Inlägg

Inlägg som krantzzy har skrivit i forumet
Av krantzzy

Behövde köra om Windows för det skulle funka. Nu går det bra.

Av krantzzy

Ljud och inspelnings problem med det nya headsetet Turtle Beach Earforce Z60

Okej jag köpte Turtle Beach Earforce Z60 Headset 2014-10-25 och var rätt exalterad. När jag fick headsetet kollade jag några setup videos så jag visste va jag skulle göra .
Jag plugga in allt och satte alla inställningar rätt (kollade många gånger) i ljud inställningarna och prövade dom. Allt funka bra när jag använde typ Spotify och andra ljud program men när jag använde Skype var det lite annorlunda.

Detta headset har en speciell funktion. Där finns en separat ljud kontroll till både ‘’Chat’’ och ‘’Game’’ så man kan separera t.ex Skype med sitt spel. Då innebär det att de finns 2 olika ‘’Speakers’’. En till ‘’Chat Audio’’ och en till ‘’Game Audio’’, så då måste man sätta en på ‘’Default Communication’’ och en bara på ‘’Default’’. (Ja jag har Windows på Engelska) I Skype satte jag alla inställningar rätt så det använde rätt saker så man då kunda separera dom, men där uppstod problemet. (Notera att det är endast USB så det har egna drivrutiner och eget ljudkort)

Börja jag att sätta micken i Skype och sen ‘’Chat Audio’’ så sluta micken funka. Även tvärt om, satte jag ‘’Chat Audio’’ och sen micken så sluta ‘’Chat Audio’’ funka. Så jag starta om datorn med de inställningarna i Skype och då funka de. Men då sluta ‘’Game Audio’’ funka… Jag lekte runt i inställingar och allt en jäkla massa timmar men det funka aldrig. Så ja hur jag en gör så funkar inte en av dom. (2 Högtalare och 1 mic)
Jag klödda runt i de drivrutiner jag kunde, nya ljud drivrutiner i moderkortet men inget funkar.

Kontakdade deras egna support och dom visste fan inte ens var röven satt på en katt.. (förvånande eller hur? Support i ett nötskal.. -.-)
Så ja det kan antingen va jag som gör helt fel på något konstigt sätt eller så är dom isönder. Det är ju USB så jag tvekar starkt på att något är sönder i datorn.
Någon som kan hjälpa mig?

Tack på förhand!
Krantzzy

Av krantzzy

''Vi har prövat med i princip allt, startat om routern, resetat den, installerat om drivrutiner i datorn, inget fungerade. Jag ringde in till service och det enda dom kunde göra var att starta om signalen som skickades hit''. Ska ringa in och försöka få in ny router och se om det hjälper, annars var det jag skrev först det enda dom kunde göra för mig.

Av krantzzy

Tele2 EVG200 neddladdnings hastighet hoppar

Tjena!
Har flyttat in i ny lägenhet nu och ska nu använda Tele2 med fiberkabel.
Efter några dagar skickade dom in en router som vi kopplade in och med lite sladdddragning funka allt bra. Vi betalar för 250Mbit Nedladdning och 10Mbit uppladdning och i börjar fick vi runt 100mbit uppladdning ut av det, inget vi tänkte på utan vi antog det inte alltid kunde va i maxläge. Detta va ett halvår sedan.
I en vecka nu har internet hoppat från 100mbit och 0.45mbit fram och tillbaka, och det medföljde att under de dåliga hoppen kunde vi inte använda internet praktiskt taget.
Vi har prövat med i princip allt, startat om routern, resetat den, installerat om drivrutiner i datorn, inget fungerade. Jag ringde in till service och det enda dom kunde göra var att starta om signalen som skickades hit, efter dom gjort det la vi oftast på 247mbit vilket va väldigt bra gemfört med vad vi hade innan.
Dock kom samma problem tillbaka, att i princip gått från 100 till 0.45mbit till 250mbit till 0.45mbit. Jag kan inte hitta någon lösning och kundservice hade inte den blekaste aning vad dom kunde göra förutom att då köra om signalen.
Det enda jag kan tänka mig är att routern är skit. Någon som är duktig på detta?

Router: Tele2 Netgear EVG2000
Bredband: 250mbit in, 10mbit ut

Tack på förhand.

Av krantzzy

LÖST! :)

Tack för svaret! men ja det hade vatt en bra lösning men jag hittade en bättre efter jag skrev detta och det va Xsplit som får allt samtidigt, men tack ändå!

Av krantzzy

Inspelning av Video, Audio och Webcam! :)

Halloj!
Jag är en tonåring som ser upp till många youtubers och hade tyckt det varit väldigt kul att pröva på det!
Jag har Vegas Pro 11, Fraps och en hyfsad webcam.
Kan ni rekomendera vad för kombination jag ska för att båda ha Audio, Video och Cam? Något som helst tar lite plats och är lätt att ha med o göra.
Jag har gjort detta lite innan men att recorda allt för sig men skulle va skönt med ett enda program... Några förslag?

Av krantzzy

Tack för alla svaren! Har varigt i Tyskland så har ej kunnat svara x)
Jag ska kolla upp det om det är samma serie annars så får jag byta ut mitt gamla ram med ett lika dant som jag har köpt nu, om jag får ytterligare problem meddelar jag

Tack!

Av krantzzy

Nytt 8GB Kingston Ram, Behöver hjälp med installation!

Hej!
Jag har precis fått mitt Kingston 8GB Ram till min dator. Jag har 2 platser i mitt moderkort och advänder en av dom med mitt gamla 4GB Kingston Ram och hade då tänk lägga till 8GB så jag totalt får 12GB.
När jag hade pluggat in min 8GB så läste datorn först inte av det, sen prövade jag att ta ut det gamla och sätta dit det nya på den platsen och då funkade det. Men sen när jag skulle sätta i 4GB så läste den inte av den heller.... Är den Ram platsen isönder eller gör jag något fel? Dom säger att datorn automatiskt ska kombinera ram minnena men det verkar inte göra det..
Så nu har jag 8GB istället för 4GB men vill ha i mitt gamla med. Hjälp?

Tack på förhand!