Inlägg

Inlägg som Pansardöden har skrivit i forumet
Av Pansardöden

Har precis hämtat ut en Lumia 925 från Posten, men frågan är om jag ens kommer öppna förpackningen när man läser om den här telefonen. Blir nog retur utan att passera Gå.

Av Pansardöden

Lite sugen. Har en Samsung Galaxy S och den sjunger på sista versen nu. Kör visserligen Mackay ROM och det fungerar väl OK, men kameran är under all kritik och batteritiden är helt slut. Men vad som oroar mig med WP är väl systemets framtid. Hur långt är det kvar tills MS dumpar hela skiten?

Appstödet är väl lite tråkigt, men inget som jag egentligen bryr mig om. Använder i princip bara Sportstats, BeyondPod, Instagram, Twitter och Kik Messenger till Android. Sportstats är väl det jag kommer sakna mest vid ett eventuellt byte av OS.

Av Pansardöden

Attans bananer. Att jag ska vara så seg. Var tokslut överallt nu.

Av Pansardöden

Sugen blir jag. Har ingen bärbar men har behov av en. Verkar dock som att den lider av en hel del problem om man läser igenom tråden. Hur är det med 4GB RAM? Hur begränsad är man av det?

Vill åtminstone ha en dator som håller i två år utan att falla ihop.

Av Pansardöden

Tackar för de svaren!

Struntar nog i att försöka lira D3 med denna då jag nog vill få en mer njutbar upplevelse av spelet, och går på någon billigare variant. Lutar nu åt en HP Pavillion G6 med Phenom II N660 prolle och HD6470m 1GB Vram, 4gb ram.

Har letat efter utmanare i samma prisklass (4-4500), men ingen i den prisklassen har, vad jag kan se, likvärdig grafikprestanda då jag ändå vill kunna spela ett par lättare spel med den.

Phenom II N660 3.0ghz eller Athlon II P360 2.3ghz?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pansardöden

Tack för svar!

Ser nu att den dator som jag har länkat har gått upp lite i pris. Inte speciellt mycket, men lite grann.

Har börjat se mig omkring efter alternativ.

Snubblade över den här: http://www.billigteknik.se/sv/gaming/6258-hp-pavilion-dv66030...

Ser ju jättebra ut på pappret. Men jag sitter ändå med Ivy Bridge i tankarna och funderar därför på att köpa en billigare laptop som jag senare kan byta ut. Men jag är alldeles för okunnig för att veta hur stor skillnad det faktiskt blir, men enligt senaste Fredagspanelen så kan det komma att göra stor skillnad i just bärbart format.

Sedan är jag lite orolig över battertid och just HP som tillverkare. Vet inte hur bra de är.

Det enda spel som jag kan komma på att jag är riktigt intresserad av att köpa dag ett är Diablo 3. Kan det möjligen gå att lira på med-high med denna dator? Hade hoppats på att det skulle släppas till sommaren, men nu med senaste om att det möjligen släpps i april ger mig lite ångest.

Sedan undrar jag över det här med 7200 RPM på en laptop, är det verkligen effektivt för batteritiden?

Av Pansardöden

Bärbar dator

Hallå.

Tänkte köpa en bärbar dator. Vet inte riktigt varför men...

Har kollat på denna: http://www.billigteknik.se/sv/kontor/6033-hp-pavilion-g61102so-demo-av-hewlett-packard-radeon-laptop-amd-886111942091.html

Tänkte använda den till surf samt arbeta i dokument såsom Word, Excel mest, men även lättare spel (CS, Mount & Blade, lite äldre RPG'n, EU3, Crusader Kings 2. Medieval 2: Total War?) och titta på en del video. Finns endast en kvar så jag antar att den ryker innan jag hinner köpa den, men annars? Processorn är för mig ett frågetecken. Är HP bra?

Av Pansardöden
Skrivet av panpo98:

Pansardöden:
64 bit tar mer plats i minnet än 32 bit. Det syns väldigt tydligt i tester och i minnes kraven från Microsoft. Man ska ha MER än 4 GB minne vid 64 bit. Många struntar dock i vad tester och Microsoft säger och använder 64 bit trots att de har för lite minne.

Hmm. Okej. Den ena säger en sak och den andra något helt annat.

När jag tittar på resursövervakaren så ser jag att det används 1,3GB minne och då är varken Steam eller Skyrim igång... :/

Av Pansardöden
Skrivet av DaBone:

Du kan använda upp till 3-3,5GB RAM i 32bit, men det är något som sitter där bak att windows bara utnyttjar 1GB till Windows och 1GB till program. Det resterande minnet slösas bort mer eller mindre.
Ett 64bit sytem tar tillvara på allt minne..

Tacksam för svar. Det låter på dig som att det är värt att byta till 64-bit. Förhoppningsvis leder det till en förbättring av prestanda i spelandet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pansardöden

Lönt att uppgradera till 64bit?

Hej!

Jag vet inte om det här är rätt forumdel till att börja med, men låt gå!

Då jag nyligen insett att jag kan spela Skyrim på, för mig, acceptabla inställningar så blev jag nyfiken på om det är möjligt att få lite bättre flyt.

Det skulle då innebära att jag trycker i 2Gb RAM extra och byter till ett 64bit W7. Sitter för nuvarande på Windows 32 bit, Nvidia GeForce 9600GT 512mb, 2Gb RAM.

Skulle det innebära ett någorlunda lyft i FPS? Eller spelar det ingen roll då Skyrim inte använder sig av all RAM?

Eller är det möjligt att använda sig av 4Gb RAM till 32bit?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pansardöden
Skrivet av thedude93:

Sjukt. Känns ju inte som att man kan dra hem en stationär för 6500kr och lira det på High/Ultra så pass fint som det ser ut där. Men men.

Av Pansardöden

Var tvungen att registrera mig på forumet p.g.a. MSI-datorn från CDON.

Har länge tänkt köpa en ny dator, främst en stationär då, men har den här datorn en suck mot en stationär för runt samma pris? När man läser på forumet får man ju inte känslan av att en stationär för 6500-7000kr skulle klara av att lira BF3 på medium/high med någorlunda bilduppdatering.
Alltså, om jag inte har något större behov av en bärbar så antar jag att det är mer lönt att köpa en bra stationär för runt samma pris om man ser till prestandan?

Jag är väldigt okunnig inom datorer vill jag också tillägga.