Inlägg

Inlägg som Acherry har skrivit i forumet
Av Acherry

Helt klart intressant chassi med spännande lösning av kapillärkraften och kylmedium. Frågan är dock vad för kylmedium dom kan tänkas använda, kanske Tetrafluoretan (HFC-R134a)? Ren gissning dock och kanske förmodat inte, då det kommer bli utbytt mot andra kylmedium.

Står att chassit stöder de flesta grafikkort idag. Hoppas också det kommer stöda framtida kort lika bra annars blir det lite svårare att motivera den prislappen.

Av Acherry
Skrivet av Marticus:

1 min med tryckluft så är det rent igen.

Helt rätt!

Av Acherry
Skrivet av Nima2001:

Ser absolut inte bra ut för armarna när de bara hänger sådär utan stöd annat än vid handleden

Skrivet av jOnÄTÄn:

Kan rekommendera Couchmaster pro om du är intresserad av en bättre lösning. Kört med en i strax över en månad nu och är nöjd. Har inte längre skrivbord och skärm till datorn utan bara tv. Den ser dock inte så snygg ut. Men jag brukar gömma den under soffan när den inte används.

Jag sitter också med en Couchmaster Pro. Fixade en i höstas och byggde en ny vardagsrum dator som jag har undangömd i TV-bänken. Den har gott om luftutrymme är kall och tyst. Samtidigt sitter jag hur skönt som helst i soffan, kan verkligen rekommendera!

Av Acherry

Tackar för hjälp. Mina mic problem är nu lösta.

Av Acherry
Skrivet av alex5555:

Skillnaden är väl att du är tvungen att betala TV-avgift till Radiotjänst med en vanlig TV.

Skrivet av Zotamedu:

Billigaste 40" TVn med UHD på elgitanten kostar 6000 kr och då får du VA istället för IPS. Du sparar ju inte direkt några pengar på manövern. Istället får du en fjärrkontroll och ett brev från Radiotjänst plus antagligen betydligt högre input lag. Ser inte riktigt vad fördelarna skulle vara.

Skrivet av ronnylov:

Finns säkert de som inte vill ha TV på grund av att det blir dyrt i längden med avgiften till Radiotjänst. Förutsätter att den här skärmen saknar TV-mottagare då och att man inte vill ha någon TV alls i hushållet. Har man redan en TV för att se på TV med så kan man förstås koppla datorn till den för filmtittande men då slipper man förstås inte TV-avgiften.

Själv har jag ingen 4K-TV och känner att en datorskärm bör ändå vara mer anpassad för datorbruk. De enda källor som kan spelas upp i 4K som jag har tillgång till är ändå enbart via datorn.

Skrivet av medstud:

Långt ifrån alla tv-apparater som klarar korrekt färgåtergivning 4:4:4 i 60 Hz i 3820x2160, den här lär sannolikt bråka mycket mindre.

Har 40-tummaren på ett 90 cm djupt skrivbord utan att uppleva några problem om det hjälper.

Skickades från m.sweclockers.com

Tackar för svar! Nu fick jag lite mer förståelse för denna bit.

Av Acherry

Förstår mig inte riktigt mig på denna skärm. När datorskärmen går upp mot 42 tum, ips, 60Hz och 4K, kan man inte lika med köpa en högupplöst 42 tums Tv då till hyffsat pris? Eller har jag missat något? Enda skillnaden jag kan se är att datorskärmen har lite fler anslutningar.

Av Acherry
Skrivet av Sisyfos:

Nope, inte previewen.
Men Nexus 4 fick inte förhandsversionen av Lolipop heller och ändå fick den Lolipop i slutändan så hoppet är definitivt inte ute för Nexus 5.

Tråkigt att Nexus 5 inte får detta till preview. Men den borde komma vid skarp lansering?

Av Acherry

Inget usb-c, det var tråkigt att se.

Bara jag som reagerar på att det saknas? Jag hade förhoppningar att majoriteten av de nya mobiler som släpps 2016 skulle få usb-c. Hittills verkar det inte så, men året är inte slut ännu. Dock inte heller en jätte nödvändig funktion men det hade varit en trevlig touch.

Av Acherry
Skrivet av Zemlan:

Klart att för miljöns skull vore ju detta klart bra...hoppas de får ordning på Fusion "snart". Då jävlar kan de droppa allt vad energieffektivisering heter och gå rakt åt andra hållet!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är en bit kvar men det är på G!

http://www.iflscience.com/physics/germanys-fusion-reactor-cre...

http://www.sciencealert.com/china-s-nuclear-fusion-machine-ju...

Av Acherry

Kul med större ssd:er! Blir spännande å se när fler aktörer som Mushkin och OCZ ska släppa större ssd:er senare under året med 3D Nand. Däremot väntar fortfarande på att Samsung ska dubblera mängden lagringsutrymme för sina ssd:er. Det skulle ske tidigt 2016. Någon som har hört något sedan dess?

http://www.sweclockers.com/nyhet/21108-samsung-gor-ssd-850-pr...

Av Acherry

Jag väntar fortfarande på att Samsung ska dubblera mängden lagringsutrymme för sina ssd:er. Det skulle ske tidigt 2016. Någon som har hört något sedan dess?

http://www.sweclockers.com/nyhet/21108-samsung-gor-ssd-850-pr...

Av Acherry
Skrivet av aholman:

Hur är det med itx moderkort finns det några med 2 pcie på nåt sätt, tills dess är man tvungen att gå upp i storlek för att komma undan sata + ssd, har jag rätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Antar att du menar mini-itx? Nej jag har inte sett några med dubbla pcie. Ifall du vill slippa sata + ssd så finns det på vissa modeller med m2 kontakter på undersidan av moderkorten.

Av Acherry

Fruktansvärt fult :/

Av Acherry
Skrivet av sKRUVARN:

Om jag har fattat det rätt så är Tv:n bara 2.57mm tjock och för att få till detta så sitter portarna och elektroniken i basen, vilket betyder isf att foten inte går att ta bort (den är även rätt djup). Imo så är detta en rutten kompromiss iom att det inte kommer gå att väggmontera denna.

Är imo b-modellen som ser mest intressantant ut, tippar på att den kommer få en prislapp på runt 30k för 55" vid release. Sjunker denna i pris under året blir det lätt ett köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Japp märkte också att alla portar satt i foten och därmed går den förmodligen inte att ta bort. Lite synd kan man tycka, dom skulle gjort en liknande lösning som Samsung och satt alla portar i en extern box. Men att väggmontera skall fortfarande gå, bara att vinkla foten.

Är dock också nyfiken på dom andra modellerna. Hoppas på att det blir en bra prisdumpning över året så man kan köpa en oled TV om några år.

Av Acherry
Skrivet av jocke89:

Vad jag spontant undrar är hur man ska hänga en sån där TV på väggen, är foten nödvändig och måste man då gömma den någonstans i tv-bänken eller är det "bara" en soundbar? Finns de någon som vet, för det känns ju som ett stort NEJ om den måste vara med i leken!?

Skrivet av nipe:

Jag känner inte direkt något behov av 4K i TV'n om jag skulle köpa en idag, men det låter ju ändå bra att de satsar helt på det om man kan tolka det som att priserna ändå kommer att bli vad tidigare motsvarande 1080p modeller kostat. För de kan väl inte räkna med att alla som planerar köpa en TV i år plötsligt kan/vill betala mycket mer än vad de skulle gjort om de handlat förra året.

Sedan undrar jag också som jocke89 om den där klumpen till fot. Jag vill kunna hänga min TV på väggen och den ska ha så tunna ramar som möjligt. Jag utesluter gärna högtalare helt ur TV'n för att kunna slimma den ytterligare då jag ändå kör ljudet via receiver.

Klumpen till fot är som jag uppfattat det en soundbar och innefattar en subwoofer utvecklad ihop med Harman Kardon. Vet ej om den går att ta loss, men går iallafall att vinkla in ifall man väggmonterar TV:n.

Scrolla ner å se bild: http://www.lg.com/global/lgsignature/mobile/oledtv.html

Av Acherry

Förr köpte jag bara skitmöss ala billigt trådlös skit från Deltaco. Slutade alltid med att dom krånglade på något vis, ofta även scrollhjulet.

Köpte för ett tag sedan en Mionix naos 7000. Har fungerat klockrent för mig hittills

Av Acherry

@thepontan: Ja bland annat Faraday Future ett nytt bilföretag är på plats för att visa upp sitt konceptet för första gången

http://www.faradayfuture.com/ces2016/#theces

Av Acherry

Ett riktigt intressant och fint bygge! Själv har jag haft mycket funderingar det senaste och pendlat fram å tillbaka mellan ett node 304 och node 202.

Ska man jämföra node 202 mot sweclockers bygge så är det tråkiga med 202 chassit dess begränsningen utav processor kylare. Med en maxhöjd på 56 mm så faller valet mot en noctua nh-L9i med fläkt på 92 mm. Där tillvalet för chassit även kan skickas med ett standard sfx nätagg, 80-plus bronse som har 80 mm fläkt. Visst här går det säkert galant att stoppa in ett sfx-l. Är dock lite rädd att systemet ska bli lite för högljudd i trånga vråer som under TV-bänken.

Skulle varit kul med en chassi recension från sweclockers på node 202 med liknande bygge framöver

Av Acherry
Skrivet av Sweede:

Det går visst att köra ett 160mm modulärt i Node 304, det gjorde jag, med ett Gigabyte 670 Windforce X3, utan större bekymmer.

Det du får göra är att du antingen plockar bort fästet för PSU helt och låter agget ligga löst i lådan eller fäster med något annat som dubbelhäftade tejp eller liknande, eller så gör du som jag gjorde och borrade upp nya hål för PSU fästet och flyttade det så långt som möjligt utan att kabeln tog i chassit.

Det var nått år sen nu, hittar jag en bild så kan jag ladda upp det, annars bör du kunna googla fram det det gjorde jag när jag hade Node304.

Nu kanske det inte är intressant längre men ändå.

Du får gärna lägga upp en bild. Själv funderar jag på att flytta fästena för att få plats med mitt modulära Newton R3 på 165 mm. Hade gärna sett lite först hur det blev för dig.

Av Acherry

@pwik: jag skulle valt en i5 ifall den även ska användas för spel. Är det senaste generationen Skylake så är det ddr4 som gäller. Sedan skulle jag föredra en ren ssd istället för hybrid, gärna en större sådan, så den inte fylls upp direkt av dagens allt större spel. Raiser-kort, som tidigare nämde, ingår i chassit, står på Fractals hemsida.

Tror den kommer bli tyst å fin vid film och slösurfande. Däremot är jag rädd att den kommer tendera att bli högljudd vid spelande. Då det är ett litet formfaktor som gärna stoppas undan i trånga vrår så blir luftcirkulationen i redan kompakta chassit dålig och fläktarna får gå på högvarm.