Inlägg

Inlägg som Acherry har skrivit i forumet
Av Acherry
Skrivet av Oneone:

jag vill koppla allt till limpan, och bara ha en sladd till teven med ARC måste jag koppa in PC och PS5 direkt i Tv.

Aaaa mkt bra förklarat då förstår jag. Är lite självt i tankarna på eventuellt uppgradera nån gång framöver och har i dagsläget liknande setup. Men jag kommer nog köra på det andra alternativet där jag drar ps5 och datorn (htpc) till tv:n och därifrån till ljudlimpa isåfall, just pga eventuellt Sonos val isf

Av Acherry
Skrivet av Oneone:

Funderar själv på en ARC i nya lägenheten. Men jag kollade lite på specs och den har inte HDMI 2.1 passthrough för 120FPS. Vill använda den till PS5 och PC.

Den jag kollar på istället är denna.

https://www.hembiobutiken.se/produkter/soundbars/soundbar/335...

"With 4K, 4K 120FPS, 8K passthrough technology and Dolby Vision support, HT-A7000 supports the latest formats for movies and games"

slipper man dra extra sladdar till TVn. Kräver dock att din TV har EARC.

Förstod inte riktigt problematiken. Du vill ha direktgenomgång från tv till ljudlimpan till konsolen/pc. Andra alternativet är att dra från konsolen/pc till tv och från tv till ljudlimpan? Känns som att jag missuppfattat men blev nyfiken på för och nackdelar

Av Acherry
Skrivet av downup:

Hur reagerar ögonen på detta? Närsynthet snabbare?

Eller kanske att man får fyrkantiga ögon. Som päronen försökte intala en i yngre dar om man satt för länge framför skärmen.

Av Acherry

Först nyhet om ett strömtörstigt Zen4 flaggskepp och nu 600W 4090. Jisses amalia ser ut som nästa gen hårdvara lär gå varmt. Tur man har nära till ett kärnkraftverk, bara att plugga in sig

Av Acherry
Skrivet av mrqaffe:

Det är troligen en skyddskrets som aktiveras, vet du att det inte är fel på nått inkopplat ?

Det är korrekt inkopplat men jag tror nästa kommentator @Mediabrus är nått på spåret som även relaterar till koppling.

Skrivet av Mediabrus:

Sid 188 i manualen.
Power turns off and the power
indicator flashes in red approx. every
2 seconds.
Due to the temperature rise within this unit, the protection circuit is working. Turn off the
power and wait about an hour until this unit sufficiently cools down. Then, turn on the power
again.
• Please re-install this unit in a place having good ventilation.

Eller

Power turns off and the power
indicator flashes in red approx. every
0.5 seconds.

Check the speaker connection. The protection circuit may have been activated because
speaker cable core wires came in contact with each other or a core wire was disconnected
from the connector and came in contact with the rear panel of this unit. After unplugging the
power cord, take corrective action such as firmly re-twisting the core wire or taking care of the
connector, and then reconnect the wire.
• Turn down the volume and turn on the power again.
• This unit’s amplifier circuit has failed. Turn off the power and please contact the Marantz
service adviser

Kan säga att även en sönderspelad högtalare ger detta fel.

Riktigt fint länkat med text från manual. Har självt letat efter digitala manualer utan att få fram riktigt vettig information om problemet.

Tror inte det är värmeproblems scenariot eftersom det kan ske direkt efter uppstart av förstärkaren.

Däremot tror jag du är något på spåret med koppling av högtalarkablarna. Eftersom varje gång problemet har uppstått och jag försökt förstå mig på vad det är för att lösa problemet så har jag skruvat loss alla kablar samt öppnat upp skalet för å se över förstärkarens innandöme. Inget onödigt pill på kretsar för att råka skada något. Sedan har det funkat igen när jag satt ihop allt. Så det kan mycket väl vara högtalarkablarna som tappat kontakt på något vis. Jag skall ha extra uppsikt för detta till nästa gång det inträffar.
//Tack

Av Acherry

Förslag på ny förstärkare

Nu har jag fått nog av min gamla förstärkare. Det är en Marantz SR5008 som verkar leva sitt egna lilla liv ibland. Kör koppling Dator -> hdmi ->förstärkare -> hdmi -> tv vilket funkar alldeles utmärkt. Förutom när förstärkaren periodvis får för sig att slå ifrån. Något som sker när man startar den och strax därefter slår den ifrån samt dioden till startknappen börjar blinka rött, vet ej vad det betyder.

Den gjorde likadant för ett tag sedan men jag fick den med magi att fungera igen i några månader, tills problemen nyligen återkom.

Snart slänger jag ut förstärkaren likt barnet med badvattnet. Det är dags att spana nytt !!

Därför frågar jag nu efter tips på en bra modern förstärkare som lämpar sig efter mitt uppkopplingsbehov mellan högtalare, tv och htpc

Av Acherry

När kan man tänka sig att nästa generation grafikkort från AMD och Nvidia kan komma? Det har körts 2 års cykler de senaste generationerna. Om jag inte missminner mig helt kom 3080 hösten 2020, då borde med rådande logik 4000-serien lanseras runt nästa höst 2022.

Det kan man vara något skeptisk mot ifall en sådan lansering kommer ske. Iom rådande brist så kan det tänkas att nästa lansering förskjuts något till möjligen nyår 2023 i samband med CES mässan eller kanske samma vår. Dock bara spekulationer från min sida.

Av Acherry

Hojta till när ett bolag uppfunnit en robot som dammar bostadens alla ytor

Av Acherry

Mycket bra förklarat @Laxpudding då har du förtydligat fenomenen och jag har lärt mig något nytt.

Av Acherry
Skrivet av Izak80:

Jag skulle vilja beskriva det som en tydlig ”färggradering” där det inte är en mjuk övergång mellan ljusa och mörka färger (eller tvärtom) utan där man ser varje steg. Hittade en bild där man ser fenomenet tydligt samt en video på Youtube där han pratar om det och visar det. Jag har precis genomgått en ögonoperation och ser lite ”för skarpt” under några veckor tills ögonen vant sig, andra kanske inte lägger märke till detta (eller stör sig på det) på samma sätt som jag

https://ibb.co/4S66LWk

https://youtu.be/1x2TJI347-M

Uppdatering: testade att köra HDMI2/PS5 i PC-mode som föreslås i videon ovan men det är fortfarande en hel del Posterization, mest tydligt i spel som Doom Eternal.

Emilakered hade problem med banding för sin nya tv. Något som enligt LG kunde gå över med tiden för nya tv apparater. Vill dock minnas att Emil inte hade den turen med sin tv och fick bytt panelen tillslut.

Kolla tillbaka i tråden på sida 2 där kan du se lite bilder Emil tog och använda som jämförelse med din egna tv. Kan mycket möjligt va att du ser för skarpt efter din ögonoperation och att det är ett övergående problem för din tv.

Av Acherry

Tjenare igen, ville bara förmedla att jag införskaffade sladd och testade lösningen, Dator -> hdmi ->förstärkare -> hdmi -> tv.

Det gick alldeles utmärkt och det är mkt roligare ljud nu i bostaden.

Så jag vill tacka för era tips och hjälp i frågan!

Av Acherry
Skrivet av Rico01:

Nu är det ju upp till TS att prova sig fram men rent generellt är min åsikt att Toslink inte är att föredra framför HDMI pga bandbredden. Toslink klarar inte av mer än 5.1 ljud. Nu är det självklart att övrig utrustning avgör och i ett stereosystem har det ju ingen betydelse. Har du däremot ett större surroundsystem skulle jag aldrig rekommendera Toslink om HDMI är ett alternativ. De flesta förstärkare har möjlighet att synka ljudet med bilden om man inte gör det i mjukvaran på datorn.

Toslink fungerar dessutom endast på ljud, med HDMI kan du samtidigt skicka bildsignaler i samma kabel, så för vissa kan det vara bättre med endast en kabel istället för två.

Skrivet av Noob I am:

Det kanske var lite fördomsfullt av mig att utgå ifrån att han skulle köra stereoljud. Bra att du påpekar det. Angående fördröjningar var det inte synkandet mellan bild och ljud jag först och främst tänkte på. Snarare att en förstärkare kan ge några millisekunders fördröjning vilket inte är jätte trevligt för spelupplevelsen.

Det är 5.1 system jag kommer köra och högtalarna jag har grävt fram är Q-acoustics 7000i för den som är nyfiken

Av Acherry
Skrivet av ChipZ:

Jag kör hdmi från dator till förstärkare. Förstärkare vidare till projektorn.

Skrivet av CrazySwe:

Kör samma, Dator < -- HDMI -- > Receiver/Förstärkare < -- HDMI -- > Projektor

@Acherry
Tänk på att HDMI är digitala signaler så det störs inte på samma sätt som analoga signalkablar vilket jag anser är bättre, när man ändå ska spela digitalt ljud.

Skrivet av Noob I am:

I fall att datorn har toslink så är det att rekommendera. Att koppla Dator -> Hdmi ->förstärkare-> hdmi -> tv kan orsaka fördröjningar i bild. Ljud:Dator -> Toslink -> förstärkaren. Bild: Dator -> hdmi -> tv ska ge låg fördröjning.

Jättebra, tack för svar! Jag ska köpa och börja med att testa koppla en Hdmi->förstärkare->tv om det inte fungerar så ska jag fundera över en toslink kabel.

Skrivet av walkiii:

Det beror lite på vad du har för tv/receiver också. Har du en 4k tv men en receiver som bara kan hantera 1080p passthrough. Har du en 4k tv så kanske det är bäst att koppla direkt till tv'n och sen en optisk kabel från tv'n till receivern. Men har du 4k passthrough, så kan du köra hdmi direkt till receivern och sen till tv'n.

Just nu sitter jag på en uråldrig 1080p, ca 10 år gammal led tv från Samsung som jag inte ens minns modellnamnet på. Men tanken är att snart byta ut den mot en LG Oled CX65. Det är bra tips du ger för själva tv/receiver, så jag tar med mig dina tankar och testar när det blir aktuellt för uppgradering av tv.

Av Acherry

Koppla Marantz till dator

Nyligen gjorde jag en flytt och samtidigt hittade jag mina gamla högtalare med förstärkare när jag gick igenom gamla saker. Tänkte att det skulle vara roligt att få upp högtalarsystemet för att få lite bättre ljud i vardagsrummet.

Grejen är dock att jag inte vet hur man kopplar förstärkaren bäst till datorn. Ska man dra en Hdmi kabel från förstärkaren direkt till datorn. Alternativt dra Hdmi kabel via tv:n som datorn är kopplad till. Eller ska man använda en helt annan typ av sladd och lösning, jag vet helt enkelt inte?

Är det någon som vet hur man gör innan jag införskaffar rätt typ av sladd? Förstärkaren är en gammal Marantz SR5008.

Av Acherry
Skrivet av backfeed:

Och Samsung har i sin tur stulit det från LG? För det är så vitt jag minns LG som började med bläckstråleskrivarliknande oled-tillverkning och därmed blev helt överlägsna på tillverkning av stora paneler.

Skrivet av anon5930:

Samsung sysslar med skumheter, inget nytt. Något komiskt när Samsung säljer LG's teknik, Samsung har bara sina "QLED" som uppenbart utformats för att korkade konsumenter ska vilseledas att det motsvarar OLED och istället köpa Samsungs sämre TV för samma pris.

Riktigt uselt, hur man än vänder och vrider på det.

https://www.sweclockers.com/nyhet/16387-sydkorea-vill-stoppa-...

https://www.sweclockers.com/nyhet/16497-samsung-och-lg-loser-...

https://www.sweclockers.com/nyhet/16832-polisrad-mot-samsung-...

Jag vill minnas att det var konflikt mellan de båda företagen för några år sedan där man spionerade på varandras teknik och produktionshemligheter. Såpass att Sydkoreas regering gick in för att sätta stopp på fejden. Tror det var så att Samsung hade ledande tillverkningstekning för små oled paneler till mobiltelefoner och surfplattor, medans LG hade bästa tekniken för produktion av större tv-skärmar.

Av Acherry

Någon som har stadia buddy pass kod över att dela med sig av? Har även koll på swec marknad men finns inget där just nu.

Av Acherry
Skrivet av loevet:

Jag köpte Stadia Founder's Edition samma kväll som den presenterades, så (förhoppningsvis) får jag den på lanseringsdagen eller kort därefter. Jag ser flera fördelar med det här. Vissa speltitlar som inte är reaktionskrävande kan jag absolut tänka mig att spela på Stadia över lokal hårdvara, och eftersom hårdvaran sitter i Googles moln behöver jag inte tänka på om min rigg har vad som krävs för nästa stortitel.

Att kunna åka hem över jul och spela mina spel på laptopen med en Stadia-kontroll är faktiskt riktigt tilltalande. Tyvärr har päronen 4G-baserat bredband, och svenska operatörers datamängder är hysteriskt eftersatta i en värld där tjänster som Stadia börjar breda ut sig. Stadia Pro kommer ÄTA gigabyte under korta spelsessioner, så initialt kommer jag ändå spela där jag har åtkomst till riktigt bredband.

Men, det har potential för framtiden. Längre fram när 5G är utbrett och datamängderna justerats för den nya verkligheten ser jag stor potential i Stadia. Darksiders: Genesis kommer jag garanterat spela på Stadia, kanske även Baldur's Gate III längre fram. Ska bli väldigt intressant att se hur bra det fungerar vid lanseringen!

Kommer vi att få se ett test eller tidig recension från dig på swec eller eventuellt fz gänget?

Av Acherry
Skrivet av Daumier:

Väntar fortfarande på en riktigt bra ergonomiskt utformad mus, typ Mionix Naos 8200 fast av bättre kvalitet.

Säger som dig. Jag väntar också på en trådlös mus från Mionix.

Av Acherry
Skrivet av zetruz:

Kommer finnas, men det har tidigare pratats om att det kommer ta minst ett år till att färdigställa 140mm-versionen. Vet inte om den siffran fortfarande gäller efter dessa förseningar, kanske går det fortare att göra klart 140mm-versionen?

Har sett fram emot dessa fläktar sen de först pratades om. Blir de bra så ersätter jag nog två av stock-fläktarna i mitt Define R5. (Men, som sagt, då blir det till att vänta på 140mm...)

Jag vill också minnas att 140mm modellen skulle släppas ca 1 år efter 120mm. Det var tråkigt när man fick höra att de blev försenade efter att dom upptäckte problemet med materialet men det visar också vilket arbete som ligger bakom när dom går tillbaka till ritbordet. Det gör fläktarna än mer intressanta. Jag hoppas på att få se tester av dem senare. Visar dom sig vara bra blir det ett garanterat köpt!

Av Acherry
Skrivet av MoRawk:

Förmodligen inte då R134 används i system tillsammans med en kompressor, vilken kräver ganska mycket energi för att starta hela processen igen...

Skrivet av IRONBERG:

HFC-245fa

https://en.wikipedia.org/wiki/Pentafluoropropane

Angående grafikkort för att citera

-As you could see, NSG S0 is already compatible with many GPU. In the future, we plan to release updated fixtures for new GPUs. This design will be licensed as open source. So if you are a maker, you’ll always be up to date. If you just want to buy it, fixtures will be released on the classic market. If you want to sell your solution, feel free to contact us.

Tackar. Misstänkte att dom använde något annat kylmedium men var inte säker på vilket och det stod inte på deras kickstarter sida. Fick googla lite så hittade jag tillslut. Helt klart ett intressant chassi detta.