Inlägg

Inlägg som Pansardöden har skrivit i forumet
Av Pansardöden

Funderar på att kliva in i Midgård igen. Kom aldrig upp i någon hög level när jag lirade för några år sedan, sen blev det F2P och jag var inte så sugen på att pröjsa.

Av Pansardöden

Är det ett krav på just 4GB, eller går det bra med 3,80GB?

Av Pansardöden

Värd för det priset om man kan köpa som företagskund då? Känns som ett ok pris.

Av Pansardöden

Inet kör något MS-event på Sveavägen imorgon. Säljer Lenovo Miix 2 8 för 2000 spänn (20st). Nu rycker det i köp-nerven igen. Men den saknar ju HDMI!?

Av Pansardöden
Skrivet av Sears:

One är även den betydligt sämre än One M8.

Du får en enormt mycket bättre telefon än S4 med Nexus 5 för 3000kr
Oneplus One är även den ett bra val om du orkar vänta några månader (då den är svår att få tag i just nu). Det är en telefon i klass med S5 för 2500kr.(den är dock stor på 5,5 tum)
http://oneplus.net/se/one

Förstår att de nyaste lurarna är bättre än förra årets, men känner inte riktigt att jag behöver det senaste. Men vill å andra sidan inte köpa något som är direkt uselt heller.

Får kanske kika in Nexusen ändå. One plus One ser väl trevlig ut, en aning stor kanske. Men tillgången är ju som den är.

Av Pansardöden
Skrivet av Sears:

Jag skulle bara vilja stoppa dig där. S4 är faktiskt inte speciellt bra.
Dålig skärm, halvdan batteritid, dedikerad menyknapp(vilket är dålig design) massvis med bloat och onödiga funktioner. Är du intresserad av Samsung mobiler så är S5 mycket bättre på nästan alla punkter.
Är du inte villig att lägga 6000 på en telefon så finns det ju alltid Nexus 5 som för ungefär samma pris som en S4 är bättre på bokstavligt talat alla punkter.

Tanken var att köpa en begagnad S4 för 2000-2200kr. Eller en HTC One om jag hittar en sådan.

Av Pansardöden
Skrivet av bensinspade:

Tänker byta lur i slutet av juli, det står mellan Sony Xperia Z2 eller Samsung Galaxy S5. jag har en Samsung galaxy S4 i dagsläget.
Har lite problem med att välja! XD

Själv funderar jag på en Galaxy S4. Vad är anledningen till att du vill byta telefon?

Tycker S4:an verkar vara en kanonlur fortfarande.

Av Pansardöden

Var nära på att bjuda hem en Encore 8 från Tradera, men blev osäker i sista stund. Snål som jag är. Osäker på om jag har någon användning av den.

Av Pansardöden
Skrivet av Bulbin:

Jag har, av egen erfarenhet och andras, sedan många år en ganska negativ bild av Acer när det gäller kvalitet och hållbarhet. Högtalare som får distat ljud efter kort tid, musplatta som snabbt blir dålig osv. Jag vet dock att detta sakta men säkert har ändrats något och att kvaliteten på datorerna är bättre idag, men läser man i den här tråden verkar ganska många ha problem med t.ex backlight bleeding vilket är något som jag inte gillar.

Då jag är på jakt efter en bärbar (ej släpbar) dator till ett vettigt pris med hyffsad prestanda så verkar denna modell helt klart vara ett alternativ, men det som oroar mig är att jag kommer få spendera mer tid på reklamationer och irritation än att använda den. Ni som haft datorn ett tag; är ni fortfarande nöjda? Om man jämför med t.ex. http://www.inet.se/produkt/1971794/asus-k551ln-i5-8gb-500gb-s... så ser de på pappret väldigt lika ut, så vad talar för Acer?

IPS-panel. Ledig mSATA-plats (men ej DVD-läsare) . Billigare. Lättare. Max 12GB RAM (8 max på ASUSen). Bakgrundsbelyst tangentbord.

Men den där ASUS-datorn verkar rätt sjysst.

Av Pansardöden

1280x800 känns i lägsta laget när det gäller 10-tummaren. I övrigt inga uppgraderingar förutom storleken. 8-tummaren är ju i princip samma som föregångaren?

Men ett bra pris. Lär bli en W8-tablet som jag köper, om jag köper en tablet.

Av Pansardöden

Är lite sugen på den här datorn måste jag erkänna. Priset lockar. Är den fortfarande prisvärd tycker ni? Var inne på Inet och prövade deras demo-ex (ej FHD-IPS), och det jag störde mig på var väl musplattan.

Sen är det väl en storleksfråga antar jag. Kändes rätt stor.

Av Pansardöden

Ofta prisar ju folk Moto G, men är inte Nexus 4 ännu mer prisvärd? Bättre på alla punkter i princip, och jämför man med Moto G 16GB så skiljer det sig väl en hundralapp typ.

Av Pansardöden

Var där vid 16-tiden med hoppet om att Asus Transformer Book T100 skulle finnas kvar, men icke!

Kom hem med ett par G430. Riktigt risiga är de.

Av Pansardöden
Skrivet av depalma:

WP8.1 är ju ett os som ser riktigt lovande ut nu.

Baserat på vadå? Jämfört med Android och iOS ligger WP fortfarande långt efter.

Av Pansardöden

Fattar inte vad folk använder all sin datamängd till. Stream?
Har haft 1GB surf några år, har nästan aldrig överskridit gränsen.

Av Pansardöden

Bump!

Är också intresserad av att veta. Trodde iPhone skulle ligga över 80%.

Av Pansardöden

Hur nöjd är du med din Lumia då?

Av Pansardöden
Skrivet av ffodil:

Märklig syn du har på WP, nu när det först kommit igång på allvar, växer så det knakar och utvecklare rusar till WP.
Android och iOS har varit igång i flera år, inte konstigt det varit mer komplett, men nu går båda baklänges och WP är det ända som växer enl. all statistik. Framåt ser det alltså ljust ut för WP, enl. min syn att se det på.

Min syn på WP är alltså tvärtemot din. Inte för jag tycker det är bäst, inte än, men kanske snart. Tycker det har blivit ganska komplett med 8.1 och jag personligen gillar det nu mer än t.ex. Android, fast att jag fortfarande använder Android också.
Vi har ju alla olika smak och får välja efter det. Tyckte bara att nån av dina punkter inte stämmer alls.

Skrivet av PeterMagnuss0n:

Den stora grejen som WP saknade var Action Center vilket dom nu har fått samt en massa andra nya funktioner, dom har en bit kvar till Android kanske men som operativsystem så har dom redan gått om iOS som bara står och stampar på samma plats som dom gjorde för 3-4 år sedan känns det som. Det som WP är efter på är ju självklart apparna och kvaliten på många av dom inte håller samma klass som iOS/Android men det är ju något som automatiskt kommer att lösa sig med tiden med tanke på att man ser vilket håll WP går åt just nu. Känns inte som att det är så mycket som talar mot Microsoft just nu som dessutom är ett väldigt starkt företag med mycket kunskap och pengar.

På många sätt är det bara löjligt att jag ens uttalar mig om WP då jag inte ens provat en själv mer än kanske en dag. Köpte en Lumia 925 som jag fortfarande har öppet köp på och är därför tveksam till hur jag ska göra. Det var mest telefon för pengarna (2222kr), men jag är fortfarande osäker på vad MS har i kikaren. Att det inte är deras fel att appstödet finns där är jag medveten om, men att utvecklare själva går ut och säger att marknadsandelarna hos WP är för små för att de ska orka med att utveckla appar till WP är ju ett problem.

Att MS har mycket pengar vet vi. Kunskap har de väl också i viss mån, även om det går att ifrågasätta då man ger ansvaret till en fransk(!) avdelning med 150 praktikanter att bygga Xbox Music.
Hoppas verkligen att vi kan få ett starkt tredje alternativ på marknaden för mobila OS, missförstå mig rätt.

Av Pansardöden
Skrivet av Cable:

Spotify kommer att släppa en helt ny app denna vår har de lovat - och det är väldigt snart - då våren håller på att ta slut.

Håll ut. Kommer nog snabbare än vad ni tror... kanske en tidig present? På tiden vill man tycka.

Källa: Spotify

Som sagt, det är sommar nu och ännu har det inte kommit någon uppdatering.

Skrivet av Christoffer1989:

Du behöver ju inte ladda ner 8.1 Dev preview så slipper du div "buggar" osv innan dom fixat alla appar osv. Musik o Videospelarna har ju delats upp i 2 olika appar så därför dom har lite buggar i sig.
Det finns många nya funktioner som är väldigt trevligt, därför många har uppdaterat.
WP ligger långt efter iOS o Android? Hur tänker du då?^^

Apputbudet är "dåligt" ja, men finns allt som man behöver förutom tex swedbank osv, men det är INTE MS's fel utan tex nu swedbank som inte orkar göra en app till ännu en plattform vilket är jävligt dåligt när dWP är så pass "stort" nu. Hade iOS haft lite större marknad hade väl appar bara utvecklats till det -.-'
Sen vill du ha MASSA random appar som du egentligen inte har nytta av är det android man ska ha.

Spotify behöver man ju inte använda, har en kompis som gått över till Xbox Musik då det är så mycket bättre integrerat i WP o Xbox + kostar 79.- i månaden istället. Han är helnöjd efter bytet, jag själv har inte testat det så kan inte säga något. Verkar vara bra utbud också, ungefär som spotify.

Tänker att WP ligger efter iOS och Android i funktioner så som Notification Center(/Action Center), som nu har hittat till WP och funnits i åratal på Android och iOS. När nästa uppdatering kommer till iOS och/eller Android, hur länge behöver vi vänta på att WP ska få samma funktioner?

Personligen behöver jag inte massor av appar, använder väl 5-6 regelbundet. Fyra av dem finns på WP. Men hur blir det i framtiden? Kommer stödet finnas där eller kommer alla utvecklare överge WP helt och hållet?

Av Pansardöden

Har väldigt svårt att bestämma mig om jag ska lämna tillbaka min Lumia eller inte. Vill prova WP men när jag läser runt på nätet blir jag ju förskräckt. Ingenting verkar ju fungera ordentligt i 8.1 Dev preview (ingen fungerande musikspelare?), men ändå rekommenderar folk att uppgradera för att fördelarna överväger nackdelarna?
WP ligger så otroligt långt efter iOS och Android som det verkar, samtidigt som de är så otroligt långsamma på allt. Kommer de någonsin komma i kapp?
Apputbudet verkar ju vara katastrofalt uruselt (De flesta appar som jag använder ser dock ut att finnas på WP). Spotify verkar ju inte ens fungera?

Ni som kör WP, vad får er att stanna kvar?