Inlägg

Inlägg som Sisyfos har skrivit i forumet
Av Sisyfos
Skrivet av KarlHelmer:

Köper för 1500 och kan hämta när det passar

Skickar PM!

Av Sisyfos

ASUS GTX 1080 STRIX Advanced 8GB

Kör en intressekoll på min trogna följeslagare till GTX 1080 som jag köpte här på marknaden för sex år sedan. Det har gått mestadels i stock under åren. Det fungerar perfekt och utan missljud eller liknande.

För mer info om kortet se gärna Jonas förnämliga recension! https://www.sweclockers.com/test/22308-asus-geforce-gtx-1080-...

Kvitto från Webhallen 2017-01-02 finns. Originalkartong finns kvar i "OK" skick.

Prioriterar upphämtning men kan tänka mig att skicka också. Se annonsen som en intressekoll då jag hellre behåller kortet i en reservdator annars. Säljer endast för utgångspris och vid en smidig affär till den som är snabbast och smidigast.

Läs hela annonsen här

Av Sisyfos

100 + upphämtning

Vad är det för typ av missljud?

Av Sisyfos
Skrivet av Swegatron:

Tack för bud men enbart T30 till salu kvar just nu

Bjuder 600 + frakt för alla T30.

Av Sisyfos

Finns blower-kylaren kvar till 2080t?

Av Sisyfos
Nytt bud: 600 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Skrivet av Cenorida:

Mitt 3080 som jag köpte för 7,8k känns fortfarande prisvärt 3 år senare

Så länge man växlade sina SEK till någon form av internationell produkt, valuta eller tillgång de senaste åren känns det mer värt än någonsin. Kan man väl sammanfatta det

Av Sisyfos
Skrivet av Oliver91:

nästan 11 år senare sitter jag här med mitt AX 850 från min sandy bridge dator jag byggde i början av 2011 som idag får försörja en x570 bräda med en r7 3700x och 32gb ram samt ett RTX 2080 Ti helt problemfritt

under 2012 fick den också testa på SLI med GTX 680 i SLI

Den har fått försörja GTX 570 > GTX 680 > GTX 680 SLI > GTX 780 Ti > R9 290x > GTX 980 Ti > RX 5700 XT och RTX 2080 Ti genom åren

Måste vara mitt bästa datorkomponent köp någonsin.

Skrivet av Chrisj:

Har själv ett AX750 som hängt med sen (om jag inte minns fel) 2009. Helt klart ett bra köp i mina ögon. Enda läget det skulle ta stopp just nu är väl om man har ett 3080/3090 som kräver fler PCI-E slottar.

Skrivet av Flutters:

Mitt gamla AX850 rullar även det på utan bekymmer! Sitter numera i brorsans ungars dator. Har använts flitigt sen inköp 2011
Ruskigt bra kvalité på det agget!

Skrivet av Kattus:

^Måste ha fått ett måndagsexemplar av mitt AX850, det grillade mitt moderkort när det lade av för ett par år sen (AX860 jag fick på garanti ska vi inte ens tala om, dödade både moderkort och cpu >_>)

Aouch @Kattus !

Sitter här och dividerar kring om jag ska byta ut mitt AX850 som skött sig föredömligt sedan 2012. De ~1 400 kronorna sved i plånboken där och då men snacka om valuta för pengarna!

Jag har varit med om 5-10 slumpmässiga omstarter senaste halvåret och antar väl att det är agget som håller på att ge upp… Har aggen levt vidare för er andra? Ingen som har dött på samma katastrofala vis?

Av Sisyfos
Skrivet av AxxT:

Finns det några pengar att tjäna för företagen att leka posten?
Så mycket som PostMord blöder så förstår jag inte riktigt varför man skulle vilja börja.

Skrivet av zuru1:

Ica vill binda kunderna till sig själv genom att ”erbjuda” extra tjänster.
Varför handlar mat från någon annan butik när du kan få maten och posten i samma leverans?

Detta. De lär knappt gå plus per paket kan jag tänka mig. Men med både paket, dagligvaror, bank och Apotek Hjärtat kan det ge stor merförsäljning.

Bor några hundra meter ifrån en ICA-butik så det är välkommet, till rätt pris. Även om de i praktiken redan har så gott som monopol utöver DHL/Schenker där jag bor.

Av Sisyfos
Skrivet av Xeno88:

Jag har bott i hyresrätt hela mitt liv och jag har för inte länge sedan skrivit på för min första bostadsrätt! Priserna har sjunkit så jag körde på, trots den högre räntan idag i hopp med att den sakta sänks de kommande åren.

Grattis!

Skrivet av Xeno88:

Min tidiga plan var att lägga ca 22% som insats men jag har fått höra att det kan vara till en fördel att lägga 25%. Jag har råd med detta men är det värt det? Tydligen kan man ammortera mindre per månad om man kör 25% eller har jag missförstått något?

30% är det som gäller i så fall. Amorteringskravet medger att man amorterar 1% av lånebeloppet per år om man ligger under 70% belåning. Över 70% belåning gäller 2% eller till och med 3% om man lånat mer än 4,5 gånger sin årsinkomst.

Egentligen finns det inget rätt eller fel. Att amortera allt i en klumpsumma eller att amortera mindre på en gång och mer per månad är ju samma sak. Bara att du gör det över tid istället.

Skrivet av Xeno88:

Sedan har jag lite frågor om uppläggningen av bolånet. Tänkte först binda lånet på två år men fick tips om att det kan vara bättre att dela upp lånet. Nu lutar det åt att binda halva i två år och köra andra halvan rörligt, vad säger ni? Någon som har några tips?

Bundet bolån är alltid en försäkring. Tanken är inte att du ska tjäna någonting på det utan snarare jämna ut dina räntekostnader eller försäkra dig mot kostnader du inte har råd med.

Kan man så ska man generellt köra så mycket rörligt man klarar av om man bara vill bespara sig så mycket räntekostnader som möjligt i längden. Men ibland, så som 2021 fram tills nu, så har man sparat otroligt mycket pengar på att ha bundit i rätt tillfälle. Det brukar sällan hända.

Skrivet av Xeno88:

Förresten, vad är en ok ränta nu efter den sista höjningen?

Jag skulle säga 4,9-5,0% då det är vad statliga banken SBAB kan ge dig utan förhandling med din tilltänkta belåningsgrad. Men du ska givetvis sikta lite lägre!

Av Sisyfos
Nytt bud: 2 300 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Nytt bud: 1 000 kr Allt + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Nytt bud: 125 kr Endast vid avhämtning 13-14 oktober
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Skrivet av zetruz:

Ursäkta tystnaden. Pga uteblivet svar från tidigare budgivare så fortsätter budgivning till fredag kl 21.00.

Blev lite förvirrad. Vad är högsta budet nu?

Av Sisyfos
Skrivet av Söderbäck:

Hur ser kalkylerna ut för bankerna i dagsläget?
För 2 år sedan räknade bankerna med att man skulle klara kring 6-7% ränta för att få ta det där lånet i nån form av "worst case scenario"-upplägg. Kanske fel ordval, men de hade iaf en säkerhetsmarginal uppåt.

Har den här säkerhetsmarginalen flyttats upp ordentligt nu när räntorna ändå är kring 5%?
Måste hushållen visa att de klarar 10-11% i dagsläget, eller räknar man forfarande på att 6-7% är en säkerhetsmarginal?

De har gått från runt 6-6,5% till 7%. Men med ökade levnadskostnader som tidigare nämnts.

Kalkylräntan är inte tänkt att åka varken upp eller ner utan ska representera långsiktig normalränta i det övre spannet. Hörde jag i någon podd.

Av Sisyfos

Växte upp med både Original/360 så illa vore det annars. Men att de konkurrerade med Blu-ray på Xbox 360-tiden visste jag faktiskt inte

Av Sisyfos

@wolvet Det är snarare ett GTX **980** du säljer av bilden att döma?

Av Sisyfos
Skrivet av SwedZi:

Vad har min läskunnighet med läsk att göra? Men Pepsi Max.

Skrivet av segafreaktwo:

efter att Coca Cola Zero smakar skit efter nya receptet så är det Pepsi Max som gäller här hemma.
Dricker den varje dag

Skrivet av Mizccc:

Då jag förra veckan kunde köpa 10-pack Pepsi/Pepsi max för 29.90:- + pant så är kylen rätt så full av sådana. Blir nog att unna sig en Pepsi max dagen till ära

Skrivet av Emma242:

Pepsi Max, intravenöst.

Skrivet av Viceroy:

Mest Pepsi (MED socker) nu för tiden, men även vanlig Coca-Cola emellanåt. Är inte så kräsen förutom att de sockerfria varianterna smakar skit.

Känner mig nödgad att vara dysterkvist och informera om:

https://news.yahoo.com/ukraine-designates-pepsico-mars-intern...

https://www.politico.eu/article/finnish-parliament-boots-peps...

https://www.expressen.se/nyheter/sas-bojkottar-pepsi-med-pa-u...

Men var och en köper givetvis vad man vill! Är rätt färska nyheter alla kanske inte känner till bara.

On topic: Vanlig, sockerfri Coca Cola. När/om det faktiskt dricks läsk i form av en cuba libre. Men det är sällan

Av Sisyfos
Skrivet av Pepsin:

Ska på semester ute i Europa i oktober, man är lite nervös för priserna. En öl och matbit kommer kosta 40 000 miljarder SEK.

… Och det är väldigt mycket pengar!

Förr eller senare kanske det där uttalandet stämmer 😬

Av Sisyfos
Skrivet av Mr.Borka:

När jag läste din kommentar fick jag en känsla av akut sorgsenhet. Dels för den generellt likgiltiga attityden till ämnet immateriell äganderätt, men kanske främst för din inställning till böcker. Som om de vore ingenting annat än tingeltangel som distraherar från bostadens kliniska sterilitet. Att fösa över läsandet till en platta, ens en ämnad för längre läsning, är en bisarr bieffekt av tidens prylfixering. Som förutom att alienera läsaren från texten genom att hindra honom interagera med den också låser sig till en flyktig bit infrastruktur - som du heller inte äger, utan har tillgång till liksom på nåder av IT-oligarkerna. Tryckta böcker har du i tryggt förvar, faktiskt ägandes.

Visst, Sverige som en läsande nation är i de yngre generationerna - min inräknad - genant eftersatt. Men att komma hem till någon som inte har en bok i bokhyllan känns främmande och liksom själlöst. Det är som om man anammar ökände funkis-arkitekten Le Corbusiers attityd till bostaden: "a house is a machine for living in" - stumt, opersonligt, såsom vore man beredd att på signal fly sin bostad och därför väljer att inte göra sig hemmastadd.

Oj... Det var den allvarsamaste och mest dömande texten på ämnet digital media jag någonsin läst tror jag 😅

Jag kan se tjusningen med fysiska böcker och föredrar att läsa på det sättet själv i nio fall av tio. Men du vet ju mycket väl att både spel och böcker går att lagra digitalt, offline.

Angående sidospåret om bostaden så är ju människor faktiskt nomadiska jägare & samlare i grunden Så inte borde de flesta av oss ha något driv att göra sig hemastadda i någon betongklump inte! Ut och jaga fler spel och böcker!