Inlägg

Inlägg som Megagurra har skrivit i forumet
Av Megagurra
Skrivet av Narcoleptic:

Vidare forskning ger att jag tydligen kan ställa kurvorna ok i qfan MEN att det inte går att sätta ena chassifläkten under 60% vilket jag är rätt säker på är boven, eftersom ljudnivån är densamma när jag sänker de övriga fläktarna. Något tips där?

Någon som har något bättre förslag än Bios/Fan Xpert 4? Tycker att det funkar helt värdelöst både i Bios och i mjukvaran.

Förr kunde jag styra mitt mobo genom Speedfan, men med mitt nya så funkar det inte. Den upptäcker endast GFX,SSD,HDD. Tips?

Av Megagurra
Skrivet av Mästaren:

Låter ju kanon!
Vad innebär DLSS?

Om man nu skulle uppgradera skärmen till en 1440p 144hz i framtiden fungerar ett 2060 fint till det? Inte tänkt göra det än på ett tag men tänkte att det kan vara bra att veta.

DLSS är en kantutjämningsteknik som kommer i samband med RTX serien som kommer låta dig ha skarpare kanter med mindre performance hit. Bara Google DLSS om du vill veta mer. Finns väldigt lite tester och bevis på hur bra detta kommer att både se ut och prestera.

2060 presterar kanon i 1440p också, men du kommer knappast få ut några 144fps med det, om du inte lirar lite mindre krävande titlar som CS/LoL eller äldre spel.

Av Megagurra
Skrivet av Grobar:

Tack allihopa för era svar!

Intressant video där. Otroligt liten prestandaskillnad med tanke på att det är ca 4 år mellan releasen på processorerna.

Därför folk sitter länge på CPUs. Känns som det minst viktigast att uppdatera med tanke på hur länge dom håller. Rip Q6600!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av anon254573:

Vrf köpa och sedan ångra. Ta reda på all fakta innan köp. Så gör jag kollar review om inte de finns så får man chansa.

Sen finns även öppetköp hos alla stora kedjor, bara byta produkten om du ej var nöjd med mått, ljudnivå, prestation eller annan funktion som du kanske upptäcker när du använder den själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Terrortommy:

@Woolandy:

Tack så mycket för svar, Kul att du är nöjd.
Det lutar nog åt att jag behåller ventusen. Jag hade helst velat ha ett semi passivt kort då jag 90% av tiden gör annat med datorn än att spela, men är lite osäker på att det är värt att lägga mer pengar på det.
Msi gaming z kortet så finns det ju en del recensioner på men frågan är om det är värt 600 mer.
Jag funderar nog tills i morgon och bestämmer hur jag gör då.

Känns dumt att köpa dyra grafikkort om det endast täcker 10% av ditt användningsområde?

Skrivet av Mästaren:

Vad tror ni om att gå från ett Sapphire R9 390 till ett MSI 2060 gaming z? Såg att man fick med Anthem nu, har tänkt köpa det ändå så sparar nån krona i alla fall.

Sitter på en 144hz 1080p skärm

Skickades från m.sweclockers.com

Du kommer få superb prestanda i 1080 med 2060, speciellt med DLSS titlar 😊

Av Megagurra
Skrivet av kinc:

Ja men för att det ska få någon effekt måste man dra den i botten och då är det inte mycket till ljud kvar.

Då har du garanterat en condition

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av ipac:

Nej, säger det med tanke på hur med de adresserade bakåtkomp av OG PS4 i PS4 Pro.
Och att de sen dess har tagit fram patent i ämnet som.

Det säger mig att det krävs lite mer än "det är x86, det bara funkar automatiskt" och att de kommer designa utifrån "enkla grunder" i PS5.

Skickades från m.sweclockers.com

Dom låste väl bara upp kraften på något sätt genom boost mode? Som bara låter spel med olåst framerate ta nytta av. Är exakt samma hårdvara i Pro bara att den är klockad med lite större heatsink.
Eller har jag missat din poäng?

Av Megagurra

Som jag har uppfattat GTA V i dess nuvarande skick så handlar stor del om multiplayer att har mest pengar, för att kunna köpa det tuffaste sakerna och göra det surt för andra spelare ännu enklare. Det gör också att folk investerar i riktiga pengar för att uppnå skräpet snabbare.

Jag vill bara flika in att jag är uppvuxen med GTA-serien och har spelat den i yngre år än 12, och det har inte påverkat mig någonting. Mina föräldrar har aldrig haft krav när det handlar om spel. Vilket jag uppskattar, jag kan absolut skratta åt att någon spräcker en skalle eller har sex med en prostituerad och tar pengarna och dödar henne i spelet. Många kanske kan se det som ett problem att jag skulle få för mig att skratta åt något sånt. Men kom igen; det är på låtsas, det är fantasi.

Barn som spelar GTA > Barn som använder sociala medier

Av Megagurra

Detta må vara ett tråkigt svar;

Läs noggrant igenom recensioner på olika sidor. Gör ett plus och minus på ett papper, och skriv ner alla korts plus och minus och slå ut det på deras pris. Gör du så kan du gå igenom dina prioriteringar och hitta det som är bäst.

Tror inte du kommer märka större skillnad på prestanda mellan korten, dock kommer plånboken känna det, ofta betalar man rätt mycket extra pengar för väldigt liten skillnad i prestanda.

Av Megagurra

Använder du 120mm till insug eller utblås?

Snyggt bygge, är skitsugen på detta chassi, men måste välja om rätt mycket komponenter, plus att det är för dyrt enligt mig. Sitter på ett Define Nano S just nu och det känns fan stort jämfört med detta chassi, haha!

Snyggt bygge!

Av Megagurra
Skrivet av PsyCor:

@Megagurra: Detta är en manick för att kalibrera datorskärmar. Den gör inte ändringar i skärmen utan förändrar på grafikkortsnivå och operativnivå.

Är mer nyfiken på om den fungerar som en vanlig sensor likt Spectracals enheter. Som kommer med patterns osv och låter en få rätt vitbalans, gamma, färg osv.

Men den här gör bara egna ICCs alltså?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra

Så mjukvaran fungerar inte för att kalibrera tvn? Den har inga inbyggda patterns osv? Jag har kollat lite guider och produkter på senaste och är väldigt intresserad av att lära mig att kalibrera bildskärmar på egen hand och är intresserad av något entry level kit som inte kostar tiotals tusen. Täcker det mina behov?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Megagurra
Skrivet av Moltenreggie:

@Megagurra: Är ryzen ''the new hotness'' så att säga :)? bättre än allt annat :)?

Verkligen inte i alla fall. Men det är det mest prisvärda man kan köpa!

Av Megagurra

Rekommenderar att hålla ut ett par månader när ny hårdvara kommer att anlända.
Sen bygga ett nytt Ryzen system!

Av Megagurra
Skrivet av osterlichtenich:

Okej, tackar, ska hålla ögonen öppna för något liknande. Jag har en audio video i närheten som jag skulle kunna lyssna lite hos. Har du någon sida eller liknande som gjort test av soundbars?

Skickades från m.sweclockers.com

https://www.avsforum.com/tag/soundbars/

https://www.ljudochbild.se/archive/test/hogtalare/?tx_test_ar...

Av Megagurra

Minns att jag undrade detta när jag klippte ett Arctis 7.
Lämnade tillbara headsetet även om det dög, och var faktiskt väldigt skönt på huvudet och mycket längre räckvidd jämfört med mitt överprisade skitheadset SteelSeries Wireless H som man har hunnit limma och tejpa ihop flertal gånger över 3 år.

https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/88896x/arctis_p...

Tror det var denna tråd jag läste. Han verkar ha en bra aning. Kan vara så att det är exakt samma drivers och att pro inte alls har bättre ljud, enbart fler funktioner. Men jag har faktiskt ingen aning.

Av Megagurra
Skrivet av Williamhoghielm:

Tack för alla som kom med förslag på hur jag skulle göra. Högtalarna ska gå vidare till en vän medan jag beställde logitech z506. Jag får återkomma hur dem är.

Hur upplever du högtalarna? Vill ha ett 5.1 system till en 3kvm yta. Läst mycket online att baslådan brusar myckey i detta system.

Av Megagurra

Visst funkar denna för att kalibrera både TV och monitor?
Kopplas enkelt in i en laptop och så kan man kalibrera vart som helst?

Av Megagurra
Skrivet av Tony Clifton:

Jag funderar på Sonos Beam och ett par Sonos One. Fungerar de till allt eller finns de någon typ av begränsningar? Tanken är att jag ska koppla Xbox one x och en PC (Intel NUC) till TV:n. Kommer Sonos vara kompatibelt med dessa?

Tacksam för svar.

Jag kör med denna setup just nu, och i praktiken ska det gå utan problem att ha flertal enheter då man kopplar Beam:en till ARC. Det blir alltså tvns mainhögtalare, oavsett källa.

Jag tycker att setupen är helt okej, tror att en sub skulle göra en mycket stor skillnad och funderar på att införskaffa en. Men Sonos har brutala ockerpriser på alla deras produkter och subben är garanterat inget undantag. Jag tror att ju mindre rum du har, desto nöjdare blir man med Beamen.

Ljudet låter nice om man låter tvn bara göra passthrough i PCM men funkar då bara med 2.1. Orkar inte direkt ej byta ljudkälla mellan tex, film, spel, eller Youtube tittande. Så har låst TVs output till Dolby Digital 5.1 och även mitt PS4.

Värt att nämna är att detta ger stora problem då många Blu-rays är i DTS, och även många filmer jag tittar på i Plex använder ljudformat som ej stöds av Beamen, vilket resulterar i total tystnad vid playback. Det här är totalt värdelöst egentligen. Kan bli att uppdatera till något från Sony eller Heos by Denon. Eller bara göra om göra rätt och skaffa ett riktigt ljudsystem.

Sonos gör bra ljud, mest för musik, och har stilrena produkter och busenkel installation. Känns rätt så Svensson på dom punkterna. Vet inte om det är värt att betala så mycket extra för det, då jag heller skulle prioritera något som har bra anslutningsmöjligheter, stöder fler ljudformat, även om designen var svinful. (Funktion över form)

Lite andra nackdelar:

* Volym stegen när man höjer volymen på soundbaren är väldigt starka, med starka menar jag att den höjer väldigt mycket per steg. Från inget ljud till första steget kan vara tillräcklig för att väcka en känslig person.

* När jag sätter man startar klipp på Youtube kommer ett högpitchat skarpt distat ljud i 1 sekund nästan varje gång innan klippet.

* Man kan ej skapa ett rum med Play:1s som endast spelar 2.0/2.1, utan att Beamen är igång. Beamen spelar alltid ljud samtidigt om du har ett 5.1 konfigurerat rum, vilket gör att du ej får ett bra frontstage stereoljud till musik. Detta bör vara en enkel feature för Sonos att lägga till i appen men det är antigen Beam till TV utan 5.1 eller 2st Play:1 utan Beam till Stereo.

Av Megagurra

Jag skulle säga att Beam blir tillräckligt på 16 kvadrat. Även om du skulle få bättre ljud med Playbaren, distansen mellan L+R elementen lär förstärka stereokönslan vs Beam dock. Även om jag är ganska imponerad av just det hos Beamen.

Tyvärr är appen rätt kass, och därför funkar bara Trueplay på deras favorable Apple telefoner... Du får be din tjej köra funktionen år dig. (ja jag är fördomsfull alla tjejer använder iPhones)

Har ingen aning om hur mesh kompabiliteten är då det ej rör mig. Men skulle ej bli förvånad om det inte fungerar. Google kan du hjälpa dig enkelt i detta fall.

Värt att nämna är att Heos by Denon erbjuder fler ljudformat och funktioner över Sonos för samma pris. Och är likgiltigt, om inte bättre ljudmässigt.

Hoppas lite saker klarna upp! 😊

Av Megagurra
Skrivet av kinc:

Jag har haft Playbase sedan den släpptes. Den har ett mycket imponerande ljud och är mycket nöjd. Men det finns ett problem med den, det är att diskaten kan bli vass/aggressiv. Jag vet att jag är extra känslig för detta men jag har även sett recensioner som nämner det så tror inte att jag inbillar mig. Jag använder 'nattläge' i kombination med 'talförbättring' för det mesta som löser problemet. Men det påverkar dynamiken så det är inte en perfekt lösning. Men trots detta är jag som sagt mycket nöjd.

Hade jag köpt idag så hade jag förmodligen köpt beam eftersom HDMI hade underlättat en del i min konfiguration. Speciellt eftersom jag har köpt till Sub och två One som satelliter. Jag har provlyssnat på Beam och upplever inte problemet med diskant i denna heller.

Ska du köra Playbase eller Beam som solo-enhet hade jag valt Playbase, den har ett mycket större ljud. Problemet med diskant är väldigt personligt, kompisar brukar alltid vara imponerade över hur bra och tydligt ljudet är, oavsett om vi kollar på youtube eller film med 5.1.

Du vet att du enkelt kan sänka diskanten i appen? Problemet är att den drar ner dina Play:1s diskant på samma gång, vilket kommer påverka i all form av ljud oavsett film eller musik.

Sonos har verkligen en sämst app när det kommer till funktioner.

Skickades från m.sweclockers.com