins jag måste löda ihop med ena delen av sladden på första bilden?

Då bör det funka? Det är bara 5 pins för en port, kräver denna 10 pins, hur gör jag då? hur ska jag gå tillväga?

EDIT: allt omskrivet

edit2:

Citat:

Bara för dig att skarva kabeln nu och koppla in på en vanlig sladd.

Du menar att jag ska forcera att "moderkortsUSBpinsen" passar i hålen?

Av BosseRingholm

Har inte skruvat upp något. Måste helt enkelt vara vanlig usb, bara att den har en egen "port". Finns det någon adapter som går från extern till intern USB? Jag har nämligen inte ngåra lediga interportar. Alltså att den går från datorbaksidan in genom en tom PCI-plats så kopplar man in sladden där?

Av BosseRingholm

Thudnerinternet, kan du uttrycka dig igen så jag förstår. Den ska ju inte gå in i power on, reset och leds. där går kontakterna fårn chassit in.

Av BosseRingholm

minneskortläsaren är som följer:

TEAC CA-200
USB FLASH CARD READER från TEAC CORP.

måste alltså vara någon modifierad usbport som är gjord åt dell? Kan man modda att det funkar med en vanlig usbport?

Av BosseRingholm

Kabel/port-identifiering

Jag har fått hem en Dell-dator som har en media card reader. Jag vill flytta dne media card readern till en annan dator. När jag öppnade chassit såg jag att det inte var en intern USBsladd. Det var något annat som jag inte kan hitta på mitt Abit BD7II-RAID. Vet ni vad detta är för sladd och om det finns någon converter från den standarden till någon som passar mitt moderkort?
Det står "FLEX BAY" på sista bilden.

http://qba.kalsonger.net/swec/1.jpg

http://qba.kalsonger.net/swec/2.jpg

http://qba.kalsonger.net/swec/3.jpg

MVH!

Av BosseRingholm

Kabel/port-identifiering

Jag har fått hem en Dell-dator som har en media card reader. Jag vill flytta dne media card readern till en annan dator. När jag öppnade chassit såg jag att det inte var en intern USBsladd. Det var något annat som jag inte kan hitta på mitt Abit BD7II-RAID. Vet ni vad detta är för sladd och om det finns någon converter från den standarden till någon som passar mitt moderkort?
Det står "FLEX BAY" på sista bilden.

http://qba.kalsonger.net/swec/1.jpg

http://qba.kalsonger.net/swec/2.jpg

http://qba.kalsonger.net/swec/3.jpg

MVH!

Av BosseRingholm

19.37 - Two models. 30 and 60 GB. (So the "mixed" version of the rumours were right.) ... Both thinner than the previous 20 GB model. The 30 GB model is 31% thinner than the previous 20 GB model.

19.38 - Steve shows new TV ad.

Av BosseRingholm

http://live.ilounge.com/
funkar!

19.30 - New iPod. Video function, wider screen. Main feature is still music, though.

- Act Two:the iPod. Apple has shipped over a million Nanos in less than five weeks. Now, it's the NEW white iPod - and yes it does video! The format is similar to the old pod - 2.5in TFT display with 320x240 pixels with realtime decoding of MPEG 4 and H.264. It's only 260,000 colours but it does have video output to connect to TV.

Av BosseRingholm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beerbaron
http://mwsf.pixelshelf.com/appleinsider/

edit;såg visst inte att det fanns en bild redan...seg server..

Apple has reportedly blocked cell phone access, and hence live coverage, from today's special event.

de kommer med ny info hela tiden

www.ilouge.com ska ha live.ilounge.com men den sidna funar inte för mig