Inlägg

Inlägg som FudgieCars har skrivit i forumet
Av FudgieCars

lite över 100 låter rimligt. Mer skulle iaf inte jag betala.

Av FudgieCars

Uppdatering: Jag har trixat runt med moderkortet och dess fläkt-'uttag'. Ingen vidare lycka men jag ska ändra inställningar i BIOS och kolla om nåt händer. Förmodlgen kommer inget att förändras men jag tycker det är värt ett försök.

Om ni har något förslag så skriv bara på!

Av FudgieCars
Skrivet av dannesthlm:

Det där låter väl som ett PWM-ljud, dvs fläktkontrollen som styr fläkten i nätdelen. Det låter som reklamation igen tycker jag!

Yotube videon är med mitt gamla nätagg som jag redan har plockat ut. Pipandet i idle försvann men det surrande ljudet som uppstod i load är kvar även med ett annat nätagg.

Tror du det kan komma från moderkortets fläktkontroller? Nu när jag tänker på det så tror jag att jag inte hade detta ljud när jag endast använde inbyggda fläktkontrollen i Arc R2. Alltså ingenting var kopplat till moderkortet, inte äns processorkylaren. Jag ska prova att koppla ur CPU-PWM och se vad som händer.

Av FudgieCars

Susande dator, extremt irreterande

Hej! Det är nämligen så att min dator 'susar'. Det låter ungefär som en syrsa på en varm sommardag. Det låter ungefär som coil whine fast utan ett destinkt pip.

Det började med att mitt nätagg (AX 760W) hade coil whine. Jag skickade ett mail till Alina, som jag hade köpt produkten av, och fick klartecken att jag kunde få ett nytt (YT video). Jag tror då att mitt problem är löst och jag plonkar i mitt gamla nätagg. Men, det ljudet som jag får när jag startar Prime 95 i vedeon kvarstår under tung belastning. Jag misstänker att det är moderkort då jag även har testat med ett annat grafikkort.

Vad finns det mer att göra? Jag har inget annat moderkort att testa med då jag har sålt det till en kompis.

Operativsystem: Windows 8 64-bit
Processor: Phenom II 1055t
Processorkylare: Phantek 14-pe någonting (den stora jäveln)
Moderkort: GA-990FXA-UD3 (gigabyte)
Minne: 2x 4 GB Patriot 1600Mhz
Grafikkort: 660 ti (standard) / 3450 (testkort)
Hårddisk: Seagate green 2TB
Nätaggregat: Corsair AX 760W 80+ Platinum (standard) / Ace 460W (testagg)

Mvh

Av FudgieCars

Sålänge priset inte skjuter i höjden på grund av detta så är det ett +

Av FudgieCars

Hur mycket flaskar din FX nu? Det kan väl inte vara så mycket om den går i 4,7. Du får fråga dig själv lite också. Är det värt lite extra prestanda för x antal kronor. Eller ska jag istället satsa på en bättre skärm, tangentbord, mus, ljud m.m.

Av FudgieCars

Går även din CPU upp i användning? Sker det här direkt när du kommer in i windows? Kan det vara något program som orsakar detta?

Edit: Det är nog ingen farea, lite belastning var 15:e sekund lär den klara av sålänge temperaturen hålls inom ramarna.

Av FudgieCars

Klockar kortet ner sig självmant under denna korta stund?

Av FudgieCars

Iom att jag ska flytta nästa vecka och har avbeställt min anslutning via fiber så kör jag på 3G nätet just nu med begränsad datamängd. Jag köpte 6-7GB för att kunna sysselsätta mig i några dagar och det är på gränsen till användbart i mina ögon. Bara att sitta på Sweclockers, facebook, 4-5 youtube klipp i 240p + diverse andra sidor så landar jag på cirka 800MB/dag. Då pratar jag inte på skype eller spelar och jag lyssnar på spotify i "offline mode". Min normala dagliga använding ligger nog i genomsnitt på 5-10GB.

40GB/månad fungerar för föräldrar som kollar nyheter, mail och youtube någon gång ibland men om man använder internet 2-3h+ dagligen så måste man ha obegränsad surf.

Av FudgieCars
Skrivet av casper9429:

Tack så mycket för snabbt svar . Men jag undrar också vad ni skulle rekommendera för grafikkort i 2500 kr klassen. Är 7950 ett bra val ?

Jag satt med den här frågan för någon månad sen. Det finns egentligen två alternativ, 7950 och 660 ti (och just nu 670 för att det är på rea länk). Jag valde ett 660 ti för att det var på rea och jag kunde få en riktigt bra eftermarknadskylare för ett bra pris (ca 2250kr).

Hur kräsen är du ljudmässigt? Om du bara vill ha prestanda och skiter i ljudnivån så skulle jag rekomendera 670 som jag länkade innan. Tänk på att det kommer låta en hel del mer än t.ex. 660 ti med en DCII kylare eller 7950 med en Windforce 3 kylare men du kommer som sagt få mer prestanda.

Av FudgieCars

Jag kör ett 660 ti (PCIe 3.0, likvärdigt ett 7950) i PCIe 2.0 och det är inga prestanda skillnader jämfört med Sweclockers egna tester. Det som man bör tänka på är att PCIe 2.0 inte alltid lämpar sig lika bra i Crossfire/SLI eftersom PCIe i vissa fall låser sig till 8x istället för 16x (hälften så mycket bandbredd). Om man då har PCIe 3.0 som körs i 8x så får man samma prestanda som PCIe 2.0 i 16x eftersom 3.0 har dubbelt så mycket bandbredd. Hoppas att det inte blev för krångligt

Sålänge du kör singel 7950 så kommer du inte märka någon skillnad alls.

Av FudgieCars
Skrivet av Roger W:

Att kalla något för "Infinity" känns väl egentligen rätt begränsande om man tänker på det: Vad kallar man (den oundvikliga) efterföljaren sen utan att det blir krystat?
(Xbox Infinity +1 ?? )

Men det blir ju fortfarande bara Infinity

Jag tycker det känns konstigt att döpa en ny produkt till samma namn som en gammal. Undrar hur många som köper ett nytt xbox på blocket/tradera men får ett gammalt istället Scam Warning!

Av FudgieCars
Skrivet av Ninjaflipp:

Och jag som köpte mitt Titan nyss, moget nåja, ska ju erkännas att vanliga Titan duger rätt bra det med.

Tror ni det kommer gå att köra Titan Ultra i SLI med vanliga Titan?

Skulle inte det vara rätt så onödigt? Man köper ett extra upplåst kluster bara för att låsa det igen Eller hur funkar det på nvidia sidan? Har främst koll på AMD när det kommer till grafikkort.

Av FudgieCars

Mitt asus 660 ti (som TS var intresserad av) ligger lite över 70C vid belastning och det klockar inte ner sig.

Rekommenderar den starkt! Hur tyst som helst. Hade ett 6870 med gigabytes windforce kylare (den äldre versionen) och den lät betydligt mer under load.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FudgieCars

4.750?!??! Alldeles för mycket!

Jag tror din processor throttlar, vad är dina temperaturer?

Edit: såg nu att du skrev fel, tur det

Dimper spänningen ner när du belastar den mycket? Prova då att sätta på LLC (Load Line Calibration)

Av FudgieCars

Rsultatet är inne! Det blev inte direkt bättre... Knapparna funkar men t.ex. om man skriver "n" så blir det "nu" och om man skriver "p" så blir det "p-". Switcharna har både blivit bättre och sämre. De som var dåliga har blivit mycket bättre(fortfarande dåliga) men de som var bra/okej har blivit lite sämre.

Vad tycker ni att jag ska göra med tangentbordet? Jag har några smällare kvar från nyår. It would be a shame if something happened to it... Och som några andra skrev så ska min kompis ge ersättning för ett nytt tangentbord. Vi bestämde det redan vid incidenten

Av FudgieCars
Skrivet av Pantsoff:

Hur går det? Fått liv i det?

Ska prova senareikväll (har torkat i snart 48h).

Knapparna känns bättre men de är fortfarnade långt ifrån perfekta. Ungefär 3-4 stycken är riktigt sega och knapriga (det känns som det är socker i själva switchen). Om jag ska vara ärlig så tror jag inte det kommer funka men jag har iallafall inget att förlora

Av FudgieCars
Skrivet av Pantsoff:

Sök på google hur man monterar isär det, sen kan du ju försöka skölja av det. Men se till så att allt vatten är borta innan du kopplar in det igen.

Hittade inget på hur man får isär den men har iallafall rengjort allting med batterivatten nu. Får se hur det går, första intryck är att allt socker blev upplöst men sockervattnet kanske bara har stannat kvar i switcharna. Återkommer med mer info imorgon och kanske slutresultat på torsdag-fredag

Av FudgieCars

Kortslutet tangentbord? Kan man göra något?

Hej! LAN:ade med några kompisar nu i veckan och då hände det som inte fick hända, min kompis råkade spilla läsk över mitt tangentbord...

Jag tror det rör sig om en kortslutning. Number Lock lampan lyser som vanligt men det är bara volymratten som fungerar (se bild här). Jag försökte öppna det men det är något som håller kvar metallplattan ordentligt och jag vill inte ta i för mycket och bryta sönder något.

Senare idag ska jag skölja av med batterivatten och kolla om det blir någon skillnad. Finns det hopp eller något annat man kan göra?

Mvh

Av FudgieCars

Nu när Lian Li tävlingen är slut tänkte jag att jag kan lägga upp min väderkvarn här. Jag vann inte men det var ett roligt projekt att jobba på. Vissa smådetaljer är inte perfekt, t.ex. så träffar inte grafikkorten chassits PCI brackets så bra och moderkorts I/O är annorlunda på bild 3. Försök att ignorera det Allt är gjort i Cinema 4D.

http://img542.imageshack.us/img542/1093/10000z.png

http://img705.imageshack.us/img705/2766/50000x.png

http://img13.imageshack.us/img13/9874/40000.png

http://img855.imageshack.us/img855/2931/flktar3.png

^ Skrivbordsbild för tillfället.