Inlägg

Inlägg som Jointe1992 har skrivit i forumet
Av Jointe1992

Hej och tack för alla snabba och bra svar!
Försöker svara på er alla så jag inte behöver fylla tråden med inlägg.

Funderade först på fiber men visste inte då att det fanns färdiga kablar, är endast bekant med fiberpatchkablar som jag tror är för flimsiga för att använda för detta. Tyvärr har jag redan beställt kabelrullen, men kanske får tänka om då alla problem försvinner om jag byter till fiber

Det är ca 35m kabel som ska ut, varav ca hälften under jord och upp i uthuset. Väl där tänkte jag se till att ha ett uttag som håller tätt eller rent av ett litet elskåp, så tror risken att fukt kommer in blir minimal.
Har försökt läsa mig till detta på nätet men inte hittat svar på mina frågor, kan inte så mycket om elsäkerhet så det kan också bidra till min okunskap. Sökte även internationellt men misstänker att andra regelverk gäller i EU/USA, där i vissa länder lät det som att man inte ens får dra nätverk tillsammans med 120/230v elström. Medans här i Sverige har jag sett på diverse industrier hur starkström och nätverk ligger i samma kabelstege.

Kollade säkringarna och det sitter 3st 35a-säkringar.

Ang att jorda/skärma kabeln, misstänkte att jag kanske behövde jorda hela datastativet så tänkte därför sätta ett separat uttag.
Switchen är väl jordad genom strömsladden-eluttaget redan? Skulle helst inte jorda hela nätverket då det blir en hel del extrajobb.

Av Jointe1992

Nätverkskabel till uthus

Hej!

Jag ska dra ut nätverk till min "lekstuga" på gården men är lite fundersam på om det är risk för störningar då det står en del strömtörstiga maskiner där ute. Även osäker på om jag behöver jorda.

Min plan är att dra ut nätverkskabeln genom en nedgrävd trumma där strömmatningen till maskinerna går. Det är en rätt tjock kabel som går till 1-2 trefas-uttag. Har förberett med att dra igenom en slang i trumman så att nätverkskabeln inte ligger mot elkabeln.

I kabelväg har jag kollat ut en trumma CAT7 SFTP, "Installationskabel för professionellt bruk med fyra individuellt folieskärmade trådpar och en flätad avledningsskärm." som jag hoppas är tillräckligt bra skärmad för att inte orsaka störningar när alla maskiner är igång.
Kommer att koppla kabeln till nätverksuttag som jag monterar på vardera ände om kabeln. Antar att inget särskilt uttag krävs, möjligtvis ett lite mer väderbeständigt där ute.

Vet inte om jag behöver jorda kabeln, ser inget om att det finns en sån där jord-tråd i kabeln. Eller om det ens behövs?
Strömmen till uthuset matas från samma hus som nätverket kommer ifrån.

Skulle uppskatta om någon kunnig här kan komma med lite tips och synpunkter.

Tack på förhand,

MVH Jonas

Av Jointe1992
Skrivet av LoBBoZ:

Tyvärr är jag ingen hjälp med 9000-stolarna, de lanserades nog 06-07 när jag jobbade mitt år på Kinnarps efter gymnasiet så det var inte så många som blev defekta fram tills jag slutade. Senare år när jag sommarjobbade så fick jag höra att de var för krångliga att laga, så vi bytte bara hela gungan vid problem. Tror de är konstruerade så att de inte ska gå att öppna?

Det verkar inte bättre än så, i stort sett allt är sluten konstruktion. Några plastkåpor borde man kunna offra för att komma åt vissa skruvar. Verkar som att de mest vitala delarna sitter inuti sitsen. Talade med en montör och han sade att när något är trasigt så byter dom ut hela delen på denna modell.

Tack för svar!

PS, jag kilade fast en metallbit under spaken för att låsa ryggstödet och det håller det någorlunda på plats.

Skrivet av Chromatic:

Förlåt om jag snor tråden, men jag har samma modell men kan för mitt inte låsa upp tilten på sittdelen. Ryggen tiltar dock.

Det är enligt manualen det där reglaget som man drar i en liten grej till ett annat läge, men det reglaget sitter fast....

Det låter som "free-floaten", det reglaget styr den avlånga metalldelen till vänster i bilden jag postade. Kanske den har kärvat fast?

Av Jointe1992

Kinnarps 9000 - Ryggstöd låser inte

Hej, även jag är i samma sits som ovanstående (pun intended) så jag bumpar denna tråd.

Lyckades få av sitsen, testade skruva lös skruvarna kring vad jag trodde var en lucka (inringat). Vet inte riktigt vad den fyller för funktion men när jag lossade skruvarna föll den ner, kunde inte flytta den så värst mycket och fick knappt tillbaka den. Försökte lossa på plastkåpan som täcker underredet men hittar inget uppenbart sätt att göra det på.

Lossade även på "free-float"-anordningen till vänster men kom inte åt något mer, även denna var lurig att få på plats igen.

Bör även tillägga att om jag tippar stolen så hör jag hur något i metall glider runt inuti stolen, typ en mutter(?)

Hittar nada på Internet om hur man skruvar isär dessa stolar, så vänder mig till Sweclockers

Taggar även @LoBBoZ då jag läst här på forumet att du tidigare jobbat på Kinnarps, kanske du kan med denna modell?

MVH Jonas

Av Jointe1992

Jag och @TTEX kommer!

Av Jointe1992
Av Jointe1992
Av Jointe1992

God morgon på er!

Igår så satte jag in ett extra sim i min 950 och det verkar fungera felfritt, var tvungen att installera appen Calls+ från Microsoft för att kunna styra om en vidarekoppling som jag hade ställt in på min gamla telefon.

Just nu sitter jag och försöker lista ut hur jag på bästa sätt kan separera mina kontaktlistor så jag slipper ha mina personliga kontakter bland mina jobbkontakter. Har testat några appar men ingen har låtit mig filtrera vart den ska visa kontakter ifrån. Skulle helst ha en Tile för respektive grupp på startskärmen, någon som har några idéer? Om det spelar någon roll så har jag jobbkontakterna på ett MS-konto och mina privata på ett Google-konto.

MVH

Av Jointe1992

Tack för era svar! Det slutade med att jag köpte det på Steam istället, som ni säger så är det bäst att ha allt samlat.

Det tog 11 timmar att hämta och installera men nu så är det klart

Av Jointe1992

Köpa på Steam eller Rockstar Digital Download/Social Club?

Hej,

Jag tänkte köpa GTA V men det är ca 120:- dyrare på Steam än om man väljer Rockstar Digital Download så jag undrar om det finns några fördelar med att ha det på Steam?

Hörde att det tog rätt så länge att tanka ner det från Rockstar's servrar men kan tänka mig att det är bättre nu än när det släpptes. Jag var inte så förtjust i Social Club i GTA4, kommer man ifrån det om man köper via Steam?

Tack på förhand!

Av Jointe1992
Skrivet av yonologin:

Har du nå tips för ett program att ställa in knappar eller hur man ska säga
Eller finns det emulatorer med stöd för xbox360 kontroll?

Kör en hel del spel med kontroll, bl.a Burnout: Paradise, Mafia 2 och AC4

Igår så fick jag för mig att spela Morrowind med min Xbox360 dosa, använde ett program som heter Xpadder för att "binda" dosans knappar och spakar till diverse knappar på mitt tangentbord, funkar även att "binda" musrörelser så att man kan använda spaken för att titta runt. Testade lite efteråt och det verkade fungera bra.

Av Jointe1992

Hade även samma problem jag med, den trådlösa biten verkade fungera men fick packet loss säkert 40%. Snackade med Telia och fick en ny utskickad till mig. Även den hade samma problem så gav upp med att försöka felsöka och fixa så kopplade in ett TP-link modem för en 120 spänn, nu funkar det klockrent!

Av Jointe1992

Råkade faktiskt ut för samma problem idag, dra upp pinnen som du inte får ner och tryck ner den igen.

Av Jointe1992

För nått år sen så rekommenderade Multiman mig ett XFX Core Edition 550W till mitt 560ti, funkar bra än idag och nu kör jag ett GTX780 på samma nätdel. Så jag kan varmt rekommendera det!

Av Jointe1992
Skrivet av SebKro:

Jag har försökt göra det men det blir fel då jag installerar. Fungerar det med windows 8.1?

Antar att du trycker på 'uppdatera drivrutin'. Ladda ner från Gigabyte's hemsida istället. Ingen aning om det funkar med Windows 8.1, men drivrutiner för Windows 8 borde fungera.

Av Jointe1992

Börja med att installera de drivrutinerna som saknas och se om du får någon ordning på datorn.

Av Jointe1992

Köpte en Crossover 27Q från Bigclothcraft för snart ett år sedan, hade egentligen tänkt att köpa en Yamakasi då den även hade gratis frakt. Men den var slut i lager och dem rekommenderade Crossover 27Q istället och erbjöd mig även gratis frakt på den.

Tog 1,5 vecka att få den skickad upp till Jämtland. Skärmen var packad i en tjock kartong och ett ca 0,5cm tjockt lager skumgummi runt det.

Har inte upptäckt några döda pixlar på den, och det var ett väldigt stort hopp från en 21,5" 1680x1050 TN-panel. En aningen tungdrivet på ett GTX 560ti top så har fått sänka grafiken lite på de mer krävande spelen jag har spelat, alternativt kört i 30 fps. Blir dock ett GTX 780 nu när lönen kommer

Jag är väldigt nöjd med skärmen och skulle aldrig kunna gå tillbaka till något under 27" och lägre upplösning än 2560x1440. Betraktningsvinklarna är underbara och har man ett vackert ansikte så är "glossy" en fördel.

Av Jointe1992

Har inte lanat på ett tag men spelen jag kommer på rakt av är:

Warcraft 3 med diverse mods (TD är skoj)
Call of duty World at War: Nazi zombies (4 pers)
Minecraft
Serious Sam
Age of Empires 2-3
Diablo 1-2
Torchlight 2
Rainbow six
Dayz
Arma 2-3

Av Jointe1992

http://gpuboss.com/ brukar jag använda.

Av Jointe1992

Mystiskt problem, ingen videosignal i Windows.

Hej!

Jag har ett väldigt jobbigt problem så vänder mig därför till er i hopp om att lösa detta.

Det hela börjar med en dator som tappar videosignalen direkt efter att Windows har laddats. Jag kommer heller inte in i felsäkert läge, det blir alltid samma sak dvs Windows laddar sen blir det svart och kommer upp på skärmen "No video signal detected". Värt att notera är att denna dator har fungerat felfritt i ca 3 månader. Började felsöka denna men hittade inget, så installerade om Windows och problemet kvarstod. Det är en Windows 8 pro 64-bit installation.

Specifikationer för denna dator är följande: i5-3570, Shuttle DS61 barebone, Intel SSD 520 240GB, och en sticka ram på 8Gb från Kingston.

I BIOS så provar jag att ställa in videoenheten från automatisk till "on-board graphics", detta gör ingen skillnad.

Då får jag idén att det kan vara processorn som inte är OK så byter ut den mot en i5-3470S, problemet kvarstår. Efter det så tar jag ut processorn och sätter in allt i en ny DS61 barebone. Även där så finns problemet kvar, jag byter ut RAM-minnet men det blir ingen skillnad. Tar då en mekanisk Western Digital black hdd och installerar om allt på. Även denna gång utan resultat.

Nu börjar jag bli frustrerad så bygger en helt ny dator med följande komponenter: i5-3570K, Intel DH77EB, Kingston 8GB RAM, Western digital Blue 500GB, nätdel samt chassi. Stoppar in en ny Windows 8 pro skiva och installerar, nu kommer jag in i Windows och börjar installera drivrutiner. När installationen är klar och jag startar om så blir det svart och en ruta som säger "No video signal detected". Tillbaka på ruta ett då alltså.

Jag formaterar och installerar en Windows 7 32-bit men där så blir det även samma sak. Tar då ett grafikkort och trycker in i burken, då funkar det!

Igår så installerade jag om DS61'an som krånglade, installerade den på min stationära. Flyttade sedan över SSD'n till DS61, startade och gick ifrån. När jag kom tillbaka så var jag inne i Windows. Då passade jag på att uppdatera BIOSet och efter att den startade om så blev det svart och sade åter igen "No video signal detected".

Är det någon av er som har varit med om något liknande förut? Hjälp uppskattas. Tack på förhand!