Inlägg

Inlägg som ze0n har skrivit i forumet
Av ze0n

Tålamod geeken, tålamod. Du lär dig inte ett system på fem minuter. Du verkar visserligen vara mer av en gamer än en "geek" och då kanske win är bättre för dig. Så länge du är nöjd med systemet du kör är det ju lugnt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Grattis du är befriad från linux skiten

Anar jag någon som inte kan hantera ett system och därför vill försöka hävda sig och förkasta de som förstår sig bättre på det?
rezuth, du skriver bara skit i unix-forumet va? Det jag har sett från dig har bara varit idiotiska inlägg om linux och om hur dåligt det är.

Av ze0n

Bara att önska dig lycka till. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb men ibland blir man lite trött på det också. Användare kan vara väldigt jobbiga, tröga, otrevliga och allt möjligt men de flesta är ganska trevliga.

Av ze0n

Du ska inte tvivla på dig själv, gör testet och gör så gott du kan. Om du inte klarar det så vet du kanske vad du behöver plugga på och kan göra bättre ifrån dig i framtiden.
Du behöver som sagt var inte kunna programmen utantill, oftast är det väldigt enkla frågor som ställs av kunderna och om det är svårare frågor så har du kollegor att ta till hjälp. Kunderna räknar kanske med att du ska kunna laga en fysiskt trasig disk över telefon men vi som jobbar med det vet att det inte går och man får försöka göra så gott man kan så fort man kan bara. Svårare än så är det inte.

Lycka till!

Av ze0n

http://www.soundmorning.com/ Borde funka, jag har inte testat det men ja det ska fungera.

Av ze0n

*suckar* Nu blev jag VÄLDIGT sugen på en gamla mac. Det verkar finnas överflöd av det uppe i Härnösand, får leta efter dem nästa gång jag är hemma hos pappa där uppe. Vore kul att leka med någon gamla mac iaf.

Av ze0n

Jag jobbar själv som datatekniker/supporttekniker på Helpdesk på ett större företag och jag håller fullständigt med Mr_Lazy, testet är till för att du ska kunna visa vad du kan och inte vad du kan plugga in för att komma ihåg i några minuter.

För att ändå ge dig lite svar på din fråga så skriver jag följande

Jag skulle tro att de ställer mest grundläggande frågor om program som används i hemmamiljö, t.ex. Office, Outlook, Internet Explorer och sådant. Du "antar" att det mest kommer vara windowsrelaterade frågor? Vet du inte ens vad det är för miljö du ska jobba med? Eller är det en blandad miljö med i huvudsak windowsklienter? Inte för att skrämma dig men det kommer antagligen vara hemskt i början, alla företag har olika programvaror som används av olika personer och till olika uppgifter. Du kommer inte att kunna lära dig alla programmen, om det inte är ett väldigt litet företag det vill säga, så försök istället ha en grundläggande kunskapsnivå. Du kommer lära dig väldigt mycket och låt inte användarna skrämma dig, ibland är de hemskt trevliga och ibland fruktansvärt otrevliga, jag har fått höra både det ena och det andra från dumma användare som har svårt att erkänna sina egna brister. Tänk också på att bara le och vara glad, vad kunderna än säger för dumt till dig.

Lycka till.

Av ze0n

Jag har nu fått nya uppgifter från Apple. Jag skickade ett lite upprört mail till dem eftersom jag dels inte kunde se vart den var, dels för att den var försenad och dels för att de inte svarade mig på tidigare mail. En mycket trevlig kvinna på Apple mailade tillbaka redan efter 7 minuter! Hon svarade att de hade sett till att TNT skulle snabba på leveransen så jag ska få den redan imorgon eller absolut senast på Onsdag. Dessutom fick jag lite tillbehör till min nya iPod som plåster på såren.

Mitt förtroende för Apple har återkommit! Bra jobbat!

Edit: Det gäller att ha så mycket otur det bara går. Lastbilen som skulle köra min iPod Mini till flygplanet var inblandad i en olycka... Leveransen förlängd med andra ord. Inte mycket att göra åt tyvärr. Som tur var skadades ingen i olyckan iaf.

Av ze0n

Beställd iPod Mini, lång leverans?

Jag beställde en iPod Mini för drygt en och en halv vecka sedan, närmare bestämt 24/03/2005. Eftersom "order tracking" sidan på Apple inte fungerar så lyckades jag hitta en annan sida som kunde ge lite mer information om vart min iPod Mini befann sig. www.apecode.com
Eftersom det, när jag beställde den, stod att iPoden skulle skickas inom 24timmar valde jag också gravyr som kunde förlänga leveranstiden med UPP till fem dagar. Nu har det alltså gått en och en halv vecka och iPoden verkar fortfarande vara kvar i Kina. Enligt många andra som jag har pratat med är Apples leveranstider fruktansvärda medan i stort sett lika många säger att leveranstiderna är bra, vad ska man tro?

Detta är informationen jag har fått ut från www.apecode.com:
01 apr 05 30 10 departed direct Apple, Shanghai
30 mar 05 32 55 flight departed Kuehne & Nagel Shanghai
30 mar 05 32 05 Flight Booked Kuehne & Nagel Shanghai
28 mar 05 00 05 Data received from supplier Apple, Shanghai
28 mar 05 30 60 departed from product source Kuehne & Nagel Shanghai
28 mar 05 05 00 boxes scanned Kuehne & Nagel Shanghai
28 mar 05 30 64 Departed from source Apple, Shanghai

Någon som vet vad detta innebär? Har iPoden flugits från Kina för fem dagar sedan och sen skickats tillbaka till Kina?!

Hoppas att någon vet mer om detta än jag, för stunden är jag en aning upprörd och besviken på Apple.

//Mathias

Av ze0n

Det är bara att dra låtarna till spellistan så ska det vara fixat

Av ze0n

Lite frågor om iTunes

Har börjat använda iTunes allt mer eftersom jag snart får hem min iPod Mini Men jag har lite funderingar om denna mjukvara som verkar oerhört bra.

Jag har importerat all musik jag har på datorn till iTunes och valt att kopiera den till mappen "iTunes Music" dock verkar den inte ha kopierat all musik från mappen eftersom det är olika antal filer i mapparna. Någon som vet vad detta kan bero på? Ibland skapar också iTunes kopior av låtar som inte ligger i min "iTunes Music" mapp så varje gång jag lägger till ett nytt album så måste jag kolla om några dubletter har skapats för att sedan ta bort dem ur iTunes och sedan från mappen i "iTunes Music". Någon som har en aning om varför den gör så?

Sedan skulle jag vilja ha ett program som gör att man kan jämföra vilka filer som finns i mappen "iTunes Music" med t.ex. mappen "Musik" för att se vilka filer som saknas. Någon som vet något bra sätt att fixa detta på? Jag tänkte mig något i stil med att köra "dir /s "iTunes Music" > musik.txt" och sedan importera den txt filen till något program där jag sedan importerar samma dir txt fil från mappen musik.
Finns det något program för att göra detta?

Jag har lyckats exportera mitt bibliotek till en .xml fil också men den går inte att öppna med Firefox, det står något i stil med att en mall saknas. Jag är inte speciellt insatt i hur .xml filer fungerar så jag skulle gärna ha någon förklaring på hur ni som har exporterat ert bibliotek har gjort för att kunna se det. Kanske tipsa om något bra program som man kan titta på den i. För jag antar att när man väljer att exportera filen biblioteket ska man få en lista över alla låtar man har i det? Har jag rätt?

Ursäkta mitt långa inlägg, hoppas ni orkar läsa det och hoppas att någon kan svara på mina frågor, tack på förhand!

//Mathias

Av ze0n

Och om du kör ext2 eller ext3 kan jag tipsa om
http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm
Bara att boota upp windows och starta programmet, det hittar dina partitioner direkt och du kan kopiera över filerna direkt.

Av ze0n

Routerns ipadress är ditt externa ip om du inte ska komma åt den när du sitter hemma för då är det ett internt ip. Du kan kolla upp din externa ip-adress på www.whatismyip.com

Av ze0n

C:\Documents and Settings\"Din Användare"\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.rsv
Där ligger en fil som heter bookmarks.html det är den som du ska ta.

För att komma in i dina dokument måste du ha administratörskonto och sen byta rättigheter på mappen. Jag tror det fixar problemet, annars kan du testa att ladda ner Knoppix och boota upp på den och sedan kopiera filerna du behöver till en diskett, usb-minne eller något i den stilen.

Lycka till!

Av ze0n

1. Klicka på Start och sedan på Kör.
2. Skriv regedit i rutan Öppna, och klicka sedan på OK.
3. Leta upp och klicka på följande registernyckel i den vänstra rutan:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents
4. Högerklicka på OOBETimer i den högra rutan, och klicka sedan på Ändra.
5. Ändra minst en siffra i detta värde om du vill inaktivera Windows.
6. Klicka på Start och sedan på Kör.
7. Skriv följande kommando i rutan Öppna och klicka sedan på OK.
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
8. Klicka på Ja, jag vill ringa upp kundtjänst och aktivera Windows över telefonen, och klicka sedan på Nästa.
9. Klicka på Byt produktnyckel.
10. Skriv den nya produktnyckeln i rutorna Ny nyckel, och klicka sedan på Uppdatera.

Om du kommer tillbaka till föregående fönster klickar du på Påminn mig senare och startar om datorn.
11. Upprepa åtgärderna i steg 6 och 7 för att kontrollera att Windows är aktiverat. Följande meddelande visas:
Windows har redan aktiverats. Klicka på OK för att avsluta.
12. Klicka på OK.

Det där är väl inte så svårt? Precis vad som står på sidan som du tidigare fick en länk till.

Av ze0n

Testa:
xcopy D:\filen C:\windows\system32
Det borde fungera

Av ze0n

Jag har inte märkt några problem med FAT32 under WinXP iaf. NTFS är säkrare i och med att du har inbyggd kryptering för NTFS i XP och andra rättigheter.

Kolla http://www.computerhope.com/fat32.htm så får du läsa mer om FAT32

Av ze0n

NTFS-diskar mountas som read-only i Linux som standard om jag inte minns helt fel, detta för att skriv-stödet för NTFS är dåligt i Linux så det är nog ingen bra idé att skriva filer till NTFS-partitioner. Risken är att partitionen förstörs. Men det kan vara så att skriv-stöd inte är inkompilerat i kerneln kanske.

Av ze0n

För att stänga av root-inloggning via SSH så är det bara att ändra PermitRootLogin till no i din sshd_config fil. Hos mig ligger den i /etc/ssh

Din andra fråga har jag tyvärr inte svar på.

//Mathias

Av ze0n

Tack så mycket peppelorum! Jag hade stirrat mig blind på ownern till filen och glömt att kolla rättigheterna. Nu funkar det iaf!

Av ze0n

Problem med Apache i Ubuntu

Hallå alla Swecare!
Jag har suttit och pillat lite med Apache2 på min server men lyckas inte få den att fungera ordentligt. Jag har några filer jag vill att man ska kunna ladda ner eller läsa direkt i webläsaren. Som det är nu kan man endast klicka på bilder och få dem att öppnas men när jag t.ex. klickar på en .txt fil så får jag "You don't have permission to access /files/homer.txt on this server." Detta även fast de båda filerna ligger i samma mapp och har samma ägare, samma sak gäller för .bin filer som jag inte kan öppna eftersom det blir samma resultat som för .txt filen.

Nån som har någon idé om vad som är fel? Jag har letat runt på http://httpd.apache.org/ men inte blivit mycket klokare av det så nu är det upp till er

Tack på förhand!

//Mathias