Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

Simpla idéer är oftast de bästa.
Din lösning är därför en tio-poängare.
Skall man bedömma "gurkburks" lösning
på samma problem så blir det högst en femma,
för den tar bort problemet genom att trassla in det
i en korg som man skruvar fast under bordet utan att
äns försöka dölja eländet.

"Gurkburk" Den vita sladden som går upp bakom högtalaren
borde du fästa mot bordsbenet och sedan färga den svart. Du har
även en ful sladd till höger på bild som inte skulle bli för svårt att dölja.
Ett tipp till är att dölja den fula lådan med antingen tyg eller en pappskiva
som man på nått sätt formar till så det ser bra ut. Men i övrigt fyller den sin funktion.

Attans; jag formaterade inlägget.

Av anon20145

Nästan alla kameror har dåliga eller döda pixlar. Man kan hitta dessa genom att ställa in läng slutartid (och hög ISO om kameran klarar det) och sedan täcka för objektivet och ta en bild. Nu får man en svart bild där alla dåliga pixlar suns som färd skiftningar och döda pixlar nära på lyser.

Vet man vart döda pixlar finns så bode det lätt kunnas göras ett filter som fixar till detta till ritprogram, och det finns to.m kameror som har en liknande funktion inbyggd då dåda pixlar kan uppkomma efter en tids användning.

Men titta om Cannon har en garanti för döda pixlar och be då att få byta, för tillverkningen börjar bli så bra att man skall kunna ha en liknande garanti. Men dåliga pixlat finns på alla CCD just nu.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Detta har ingenting med JoS att göra, iaf inte för mig, trotts att jag tror att det myglas rejält där. Men detta är inget vi behöver gå in på, egentligen.

Jag ogillar helt enkelt tanken att behöva betala mer för en sak som på ett annat ställe säljs för mindre pengar, så enkelt är det.

Håller med dig, men det är fler företag som gör samma sak utan att folk verkar bry sig så värst mycket. Själv undviker jag alltid stora varunamn (utan Sony) och försöker hitta de billiga produkter som bygger på samma teknik.
Men du har helt rätt i att det är tungt att betala mer för en sak som man skulle kunna fått billigare och där endast namnet på produkten skiljer sig.

Trots detta är JoS ingen dålig produkt, bara lite dyrare.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skogix
***Snipp***
några mer förslag

Undvik "Uranus MegaHertz" är nog det enda tipset.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr bulle
finns redan ett botemedel för cancer...men läkarna vill inte erkänna att de hittat det för då får de inte bidrag...det är en jävla konspiration

Det var det dummaste jag hört på länge. Hur i helskotta skulle man få några miljoner läkare att hålla tyst och varför gör de som kom på detta botemedel inte stora pengar på det, då det troligen skulle ge större vinst än alla bidrag? Sedan får cancer forskningen lite pengar och man måste ibland samla in pengar för att forskningen skall kunna fortgå.

Detta med att låna dataresurser istället för att köpa en superdator är ett sätt att få ekonomin att räcka till, sedan sköts mycket av forskningen av universitet som inte får extrabidrag för detta.

Nä, det är mer troligt att din konspirationens teori är en del av en större konspiration för att tysta den ultimata sanningen att de flesta konspirationsteorier är falska.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Imphy
Tack så mycket

// Imphy, a.k.a. Imphenzia

Hur går det med bilspelet? Har inte kollat på sidan på senaste men jag väntar med spänning att få testa spelet online. Kanske en framtida SweClockers utmaning skulle sitta fint i CTCC

Av anon20145

Det är svårt att mäta hur många FPS ögat kan se och då ögat är en del av hjärnan så blir det ännu svårare. Papparstesten som det heter där man väglar bilder tills man ser än bild ger ett annat rasultat om du gör liknande test på TV, BIO, Dator och som någon sade kan man egentligen inte jämföra dessa.

Men frågan är om det är meningen att köra fler bilder per sekund än vad skärmen hz klarar av. Givetvis är det bästa att ett helt antal bilder kan ritas så man inte får halva bilder. Men de flästa morderna grafikkort har en funktion inbyggt som gör att man nästan alltid har optimalt antal FPS i förhållande till Hz.

Sedan är det väl även lite vart men vill lägga kraften, för jag har fått för mig att om man pressar spelet att komma upp till 500 fps så brukar man kunna öka grafik kvaliten tills man hamnar på 60 fps. Men jag är en sådan som vill köra med simpel grafik för att lättare se motspelare, för jag tycker det är viktigare än att se typ grafiska detaljer på marken.

Men då der är så plika det här med FPS så måste man själv avgöra vad man trivs med och vad man vill ha. Själv har jag inget emot att spela med under 60 FPS, men jag reagerar när FPS faller under 40 FPS. Över 60 FPS så ser jag inte så stor skillnad.

Av anon20145

En kamera jag hade så var man tvungen att ta det på ett vist sätt. Först in med FW och ställa kameran på playläge efter det slå på power. Sedan var man tvungen att trycka på play för att aktivera kameran så att windows kunde hitta den.

På en annan kamera var man tvungen att ställa kameran på ett speciellt edit läge för att föra över och editera filmen. På båda dessa kameror var det viktigt att man hade rätt sorts firewire kabel med sex stift (jag köpte min på Bil Tema).

Detta kanske inte hjälper men det är några tips att testa. Mitt förslag är att du bärjar med att kontrolera kabeln; för i XP skall du inte behöcva extra drivrutiner eller special program. MS-Movimaker skall duga och fungera.

Av anon20145

Det är inte ovanligt att man idag kan köpa en produkt som på något sätt är spärrad och sedan flasha om den med en mjukvara från ett annat land eller från annan tillverkare.

Ett exempel är tex några Digitala filmkamror som inte har firewire-in, då kan man hämta program och beskrivningar hur man gör, och i en enkel handvändning så har man firevire-in. Därför borde det inte vara omöjligt att ladde in en firmware från annan modell i en JoS spelare för att få önskade funktioner.

Det som händer är att garantin kanske försvinner men det är inte olagligt att göra på detta sätt. Men JoS är en bra spelare även det finns liknande spelare med liknande design och funktion, detta är även vanligt förekommande bland märken som Philips, Sanoy, Finlux, Creative; Logitech osv.

Jag förstår inte varför folk blir så upprörda över detta när det gäller ett Svenskt företag, men jag kan förstå de som ifrågasätter om JoS är en Svensk eller sverigetillverkad produkt och de som vill veta skillnader i firmware.

Av anon20145

Kör som dilpert. Skriv ner tekniska, astrologiska, balla termer samt ord som passar vad ni sysslar med på små lappar och sedan slumpar ni fram ord.
Atom - design, Galaxy - Quark, web nebula, Uranus - Megahertz osv osv osv.

För kul ord som drar till sig blickarna är bra i början sedan kan man ändra namn. Därför kan namn som "The Angry Iguana", "Cyber opossums" och "The Tango Tarantella" vara bra alternativ.

Av anon20145

Man har gjort tester med att växla mellan bilder och se när ögat uppfattar dessa som en bild och då hamnar det på ca 30 till 45 fps. Men om mav visar en film i 30 fps och en liknande i 60 fps så upplever man den som visas i 60 fps som mer realistisk och med mjukare rörelse eftersom vi då upplever rörelsen som oavbruten. Vid högra fps så vet mman inte vad som händer och mäniskor reagerar och tycker olika om detta.

Men ju fler fps en dator klarar av att visa desto mer rörelser kan uppfattas. Själv nöjer jag mig med 25 fps i pal-format och med ca 45 -50 på datorn.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
kenny_lex bild var bäst hittils

Man får tacka, men nästan hela äran skall gå till Mattan_carpet.
Det ända jag gjorde var att spåra ut denna tråd
Sedan är den inte så värst bra gjord heller.

Av anon20145

Jag trodde först bilden var borta men sedan kom jag på att det kanske är bilden "Flickan med hunden" som diskuteras. Har sätt bättre ritade bilder och målade bilder. Vill man se bra bilder kan man bara ta sig till ett museum och titta på klassiska oliemålningar.
Lite svårt att avgöra hur bra den är då man inte vet vilken teknik som har använts.

Av anon20145

Öh. En kille tar idén "koden" från en sida och detta anser folk är så omoraliskt att de kommer med idén at gå och misshandla (banka) killen.
Nog för att det är omoraliskt att ta någons arbeta som ligger på Internet, men att komma med idén att slå någon för detta är ju ren utsagt idiotiskt.

Av anon20145

Tror nog att du lätast får tag på skal/fronter via Internet. Ericsson användare brukar inte vara lika barnsliga som Nokia användare och därför säljs inte Ericsson skal så bra.

Av anon20145

Jag kör en kombination och utesluta den ena för den andra ter sig lite löjligt. Jag har ingen användning an ICC och om jag har det så använder jag det program som klarar av det.

Men jag arbetar oftast med CMYK om jag gör nått och då är det alltid förutbestämda färger. Det gör inget om min monitor eller printer skriver ut lite fel, för om jag har 100% Magenta så utgår jag ifrån att printern skall skriva ut 100% Magenta och inget annat.

Men The Gimp har sina fördelar och Photoshop sina, men att inte använda ett gratisprogram som nästan klarar lika mycket bara för att det saknas ICC profiler käns lite som over kill då de flästa inte arbetar så proffisionellt.

Sedan undrar jag om The Gimp inte använder ICC pga upphovsrättsliga skäl, för inte skulle det vara så svårt att lägga till det; eller?

Av anon20145

Det var väl så att han hade gjort en unik java kod som liknade denna http://codefoot.tripod.com/javascript/changingscrollbarcolors... eller nått och därför var han sur att någon "snott" sidan.
Men jag håller med de flästa att den var simpel, inte så unik och att det nästan verkar lite simpelt att hänga upp sig på detta istället för att bitaihop och gå vidare.

Länken går till en sida fyld med java som folk hatar och som kan göra vilken sida som hälst mycket inpoppulär.

Av anon20145

Hm. Är det bara jag som inte kan komma in på den sidan? Den säger "The page cannot be displayed"

Av anon20145

Lite trist men funktionell och det gillar jag.
Dock gillar jag inte Star Trek logotypen.

Av anon20145