Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

Susning.nu suger och den har ganska ofta sakfel eller är vriden. Tror nog mysket stämmer på susning men man bör leta andra källor som kan tala om var faktan kommer ifrån. Ett ställe jag hittade var http://www.skolutveckling.se/skolnet/kolla/upphovsratt/index.... där det finns mycket inklusive historia om lagarna och länkar till andra sidor som rör samma ämne.

Av anon20145

Jag undrar vad folk skall med den äran till? Räknar ni bli med att bli rika på era hemsidor eller skall ni jobba som webdesigners och behöver skriftligt intyg på vad ni har gjort?

De flästa Javakoder som tar reda på browsers, hindrar högerklick och på andra sätt irriterar är rdena gjorda. Jo de är så vanliga att det finns program som ränsar bort dem utan problem trots att man formaterat scriptet på ett annat sätt och lagt till nya remarks.

Tänk ut den bästa java scripts idén du kan komma på. Du är inte ensam om denna idé och troligen har redan flera hundra liknade redan gjorts, men du kommer inte reagera på dessa förrän du har gjord din. Troligen sitter det folk ute i värden och tittar på din sida och svär över att du plagierat deras kod.

Lägg en hundralapp på sergelstorg och skriv på en lapp att den tillhör dig. Den kommer inte ligga kvar länge säger logiken, vi kan räkna ut att den kommer bli stulen och att vi inte kan bevisa att den var vår. Döp nu om hundralappen till HTML-kod och torget till Internet så förändras inte mycket. Dvs du kan känna dig plåst på denna kod om du inte kan bevisa att du skrev den och att den är unik.

Av anon20145

Denna tråd är bra för att visa den märkeshysteri som finns och som drar upp priset. JoS är dyrare än det som kallas Hongkong progukter även de är identiska på samma sätt som Lacost T-sirt nu förtiden är ganska lika basic´s T-shirt.

Sedan vet jag inte hur vanligt det är med plagiat innom electronik marknaden, men innom klädesindustrin där märkesficeringen nässtan ligger på löjliga nivåer så är det inte säkert att en Lacost är en Lacost eller att ens dyra Nike kepps inte bara är en vanlig kepps med ett falst Nike märke på.

Så jag tror att JoS är samma som andra märken men att man har gett det ett namn som passar och säljer på den svenska marknaden. Själv är jag av den åsikten att man skall sluta med "Made in märkningen" då den oftast är felaktig. En volvo är knappast "made in sweden" utan bara "assembled in sweden" om man har tur.

Av anon20145

Håller med om att det är en vanlig design och jag har själv sett sidor som ser nästan likadana ut. Sedan är det lite löjligt att bry sig så länge man inte är proffisionell för det ända du förlorat är lite tid och man offrar bara mer tid genom att sitta och sura.

Daniel har tex stulit sin kommentar från gruppen "Vi som inte har nått vettigt att säga men som inte kan hålla käft" och inte stämmer de honom för det.

Av anon20145

Tycker några ser ut som om de är designade för att man skall ha dem mellan bena medans en sår ut som en vält potta. Några var rent av lika tråkiga som Logitech högtalare medans Invader såg ut att passa på ett juppie kontor från 80-talet.

Med andra ord, jag gillade inte designen och tycker den var lite överdriven. Själv gillar jag lådor som är designade för att låta bra och inte se bra ut. Men när jag själv väljer blir det billiga och klassisktfyrkantiga högtalare.

Men en sak gör mig glad, det är att företag vågar göra lite anorlunda design. Det som inte gör mig glad är att det bara finns tre färger när det gäller tekniska prylar och att priset verkar bero på design samt hur tråkig färg man kan välja.

Av anon20145

Här kan man läsa om TCO märkningen om man vill.
http://www.tcodevelopment.com/
Kanner dock inte till någon bra sida som handlar om strålning från skärmar.

Av anon20145

Räkna med prosökning och fortsatt sed lina som aldrig når dessa hastigheter. Dock börjar Chello bli lite bättre, men de är ändå långt efter och har lång väg att gå innan de är ett bra alternativ. Vill ni ha servarar skall ni absolut välja nått annat.

Av anon20145

Dator monitor.

Jag har ett kabel modem och så fort jag slår på datorn börjar aktivitets lampan blinka på NetCard och Modemet och detta håller på konstant. Men lampan på HUBen är lugn så igen signal går ut på internet.
Men nu har jag länge suttit och funderat på vad som händer mellan NetCard och mitt modem och varför det hela tiden är sådan aktivitet.

Finns det något bra "FreeWare" program som kan kontrolera vad datorn gör och vad för information som datorn får från de olika enheter man kopplar in på den. Vad ser datorn tex när jag kopplar in men digitalkamera som är plug n' play.

OBS: Jag vill inte ha nått som spionerar på utgående eller inkommande (inter)/net-trafik. Jag söker med andra ord inte några spion program.

Av anon20145

Hm. Ved hur många volt matar du CPUn och vad är det för CPU?
För när en CUP går till dessa temperaturer så är det sällan beroende på att man har för få fläktar utan att nått annat inte stämmer.
Om det är okay med volten och alla inställningar börja då med att montera ner allt. Rengör CPUn från gammal gucka, occh börja om från början. På med kylpasta efter konstens alla regler, se till att ha en bra fläkt och kontrolera så att bottenplattan på fläkten är skinande ren. Klam fast fläkten och se till att allt sitter som det skall.
Hjälper inte det då är det sensorn som är felaktig och du kommer endast att kunna gissa värmen i framtiden.

P.S Skitvarmt är runt 37 grader Celsius, så du vet det.

Av anon20145

Jag gör inget för att fuska, det buggar för mig. Blocken rör sig bara ett steg sedan kan man röra musen över alla blåa utom en. Jag vill inte fuska för fusk är till för losers och CS spelare.

Av anon20145

http://upl.mine.nu/uplfolders/upload7/EPSN0060s.jpg

Denna bild är tagen genom en glasskiva utan stativ i ett mörkt museum. Kvaliten är därför ganska dålig. Jag undrar om folk vill ge sig i kast med att förbättra denna och samtidigt förklara vad de gjorde. Jag kan göra det själv, men jag har sett folk som verkar mycket bättre och jag har mycket kvar allt lära.
http://upl.mine.nu/uplfolders/upload7/EPSN0060.JPG
Och givetvis får min bild användas fritt utan att nämna mitt namn eller nått, så länge ni inte påstår det är er bild
"Use it or abuse it" som jag brukar säga

Av anon20145

You lasted 63.852 seconds
Ärligt talat så buggar det för mig så jag kan hålla på hur länge jag vill. Men man tröttnar typ efter en minut

Av anon20145

Foto realism eller inte? Jag är stolt över denna bild.
http://upl.mine.nu/uplfolders/upload7/Render-test003.jpg

Av anon20145

Vissa kabel modem låser IP till MAC nummer och man måste nollställa modemet. I Win98 fann det en registerpost som styrde IP (ip ligger i hex form om man skall söka) och ändrade man den kunde man få sitt favorit IP om man hade tur. (Detta fungerar inte i XP).
Kolla om du kan ändra på ditt MAC nummer på NetCard eller om du kan ändra i modemet. Man brukar nå modemet via http://192.168.100.1 eller liknande.

Av anon20145

Den verkar vara bra med tanke på priset och för de flästa vanliga människor duger den bra. Detta är ju inga kameror som vänder sig till proffs, för då får man titta i prisklassen runt 25 - 30.000 Kr.

Av anon20145

Ibland går märkes hatet för långt. Det är som att få en lyxbil men sedan plocka ut allt för att sedan montera in mer praktisk traktor utrustning i den bara för att man inte gillade märket.

Givetvis är Mac en bra dator och vist kan man köpa Mac chassin och sätta in PC saker i det. Men att slakta en fungerande Mac bara för att man ogillar märket är ett sjukt ologiskt beteende.

Det är bara det att det blivit en fixide hos några att man måste hata Mac om man har PC och tvärt om. Jag tycker detta käns löjligt, men samtidikt har man ju visat att man är så imponerad av Mac att man vill att ens PC skall likna en Mac

Av anon20145

Måste förtydliga att spelet inte är dåligt även jag inte gillade det. Det är bara det att det inte är Myst och man skall inte vänta sig Myst känslan när man spelar det. Nu börjar det mer likna ett adventure där man går mellan gåtor och ibland käns det som amn springer i en timme och tänker på gåtor ändast i 2 minuter. Online har jag inte testat spelet, men då jag har spelat Myst har jag alltid utgått ifrån att det är ett spel som är gjort för att man endsam och i lång och ro skall lösa gåtor samtidigt som en storry rullas upp och nästan blir begriplig på slutet.

Nu kommer våll en nude patch till Myst-uru och om man lägger till ett vapen har man snart Myst-CS

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte-san
Lite synd att det krashar mozilla bara

Man kunde välja att den inte körs i mozilla utan öppnar playern så som det skall fungera enligt mig. Men vist är det synd, men jag tror de flästa som skaffar detta gör det för att de inte vill se Real i en browser utan i mediaspelaren.

Av anon20145

Imphy: Kan du inte visa den burken som du gillar? Själv håller jag med om att Lian-Li ser lite stela och tråkiga ut.

Av anon20145

Tackar. Den fungerade utmärkt och man fick även med MediaplayerClassic som laddas snabbt och är helt perfekt..