Inlägg

Inlägg som Mattsman har skrivit i forumet
Av Mattsman

samsung pro 990 problem

Hur uppdaterar till rätt firmware till Samsing 990 Pro ? Skall bygga PC och installera windows på det. Minnet inköpt på Black Friday 2023. Är det ok att först installlera windows för att sedan installera firmware ? Vilken version av firmware är degeneration av minnescellerna fixade ?

Av Mattsman

Var rekommenderar du då till Ryzen 9 9500x3d ?

Av Mattsman

Bluraybrännare i modernt chassi ?

Vill flytta över min blueraybrännare i mitt nya pcbygge. Finns det några modernna chassi som har bay för optisk enhet ? Om inte hur ?

Av Mattsman

Vilket moderkort. Behöver hjälp att välja Strix eller Hero från Asus

Asus Strix G670E- Gaming-Wifi och Asus Rog Crosshair X670E Hero är det kampanj på nu. Hero har två PC5 express medans Strix-F ( notera inte -E som också har två också) . Kommer använda detta kort mycket lång tid. Är det värt att betsla dryga 1000kr mer för Hero ? Vad är för och nackdelarna för de båda ?

Av Mattsman
Skrivet av Laxpudding:

Syftet med HDCP är att motverka precis den typen av kopiering som du tänker göra.

Det är problematiskt, vissa skulle säga olagligt, att sälja den typen av produkter. Inte riktigt så att polisen kommer och knacka på dörren. Men att ta bort HDCP på det sätter är ett licensbrott och den som tillverkar sådana produkter kommer inte direkt få licens att tillverka mer mainstream-produkter. Den som tillverkar en HDCP-stripper kommer att får problem med tillgång till kretsar för att bygga en normalt fungerande HDMI-switch eller splitter.

Den återförsäljare som säljer sådant i Sverige kan också få problem med att sälja ett mer normalt utbud. Tror inte att Canal Digital skulle vilja ha dem som återförsäljare, till exempel.

Därför är det föremål för mer experimentella försök. Sådant man kanske kan rota fram på eBay och liknande.

Jo jag vet precis varför HDCP existerar men håller ej med moralpredikningen. Nej Canal Digital har inget att göra med hur jag väljer att spara mina inspelade program. Man har rätt att kopia för privat bruk och i mitt fall är det inte ens kopiera utan spara inspelningar utan att bli tvingad av CD att ta bort inspelningar på hårddisken.

Av Mattsman

HDMI splitter som tar bort HDCP

Hej

Jag ämnar köpa HDMI splitter som kan ta bort HDCP. Har hittat följande sida med rekommenderade splitters som tar bort HDCP. Ämnar försöka tömma Canal Digital-hårddiskten. Vet någon om det finns någon splitter som går att köpa i Sverige som funkar att ta bort HDCP ?

http://www.tweaking4all.com/home-theatre/remove-hdcp-hdmi-sig...

https://www.youtube.com/watch?v=eCY6SzueT_A&t=3s

Tack på förhand !

Av Mattsman

Tack för alla inlägg. Det har löst sig

Av Mattsman

Hur kommer man in i BIOS med Windows 10 ?

Försöker installera windows 10 på min nya SSD. Behöver dock ställa in så operativsystemet kommer på SSD och inte vanliga c-drive. Kommer dock inte in i BIOS...Hur göra ?

Av Mattsman

Tack jag har gjort en ISOskiva. Hur öppnar jag BIOS ? När jag installerade Windows 10 så fick jag inte upp någon option för val av hårddisk. Vad kommer det stå i BIOS för att välja SSD disken gör Windows ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mattsman

Hur installerar jag Windows 10 på min nya SSD 250GB

Hej

Jag har gjort en clean install av Windows 10 på min HP desktop som jag också installerat en ny Samsung 250GB SSD. Vid installationen så fick jag operativsystemet på C drive dvs min gamla hårddisk. Jag har också provat clona C-driven med medföljande cloningsverktyg från Samsung men operativssystemet körs fortfarande från harddrive på C. Kan jag välja vilken hårddisk som operativsystemet installeras på när jag gör en ny clean install av Windows 10 ? Tacksam för hjälp !

Av Mattsman

Synka flera mappar i Synology DS415play

Hej

Kort fråga. Är det någon som vet om det går att synka flera mappar samtidigt med Claoud Station så som Video, Music och Pictures förutom dokumentmapp ? Verkar som det bra går med en huvudmapp så som Mina dokument.

De förskapade mapparna home, music, photo och video...går det att rota dem så att de utgår från en mapp dvs: Huvudmapp/home, Huvudmapp/video...etc etc

Tacksam för kommentarer.

Av Mattsman

Tack för svar. Jag avvaktar nytt modem. Beträffande hastigheten så är det 400kBit till 2.5Mbit/sec vid överföring. Avståndet under 1 m mellan router och NAS och 10 meter mellan pryl så som laptop eller desktop och NAS. NASen står på hallen tillsammans med Telia Router Technicolou eftersom LAN porten måste vara inkopplad router. Kan inte ha den vid datorn just pga av detta.

Av Mattsman

Telia modem/router slö WLAN-novis rådfrågar.

Hej

Jag har köpt en NAS Synology DS450play men den trådlösa överföringen är dålig fart på.. Jag misstänker att det är Telias Technicolor routern som är dålig fart på så överföringen till och från NAsen blir långsamt. Om jag skulle vilja ha byta ut denna router som är också ett modem. Vad göra ? Ett bra och snabbt router vad rekommenderas och hur ställer jag in Teliaparmetrarna ? Finns det någon hjälp att få någonstans ?

Är det någon poäng att köra 5GHz ? Klarar Telias senaste Technicolor det ? Hur vet jag om min respektive applikationer klarar av det så som IP-klockradio, WLAN bildskärm, laptop, desktop, Nas etc etc ?

Kommentarer mottages tacksamt !

Av Mattsman

Chromecast har slutat att fungera

Köpte Chromecast i Dec 2013 och har haft funkande utan problem tills nu. Chromcasten är uppkopplad till Teliagateway som tidigare men nu felmeddelande att jag är uppkopplad mot router men ingen återkomst till internet.Jag har återställt Chromecast till fabriksinställningen genom att tryck 25 sec på knappen på cc och installerat om allt igen till samma routeter som tidigare. Någon som har liknade problem ?

Av Mattsman

Nu har jag köpt Club 3D Radeon HD7750 HDMI 4GB. Tog detta DDR3 kort eftersom moderkoret jag har på min gamla dator stöder säkert inte GDDR5. Perfekt ! Är bara att hålla tummarna att detta kort passar nu !

Av Mattsman

Tack för din hjälp sp1k3n. Nu har jag köpt Club 3D Radeon HD7750 HDMI 4GB. Tog detta DDR3 kort eftersom moderkoret jag har på min gamla dator stöder säkert inte GDDR5. Perfekt !

Av Mattsman
Skrivet av sp1k3n:

Synd att kortet inte passade. De enda kort med så låg profil (168 x 107 x 18 mm) som jag kan hitta är de här:

Club 3D Radeon HD7750
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1136147,1437397,1437396

http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/r...
http://www.club-3d.com/isotope/c/cgax-7752z.pdf

Försök att byta (eller sälja) ditt GeForce.

Tack go vän. Jag skall titta över dina länkar. Själv så var jag inte på dessa länkar efter den del hjälp:
HD7750
Större lista <Alla är inte single slot.

Det blir inte mycket snabbare än så där eftersom kylningen inte räcker till, men det är ett ganska nice kort ändå. Nvidia har inte så mycket att komma med jämfört med AMD i det här fallet. Men vill du ändå ha det så är det 640 som gäller vad jag vet.

HD7750 vs 640GT[/QUOTE
Jag är nu inne på detta kort efter att ha lästa alla inputs och länkar noga:

HD7750

Det som gör mig tveksam är power-supply. Enligt spec så är nätaggregatskrav 400W. Jag vet inte vad jag har i min HP. Jag har har för mig att det var 300W. Jag måste ta power feed via PCI-kontakten.

Det finns också ett kort enligt denna länk:
http://www.afox-corp.com/en/products_details.asp?proid=208

Problemet jag just nu har att ta ett kort som mitt power supply klarar av.

Av Mattsman

[QUOTE="Racka;13371488"]Nejdå, men det är single-slot kort du letar efter. Inte ett kort som är 16mm högt (även om alla ser på saker och ting olika...)

HD7750
Större lista <Alla är inte single slot.

Det blir inte mycket snabbare än så där eftersom kylningen inte räcker till, men det är ett ganska nice kort ändå. Nvidia har inte så mycket att komma med jämfört med AMD i det här fallet. Men vill du ändå ha det så är det 640 som gäller vad jag vet.

HD7750 vs 640GT[/QUOTE
Jag är nu inne på detta kort efter att ha lästa alla inputs och länkar noga:

HD7750

Det som gör mig tveksam är power-supply. Enligt spec så är nätaggregatskrav 400W. Jag vet inte vad jag har i min HP. Jag har har för mig att det var 300W. Jag måste ta power feed via PCI-kontakten.

Några kommentarer ?

Av Mattsman

[QUOTE="Black_Pete;13371738"]Nu är det visserligen ett lågprofilskort du länkar till men med fullstorlek på pci-bracket

här ser ni skillnaden: http://legitreviews.com/images/news/2011/low-profile-6670-a.j...

Vad TS gjort är dock att skriva lågprofil i titeln men sedan frågar efter ett så smalt kort som möjligt så alltså single-slot.

Som tur är finns det filtret på prisjakt också: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&b=s121522084#prodlista :)[/QUOTE
Tack för all hjälp go vänner. Det är single slot logprofil 16 mm högt med pci-bracket som höjden på toppen av fläkttoppen är cirka 16mm. Jag går igenom alla länkar jag har fått och ser om jag hittar rätt.

Av Mattsman

Kan man bifoga en bild på gagmla kortet här ?