Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ozamosi
På vilka sätt? Påstår itne att du har fel, vill bara få höra lite bra grejor i väntan på att komma hem till min linuxburk då jag kan testa själv.

1. Priset
2. Script-Fu
3. GNU
4. Kul namn
Finns mycket jag gillar med The Gimp. En sak är att det är litet och man kan lätt lägga till och ta bort saker. Är den nått som är dåligt så kan man nästan alltid hitta någon som fixat det.
Pluginet GimpPressionist gör underbara saker som PS inte har som standard trots sin storlek. Även funktionen image stacking saknas i PS och flera video options som finns i The Gimp. Sedan har Gimp (enligt rykten) bra stöd för paintpads och där är PS lite svag.

Skulle nog kunna komma på mer saker. Men PS är inte dåligt och då jag har en licens via skolan för Adobe program så använder jag PS ofta. Men jag skall gå över till Gimp då man kan få en egen text i filerna man spar och inte standard PS och på så sätt kan man slippa vissa upphovsproblem som kommer då licensen för Adobe går ut för mig.

Av anon20145

Snälla Övermoderatorn. The Gimp är till största delen en Linux produkt och förknippas inte så ofta med Microsoft. Själv kör jag den under windows, men det är bara temporärt tills min Linux dator åter är igång.

Av anon20145

Inte så kul men ändå en liten hjälp om man inte kan rita.
http://www.cooltext.com/

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cleric
jaja det verkar ju världigt smart, trevlig tanke och solidariskt. Men skulle det värkligen ta så lång tid. Och om man nu mot förmodan skulle hitta ett botemedel vad gör man då?

Då det är ett universitet som gör detta kommer upptäckten att tillfalla den amerikanska staten. Dessa kommer dela med sig av denna kunskap till den internationella forsknings kåren. Därför är detta ett mycket bra program och alternativet är att ett privat företag hinner före och patenterar detta läkemedel.

Edit: Åhhh; Men halåååå! Oxford är inte USA som jag sade, givetvis är det England och inget annat. Låter dock felet stå kvar då jag satte en edit istället.

Av anon20145

Börja med att kolla vad du vill ha fär mederkort och vilket som passar dig och eventuellt delar som du redan har och kan använda. AMD eller Intel är sak samma för båda är bra CPUer och de som säger att den ena eller den andra är bättre ljuger troligen.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ADSL_kalle
jag skulle gjort som kenny_lex sa
men jag har syslöjd.. rätt så kul, men man kan ju inte modda på syslöjden... eller... kanske?

Syslöjd rockar ju. Jag lät min syrra sy en tyg-ram med gris öron till min monitor av rosa flees tyg. Själv har jag sytt ett par gardiner med min siluett på och är nu i fart med att su ett överdrag till min soffa.
Att sy är klart koolare än träslöjd som känns så gubbit.

EDIT: Sedan är det kul och lite ballt att klä datorn med tyg och om kan man sy kan man göra en rätt ball design.

Av anon20145

Har Gimp till windows nu, men 2.0 gör så man lägger Linux som orginal system. Otroligt bra program och på många sätt slår det PhotoShop.

Av anon20145

Söker plugin till The Gimp

Jag har försökt leta efter ett pligin eller script till The Gimp (win) som kan ta bort brus och göra färger lite renare.
Jag leter även efter ett plugin som kan tex göra liknande färger till en solid färg och på så sätt minska antalet färger.
Den användning som jag tänker mig är om jag scannar en bild med bara fem färger som ligger i skilda fält, typ serieteckningar, så blir ofta färgena blandade. Dvs blå kan bestå av flera olika blå nysanser; det är dessa blå nysanse som jag vill bli av med och hälst använda en färg som bygger på ett medelvädrde av den blåa färgen.

Jag har letat som en galning men inte hittat liknande plugin. De flästa blugin jag hittar är för att skapa roliga efekter och inte för att förbättra bildkvalite eller färger. Vill hita plugin som te.x tar bort hot pix och andra plugins som kan vara bra för digitalkamera bilder.

Av anon20145

Varför inte försöka skapa ett musskal i trä?

Själv har jag funderingar på att göra en träfiting till min monitor. Dvs en ram som man sätter på fronten på monitorn.

Dator hylla med plats för dator, printer, scanner och CD-skivor.

Smörkniv är alltid bra att ha vid datorn.

Sedan kan man gära en fotpall som man kan fa fötterna på så man sitter bra.

Av anon20145

Håller med Nome_Nescio och vill lägga till att du bör fundera på vad du skall/vill fotografera. Naturbilder, så vill du kanske ha en kamera som kan hålla slutaren öppen en längre stund för nattbilder eller för bilder med rörelse. Fotograferar du rörliga (sport)motiv kanske du vill ha en kamera som liknar en systemkamera som man har bättre gräpp på.

En bra kamera skall vara spegelreflex men dessa kan vara för dyra, men se alltid till att det finns ett manuellt okular då skärmen drar för mycket batterier och kameran skall vara så bra att man litar på att bilderna blir bra. Därför brukar jag rekomendera Sony om det gäller mindre kameror i mellanklassen.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cleric
Vänta nu, är detta ett program som ligger i bakgrunden och letar efter botemedel till canser? Det låter ungefär lika inteligent som att ha ett program som letar efter gud.

Öh. Jag tror du lite har tappat tråden här och balandar ihop utryck och vad de betyder. Att ett program letar efter ett botemedel för cancer betyder inte att det redan skall hitta en botemedel som redan finns.
Nä, det går mer ut på att hitta en unik molekylsammansättning som kan döda vissa celler och på så sätt bota cancer. Det kräver miljarder med uträkningar och med en super dator skulle detta ta ca 200 år. Men använder man ledig CPU tid på många datorer på samma sätt som SETI gör så blir det som man kör på en enorm super dator och man kan hitta ett resultat snabbare.

Programet som söks kanske kan finnas på denna sida http://www.grid.org/home.htm

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JensOfSweden
[B]Marknadspris styrs av produktionspris, efterfrågan, varumärke, kvalité, skatter osv.
***snapp***B]

Lägg märketill att även tillverkaren själv säger att varumärket styr priset. Så två exakt likvärdiga saker kan kraftigt variera i pris pga en så banal sak som vår märkesfiering
Sedan är det efterfrågen som höjer priset, och efterfrågan brukar oftast styras av reklam och ju mer reklam för en vara desto högre blir ofta priset. Men sedan kan man få efterfrågan genom namn exponering som oftast är gratis och det bidrar vi med i denna tråd

Eller hur Jens of Sweden ?

Nu kan det vara så att jag har lite fel, detta beror på att jag inte är ekonom; men jag vet hur jag skulle drivit mitt företag och inte hade jag satsat på billiga saker

Av anon20145

Jag saknar adventure spel där man fick skriva och där man kunde dö om man gjorde fel. Dessa nya "klick and go" spel är tråkiga och man löser dem på tok för fort.

Jag saknar också strategiska "move by move" spel som typ det gamla "Trade Wars" för BBSer. Sedan var det länge sedsan ett flygspel kom ut där man kan ha riktiga "Dog Fight" i. Spelat "Red Baron" var kul och idén om att redigera sin egen film av reprisen var helt underbar, detta är nått som helt saknas på spel som typ NFS där man vill kunna spara en replay för att senara visa upp den för polare och skratta ut alla kul situationer man hamnade i.

Vad jag vill undvika är 1st-person spel ala CS, RB6 och liknande eller simulatorer och bilspel typ NFS.

Av anon20145

Fusk och fusk; och Är det verkligen avundsjuka det rör sig om?
Nä, vi utgår alltid ifrån att det är avundsjuka eller att man är
sur om man ifrågasätter och undrar. För hittar man två produkter
som nära på är identiska så frågar man sig givetvis varför man
betalade dubbelt så mycket för den ena när den andra är likadan.
Jag säger att det inte är bra med folk som accepterar höga priser
utan att ifrågasätta eller klaga och jag tror det är bra att man
frågar sig varför det finns identiska aparater ute på marknaden
som flera företag säger att de har utvecklat och är ägare till.

Fuskar JoS? Nej, det gör dom inte. Dom gör affärer och producerar saker på det sätt man gör nu förtiden och det är inget ovanligt. Folk kan bli förvånade när de öppnar sin Philips TV och ser att den liknar en Sanoy och att det står Hitatchi på vissa delar. Detta är helt normalt. Men vad som inte borde vara normalt är att "namnet" skall bestämma priset och att man lurar folk att tro att det är högre kvalite genom att stämpla "Made in Sweden" eller "Made in USA" och därför höjer priset lite till.

OBS: Jag säger inte att JoS är dåliga eller luras, jag säger att de har bra produkter och tillverkar saker på ett normalt sätt. Däremot lever de lite på att vi fortfarande tror att saker från Sverige skall ha högre kvalité och därför även kan ha ett högre pris.

Av anon20145

Vet inte vilken prisklass du är ute efter men Logitech http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/CA/EN,CRID... verkar vara ganska kul men dyr. 1500:- men då får man även med mekanisk tilt och pan som kan följa ens ansikte.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
kenny_lex du förstod inte vad jag menade. De kallar ju inte produkterna för svensktillverkade, märker dem inte med "Made in Sweden". Har du missat det? Enda är att företagsnamnet är Jens of Sweden.

Det är du som har missat nått. Jag bryr mig äns inte vad det står eller inte står på JoS MP3 spelare, jag tycker bara termne "Made in ......" är förlegad i ett mordent produktions samhälle.
JoS lägger istället detoning på att det är svenska i sitt företagsnamn. Sedan ger jag blanka kulan i om deras MP3 spelare är tillverkade i en fabrik i Tiwan, Jönköping, Laos eller annat lågpris ställe så länge den är bra.

Så JoS kan vara en svensk produkt, men bara för att den är det så måste JoS inte vara gjord i Sverige. Och detta beror som jag tidigare sade att i det morderna produktions kedjan kan produktion ske i andra länder för att tex dra ner priset.

Av anon20145

Kazaa stormat?

http://www.expressen.se/index.jsp?a=103829
Tycker skivindustrin nu tar till väl hårda metoder. Att storma ett privat häm utan några bevis eller nott utan enbart efter antagandet att någon kan ha kopierat kanns lite som gestapo metoder.

Nu är detta i Australien, men det ger en försmak på hur skivindustrin vill tolka lagen och att de troligen vill göra samma sak i resten av världen.

Jag hade förut lite förståelse för skivindistrin, men nu börjar det mer luta åt ett förakt för dem. Men de är fortfarande för fega för att ge sig på Mafian som plagierar och står för den stösta kopieringen på industriell skala, istället ger de sig på programerare och barn i tron att det skall minska kopieringen.

Inte för att jag gillar KazaA, men jag ogillar att man stormar ett företag och deras chhefer och anklagar de för brott andra gör. För inte är det någon som stormar Colt bara för att mord begås med deras vapen.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erty
kenny_lex: jag har iaf inte sett att JoS har skrivit "made in sweden" på sina spelare iaf.

Var inte tal om vilka företag som gjorde det eller inte utan mer om hur tillverkning idag fungerar. Tex kan en logitech och en Creative Web cam vara exakt identiska innuti och skalen köper de från andra tillverkare. Men trots detta är det två olika företag med två (nästen) olika produkter.
Tex så är det nästan bara Sony som tillverkar största delen av sina digitalkameror själva medans andra tillverkare köper in teknik, linser och skal från andra tillverkare. Detta gör att man kan sätta ihop en nära på identisk produkt, men det betyder inte att det är dåliga produkter.

Jag undrade och ifrågasatte om man kan kalla en produkt som är gjord på liknande sätt som "svensktillverkad" eller märka den med "Made in Sweden" utan att vilseleda.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weird
Handlar om respekt, vilket de flesta saknar helt och hållet. Jag kan visst bevisa att det är min sedel, alla sedlar är märkta. Och förstår inte resonemanget eller liknelsen riktigt. Är det ok att stjäla från folk bara för att alla andra gör det?

Visst har du rätt när du säger att det handlar om respekt och att sedlar är märkta. Men det blir inte bättre för det, tjuvar är tjuvar för att de saknar respekt och de vet att du troligen inte har memorerat eller skrivigt mer serienummret på dina sedlar.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av frohike
***snipp***
kenny_lex: Made in är ju en bra märkning.. Made in dvs gjord/tillverkad i. Min nokia står de exempelvis Made in germany.

Den kanske är bra men den är missvisande på en Finsk telefon med Japansk teknik som moterades i Taiwan och sedan fraktades till Tyskland där den srkuvades ihop. Jag tycker därför inte denna benämning är så bra. Jag tycker bara att mordern produktion där produkt kan vara tillverkad i flera länder inte kan kallas för svensktillverkad och även om JoS har sitt kontor här tycker jag den inte borde ha stämpeln "Made in Sweden" om den är tillverkad i Taiwan.
Men om de designar den här, bygger den här med svenska arbetare i en fabrik i sverige så kan jag tycka detta är okay.

Jag tycker förövrigt att JoS är bra, så jag talar inte illa om dom.