Inlägg

Inlägg som AltUnderCtrl har skrivit i forumet
Av AltUnderCtrl

Kolla om din router har funktionen att användas som en VPN server. Då skulle du kunna logga in på nätverket den vägen och komma åt nätverksmappar via SMB.

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Thomas:

@AltUnderCtrl Nej, det blir fel. Då skriver du allting utanför vektorns gräns (förutsatt att den är antal_passagerare i storlek vilket den bör vara).

Du har rätt om ditt antagande stämmer, jag antog att det inte var en array med dynamisk storlek, utan att den var satt till 25 konstant.

Av AltUnderCtrl

Kollade snabbt på koden, om du byter passagerare[i]; = nyPassagerare; till passagerare[antal_passagerare] = nyPassagerare;
Vad händer då?

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Marsupilami:

Det var mycket grekiska. Vad innebär det i praktiken att jag har kapacitans mot jord? Att strömmen "fastnar" i min kropp på vägen mot jord (som jag inte har galvanisk kontakt med...)?

Det innebär att växelström kan åka genom kroppen även om du har en isolator mellan dig och jord. En enkel elektriskmodell av människokroppen är en kondensator parallellkopplat med ett motstånd, där också motståndet är frekvensberoende. Står du på ett isolerande material eller inte har direkt kontakt med jord så kommer motståndet vara väldigt stort. Men eftersom kroppen har en kapacitans kan det fortfarande gå en ström genom kroppen till jord. Strömmen "fastnar" inte i kroppen utan tar vägen genom kroppen till jord.

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Marsupilami:

Okej, en ny tagning på problemet. När man använder en testmejsel så lyser den ju bara när man rör vid metallblecket i änden, eftersom kretsen då är sluten mot jord via kroppen, inte sant? Om jag tar i metallblecket så lyser mejseln oavsett om jag står på plastunderlag eller inte. Men om jag lägger mejseln mot kabelisoleringen så händer ingenting. Hur?

Som en tidigare har varit inne på så har din kropp en kapacitans till jord.
Här är en video som behandlar lite om det :

Av AltUnderCtrl
Skrivet av evilurk:

Hej! Jag är inne på att köpa ett nytt tangenbord och undrar helt enkelt varför det finns så få mekaniska tangentbord som är trådlösa, finns det någon teknisk begränsning som gör att det inte tillverkas så många av olika tillverkare? Det jag hittat som varit lite intressant är keychron men efter att ha sett flera recensioner så är det många som stör sig på höjden av tangentbordet.

Jag vill helt enkelt hitta en snyggt, mekaniskt, trådlöst tangebord, budgeten är rätt stor ifall jag finner det jag önskar. Någon som har några tips? Tack på förhand!

Jag är också inne på samma spår och kollar runt på olika trådlösa mekaniska tangentbord. Keychron är också det som jag funnit mest intressant när det kommer till tangentbord för den stora massan. Om man orkar fördjupa sig lite tycker jag Skog-Reboot ser lovande ut, dock är den slutsåld och oklart om det kommer att få tag på senare.

Av AltUnderCtrl

Min SE order från CDON lagd 9/12 17:06 står nu som "mottagen av lagret".

Av AltUnderCtrl

Gud förbannat, först mailet från CDON och nu inte turen att blivit lottad på EG.

Aja, God Jul på er!

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Öltorp:

Släpp 28 feb såg jag!

Aa, står det som preliminärt datum. Kan ju hoppas att dom tog i lite och att den eventuellt dyker upp tidigare.

Av AltUnderCtrl

Går att boka PS5 på CDON nu!

Av AltUnderCtrl

Väntar på min Oneplus 3T som jag beställdes i måndags. Spårad till Tyskland just nu och förväntas vara framme på fredag. Kändes att det äntligen var dags att pensionera min gamla HTC M8.

Av AltUnderCtrl

Skriv till supportsidan så blir du accepterad in i gruppen snabbare.
https://www.facebook.com/csgotradeswesupport/?fref=ts

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Lordkiller:

tack återigen bara skönt med lite "confirmation." blev medlem på både den som heter sverige med 19k medlemmar och den andra sweden med 25K medlemmar.

Utseendet på rust kniven kan väl knappast förändra värdet?

Annars har du den största gruppen med 42k medlemmar.
Tror inte att utseendet på rust coat knivar påverkar priset med några många kronor. Det är mest dom mer dyrare knivarna där "pattern" kan dra upp priset riktigt mycket. (Fade, Case Hardned, Doppler, Crimson web etc.)

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Lordkiller:

Tjenare har en M9 Bayonet rust BS som jag funderar på sälja för riktiga pengar på steammarknaden ligger den ute för 110~€ 1050kr~

Jag lade ut den på annons på techsweden för 750kr men inser att det kanske var lite häftigt.

Vart säljer man knivar enklast och vad bör vara ett ok pris att ta ut i riktiga pengar?

Som tidigare nämnt så säljs skins för 75-65% av market pris. Lägg ut en annons i CSGO Trade (Sverige) på facebook så ska du se att du kommer få den såld. Skaffa Swish om du inte redan har det och för guds skull gå inte först med skins! Den med pengar ska alltid gå först.

Edit: Såg inte att du han svara ovanstående redan

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Mightybjorn:

menar ingame så får alla spelare på servern en egen färg (ibland så när man spelar med randoms så hör man: "Blue" go there. Bara att jag inte vet om det är jag eller någon annan i mitt team som är "blue"

förstår du hur jag menar?

Är inte det inställningen "Show Teammate Colors in Competitive" under game settings?

Av AltUnderCtrl

Säker på att du inte menar digital vibrance när du pratar om färgerna? Det det ändrar du i kontrollpanelen om du sitter på ett nvidia kort. Annars vet jag inga direkta färg inställningar som finns i spelet.

Av AltUnderCtrl
Skrivet av Shobons:

Hejsan! Jag har gått i tankarna om att försöka göra en CS:GO Jackpot sida (liknande denna https://csgojackpot.com) och jag har några frågor. Det första problemet är med lagarna om gambling i Sverige. Så som jag förstår är det olagligt att hosta en sådan sida i Sverige? Får man äga en gambling sida ifall man hostar den i något land som det är lagligt i, t.ex. England? Det andra är vilka språk jag måste lära mig för att kunna göra sidan och en bot på Steam som tar imot "skins" från dom som vill spela och ger ut "skinsen" till den som vinner Jackpotten. Jag frågade en som håller på att bygga en sådan sida och han sa att man behövde lära sig: php, c#, html, node.js, js och web api.

(Det hela är tänkt att vara ett kul projekt över sommaren.)

Väldigt tacksam för alla svar!

Låter som en dålig idé. Alldeles för stor konkurrens och du verkar sakna både erfarenhet och kapital. Sedan den juridiska delen, vart företaget ska skrivas och vilka lagar som gäller.

Av AltUnderCtrl

Har inte skärmen någon ljudutgång? Borde ha en sådan om den har hdmi.

Av AltUnderCtrl

Fick ingen invite, bra start på dagen.

Av AltUnderCtrl

Du har inte fått något sms om att du måste boka en utkörning på deras hemsida? Fick jag iaf göra för några veckor sedan.