Inlägg

Inlägg som legend78 har skrivit i forumet
Av legend78
Skrivet av Cyllarian:

Hejsan
jag gjorde en tråd förut angående om mitt nätagg skulle funka med mitt nya grafikkort eller ej och nu är det så att jag sitter här och det verkade funka tills jag kom in i Windows... Gpu-z hittar kortet och det har exakt samma värden som mitt första men Nvidias kontroll panel visar inte "sli saken" som ska visas när man har det, sen i enhetshanteraren så hittas båda korten MEN andra kortet har ett gult ! framför sig och påvisar att något är fel

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att detta ska funka är ganska förtvivlad nu då jag suttit i 2 timmar och testat och installerat om graifkkorts drivisar moderkortsdrivisar chipsets etc vet ej vad jag ska göra, om någon kan hjälpa mig vore jag evigt tacksam

MVH
Cyll

Vet inte hur vanligt det är att bryggor går sönder men hur som helst så upplevde jag för en liten tid sedan samma fenomen samt att det övre kortet fick fnatt och varvade upp som en galning - för att dra en lång historia kort så ersatte jag min brygga med ett nytt och därefter har det funkat klockrent

Av legend78
Skrivet av mp3jonte:

jag började spela det här spelet i fredags men har inte kunnat spela det så mycket för att det kraschar. det kraschar ibland flera gånger på några minuter och det kommer inget error meddelande. går det här att fixa ?

Battlefield Hardline kraschade till en början godtyckligt för mig och även om det inte hör hemma i denna tråd så bygger ju bägge spelen på Frostbite 3.

Hur som helst det jag gjorde var att köra den medföljande DirectX filen till spelet och peppar peppar så löste jag problemet om än temporärt i alla fall,värt att testa

Av legend78
Skrivet av wildhawk82:

En fråga! Är det denna versionen jag ska ha på mitt grafikkort. Version: 347.88 WHQL Release Date: 2015.3.17?

Absolut, det är den senaste versionen och såvida du inte upplever några problem med den så är det bare och åk!

Av legend78

För alla er som sitter med SLI och upplever "flickering" efter senaste patchen (1.9) testa följande:

*LightingQuality="ultrahigh" in the GamerProfile.xml file.

Alltså ändra från "high" till "ultrahigh"

hjälpte mig

Av legend78

Trodde folk hade slutat med Bitcoin-kul att se att intresset fortfarande finns kvar

Av legend78

Det här har ju blivit synonymt med AMD-det snackas väldigt mycket men när det verkligen gäller så suger dem på karamellen in i det längsta.

Var likadant för något år sedan när Mantle drivaren skulle släppas.

Av legend78
Skrivet av tyvar1:

hmm. undra vilka spel som ska ha vsync igång och vilka som inte ska ha.

G-sync samt V-sync påslaget i tex Metro 2033 och Last Light gav skillnad hos mig.
När man kryper under 60 fps så upplevs det ändå smooth like butter och det är väll det som är tanken bakom tekniken förrutom att det eliminerar tearing
Testade lite snabbt även Dying Light och även där gav det positiv effekt.
Rekommenderas!

Av legend78

Själv kör jag 970 SLI med en ASUS ROG Swift - klockrent om du frågar mig

Av legend78
Skrivet av Zotamedu:

Konstigt då Nvidia tidigare sagt att de kommer ha fullt stöd på Fermi och framåt. Har de ångrat sig?

https://www.youtube.com/watch?v=HHrSe0DtXHk - 6:06 in i videon

Av legend78

Troligtvis kommer "Fiji" ha full kompabilitet med DX12 dock kommer övriga kort ur GCN familjen inte ha det vad jag förstått.

Enligt Tom Petersen från Nvidia så krävs det förändringar på hårdvarunivå för att få fullt utbyte av DX12

Maxwell är fullt kompatibelt med DX 12

Av legend78

Man får nästan känslan av att de stora aktörerna när det gäller spelmotorer numera inte själva bidrar med något spel som visar vad motorn är kapabel till-kanske är idétorka, brist på talanger vad vet jag , och nya unreal tournament utvecklas ju tillsammans med fans.

Av legend78
Skrivet av Gambit_2K:

Dock gör ju AMD ingeting med skärmarna, om det tar tid så är det ju tillverkarna det suttit i samt de. Samt att få tekniken certad som heller inte AMD sköter. Tekniken har ju funnits ett bra tag.

Absolut,men allt snack om freesync kom ju i samband med att Nvidia släppte sin G-sync och det är snart 1.5 år sedan

Tycker att det är lång leverans tid över lag med AMD och deras tekniker, det är mest "pappers lanseringar" från deras sida och att impletera detta i skärmarna lär ju vara en baggis som sagt.

Av legend78

Jag slår ett slag för Predator datorn som helt klart är prisvärd och kommer göra dig glad!

Av legend78

Ja det var väll ändå på tiden-det har varit mycket snack från AMD:s sida...som vanligt

Kul för dem som sitter med AMD kort att äntligen få njuta av en följsam och tearing fri spelupplevelse

Av legend78
Skrivet av haraldost:

Den här fläkten är rena drömmen jämfört med kylaren jag fick med min Phenom 2 x4 955. På riktigt, hela huset vibrerade. Man kunde höra att datorn var påslagen om man var utomhus och fönstret var öppet.

hehe ok

Av legend78
Skrivet av EasyS:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7753152/annanhttp://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/kundvagn/bild/7753152/annan

blir denna, dock letar jag fortfarande efter ett passande nätagg och ska köpa r9 290 4gb grafikkort från netonnet för 2500kr

Notera dock att med moderkortet du valt har finns evetuellt ingen möjlighet för överklockning och det vore kanske dumt eftersom du valt en K - procssor
Dessutom skulle du behöva uppdatera bioset innan moderkortet blir kompatibelt med processorn du valt.

Jag rekommenderar Z97 till den processorn

Av legend78
Skrivet av haraldost:

Tjena!

Mobo: MSI Z97 Gaming 5
CPU: i7 - 4790K
RAM: Ööh.. Jag är för lat för att vända mig om för förpackningen, men säg till om det behövs.

Så jag fick äntligen råd med ny CPU, moderkort och RAM. Slängde i allt i datorn, fick lite småproblem som hör till databyggen (fick flasha BIOS och resetta CMOS), allt funkar perfa. Kan inte hitta ett enda spel jag inte får 60FPS på (utom Minecraft med 32 chunk render distance haha!). Bestämde mig för att testa köra lite Singleplayer Battlefield 4 bara för att testa FPS'en. Då jag har shadowplay kan jag se min exakta FPS nere i hörnet och jag hamnade aldrig under 60, men spelet kändes väldigt laggigt. Hackigt. En kvälls forskning senare så har jag unparkat mina cores, och nu är Battlefield totalt smooth, + jag har (mycket) högre FPS på Minecraft. Hurra! Livet leker.

MEN

På min andra skärm har jag HWMonitor. Efter tre timmar Bf4 så låg CPU tempen på ~80-85 och max hade varit 89. Blev lite skrämd och stängde ner Battlefield, och gjorde lite mer research. Detta är första gången jag hamnat över 60, men jag använder fläkten som följde med CPU'n (oroa er inte, jag väntar bara på att få råd till en äkta xD) så jag är inte speciellt förvånad.

Själva frågan: Tar min CPU skada av detta? Jag har läst på flera ställen att man kan skita i om tempen går så högt upp, CPU'n rättar till det själv. Throttlar, etc. Bara att spela på. Är detta sant? Kan jag spela Battlefield och Skyrim och strunta i om tempen går runt 80-90? Eller är det katastrof och ajabaja att göra så?

(Note: Fläkten är inställd på att alltid gå på max, 2500-3000 RPM; Processorn är ocklockad. Jag testade OC Genie, men använder inte det längre)

Tänk det är ju underligt-Intel bygger klockrena processorer men kan inte skicka med en vettig kylare till denna.

Nä som sagt så länge du kör oklockat och kylaren är korrekt monterad så är det bara tuta och köra.

Se också till att du har senaste bioset till moderkortet också då äldre versioner har en förmåga att skicka på för mycket spänning till processorn ,med högre värmeutveckling som följd.

Av legend78

Så som jag har förstått det kommer AMD att fortsätta med sin GCN arkitektur nästkommande generation och det kommer att vara små eller inga nyheter om man jämför 290x med 380X, stort sett rebrand alltså , 390X däremot blir samma arkitektur med uppdateringar i hårdvaran (fullt stöd för direkt X12,HBM-minne) samt fler stream processorer.

Av legend78
Skrivet av Dunder:

Enligt folket på Guru3D kommer AMD:s nuvarande serie inte ha stöd för alla funktioner, men vad som saknas vet jag inte. Nvidia ska ha stöd fullt ut.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=393510

Du har alldeles rätt.
DX 12 kommer att vara kompatibelt med AMD:s nuvarande GCN kort men för att nyttja alla funktioner i DX 12 så krävs det nytt i hårdvaran där endast Maxwell förnärvarande har fullt stöd.

Av legend78
Skrivet av Vangen:

Nån som längtar efter The Order: 1886?

I do.

Japp "endast" 10 dagar återstår nu tills lansering...;)