Inlägg

Inlägg som Megagurra har skrivit i forumet
Av Megagurra
Skrivet av yrfhar:

@Megagurra: Tycker också appen fungerar prima men tyvärr klarar ks7005 inte av att skicka ATMOS över ARC. Men blir det när jag kollat färdigt på serien Punisher med ATMOS. Jag tror att det är beta med ATMOS i Windows-appen men ändå synd att Netflix inte skriver ut vilket material som har det. Men med en sökning går de att hitta: https://www.netflix.com/search?q=atmos

#13619386:

Vill köpa denna soundbar själv, därför jag frågar så mycket. Och lider exakt av samma problem med just ARC. Så detta är intressant läsning. Verkar vara enklast att lösa allt med en pc då alltså?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av yrfhar:

@Megagurra: Netflix och några filmer som tex: Blade Runner FinalCut från 1982 rem... 4K ATMOS och en riktig usel film, om man inte har den hummorn, men med helt underbart ATMOS-ljud: Kong Skull Island.

SDR fungerar bra med bara en HDMI-kabel från PC till Samsungs Ljudlimpa men så fort HDR blir inblandad får jag köra med två. En för bild (DVI-HDMI) och en för ljud (HDMI). Så det blir att dra ur och stoppa i DVI-HDMI kabeln vid behov. Känns inte riktigt 2017.

Var envis men gav mig sedan om att jag fick 4K med DVI-HDMI men det är någon uppskalning från 1440p skulle jag gissa på. Ingen aning varför jag inte kan köra med aktiv DP-HDMI och få HDR. Någon som kanske vet?

PS - går någon i köptankar om denna ljudlimpa så kan jag spela in en film med mobilen som klargör vad jag menar. Riktig bra ljudlimpa, som jag faktiskt rekommenderar, om den inte ska användas med en PC som har ett Nvidia 10xx kort med endast 1 HDMI port och man smärtfritt vill kunna köra 4K HDR från tex Neflix.

Varför inte bara använda den inbyggda appen för 4K HDR med Netflix? Tycker den funkar prima!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

Vad har du för källor att uppleva till Dolby Atmos?
Finns väl inte så mycket content?

Av Megagurra

Köar om stolen finns kvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

Finns grejerna kvar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

Säljer du endast 970?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av Aka_The_Barf:

bättre att vänta om man endå inte har nått sug efter den nya tekniken som kommer vara mer mogen och bättre + mer för pengarna. dumt att köpa bara för köpandets skull.
jag väntar gärna så länge det går med att köpa teknik för att få mogna buggfria produkter. samma gäller bilar. ny modell = barnsjukdommar. köpte en saab 900 NG när den kom 94 och jag fick dras med vibbrerande framvagn på motorväg samt mkt "klonkande" som var barn sjukdommar och annat smått och gott men jag fick den till ett vettigt pris. 2-3 år efter var nya varianter fria från dessa problem.
kolla bara på mitt köp av ryzen, där var jag en "early adopter" och nu runt 9 MÅNADER senare börjar allt fungera som det ska. men vi alla drivs ibland av begärets makt så även jag.

"kommer alltid nått nytt" självklart helt sant och man kan vänta ihjäl sig men varför inte vänta på en förfinad produkt som är i sitt esse?

Helt legit argument. Men ibland vill man bara ha en ny pryl allt för mycket. Själv anser jag att 4k och HDR är mer moget än vad som är nödvändigt anno 17. Kanske så moget att det är värt att vänta på nästa era som du säger. Men som sagt, med sånt resonemang kan man sluta konsumera och fantasera om hur bra saker blir i framtiden istället.

Min oled i 4k hdr upplevelse är större leap i tekniken än från bildrörsskärmar till 720/1080p

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av makatech:

Ordnade sig ändå med LG OLED65C7V och Elgiganten, de verkar förlängt Black Friday erbjudandet.

Går ju tyvärr inte att fixa via nätet utan åkte helt enkelt till Värmdö butiken vilket jag tror är den enda Stockholms butik (Elgiganten butik) som har denna modell kvar i lager?

En bra sak var att com hem erbjudandet jag tecknade samtidigt gav mig en tusing på presentkort som gick att nyttja direkt på TVn.

Tog kalibrering också efter tvekan mest eftersom den ger utökad pixelgaranti samt att jag fick bra intryck av han som utför det hela i butiken.

Hatar att lägga så här mycket pengar på en tv, frugan insisterade på 65 tummaren, vore jag singel skulle jag utan tvekan gått på samma modell men 55 tums varianten för 9000kr mindre.

Aldrig hört talas om en fru som cravear större tum. De flesta tycker 55" "är för stort!" - Grattis!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

@visenstam: Legit anledning, nvm.

Av Megagurra
Skrivet av Laxpudding:

@jocke95jk: Den OLED-modell du äger är ändå väldigt bra. När du ännu inte fått smak på 4K och HDR så är du definitivt i en situation där du kan vänta ut den stunden du faktiskt får smak för modernare bildteknik. När den dagen kommer kan du sannolikt välja en bättre TV än vad som säljs idag.

Med det resonemanget kan man strunta i att köpa teknikprylar öht? - Kommer alltid något bättre än vad som finns "idag"

Av Megagurra
Skrivet av visenstam:

Kan vara bra att ta bort annonsen då!

Av Megagurra
Skrivet av jocke95jk:

Nej varken 4k eller HDR.
Tiden framför tvn är väl inte så mycket MEN när jag väl är där vill man ju såklart ha det så bra som möjligt.
Detta med HDR, är detta en funktion som är "på" oavsett eller krävs det ett visst format eller källa på något vis?
jag använder tvn 95% till film och kvalité på källan är jag noggrann med.
Den svåra biten är väl att övertala tanten att det är vettigt köp och att man inte är helt från vettet.
Du kanske har rätt. jag får överväga detta under dagen verkar det som.

Det är ett format, vissa spel, 4k blu-ray och material från Netflix, och massa andra amerikanska streamingtjänster erbjuder HDR. (Dolby Vision, 10bit osv)

Tycker upplevelsen är bäst i spel hittils. Svenssons ser oftast ingen skillnad på HDR, utan behöver se med och utan på två tvapparater bredvid varandra.

Av Megagurra

Har du upplevt 4K, och HDR?
Bara dom två gör att din uppgradering är värd pengarna. Din nuvarande kan åka in i sovrummet, till landet, eller säljas på blocket för att betala av din nya fina tv.

Ingen dårskap när det handlar om bra bild, hur mycket tid spenderar du framför din tv tex?

Av Megagurra
Av Megagurra
Skrivet av CrazyBlueberry:

Tack! Jag listade ut det, aktiverade Deep Color samt öppnade upp ett spel på min PS4. Då dök alternativet upp, dock är jag besviken på hur mörkt bilden blir under HDR Gaming läge. Det blir lite bättra med högsta läget i Ultra Kontrast i avancerade inställningar men känns ändå inte helt tillfredsställande.

http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-...

Den här killen går igenom inställningar för HDR gaming läget. Kör på dom nu och tycker det är för ljust till och med. Och då är B6 inte alls lika ljus som moderna lcds.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

Är tillbaka igen, (haha) men undrar bara vad man kan förvänta sig för tempskillnader i PnP vs en singel fläkt?

Av Megagurra
Skrivet av Laxpudding:

@CrazyBlueberry: B6 är (som siffran antyder) från 2016 och en snart 2 år gammal modell. B7 är från 2017 och snart 1 år gammal.

Den praktiska skillnaden ligger i att B7 är bättre men att B6 knappast är en dålig TV, fortfarande en av de bästa modellerna man kan köpa idag i fråga om bildkvalitet. B7 har en panel som ger mindre problem med uniformitet i lågdagrar. B7 kan också hålla ett högre konstant ljusflöde innan den tar till ABL-förfarande (ljusventil). Med B7 har LG också fått ned latenstiderna i spelläget för alla typer av signaler.

Annars har LG uppdaterat B6-serien väldigt väl även i år, så mycket information kring tester som är gjorda på B6 från 2016 innehåller ofta gammal information. Det som ytterligare talar för B7 är att den troligtvis kommer att uppdateras ytterligare ett år till där LG förmodligen kommer släppa allt färre och färre eller inga fler betydande uppdateringar till B6 under nästa år.

Kort och gott: Är det snarlika priser mellan de två ska du välja B7-modellen.

Värt att nämna är att du kan få utgående B6 modeller till priser som du ej kan motivera att köpa en B7a för istället enligt mig. Speciellt med tankte på hur lite extra B7 är mot B6. Jag plockade min på Elgiganten en helg när den låg ute för 13k.

Av Megagurra

@CrazyBlueberry: Yes, den kom dock inte i senaste uppdateringen, utan den innan den senaste tror jag. Den senaste ska tydligen vara dålig och enbart ge typ, 3 nya screensaver bilder på bekostnaden av mycket slöare menyer.

https://www.youtube.com/watch?v=1382zyarsdM - han går igenom den allra senaste updaten (som tur var)

Input lagen är verkligen inte bäst, men för singleplayer spel är det okej i HDR. SDR funkar den också faktiskt.

Av Megagurra

Såvitt jag vet sitter det samma panel i både 6an och 7an. Dock tillåter 7an 1080p @ 120 Hz om du vill ha den till PC-gaming.

Jag rekommenderar dig att kolla in www.rtings.com där dom går igenom båda tvapparaterna bättre än någon annan sida.

Haft min b6 i ett halvår nu och det är den bästa tvn jag någonsin tittat på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av YamahaDGX630:

Joho då! Absolut går det att få ett tyst system utan vattenkylning, dock såklart inte med lägre temps i load kontra samma load med vattenkylning

Problemet jag ser på detta forum är endera att folk köper fel produkter och klagar på ljudnivån (tänker främst fläktar) eller helt enkelt är för lata för att ägna en dag åt att bygga egna fläktkurvor för sitt system. Mitt system hade aldrig varit så tyst som det är om jag inte suttit och byggt fläktkurvor som är såpass låga att dom inte påverkar temperaturen negativt.

Jag kan ta ett exempel här:
I mitt BIOS kan jag ställa fläktkurvan på så sätt att alla chassifläktar stannar när processorn befinner sig under exempelvis 35 grader. Det innebar alltså att datorn var bokstavligt talat knäpptyst. Och faktum var att det inte krävdes någon kylning från fläktarna vid surf, utan endast själva vattenflödet från pumpen för att hålla processortempen i schack. låg ungefär runt 25 - 30 grader. Vad som däremot inte mådde så bra av detta var grafikkortet som inte fick någon frisk luft att arbeta med. Därför höjde jag fläktkurvan till 10% vilket fortfarande är förbannat lågt, men också tillräckligt för att grafikkortet inte skulle påverkas negativt av justeringen av fläktarna.

Min poäng med detta är att förklara att med rätt val av komponenter, så kan man faktiskt själv ställa ned ljudvolymen ganska rejält utan att det nödvändigtvis behöver påverka temperaturerna negativt.

Ska du enbart byta chassi eller är det ett helt nytt system du kollar på?

Jag har tänkt bygga mig ett nytt Ryzen system (men funtar att vänta på 2:an just nu) och skulle vilja prova att bygga ITX, då jag anser att Midtower tar onödigt med plats och jag vill även kunna flytta datorn lätt på LAN eller för att njuta av vissa spel med kontroll ute i vardagsrummet på min LG OLED. Dessutom kul att prova bygga något nytt!

Tänker enbart köra med SSD's och jag prioriterar ej lagring. Är det något som skulle behövas komplimenterar jag det med en externa alternativ. Kruxet är just ljudnivån som jag vill ha relativt låg men kan vara svårt att uppnå med luftkylning verkar det som, och efter lite research så jag har fått uppfattningen av att blowerkort låter way mer, men å andra sidan enda alternativet för ett ITX-bygge?
Har ingen som helst erfarenhet av vattenkylning eller överklockning (än) men planerar på att i alla fall överklocka.