Inlägg

Inlägg som FarfarBrum har skrivit i forumet
Av FarfarBrum

Ljudet hackar till då och då!

Som titeln säger så när jag lyssnar på musik så knasstrar ljudet till lite, spelar ingen roll vilket uttag på datorn eller vilka högtalare jag använder mig utav.

Funderar om ljudkortet är sönder på moderkortet?

Formaterat om datorn testat alla mängder av drivrutiner.. Det hela började sen jag kopplade in skärmen med HDMI istället för VGA kan detta vara orsaken? Tips och idéer vore kanon! Fastnat lite här

Av FarfarBrum

Hej igen!

Kan man sänka/höja nordbryggans frekvens då det är den som är varm? eller vad händer om jag gör det?

Av FarfarBrum

processorn har som max någonsin gått upp i 47 grader, men runt 20 i vila, överstiger inte direkt några extrema värden men tror att det är moderkortet som går upp i varv! Bränner mig när jag känner på "bryggan" som den kanske heter?

Av FarfarBrum

Nu vet inte jag hur man får fram moderkortet som en bild här men det är bryggan emot grafikkortet som är ruggigt varmt, det är en processorfläkt ivägen för den nya fläkten som kommer in imorgon, borde nog skaffa vattenkylning!

Av FarfarBrum
Av FarfarBrum

coretemp säger även att min processor ligger under 30 grader, kan man lita på det då det är varmt i moderkortet runt om?

Av FarfarBrum

Jag har beställt en ny fläkt, en 200mm till mitt nzxt chassi, ska sätta den så den får ur varmluft, har just nu 4 fläktar som drar in luft, men jag tror inte detta kommer göra någon större skillnad :/ Köpte även ny kylpasta som ska vara betydligt bättre än den jag har just nu, kan det vara något värt att göra? ska köpa ny processor fläkt med men håller på att planera på vilken vattenkylning som skulle passa in bra i mitt chassi!

Av FarfarBrum

Det kan ju även vara TV:n!

när jag kopplar in i TV:n så brukar den efter 1½ timma säga att den stänger av sig om 5 min! då måste jag klicka på en knapp så den inte gör det, kanske är en helt annan femma men kolla om det inte är TV:n

Av FarfarBrum

Varmt moderkort!

Hej! Jag tänkte bara höra om lite tips!

Jag har kännt att det börjat komma upp värme ifrån min dator, kollade mitt grafikkorts värme samt processorn. Det är dock varken eller! Det är dom där (vet inte vad de heter) "kylarna" runt processorn (hoppas ni vet vad jag menar) som går upp i värme så jag kan bränna mig på dem.

Jag har även haft problem med mitt ljud som hackar till i en liten sekund då och då men det ökar ju längre datorn har varit på, funderar på om värmen påverkar ljudet på något sätt.

Jag har
Amd fx-8120
Gigabyte 990FXA-UD3
Asus 7850
corsair 600W
vengence 8 GB

Undrar lite då om kylning, om vart och hur jag ska få ner tempen!

Av FarfarBrum

Men vad är skillnaden på http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_ga-990xa-ud3_amd_990x_4...
och
http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_ga-990fxa-ud3_amd_990fx...

Tänkte köpa en ny processor kylare med som inte är alltför stor så att jag (om jag får lust) med 4 ramminnen!

Av FarfarBrum
Av FarfarBrum

Ska få plats med 7 fläktar med!

Av FarfarBrum

Moderkort! (AMD)

Jag har AMD fx 8120 processor och undrar efter ett bra moderkort!

Eftersom att Asus sabertooth 990fx levereras med fel BIOS tänker jag testa på något annat denna gången!

Några tips på AMD?

Av FarfarBrum
Skrivet av blackeagle:

Jag slet mitt hår både en och två gånger innan jag hittade felet...
Till råga på allt så var en av hennes två minnesmoduler helt trasig så med den i så bootade inget heller, så det var dubbelfel. Höll på att bli galen ett tag där X)

Kan du låna CPU vore det ju kanon, eftersom det som sagt är i toppklass i överklockningstester, utan att kosta lika mycket som värstingarna UD7/CHV.

Annars är det nog idé som du säger att kolla på en mer renodlad datorleverantör som kan kolla så att det är BIOS 0705 eller senare minst. (tror vi la in 1208 på hennes, senaste är 1304 som kom 2012-07-20)

Har testat med min brors minnen också men det funkade inte, han hade dock samma märke som mig men tvivlar på att det är felet. Lånade CPU men funkade fortfarande inte så antar att något är fel på den som inte är BIOS fast jag tvivlar än :/

Hört att moderkortet ska vara suveränt när det väl kommer igång då och min processor kräver BIOS 0802 minst

Av FarfarBrum

Har samma problem som dig förutom att jag aldrig kunnat starta utan att skärmen alltid har varit svart, verkar inte vara processorn, ram eller grafikkort vad jag har testat så antar att det är moderkortet för dig också

Av FarfarBrum
Skrivet av ObviouslyGod:

Jodå den ska starta utan problem. Eller gjorde det för mig iallafall

För mig gjorde det tyvärr inte Eftersom CDON inte hjälper mig eller låter mig skicka tillbaka det då dom totalt ignorerar mig så får jag låna en äldre processor av en kompis... Sjukt segt köpte mitt i början av augusti och det funkar fortfarande inte :/ Lite tråkigt att man inte kan få hjälp när man köper det i delar så, ibland så vore det kanske bättre att köpa den hel, fast kanske inte lika roligt!

Av FarfarBrum
Skrivet av Emmachk:

Köpte nyligen en ny dator (denna: http://www.itsale.se/p/Speldatorer/Gamer-Serien/Gamer-Quad/) och öppnade upp den idag. Först var kartongen skadad och när vi fick fram datorn så var ram-minnerna lösa inne i datorn... Låg ovanpå moderkortet. Vi pluggade in ram-minnerna i datorn och kopplade in allt. Men när man startar så fungerar allt men skärmen är svart. Står "ingen signal" på skärmen. Har provat med annan dator så är icke skärmens fel... Kan moderkortet blivit sabbat under leveransen eller vad kan det bero på?

Snurrar allting annars? Jag har samma problem fast jag har byggt ihop min själv, för mig är det att moderkortet har fel BIOS... :/

Av FarfarBrum

Jag köpte samma processor, tror den kommer vara kanon men mitt moderkort har fel BIOS så de får ingen kontakt med varandra. Jag köpte asus och får ingen hjälp av cdon då dom inte anser att det är deras ansvar. Testa med ett annat märke om du inte har en äldre AM3 processor tillgänglig men detta fel kan hände även för intel och brukar ske ofta märker jag när man kollar på SWEC

Av FarfarBrum
Skrivet av blackeagle:

Hur är det trasigt?

Sabertooth 990FX är ett av de absolut bästa moderkorten du kan köra till AMD, jag och min sambo kör det bägge två. 5 års garanti och bra fläktkontrollers samt överklockning som matchar och i vissa fall klår de dyrare Gigabyte UD7 och ASUS Crosshari V till och med.

Jag kör en x6 1090t utan problem, men hon har en FX-8120 precis som du.

Det som krånglade för henne var att BIOS var för gammalt bara, så vi fick sätta i hennes gamla Athlon II x4 och flasha till senaste så funkade det kanonbra med 8120n sen.

Grejen är den att det funkar säkert alldeles utmärkt men jag kan inte uppdatera BIOS på den då jag inte har en gammal processor som har socket AM2 vilket inte passar på detta moderkort CDON kan inte heller hjälpa mig att uppdatera BIOS och kommer inte vilja att jag köper ett likadant då jag skapar problem för dem, i så fall får jag beställa ifrån komplett och hoppas på att de kan uppgradera den. Men om det funkar att stoppa in en äldre version av processor kan jag kolla bland kompisar om de har en äldre processor jag kan låna!

Tackar hemskt mycket för ditt utförliga svar!

Av FarfarBrum

Ringde till Asus idag och dom sa att det kan vara BIOS som inte är korrekt uppdaterad.

Något jag mer kan säga om problemet är att det lyser en röd lampa som lyder: CPU_LED som påpekar att det är något problem med att hitta processorn. Det är alltså antingen moderkortet eller processorn som felar och eftersom jag hittar fler som har haft samma problem även hos intel serien så antar jag att det är moderkortet.

Dom vill att jag tar bort batteriet ifrån moderkortet och uppdaterar BIOS manuellt, men jag undrar om detta verkligen är en bra idè? Förlorar jag inte min garanti som jag har på moderkortet?