Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

Kan man köra RealVideo i Mplayer?

Finns det någon möjlighet att se på .rm stream utan att behöva instalera RealPlayer och allt skräp som kommer med real? Hälst vill jak kunna använda en Realvideo codec som gör att man kan använda vanliga media spelare.

Av anon20145

Försök hitta gamla tidningar i Kungliga Biblioteket. I de äldre teknik tidningarna så fanns det ofta ritningar på prossesorer som man kunde bygga och gubbar som typ Bill Gates mfl började med att bygga sådana.

http://www.digibarn.com/history/02-11-02-s100-restoration1/pa...
Här kan du kanske hitta någon kul e-mail adress och det skadar aldrig att fråga. Jag skall se om jag kan hitta namnet på den tidning som beskrev altair eller om jag kan hitta nummret på ritningarna till Altair.

Tyvär blev inte mitt svar så seriöst som jag tror du hade hoppats på.

Här är en sida till som visar datorer från 1975 http://www.tom-sanderson.net/wts10005.asp

Av anon20145

Jag har försökt att anmäla UPC till ARN men de vill äns inte titta på min anmälan. Jag retar mig på att man betalar fullt pris till UPC för en tjänst som de ännu inte har. De har nu i tre års tid sagt att innom kort kommer digital tjänster även de äns inte har planerat för några liknande.

Grattis föresten och man hoppas att de lyder ARN, men det är sällan företag gör det nästan aldrig utdelas straff och om det görs så är straffen så milda att det lönar sig att ta straffet.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nexit
Ingen av dom första tre bilderna funkar =/

Jo då. Han har gjort tre små röda kryss.

Av anon20145

Min dator startar ibland efter den vart avstängd och sedan stoppar i sladden. Så jag tror att vissa datorer kan gå igong vid strömsvacka eller liknande. Detta beror på att man nu egentligen inte kan stänga av sin dator när man vill utan även denna funktion styrs utav mjukvaran.
Var ett gammalt problem på vissa datorer att man inte kunde stänga av utan att datorn genast startade igen när man valde Shut Down.

Av anon20145

Det var just det som var charmen i Myst att man aldrig mötte människor och att det gick ut på att lösa gåtor, inte att hoppa omkring med massor med saker. Skulle det vart sp kunde man spelat vilket annan adventure spel som bygger på detta.

Håller med om att maf får printa och rita lite för mycket ifall man skulle glömt nått och vissa lösningar ör för uppenbara medans angra är så töntiga som att man måste leta ett tygstycke som kan vara gömd bakom en sten så man måste springa omkring ock leta efter.

Om det är snygt eller inte låter jag vara osagt, men det går inte att jämnföra gamla myst renderade spel med detta som använder 3D med ganska kantiga landskap.

Det jag säger är inte att detta är ett dåligt spel, det är bara inte myst och själva Myst konceptet är borta. Så folk fom vill ha en uppföljare på Myst kommer bli grymt besvikna.

Och vist kan man ändra viwe så man ser first person, men man slipper inte gubben, den dyker ändå upp ibland. Sedan slukar spelet minne och detta gör att det käns ryckit och att load tiderna blir pinsamt långa.

Av anon20145

Jag testade Urk-Myst hos min polarer. För det första kändes det inte som Myst och all mystik var borta, sedan har de tagit bort konceptet att det är Du/Jag som löser saker utan istället är det en gubbe som skall företsälla dig. Styrningen var libbig, förut klickade man och på ett stålle och gubben gick dit, nu måste man sitta och styra gubben långa sträckor och ibland måste man hoppa som i ett attans arkad spel.

Jag hittade ingen Save funktion och spelet skötte detta själv, men när du startade om var du på start possitionen och inte där du avslutade spelat. Och bara idén om att det finns en fet gubbe vid en husvagn som står i en amerikansk öken som man kan få ledtrådar av är ju patetiskt och sänker nivån på spelet till ett barn spel. För harla idén men Myst innan denna skit variant var att du själv skulle undersöka och komma på saker.

Jag gjorde som polaren, fick igång en fläkt efter lekt hitta bilder gömda i en öken (kanppast att lösa en gåta, mer att gå långa sträckor för att leta).

Jag skulle ge detta spel ett minus och ni som spelat hela Myst serien kommer nog att med en tår i ögat sakna Myst.

Av anon20145

I förhållande till pengarna ja kanske, men när man säger kvalitetsagg e det ju inte direkt med på listan som Enermax, Zalman osv. Sen har jag ingen personlig erfarenhet av chieftech, men har hört att dom inte e så tysta heller? kan ha fel

Av anon20145

Jag hade en Thermaltake 7+ som åkte i soporna Man kunde välja låg, medium och hög fart. Även i låg hastighet lät den som ett jetplan ungefär. Sen dess har jag bytt till en billigt Arctic Cooling Super Silent 4 för 114kr (kanon tyst, 19dB, och kyler väl snurrar just nu i 2265 rpm, dock för P4. Köpte en för AMD också på 20dB som jag ska plugga i snart).

Jag ser på spec:en: Thermaltake Volcano 11+ Socket A -> 3400+ 17-48db
Kan tänka mig att 17dB är när den e avslagen men 48dB ?? Iofs kanske det följer med hörselskydd, vet inte, hehe.

Av anon20145

Jag har haft en hel del problem vid överklockning förut, och varje gång har det visat sig inte vara PSU trots många påståenden. Det har oftast varit problem med att minnen inte klarade hastighet, trasigt moderkort (L2 cache), trasiga minneskretsar, defekta CPUer, etc. Håller dock med de senare posterna, ska man köpa nytt PSU kan man kanske gå högre än 300--350, "just in case" - men tänk på att ta med ljudfaktorn om du vill ha en tyst dator.

Hoppas det går bra Men det gör det säkert!

Av anon20145

Jag hör mycket prat om att man måste ha 400+ för överklockning, men jag vill återligen påpeka att jag aldring varit med om att ett problem uppstått i överklockning om man använder 300-350W PSU (av kvalitet! - då menar jag inte Q-Tec, Chieftech etc.)

Av anon20145

Efterlyses: Snyggt svart chassi med bra luftflöde

Letar nytt chassi, helst svart eller grafitgrått med bra luftflöde (helst utan PSU oxo, men inget krav).

Förslag? Pris? Länk?

Av anon20145

Du klarar dig fint på 350W tror jag... Har själv (och polare) överklockat för fulla muggar på 300W, och det e med 3 HDs + krävande graffekort, 1 DVD-+R, USB prylar etc.

Jag ska själv köpa nytt PSU för mitt har pajjat, och jag kommer lätt att prioritera tysthet över pris nu Men ett bra 350W e säkert bättre än halvkeffa 400 -->

Av anon20145

Min ligger just nu på 2.5 @ 2.6 ligger just nu på 60C vid full load (Mpeg encoding) och det e för att min chassifläkt suger ut istället för att blåsa in - tror jag. MEN, just denhär proppen har en "cutoff" på 67C, om jag når den tempen så slås datorn av, och det e propp/mobo styrt och inte nån mjukvara.

Av anon20145

Kan inte tänka mig att Seagate släpper diskar som kräver extra/individuell kylning... Har man halvschyst flöde i lådan lär det duga fint! Kan inte heller tänka mig att det står nånstans i bruksanvisningen till dessa hårddiskar "Tänk på att du behöver köpa en ny fläkt och placera den över hårddisken för att den inte ska gå sönder"

Av anon20145

Jag har 46C Maxtor... hmm, Maxtor fick just ner till 40 nu och 42C IBM Deskstar i idle läge...

Av anon20145

Om du prioriterar låg ljudnivå kanske Maxtor (även billig) och Seagate kan vara bra. Jag har dock haft 2 Maxtor HDs som pajjat, inte så kul... Har massa Deskstars som går sen länge fast dom viner och har för mycket oljud ifrån sig för att jag ska köpa en till sån.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghost_Overdoze
Om de inte lyckas tjäna pengar på open source så söker de andra lösningar. Jag håller inte riktigt med om att de jagar fattigt folk som inte har råd att slava under Microsoft, jag tycker mig inte alls se den bilden. Snarare är det konsumenter som hellre lägger 1000kr på extra hårdvara (till exempel så deras grafikkort kostar >4000kr) istället för ett operativsystem från MS. Jag tror heller inte att den "digitala revolutionen" kommer att bli en perfekt lösning; man får inte glömma att vi med MS haft en standardisering som vi nu mer och mer börjar tappa.

Däremot är det uppenbart att SCO kör med falskspel, om man tror det som sägs. Men sådana brukar inte hålla länge, det är bara att vänta och se.

Jo, jag överdrev lite för att framhäva mitt ogillande över dessa företag. För alla rättsliga spel kostar och det läggs sedan på konsumenter. Som ett test kan man gå över till linux och sedan dra på lan för att spela CS eller AAO. Troligen kommer en Windows instaleras och inte säljer MicroSoft en WinGameCore med bara det väsentliga för att spela. Nä man kräver att 14-åringar skall köpa ett fullt OS anpassat för ett mindre kontor.
Sedan kommer slaget i magen på alla ungdommar som försöker vara lagliga. Betala för Linux! Detta kommer knappast få Linux mer poppis eller få folk att våga gå över. De ända som gynnas av detta är MS som åter lyckas komma ut som segrare och man undrar om inte MS till och med har ett finger i ar**et på SCO.

[Ursäkta det grova språket]

Av anon20145

Verkar som fler och fler företag i USA helt bygger på att stämma folk. En lågstadie skola blev ju tex stämda på $10.000 för att ett barn hade använt en bild från en företags sida. Företagets ända idé var att ha många bilder på internet och sedan söka och stämma de som använde dessa bilder.
Som tur var lyckades de inte men de visade vägen för hur man kan göra. Nu har större företag sett chansen att höja chefs lönerna genom att jaga fattigt folk som inte längre har råd att slava under Microsoft.

Jag väntar på den digitala revolutionen nu då företag och folk vägrar att betala till de bolag som använder oshysta metoder. Detta betyder då att varken SCO, Microsoft eller IBM då måste tänka om och att regeringar måste skriva om lagar så de åter skyddar folket/konsumenten.

Av anon20145

Är inte PC-wizard den rutin de använder för att bugga ihop en dator och få ut ett leverantörspris? Det kan vara så att PC-wizard är en grosist tjänst som de utnyttjar. Men ser som sagt skumt ut och jag har äns aldrig reagerat på det, samt att jag blir misstänksam när jag ser liknande saker och får tanken "priskartell" i huvudet.