Inlägg

Inlägg som FudgieCars har skrivit i forumet
Av FudgieCars

Jag skulle nog säga Source. Det är inte den snyggaste motorn men den är extremt optimerad, det går liksom att driva runt L4D2 på en Mac unibody från 2010. Den fungerar också i Windows, Linux och Mac OSX vilket väldigt få motorer gör. Det ska bli väldigt kul att se hur Source 2 kommer se ut.

Av FudgieCars

Prova med en annan mus. Om problemet kvarstår är det förmodligen mjukvaru relaterat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FudgieCars

Jag skulle personligen montera det som ser bäst ut.

Av FudgieCars
Skrivet av Plutoniumxx:

Varför inte LED-fläktar.....

.... OCH LED-slinga :OOOOO

1. Det finns inga riktigt bra LED-fläktar
2. Om du ska ha fläktarna i fronten kommer man inte se dem
3. Om du har fläkten längst bak så kommer man bara se fyra röda sträck (inte snyggt i mitt tycke)
4. Dyrare

Av FudgieCars

Personligen tycker att man inte ska ha LED-fläkter. Ljuset blir väldigt fokuserat till ett ställe och det sprids inte alls lika bra som man har "LED strips". Jag har en 2m vit slinga från NZXT som fungerar prima. Räcker runt ett helt varv (Arc r2).

Av FudgieCars

Ett tips till framtiden: Fippla aldrig med något precis innan eller under LAN

Av FudgieCars
Skrivet av Callema:

Det där är en mätning för hela systemet, inte bara grafikkorten. Det är alltså en överklockad 3960x. Hela hans system kommer dra mindre än 460W från väggen.

Det kommer att fungera prima

Av FudgieCars
Skrivet av HAm9am3r:

Är inte m5a99fx pro r2.0 bättre

Skickades från m.sweclockers.com

Det var den jag syftade på.

Av FudgieCars
Skrivet av HAm9am3r:

Jag ska använda det här grafikkortet www.inet.se/produkt/5409843/msi-geforce-gtx-660-2gb-twinfrozr-oc-3dmark med fx8350 men vet inte säker vilket moderkort vet ni något bra?

Skickades från m.sweclockers.com

Om du ska köra på ett Gigabyte 990FXA-UD3 så ska du INTE köpa revision 3. Jag hade rev. 1,2 först, allting fungerade bra förutom att den hade enorm coilwhine (inget vanligt problem har jag för mig) men fick det bytt mot rev. 3,0. Saken är att det går inte att överklocka. Om man endast höjer spänning men 0,05 (och inget annat) så klarar den inte ens att posta... Annars tycker jag att det är bra kort.

Min kompis har ett Crosshair V Formula-Z som han verkar riktigt nöjd med (han kör förövrigt med en 8150, jag kör med en 1055t). Problemet är att den är rätt så dyr. Han hade ett AM3+ MSI kort innan som överhettade och var värdelöst att överklocka på.En annan kompis till mig har ett ASRock Extreme4 som verkar bra. Det enda som jag har hört han klaga på är att det är förjävligt fult, och jag håller med han.

Om jag hade köpt nytt skulle jag nog ha satsat på Asus M5A99FX PRO för att jag har haft bra erfarenheter med Asus kort, bra pris, 7 SATA 3 portar, USB3 m.m. och det är stilrent. Jag har inte läst några riktiga reviews på det men killen som skrev omdömmet på Inet gav 5 stjärnor.

Av FudgieCars

Vad är det för grafikkort? Ska du köra SLI/CF?

Av FudgieCars
Skrivet av panpo98:

Skulle inte förvåna mig. CX är Corsairs budget serie. Oavsett hur bra omdöme det fått i tester så ska budget agg bara köras med budget grafikkort oavsett antal watt.

Om han har tur så kanske han byggt datorn fel/dåligt. Man burka inte hitta något så ofta måste man riva isär allt igen. Kolla noga efter fel, skador, böjda pinnar mm innan han sätter ihop det viktigaste igen. Ju färre delar och kablar man blandar in desto lättare är det att hitta och utesluta orsaker till felet.

Samma sak händer för mig med ett AX agg och jag skulle inte kalla det dåligt.

TS: Det är säkert någon energisparfunktion men jag har inte orkatgå djupare in i ämnet. Det som skulle kunna hjälpa dig är att gå in i BIOS/UEFI och slå på "Wake on USB". Jag vet inte om det hjälper men det skulle inte förvåna mig om det gjorde det.

Av FudgieCars

Vad ska du lagra din information på?

Skickades från m.sweclockers.com

Av FudgieCars

När mitt BIOS blev korrupt så fixades det automatiskt av moderkortet själv när det höll på att posta (Gigabyte 990fxa-ud3). Maximus V Extreme lär väl ha någon sorts Dual BIOS, står det något i manualen hur det fungerar?

Av FudgieCars

Om du vill ha ett billigare chassi så måste du egentligen måla det själv. Det kommer förmodligen inte bli så jättebra om du inte har gjort det innan då det är svårt att matcha nyansen på plast och metall.

Av FudgieCars
Skrivet av Ll0yd:

Stronghold Crusader

Skickades från m.sweclockers.com

Väldigt kul att köra med/mot skolkamrater.

Av FudgieCars
Skrivet av Skuggan74:

Behöver jag ge en källa till att många spel kan köra 8 eller fler trådar?
Nej jag tror inte det behövs.

Jag tycker det. Det finns en anledning till att jag frågar och jag tror att det finns en anledning till att du inte vill lämna någon källa.

Det finns andra som tycker olikt dig, t ex en moderator på Tomshardware som skriver:
"The vast majority of games still only use two cores. The number of games that can use more than two core will be rather small in comparison." Källa

Såklart så behöver han inte ha rätt men på samma sätt behöver inte du ha rätt.

Av FudgieCars
Skrivet av Skuggan74:

Jo såklart, men nu handlade tråden om 3930k. Jag är trött på folk som alltid ska försöka."spara" åt andra. Vill man spara kan man köra med AMD då istället för en i5. Killen vill ha en 3930k, inte någon budgetvariant med inbyggd grafik.

Skulle speltillverkarna dessutom börja köra med fler trådar så är ju en i5 ganska värdelös helt plötsligt. Det var samma jidder om dual core vs quad core, och vad hände?
Jo spelen anpassades efter hårdvaran, många spel kör med 8 eller fler trådar redan idag. Kan lova att många som satsade på dualcore när quadcore släppts fick ångra sig bittert. En del quad duger än idag, men det gör knappast dual.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väl bra att spara/optimera sin utrustning till vad man ska göra. Det är helt onödigt att köpa en 3970X om man ska spela med ett 780 i 1080p, andra billigare processorer klarar att göra samma jobb.

En i5:a skulle inte bli värdelös direkt om spel optimerades till fler trådar. Isåfall skulle en i5:a vara värdelös idag eftersom många spel redan körs i "8 eller fler trådar redan idag". Har du någon källa på det förresten?

Av FudgieCars

Lägg till den här också

Av FudgieCars
Skrivet av Skuggan74:

En i5 med 4 trådar mot en 3930k med 12 trådar, snälla sluta jämföra skit med pannkaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Men om du köper en i5:a så har du en större del av din budget kvar för att köpa grafikkort. Och på det sättet få mer fps.

Av FudgieCars

Jag tycker att Mafia 2 balanserade cutscenes riktigt bra. De var inte för långa och jag tycker att man fick en bra anknytning till karaktärerna. Jag gillade också hur de pratade i bilen men man hade själv kontroll över körandet, lite som i GTA.

Ett spel där cutscenes bara är jobbigt är i Skate spelen. Det känns som de la till cutscenes bara för att visa att de hade riktiga brädåkare som gjorde voice overs för deras spel.