Inlägg

Inlägg som ChimaerA har skrivit i forumet
Av ChimaerA

x800XL tv-out problem

Goddagens, jag har ett smärre problem med tv-outen på mitt nya radeon x800xl (HIS).
Jag vill se på film på min tv, film som jag har på datorn. På nVidia's grafikkort så har de anpassat det så smart att när man drar igång en film så körs den automatiskt i helskärmsformat på tvn men på datorn kan man minimera den eller pyssla med annat. Med atis grafikkort verkar saken vara en helt annan. Jag har just nu igång tvn och monitorn och tvn visar samma bild som monitorn. Och eftersom jag inte kör 1024x768 på min 19" så kan inte tv visa hela bilden utan att panorera. Därför undrar jag om ati har varit så pass smarta att de har en funktion som nVidias, dvs att den kör film i helskärmsformat även om den inte kan visa hela skrivbordet? Om inte så är det onekligen dags för grabbarna på ati att ta sig en reality-check. Och om det nu inte finns det, hur gör jag för att se på film på min tv? jag har inte lyckats och börjar bli redigt förbannad vid det här laget.
jag uppskattar alla svar och tackar för er tid på förhand!

Edit: Jag hittade ett tips på ett suspekt forum på franska och lyckades lösa det hela.

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Är det bara vi andra som vet att Övriga Ämnen är stängt?

ÖÄ, eller ÖD som det egentligen heter, kommer aldrig att dö

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kappy
Får jag gissa att den mackan blir lite tjock?

Själv så brukar jag käka frallor/pågens limpa ála Gouda ost + Gurka.

That´s teh shit!

Pågens limpa, smakfullt. Vitlökssalami, ost och guacamole är en favorit här hemma. Dock kanske inte på pågenlimpa.

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snakedad
Jag tycker Billinge ost e gott eftersom den är såpass mild.
Cheddarost smakar parafin, och den är för "grov" i smaken.

perfekta mackan:

1x bagle
2x skivor pastrami
2x skivor billinge ost
2x skivor tomat (en skiva funkar bra också)
3x skivor gurka

sen äter du denna tillsamans med ett glas cola!

Det där låter faktiskt smaskens, får testa nån gång.

Av ChimaerA

Helt lysande. Precis vad jag sökte. Tack för svaret!

Av ChimaerA

Skriva ut "Planscher" på skrivaren

Goddagens, nu behöver jag hjälp från en eller flera suprema sweclockare med att hitta ett program som kan skriva ut bilder över ~20-30 papper, med samma metod som de gör serietidningar(dvs större och fler prickar där färgen är intensivare, och färre och mindre där färgen är svagare).
Det jag planerar är att skriva ut en bild och sätta upp på väggen som en plansch. Så om ni känner till ett sådant program, posta gärna ett svar här!
Tack på förhand!

Av ChimaerA

yokai, tack för tipset.

Av ChimaerA

Föra över film från gammal kamera!

Goddag, läget är som sådant att jag behöver föra över några timmar film från en kamera, en gammal sony, och har ett tv-kort i burken (vet ej vilket märke). Jag undrar nu vilket/vilka program man kan använda? Överföringen är tänkt att ske via rca-port.... dvs den gula kabeln av de tre (röd,vit,gul)... Jag har xp professional på burken just nu.
Tack på förhand ! /C

Av ChimaerA

"snurrar med 15000 varv per sekund "

Det är inte dåligt det

Av ChimaerA

Jag har en shuttle ss51g som dig eriXson, och funderar på att göra samma sak, en gul 4" ccfl innanför vent-hålen på vänstra sidan och en rosa på andra sidan... har grejerna liggandes, bara att plocka i

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delar!um
Att säga att CS är realistiskt är dumt, för det är rätt overkligt om man tänker efter.
I verkligheten skulle du va blastad och helt stendöd med ett skott från en Glock18 i skallen. Men i CS så blir man av med typ 8-10hp och springer vidare som om det regnar ungefär. Väldigt märkligt egentligen!
Samma sak med snipervapent Stayr (stvaning) Scout. I verkligheten så hade du vart rätt stendöd med ett sånt skott i magen. Men inte i CS, du klarar kanske 3skott med kevlar i magen...
Sen kommer man in på AWP/M som jag för övrigt hatar.
Inget annat vapen i CS är One Shot - One Kill vapen (om man bortser från Shotgun på kort avstånd). Med AWP utan kevlar så är du typ död DIREKT i typ låret eller magen. Inget annat vapen kan det, så VARFÖR ska ett vapen vara verkligt (du är ju rätt död med typ alla vapen irl)om INGET annat är det? CS skulle bli mycket roligre om man tog bort/sänkte skadan på vapnet! Inte konstigt att folk bara sitter och fegar i något hörn (alt. spelar passivt som fan) för man är rädd att dö/forlora nästan all skada på någon lam jävel en bit bort!
När man gjorde om AWP till AWM så var det var det en vidpust i rätt rikting... på AWP-tiden så räkte det med ett skott i lilltån så dog man. Nu kan man överleva, om har tur.

CS behöver en rejäl genomgång, hoppas det är det som händer i cs:cz.

Feedback tack.

Du har rätt i att CS är smått overkligt, men ändå är de händelser som utspelar sig i CS inte overkliga. Att någon skulle överleva efter ett skott i huvudet är inte omöjligt, dessutom går det att döda någon med ett skott från en glock, om man sätter dem i ögat. Dagens skyddsutrustning som poliser/militärer har är otroligt avancerad, säkert mer avancerad än vad allmäneheten får veta. Och även om du har rätt i ditt resonemang så var den inte realismen i CS som diskussionen gällde, utan varför CS är så populärt, och du har ju besvarat frågan själv: "I verkligheten skulle du va blastad och helt stendöd med ett skott från en Glock18 i skallen" och det är just därför folk spelar cs, för att det påminner om en actionfilm, där skurken tar 5 kulor i bröstet innan han ens funderar på att dö. När gubbarna tål mer skada så blir eldstriderna intesivare och häftigare. I roguespear så kan man döda motståndaren med ett välplacerat skott från nästan alla vapen, och då kan eldstriderna bli ett riktigt antiklimax efter flera minuters letande efter din fiende. I cs så behöver inte matchen vara över för dig bara för att du fått ett sniperskott i magen, du har fortfarande en realistiskt chans att göra lite nytta. Den lilla dos overklighet som finns i cs är där för att höja spänningen, utan den skulle det bli kortare och färre eldstrider = mindre ös.

Detta är bara mina åsikter, och det finns säkerligen fler som inte håller med mig än de som tycker att det stämmer.

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [Molotov]

Ett mycket välskrivet inlägg som alla borde läsa.

GW.

Tack så mycket, tackar.

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pranksterboy
hehe, jag beställde ett paket från muskelpiraten från måndag. Kom till "Spridande terminal" i umeå på tisdag. Fick ut paketet på onsdag kl 14:30 från kiosken.
Du kanske bara hade lite otur.

Eller så kanske du bara hade TUR?

Av ChimaerA

Saken är nog den att det inte finns något som liknar cs egentligen?
Rogue spear säger nån då, men där känns ju gubben man spelar med som en pansarvagn. han kan inte hoppa, och inget vapen ser man heller. Dessutom är vapnen "upplevelselösa" dvs man känner av rekylen genom att se siktet bli sämre, i cs rycker hela "bilden" när man sprayar med en AK.
Operation flashpoint faller nog i samma kategori som rogue spear.
Quake säger nån då, men quake är ett alldeles för spaceat spel, där hoppar folk 10 meter och inget man ser i spelet påminner särskilt mycket om något man kan se i verkligheten. Det finns flera spel som hamnar i "quake" och "roguespear" kategorierna men inte särskilt många som hamnar i CS kategorin. Cs är en hybrid mellan verklighet (iom. verkliga vapen och fysiken i spelet, dvs hur gubbarna uppträder eller inte gör) och ett visst mått av overklighet (ex. att man kan falla 15 meter och fortfarande springa lika fort) det är nästan ett "mainstream" spel, som inte kräver någon speciell böjelse för att tycka om, speciellt inte om man sett vilken film som helst med Arnold, för där ingår de flesta element som CS har, dvs automatvapen, blod och avrättningar....

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av qba

barra 149!?!?!?!? då nmsåte ajg oxå köpa, men det e ju omöjligt alal sejer att kopior kostar tpy 400

herrejösses... lugna ner dig lite när du skriver så kanske du lyckas stava fler än hälften av orden rätt

Av ChimaerA
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lazer

haha jag med faktiskt.. kan inte sätta fingret på det men den topicen satt där den skulle

Själv har jag helt ok erfarenheter av posten, har iofs aldrig beställt nått med företagspaket.

Det är otroligt.:D. jag börjar skratta lika mycket varje gång jag ser den jäkla topic:en!!! Kanske är det för att den inte innehåller några tecken som punkt eller utropstecken på slutet? Jag vet inte, men rolig är den

Av ChimaerA

Otroligt välgjort! det enda som avslöjar det som ett hemmabygge är att kopparplattan ser lite repig ut.

Av ChimaerA

eller så köper man en kylare avsedd för 80mm fläktar från början, och kör en thermaltake silentfan som låter 21 db och flyttar 32 cfm... med en idletemp på 44 grader, och loadtemp på cirka 50 grader, med bara en extra silentfan i chassiet.... då blir det tyyyssssssst...

Av ChimaerA

Jag såg topicen och började gapflabba av någon anledning...
Men du har rätt, posten suger på att leverera företagspaket, jag har fått 3 paket försenade med 1-2 dagar, utan ersättning.

Av ChimaerA

Såg riktigt fint ut det där Groover..
Men ska du inte köra lite Dye-lite också?