Inlägg

Inlägg som Pansardöden har skrivit i forumet
Av Pansardöden

Modmic 100kr och upphämtning på plats.

Av Pansardöden

Tack för era svar.

Skrivet av talonmas:

De ser ju väldigt lika ut de två kurserna. Typ samma kurser, bara olika namn. Man blir inte en full stack utvecklare bara för att man läst en introkurs till både frontens o backend

Gillar IT skolan mer. De kallar det för vad det är o inte massa floskler för att låta bättre än de är.

Ja, innehållet är väldigt lika. Det som jag såg som fördel var just lite JavaScript för "bredden". Har inga förhoppningar om att bli fullstack efter dessa kurser.

Skrivet av danneee:

LIA längd tror jag är samma för alla YH utbildningar då det ska du nog inte fundera över.

Inte heller fullstack för en .NET utbildning kommer oundvikligen inkludera både frontend och backend även om fokus är på det sistnämnda.

Hörde av mig till skolan som verkar ha samma längd på deras LIA.
Såg dock ingen frontend på ITHS. Vet ej om det påverkar så mycket egentligen när man söker jobb så en.

Svårt att veta hur kvaliteten skilljer sig på undervisningen dock.

Av Pansardöden

YH: Fullstackutvecklare .NET eller

Likt många andra så har jag sökt till diverse utbildningar till hösten. Nu är det nära kursstart och jag har blivit antagen till YH-utbildningar som är på två år. Som det är nu så jobbar jag i en annan bransch.

Lite fundersam kring skillnaderna mellan Chas Academys Fullstackutvecklare .NET och .NET-utveckla på IT-Högskolan. Om någon har studerat på någon av dessa skolor vore jag väldigt tacksam för era erfarenheter.

Fördelar med IT-Högskolan som jag ser det
• Fler lektioner på plats
• Längre LIA (?)
• Större skola som har hållit igång längre.

Fördelar med Chas:
• Känns mer uppdaterat
• Fullstack - få bredare kunskap(?)
• Hört gott om utbildning från “folk på nätet”.

För en som inte är i branschen, finns det någon fördel med fullstack? Har bara lite erfarenhet av C# sen innan, men inte pysslat med Javascript innan.

.NET-utvecklare IT-Högskolan
Programmering C# - 60p
Utveckling mot databas och databasadministration - 45p
Webbutveckling med .NET - 60p
Agil utveckling - 30p
Clean code och testbar kod - 15p
LIA 1 - 60p
Kundförståelse, konsultmässighet och rapportering - 30p
LIA 2 - 80p
Examensarbete - 20p

Chas Academy Fullstackutvecklare .NET
IT Tech and Operations
Webbteknik
Backendutveckling och databaser
Examensarbete
Frontendutveckling och UX
LIA (lärande i arbete)
Programmeringsmetodik och testning
Projektmetodik och agila metoder
Programmering med C# och .NET

Bubblare: IT-säkerhetsspecialist

Tacksam för input!

Av Pansardöden

Vet inte om detta är så mycket att stoltsera med...

Av Pansardöden

Sitter på en oöppnad PS5:a som jag funderar på att lämna tillbaka. Saknar nämligen en 4K-TV (har en 4K-monitor). Känns inte som att det kommer bli så mycket spelande. Men velar fram och tillbaka. Har knappt rört PS4-biblioteket förvisso. Där kan jag nog hitta en del spel. Hur pass mycket nyttjar ni era PS5:or? Många sitter säkert på kralliga datorer och PS5. Min dator är riktigt gammal vid det här laget.

Av Pansardöden

Några turliga gissningar. Inte många jag kände igen.

Av Pansardöden
Skrivet av Chillkungen:

Tack! Försöker länka url på telefonen, får inget att funka ^^

Ser riktigt tjusigt ut. Vad använder du för belysning bakom skärmen? Många som har snyggt belyst bakom skrivbordet.

Av Pansardöden

Senaste gången var i oktober 2019. Tänkte köra en nyinstallation imorgon. Upplever datorn en aning slöare än vid nyinstallation.

Av Pansardöden
Skrivet av dagas:

Kört lite Assasin solo och Sorceress med en kompis som kör Paladin.

Vad är meningen med alla skills som Sorceress har? Kör med fokus på is och andra skillen var klart bättre än första men sen tredje kändes sämre än andra. Tänker på Ice Bolt, ice blast och glacial Spike. Spike står den ska nå 2,6 yards men tycker inte den gör damage på mer än en fiende ändå.

Hittils är det strategi nova för att frysa fiender och blast för skada. Men tar gärna tips. Är lvl 18.

Körde en hel del för 20 år sedan men var aldrig jättebra på det. Körde bara normal.

Det finns olika strategier. Men just Glacial Spikes area ökar ju högre poäng du har i den. Ice Blast kommer alltid göra mer skada, men träffar bara en fiende och åker långsammare.
Båda kan användas tillsammans med andra magier, men ensamma är de rätt svaga.

Om du kör Is som ditt primära element så skulle jag råda att köra antingen Frozen Orb eller Blizzard som främsta attack. Frozen Orb fungerar väldigt bra fram till Hell. Blizzard kör jag själv och anses vara en av de vanligare strategierna när du väl är i Hell och börjar göra Meph-runs. Alltså dödar Mephisto om och om och om igen för att samla ihop bättre föremål. Ärligt talat inte den roligaste vägen att gå. Frozen Orb tillsammans med fokus på Meteor eller Lightning/Chain Lightning fungerar hyfsat om du spelar ensam eller med en polare och är lite roligare i mitt tycke.

Av Pansardöden

3600 plus frakt säger jag då.

Av Pansardöden

God jul SweC!

Av Pansardöden
Skrivet av anon295122:

Bara jag som inte kan redeema min stadia premiere från CP2077?
Min "betalning" nekas, funkar inte med kortet jag betalade cp med eller 3 andra kort från 3 andra banker. Både visa och Mastercard testat.
Har inte fungerat sedan torsdag då jag fick koden.

Idéer?

Jag hade samma problem i Firefox, bytte till Chrome och då fungerade det. Vet inte om det är mina tillägg som blockerade betalningen på något vis.

Av Pansardöden

Någon i tråden som har beställt Cyberpunk 2077 till Stadia och har information gällande Chromecast och handkontrollen? Av Googles villkor att döma så nämner de endast att koden skickas ut senast 16:e januari, men ingenting om produkterna.

Av Pansardöden
Skrivet av ToddTheOdd:

Japp, riktigt bra. Tyvärr Telia som har gjort installationen för fiber och deras utrustning klarar ej mer än 100Mbit enligt föreningen.
Annars endast Comhem som alternativ.

Av Pansardöden

Hallå i tråden.

Sitter just nu med Telia 100/100Mbit (439/mån) som har varit stabilt. Men börjar bli lite väl dyrt när Comhem nu erbjuder 300/7-10Mbit 249/mån, dessutom obundet. Att uppladdningshastigheten är 7-10Mbit vet jag knappt hur det skulle påverka mig om jag inte är ute i piratsvängen?

Hur pass piss är det med FiberCoax egentligen? Spelar väl en del online men att spara 190 i månaden är ju inte helt fel.

Av Pansardöden

En idiotfråga kanske, men jag har haft bundet i snart fem år hos Nordea. Tänkte nu omförhandla (3 mån rörligt) med Nordea och andra banker. Men finns det någon nackdel med att göra flyttansökningar av bolån till fler olika banker nu? Är det dåligt för kreditvärdighet och annat i förhandlingar? Läst att ju fler kreditupplysningar man har desto sämre kreditvärdighet.

Ska tillägga att jag har inga andra skulder eller lån förutom bolånet. Tack!

Av Pansardöden

Skickat PM.

Av Pansardöden

Att spel försvinner från tjänsten är självklart fullt rimligt men inser att jag får börja beta av de äldre spelen så att jag inte missar massor av bra lir, men hade ju varit trevligt med lite tidigare notis om att de ska försvinna eller någon lista på i den ordning de har släppts. Eller vet man hur länge varje spel finns på Game Pass?

Hinner inte dra igenom Wolfenstein II New Colossus då jag började med New Order när notis om att New Colossus skulle försvinna. Blir nog ett köp ändå av Wolfenstein II, så pass bra hittills.

Av Pansardöden

200 för RAM kan mötas i Farsta Strand.

Av Pansardöden

Jag skrev tidigare i tråden där jag förklarade att jag mest lägger pengar på hög, vilket jag fortfarande gör. Således har jag ganska mycket av mina sparpengar att handla för. Är det inte ett bra tillfälle för mig att köpa nu? Det handlar om sparpengar utan något speciellt sparmål. Långsiktigt, 5-10-20 år.