Inlägg

Inlägg som Mr6boogey har skrivit i forumet
Av Mr6boogey
Skrivet av ozo64:

Nej det går inte. Enda man kan kolla upp är om datorns serienummer blivit registrerad. Ngt register över stulna datorer har inte Apple.

Tacksam för svaret . Så jag kan passa på att fråga samtidigt som ja tänkt köpa apple care till bägge mac om airen är registrerad ?

Av Mr6boogey

hallå alla. nu blir jag lite fundersam. jag har både en macbook pro retina 15" och en macbook air 13"

köpte macbook air för 5500 kr begagnad . och min macbook pro inplastad och ny , dock begagnad. betalade dock top dollar för båda begagnade. finns det något sätt jag kan kolla upp så jag inte har köpt stulna macbooks?

lagen om god tro gäller ju inte längre så oavsett vad så e felet mitt men kan jag ta reda på hur det ligger till ?

Av Mr6boogey
Skrivet av Aldhissla:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3086167/amd

Jag bridrar med mitt. Får lite spel på köpet också. Men 8350 är å föredra i bf3.

hmm gillar ditt paket ändå , billigare än mitt . men varför gtx 670 istället för amd 7970 x2 crossfire? eller bara ett amd 7970?

Av Mr6boogey

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=120658...
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=120659...

vilken

ett amd paket ett intel paket . kostar lika mycket typ. vilket vilket vilket ?

Av Mr6boogey
Av Mr6boogey

rekommendera gärna! sitter o tittar för fullt !

Av Mr6boogey
Skrivet av fantomsmurfen:

Blir mycket billigare om du nöjer dig med en blandning på high/ultra.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3077908/2013-03-08

behöver inte vara riktigt så prispressat.

en vän plocka ihop detta paketet
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3078138/2013-03-08

kan jag få bättre för samma peng?

Av Mr6boogey

Ny dator för BF3

Tjena allihopa !

Min laptop fixar inte riktigt att lire bf3 som jag vill . tänkte ge mig på ett datorbygge.

mitt enda riktigt krav är väl att datorn klarar BF3 på ultra settings och vill gärna komma så billigt undan som möjligt.

klistra gärna ihop lite paket eller länka färdiga datorer !

som sagt bf3 i ultra settings och gärna så prispressat som möjligt .

tack på förhand!

Av Mr6boogey
Skrivet av psymania:

Kör med Telenor 4G i göteborg (upp till 80Mbit) Mer exakt i bergsjön. Hade i början av lanseringen problem. Ska dock inte klaga på 50Mbit ner och 15-16Mbit upp.
I dagens läge, med full täckning levererar detta modem nästan 100Mbit ner och runt 50Mbit upp.
Å detta är då Telenor 4G 80Mbit fri surf. Betalar 549:-/mån.
Lirar BF3 samt många andra spel utan ngr större problem.

Tjena hallå!

Jag håller till i ungefär samma områden som dig och hade tänkt skaffa telenor 80 , fri surf med router . spelar både data och ps3 online. vad får du för svarstid när du spelar och hur ofta är det jidder med stabiliteten? vad kommer du upp i när du tankar film ?

Av Mr6boogey
Skrivet av Andyah:

ja det är nog trevligt med lite utmaning i att man tex inte kan hela kameran direkt. då tar det längre tid att växa ur den än med tex 5100an..D90n är allt annat än en dålig kamera än i dag fast den "är gammal" som vissa vill kalla den..D5100/D7000 är nyare men inte så häppnadsväckande bättre.

troll troll

D7000 vs D90 ? skojar du eller? ingen större skillnad? ... beror kanske på vad man gör ...

troll end troll end

har lekt både med d90 och d7000 båda är väldigt fina kameror. har man pengarna ska man självklart välja D7000 utan tvekan!

har själv en D5100 och är väldigt nöjd fakitskt. tar både bilder och gör lite "streetvidz" i HD tycker funktionerna för både bild och video redigering fungerar super. gillar effekterna som finns för videoredigering direkt i kameran. men som sgat ja köpte den just för att jag vile ha cmbinationen. sen så har jag använtD90 en hel del och jag får mycket mycket bättre bilder med d5100 än vad jag får med d90 i mörker. tack vare det bredare iso omfånget.

ialalfall. vilken som e super! D7000 e riktigt riktigt häftig om man vill jobba med stora bilder och t.ex. trycka ut som tavlor osv ... d90 duger den va bäst i test när den kom den e fortfarande super.

men d5100 e riktigt sexig m man vill ha lite filmfunktioner . den som gnällde ovan vet bara inte hur man använder den...

för övrigt. kamrean som gett mig bästa bilden ever e fan nikon d40 .... så man ska inte underskatta dom lite billigare och enklare kamerorna heller

Av Mr6boogey
Skrivet av Bunkeflo10:

Fick hem min nya dator idag med Radeon 6970 2600k 16gb ram och Sabertooth P67. Håller på att ladda ner spelet återigen (drygt att ladda om hela skiten igen efter man har laddat ner det på sin förra dator)
Får väl se hur det ser ut. Laggade som fan innan men kan varit för jag satt på en fattig kontorsdator med 4000 serien samt någon dålig processor.
Låg på runt 8 FPS i imperial på low settings och det var inte fel på internetet, hade ständigt 4 pinnar på connection baren.
Köpte datorn just för att förra datorn laggade så mycket.
Men tror att jag laggade för jag hade dåliga settings.

uppdatering? hur går det flyter det bättre?

Av Mr6boogey
Skrivet av Runsy:

Har äntligen löst mitt FPS problem, nu mer spelar jag med allt på max och laggar inte någonstans, innan var jag tvungen att köra allt på low och warzones var en pain.

Det jag gjorde var heöt enkelt att formatera c: och installera om windows7 x64.
Jag sparade mappen med spelet på en annan partition. sedan tankade jag ner downloadern till spelet, som automatiskt hittade mitt tidigare installerade spel.
Körde igång efter att jag installerat senaste Nvidia drivisarna osv.
Flyter som en gud nu, inget FPS lagg what so ever.

Hoppas detta kan fungera för fler med.

(Jag installerade inte dx9 denna gången utan kör med windows7s egna filer)

har precis införskaffat en win 7 skiva tänkte göra samma sak på rekommendation från soberz . det roliga är att nu när jag har skaffat allt för en clean install så tänkte jag att ja måste testa max settings en gång till o se hur det funkar. helt plötsligt så flyter allt på i max i 100 fps. bara spelat så 20 min får se om det håler sig.

Skrivet av Soberz:

Det är inte helt korrekt, om du kollar på notebookcheck så ligger det inte bra till, dock är det Gddr3 versionen och den som är i Envy är Gddr5 versionen som har ungefär samma prestanda som GTX 560 så kortet ligger mellan 5750 och 5770 i prestanda om man ska jämföra med stationär dator

Mvh Billy

billy my man! fattar du precis när ja har allt klart för en clean install så börjar datorn funka som du säger den ska funka hehe. spelar swtor i max nu .

Av Mr6boogey
Skrivet av tcntad:

Du behöver produktnyckel till alla datorer. Är det färdigbyggda köpta i butik eller har du byggt själv?

är mer eller mindre igång emd mitt första bygge.

de andra är köpta i butik .

Av Mr6boogey
Skrivet av Zcenicx:

Mobility 6850 är ju knappast en speciellt stark GPU, tvärt om är den svagare än ett (stationärt) HD 5670. Ska du spela i 1080p på det grafikkortet kan du krasst förvänta dig väldigt låg FPS ens på låga settings.

Det finns ingen bärbar dator som ens kan jämföras med en stationär dator med ett billigt riktigt grafikkort, ens de bästa bärbara datorerna är knappt ens i klass med en stationär med ett ensamt 6870 - och envyn är långt ifrån det bästa grafikmässigt på marknaden.

mjo märkte det. som sagt är inte så duktig på komponenter osv. vill bara spela egentligen. mens edan allt börja bråka med mig så har ja fattat ett intresse för datorer o komponenter. iallafalll.

ja kör i 1080p medium settings på hp'n o ja ligger väl runt 50 fps ... det sjuka som aj tycker är, är att jag pendlar i fps helt hejdlöst ibaldn snurrar det på riktigt bar o ja ligger på en 90 fps i snitt sen helt plötsligt på samma plats så droppar jag till 30 fps...

om du har tips på komponnter och ett stabilt datorbygge som hanterar swtor i max settings eller hyfsat high settings iallafal känn dig välkommen att posta i min tråd ang. datorbygge http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

Av Mr6boogey
Skrivet av blagi:

hade jag förstått rätt om det var en bärbar du hade köpt för att spela på?

kollaps!

yes köpte datorn för att kunna spela o redigera bilder osv.

valet stod mellan stationär och bärbar. då jag har n fungerande stationär men hade ingen bärbar så blev det en bärbar tills jag har råd att köpa ny stationär.

men yes min tanke var att den skulle vara min speldator

Av Mr6boogey
Skrivet av Beginner:

Ctrl+shift och f samtidigt fick jag veta här vid samma fråga om fps.

Tackar ska in o testa nu!

Av Mr6boogey
Skrivet av Mr6boogey:

mjo ja förstår va du menar

jag har beslutsångest över naga'n hade behövt knapparna tror jag men e lite inne på eventuellt en mamba.

haftlite problem med razers mjukvara precis som du sa. så funderar fan på att lägga pengarna på en lite större stabilare mus. hmm får checka runt o se va ja hittar

i

Av Mr6boogey
Skrivet av Claews:

Razer naga är relativt liten och kräver en del träning innan man lärt sig vart alla knappar sitter. Mjukvaran är inget att hänga i julgranen. Då den i nio fall av tio inte vill öppna upp "razer naga configurator". När den väl öppnas så går det väldigt smidigt att konfigurera eventuella macros, ändra dpin och så vidare.

Av personlig erfarenhet så håller Logitech produkter bättre kvalité och stabil mjukvara, så jag skulle nog välja G13.

mjo ja förstår va du menar

jag har beslutsångest över naga'n hade behövt knapparna tror jag men e lite inne på eventuellt en mamba.

haftlite problem med razers mjukvara precis som du sa. så funderar fan på att lägga pengarna på en lite större stabilare mus. hmm får checka runt o se va ja hittar

Av Mr6boogey
Skrivet av Andreas D:

http://www.sweclockers.com/imagebank/200910/Features_stor001....

Angående OEM-licenser ger medlemmen Dr.Mabuse en bra förklaring:

OEM-licenser är i första hand till för systembyggare. När du aktiverar din utgåva så kopplas licensen ihop med hårdvaran i ditt system och registreras hos Microsoft. Försöker du installera din licens på en annan dator kommer inte hårdvaran matcha den redan registrerade hos MS och aktiveringsprocessen avbryts. Man kan alltid ringa MS och plåga sig igenom deras aktiveringsprocess med en telefonist - efter de obligatoriska frågorna om att du inte har operativsystemet installerat på någon annan dator, och det har vi ju inte.

Retail-versioner (butiksförpackade versioner) kan installeras fler gånger (osäker på hur många, 3-5 beroende på version tror jag) innan aktiveringsprocessen slår ifrån. Dock gäller samma licensregler, du får bara ha Windows installerat på en dator åt gången.

FAQ: Olika typer av licenser för Windows

Ska jag köpa 32- eller 64-bitarsversionen av Windows?

Köp 64-bitarsversionen om din processor stöder det (nästan alla sedan 2004-2005). Den huvudsakliga skillnaden är att med 64-bitar går det att använda mer än 3/4 GB minne.

Jag ska köpa en ny dator och tycker listan ovan är rena grekiskan. Vilken version är populärast?

Microsoft Windows 7 Home Premium Svenska (64-bit OEM) (Länk till Prisjakt)

jag blir inte klok på det här... jag har 3 datorer och 2 extra som familjen använder. jag har ju självklart fått med någon form av produktnyckel till datorerna när dom var nyköpta men skivorna har försvunnit med åren och nu är jag i behov av att köpa ett win orginal full version min fråga är då, kan jag inte installera och aktivera min fullversion på mina 3 datorer och eventuellt familjens datorer ?

Av Mr6boogey

hmm .

tröttsamt när saker inte flyter som man vill att det ska flyta speciellt för sånna som mig som inte är s high på pc komponenter clockning osv.

har en hp pavillion a6632sc som är uråldirg sen kör jag på en hp envy 17" 2100eo i7, 6gb ram, ati radeon hd6850m 1gb ddr5 vram , har jobbat mig fram och tilbaka med drivrutiner osv nu funkar det okej , lå fps då ja märker av hack hela tiden men ibland flyter det på riktigt superfint så som ja antar att det ska göra sen händer något , vet inte om d e splet eller min data men nmed jämna mellanrum dör typ grafiken o allt stannar bilden försvinner o ljudet börjar eka tar ett tag sen kommer det tillbaka men riktigt frustrerande då ja införskaffade envy'n med tro o hopp om att ja skulel få spela felfritt.

tänker slöänga ihop en bra stationär nu istället så man kan få gamea ifred uta lagg o jidder. är väldigt okunnig själv men droppa hjärna in i min tråd "Help mig out snälla - datorbygge " länk : http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

en annan fråga hur ser jag min fps i spelet? vad e kommandot ? hittar inget inbyggt som i wow t.ex.