Inlägg

Inlägg som Lain3n har skrivit i forumet
Av Lain3n

Grafikkort och drivrutiner?!

Så hamnade man här igen men den här gången på en laptop. Så jag har, för inte så längesen, omformaterat datorn och när jag gjort det så har mina grafikkorts drivrutiner försvunnit.

SÅ mitt problem är, vad för drivrutiner ska jag ha? Jag vet inte vad jag ska ha, för jag vet inte vad jag har för grafikkort... Skulle också behöva hjälp med exakt, steg för steg, HUR jag installerar dessa drivrutiner.

Tackar i förhand.

MVH, Mycket förvirrad dataokunnig

Av Lain3n
Skrivet av Nelek1:

Hej och välkommen!

Moderkortets namn brukar oftast stå på själva moderkortet i sig. Alltså så är det bara att öppna sidopanelen och börja spana efter ett namn. Ex: ASUS P8H61-M
För att ta reda på vilket/vilka RAM-minnen som du kan ha, så är det bara att googla på moderkortets namn, och kolla om det står någonting om att moderkortet stöder DDR2 eller DDR3, samt vilken klockfrekvens RAM-minnena kommer att köras i (brukar var 1066MHz, 1333MHz eller 1600MHz).
När du har all info, så är det bara att gå in på t.ex Inet.se och kklicka in dig på RAM.minnen. Filtrera sedan ut minnen som ditt moderkort stöder.

Viktigt att tänka på: Vissa moderkort stöder bara upp till X antal gigabyte, så var noga med att kolla hur mycket minne ditt moderkort stöder.
32-bitars system kan endast använda upp till 3.5GB minne.

Ha nu en trevlig kväll!

Tackar du trevliga människa!

Av Lain3n

Ram minne...?

Först vill jag göra klart att detta är första tråden jag gör här på SweClockers men förhoppningsvis funkar det.
Så mina funderingar är: Hur vet jag vad för moderkort jag har och
vad för RAM minne ska jag ha? Hur vet jag vad jag ska ha?
Tackar för svar och ursäktar om jag gjort/skrivit något fel...