Inlägg

Inlägg som legend78 har skrivit i forumet
Av legend78
Skrivet av huxflux:

avhjälpas med fler cuda kärnor
Kul att se att intel svettas lite och äntligen får tummen ur. Skulle vilja se liknande hända hos Nvidia men Vega ligger nog på bristningsgränsen som det är så vi får väl vänta några år till. Troligen sitter Nvidia säker så länge och ruvar på äggen(hovar in pengarna).

Skickades från m.sweclockers.com

Nvidia har en sådan effektiv arkitektur redan så det skulle avhjälpas med fler cuda kärnor.....ser inte fram emot vad AMD har att erbjuda längre......ser fram emot volta

Av legend78

Jag har sagt det förr och säger det igen.....man kan inte mjölka en arkitektur med anno ifrån 2011 om man vill vara konkurrenskraftig 2017....sälj produkter och få in pengar till R&D......

Av legend78

Dags att AMD frångår GCN och ritar på en helt ny effektivare arkitektur.
Fortsätter man mjölka GCN kommer man inte vara konkurrenskraftig och Nvidia kommer regera i High End segmentet i en evighet.

Av legend78
Skrivet av Snille21:

Oj sorry var lite vagt skrivet Jag menar att det blir ingen överklocking alls i varken msi afterburner eller GPU tweak. Brukade klara +140 på klockan och +300 på minnet men nu stannar den vid original klockhastigeten.

Kan vara någon bugg i drivrutinerna, har nämligen själv stött på ett liknande scenario....dessutom jag som ägare till ett GTX 1080 endast 4Gb V-ram till förfogande i många spec program.....

Av legend78
Skrivet av Dryad:

Hej på er!

Byggde ihop en burk med vattenkylning för ca 1,5 år sedan; hade en del strul i början att få systemet att boota ordentligt:

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1415836-nybygge-bootade...

Har dock fungerat utan några som helst problem sedan dess. Häromdagen fick jag dock helt plötsligt blåskärm i Win10 medans jag satt och surfade lite på Blocket. Fick felmeddelande om Memory Management och att Windows skulle fixa det åt mig... omstart, samma fel direkt. Därefter många försök till där det dök upp alla möjliga felmeddelanden om saknande/korrupta filer osv.
Misstänkte minnena, så körde igång memtest som verkade gå bra, inga fel. Men så hängde sig burken.... sedan dess är jag tillbaka där jag var vid bygget, datorn fastnar i alla möjliga lägen, med alla möjliga koder på lilla displayn på moderkortet. Ibland kommer jag in i BIOS men då fryser den ofta där. Ibland är BIOSet på Franska helt plötsligt också, mycket spännande...

Fixade ett par andra minnen som går på 1,2V och testade men det blev samma strul. Har nu även testat med ett annat moderkort, Gigabyte Z270 Ultra Gaming; denna har LED-indikationer för de olika initieringssteg och då lyser hela tiden VGA LED rött. Detta gör den om jag kör med bara processorn och HDMI inkopplat, och om jag kör med ett eller två GTX780. CPU och DRAM lyser rött en liten stund sedan slocknar dessa, antar att den testar då och anser att allt är ok.

Testade med Asus moderkortet igen, med enbart CPU, och den beter sig som innan och fryser lite var som.

Misstänker nu alltså att det är processorn som är mongo, men har tyvärr inget annat att testa med. Kan i princip införskaffa en annan och testa med den, men undrar om det finns någon vänlig själ som kan tänkas hjälpa till? Antingen testa min CPU i nån annan burk som fungerar stabilt, eller om jag kan låna en s1151 CPU för att bekräfta att det är den som är problemet?
Bor i Knivsta, jobbar i Uppsala - kan svänga förbi någonstans utan problem, bjuder gärna på fika

CPU:n är köpt december 2015 tror jag; hur är det med garanti på dessa rackare? Jag har hela tiden kört datorn med XMP profil på minnena, så inga våldsamma OC. Processorn köptes dock som Fyndvara och jag undrar nu om den vart mongo från start, och därav returnerad. Eller om första ägaren körde lite hårdare med den...

Tacksam för hjälp! Använder inte datorn så värst mycket men känner mig handikappat utan (har en bärbar från jobbet men man vill ju kunna hänga i datorstolen framför stor skärm helst ).

Kan tillägga att jag plockade ur disken och tryckte in den i en gammal bärbar som jag har liggandes; Win10 verkar ganska flexibelt när det kommer till drivrutiner osv då den startade fint i Windows! Inget fel på disken eller Windows installationen med andra ord, det är något som måste vart knas med hur datan lästes ut ifrån den och blev korrupt.

Sätt dina minnen på 1.5 v, skadar ju aldrig även om du har L minnen

Av legend78
Skrivet av A7jd8a7k:

SPECS
Intel Processor @ 2.70GHz ligger runt 40-50 grader vid spelande
8,00GB RAM
2047MB NVIDIA GeForce GTX 960 (MSI) ligger runt 60 grader vid spelande
111GB SAMSUNG MZ7LF120HCHP-000L1 (SSD)

Problemet är att när jag spelar overwatch (allting på absolut lägsta settings) så går både mitt ram och cpu direkt till 100% användning och jag fps droppar väldigt ofta, jag sitter på runt 120 fps. Alla delar är köpta i julas.

Fattar inte varför det presterar så dåligt? med min setup ska jag ju definitivt inte få bättre fps och inga fps drops när jag har allting på low?

Vet inte om ramen o cpun är helt körda eftersom de är konstant 100%

Din CPU flaskar åtgärda det med en K-modell i samma generation och den får gärna ligga på minst 4ghz, sedan går du vidare med grafikkortet som inte är det kraftfullaste...tänk dock på att ju lägre upplösning och settings ju större risk att CPU:n flaskar:)

Ett förslag är att du byter ut grafikkortet mot ett beg gtx 970 och kör mellan till höga inställningar.

Av legend78
Skrivet av Gaghammer:

Japp , ska bara lista ut hur jag gör detta Man lär sig något nytt var dag , hehe.

Har inte sett denna tutorial till punkt och pricka, men den borde ge dig lite mera kött på benen

Med vänlig hälsning Magnus

https://youtu.be/xXSfTpQQ20o

Av legend78
Skrivet av Raum:

Tjenare. Sitter och funderar på att piffa upp datorn med ny CPU. Men ska jag ha en ny CPU så måste jag byta moderkort. Byter jag moderkort så måste jag byta minnen and so forth....

Detta köpte jag 2011, och kör fortfarande ifrån. Men bytt GPU samt lagt till 2st SSD.

Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/VENGE INET - https://www.inet.se/produkt/5315098
MK Asus P8P67-M PRO Socket 1155, P67, B3 - https://www.inet.se/produkt/1901982
CPU Core i5 2500K - https://www.inet.se/produkt/5309986
Kab FD Define Mini Black, No PSU - https://www.inet.se/produkt/6900464
Kylare Noctua NH-U9B SE2 - https://www.inet.se/produkt/6308718
PSU Corsair TX 650W V2 /80+ Bronze - https://www.inet.se/produkt/6909591

Har en GTX970, 2x SSD och allt krimskrams runtom som skärm osv.

När jag köpte denna så frågade jag er här på Sweclockers och tyckte jag fick en bra dator. Nu frågar jag er igen om lite nyare grejer till min gamla burk.
Jag tycker det inte känns som jag behöver byta ut allt?!

EDIT : Glömde ge er en budget. Tänkte mig nånstans runt 5.5 till 7.5k

Klocka prollen till minst 4.5 GHz sedan 8Gb minne till samt ett GTX 1070. No brainer
https://youtu.be/dKOG_inHmaA

Av legend78
Skrivet av StickanN:

Kan kan jag ju, men då gäller det att klara Cisco-kursen nästa år också
Dock vill jag ju ha förbättring just nu, typ lika mycket som jag vill ha godis, men jag känner inte att jag behöver det och att det mer eller mindre är slöseri med pengar... Men det skulle varit fett

Du gör ju precis som du vill och jag förstår ditt sug efter godis
Körkortet kommer du aldrig att ångra att du satsade på dock i slutändan, tro mig

Du fyller år likt tidigare och julen nalkas varje år runt den 24:e december.

Bor du hemma hjälp till diska och skotta snö etc. så kommer nog tomten med det du önskar dig i grafikväg ändå

Av legend78

@StickanN: Ja det har du rätt i...då skulle jag nog ha satsat fullt ut på körkortet min vän, och med det i handen kan du söka i princip vilka jobb du vill sedan och tjäna ihop till ett riktigt fint grafikkort

Av legend78
Skrivet av StickanN:

https://www.inet.se/produkt/5400049/evga-geforce-gtx-1080-8gb...

Har just nu ett "sketet" MSI 970 och en 1440p skärm... Impulsköp?

Om du är innehavare av en 1440P skärm och känner en stark drift att uppgradera skulle jag säga utan att tveka att slå till!

Men....om du har lite is i magen så vänta ett slag och se vad AMD har att erbjuda med Vega.

Av legend78
Skrivet av Gaghammer:

Skrev ett inlägg angående mitt varma grafikkort igår..

Så jag drog och köpte ny kylpasta. Köttade på ny pasta på Gpu'n och tänkte att jag kunde lika gärna slänga på nytt på min CPU med (eftersom det är över ett år sedan jag bytte och den har också haft lite skumma temps på sistonde). Sagt och gjort.

En lite fin klick kylpasta. Allt är rätt monterat. Fläktarna rullar. Det är bra ventilation i chassit. Men ändå kommer jag upp i 85-90 grader i ett stresstest.

Kylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
CPU: Intel Core i7-4790K

Varför blir det så varmt?

Kör du prollen i stock skulle jag säga att moderkortet matar på den med för mycket spänning.
Testa att dra ned V-coren till 1.19V.

Av legend78
Skrivet av Fzk:

Tjenare, sitter just nu och kollar runt lite på en router då jag snart ska flytta och har svårt att hitta bra reviews på vad som är mest prisvärt. Det lutar just nu mot denna router https://www.inet.se/produkt/5420057/asus-rt-ac88u-ac3100#spec... då den verkar bra för gaming och allmän användning samt att den är prissänkt med 1000kr, även om jag inte kommer använda det trådlösa till min dator utan mest för till mobiler etc så vill jag ha bra och stabilt trådlöst nätverk vid behov. Känns onödigt att köpa asus AC5300 då den är extremt dyr, är det värt att köpa den jag länkade ovan eller ska man gå för något ännu billigare? (tänkte mest om man ska passa på nu då den är prissänkt)

Jag är innehavare av denna och nu med dynamisk Qos,klockrent!

https://www.inet.se/produkt/5402400/netgear-r7000-nighthawk-a...

Av legend78
Skrivet av murklor:

Som jag nämnde i Vega tråden är prissättningen och prestanda intervallet vettigt men... tillförlitlig källa, lol. Knappast.

Det enda som jag hoppas absolut inte stämmer är att top end är vattenkylt. Den skiten är ju en anledning till varför Fury X floppade. Det gick varmt, luftkylda kort var tystare och den tog upp en fläktplats. Det var totalt meningslöst och utan tvekan onödigt dyrt för AMD.

Mjo fast sålänge AMD mjölkar GCN så lär vi nog få se ett och ett annat vattenkylt kort ifrån AMD även i fortsättningen

Av legend78

Som jag har längtat efter Thomas Ytterberg och hans skärmtester!
Bra jobbat som vanligt

Av legend78

Ryzen är en lyckad arkitektur från AMD

Dock har det visat sig att den inte presterar så bra i spel jämfört med Intels bästa och då främst i upplösningen 1080P

Utvecklare behöver lära sig behärska den nya arkitekturen och kommer med tiden via patcher och liknande dra nytta av Ryzen och därmed öka prestandan.

Skulle jag köpa Ryzen idag skulle det bli R7 1700 då den verkar mest prisvärd.

Med vänlig hälsning Magnus

Av legend78

Fisk eller en nyans av det kvinnliga könet kan jag tänka mig att det luktar men bajs.....nääää

Av legend78

@-=Mr_B=-: GTX 980 är fortfarande ett bra kort och betydligt bättre än 7870 i crossfire i flertaligt spel

Av legend78

@-=Mr_B=-:

Ja ett GTX 980 tillhör ju förra generationen grafikkort ifrån Nvidia så jag förstår inte vad du missat

Av legend78

Med din budget skulle jag hålla utkik efter ett begagnat GTX 980 här på marknaden eller om du kan tänka dig sträcka dig till ett nytt RX 480 och möjligheten att köpa ytterligare ett för crossfire efter en tid.

Med vänlig hälsning Magnus