Inlägg

Inlägg som Denkunnigee har skrivit i forumet
Av Denkunnigee
Skrivet av GrumpyOldMan:

Min relativt nya skärm visar endast ett skarpt vitt sken när jag jag kopplar in den, har testat på två olika datorer.
Testat med både hdmi-kable och dsub.

Är det bara konstatera att den är trasig eller har jag missat något?

låter som det faktist ;D inget som är värt att laga i allfall om du nu inte är kunnig på det kostar mer en skärmen i sig

är den ny och du har garanti bara o lämna in har du testat på mer en en dator så helt klart den är trasig

Av Denkunnigee
Skrivet av Hctp:

Aha tackar! har ett Radeon 6870, har provat med ett radeon 6850 men samma problem.. Dock så har jag haft datorn i ca 2 år och ALDRIG omformaterat den :3 Kan det ligga något i det?

om problemet uppkommer då du bytt grafikkort så låter detta som att du skulle börja med att testa minnerna , visar det sig att det inte är nått fel då när du kört memtest (dosversonen) skulle jag rekomendera att instalera om drivrutinerna till grafiken , du kan testa o se hur varm processorn går med realtemp går den för varmt kan du åxå få BSODS och random omstarter

Av Denkunnigee
Skrivet av SaP:

Tjenare svårt att välja cpu nu och undrar vilken cpu som är bäst till mina ändamål

Jag ska

Spela/Spela in när jag spelar

Använda lite smått videoredigering

det ända jag ska ha den till:D

och om ni vet några benchmarks så får ni gärna skicka:D

ja va ska jag säga så jag säger som alla andra köpe en i5a. pga ht så går den processorn minst 10 grader varmare en en som inte har det och frågan är behöver man den extra lilla boosten.

dock en sak jag skulle vilja veta är hur står sig en i5 3570 emot en i7 2600k samma klockfrekvens ,ny arcitectur eftersom alla sa det till mig att en i7 3770 va 10% snabbare. visar citatet som en person skrev till mig:

3770k är ca 10% snabbare per klockfrekvens så därför så kommer du behöva klocka den ganska högt för att få ut samma prestanda.

då borde nästan en i5 3570k prestera likvärdigt som en i7 2600k

Av Denkunnigee
Skrivet av Schackmannen:

Tja! Jag ska skaffa ett nytt grafikkort och jag är 90% säker att det blir ett radeon 7970, men jag vet inte om jag ska skaffa ghz edition eller inte, för vad jag förstår så kan man lätt överklocka ett vanligt 7970 till samma prestanda som ett ghz edition och spara lite stålar. Har jag fel eller? och är ghz värt de extra pengarna?

vill du klocka skälv ja då köper du ett normalt 7970. annars går du på ett ghz versonen det borde du känna bäst skälv. vet inte hur mycket det skiljer mellan dom men skiljer det en 150spänn då kan man lika gärna gå på ghz kortet då du nu har garanti på den redan färdiga överklocken

Av Denkunnigee
Skrivet av azmodan:

Man skulle satsat på en karriär som kriminell tydligen...

fast är det värt om man åker fast hehe. Tror vi måste praktisera som kriminell innan eftersom dom troligen har gjort saker så många gånger skälv så vet man ju inte hur man skall göra för att det skall ske så diskret o bra som möjligt (jag förstår att du bara skämtar så jag fortsätter i samma stil)

Av Denkunnigee

jag röstade på fractal node 304, av skälet attjag testat bygga i den. Lådan är liten o smididg du får plats med vattenkylning i den.Och skildnad från prodigy chassit är ju att det chassit är större och du kan få in en 240is radiator altså 2*120, men då är det ju ett större chassi åxå. båda får du plats med långa grafikkort i så. vist jag har inte testat prodigy chassit ännu. dock väljer jag fortfarande fractal chassit det är snyggt stilrent och har ingen plats för optiskt nått man inte behöver idagsläget

Av Denkunnigee
Skrivet av devhdc:

Ring till banken, se vad dom kan göra och gör en polisanmälan.. Tyvärr så är det så att om information inte stämmer så innebär det förmodligen att du blivit lurad ..

Jag har precis dragit igång en tjänst på tradera för att förhindra lureri, så om du fortfarande är ute efter en, så kan du pm:a mig.

I stället för att bara skicka pm så kanske du kan berätta lite om va din ide är för något för oss andra. Din ide kanskr är bra och andra kan ta del av den.

så va int så hemlig nu berätta

Av Denkunnigee

vars köper du en i5 3570k för 1519:-?

Av Denkunnigee
Skrivet av Bulltazar:

Det är din cpu som flaskar.

http://www.sweclockers.com/recension/15375-amd-fx-6100-och-fx...

Blir stor skillnad på min fpsn med din FX6100 cpu, köp en FX8350 så blir de bättre.

Handlar inte bara om kärnor utan cpuns uppbyggnad,just där ligger FX6100 en bra bit efter och blir en flaskhals i flera av moderna spel.
Nae man säger inget om en i5 2500k just därför att den inte flaskar ett 7970 kort, kan även driva 2st 7970 utan flaskhals om man överklockar den.

I moderna spel presterar inte en FX6100 som en i5 2500k, enbart i program där alla kärnor används ligger den runt en i5a.

Om jag ska va ärlig hade mina aningar faktiskt om detta. Tycker det är sanslöst att AMD som nu försöker göra sig bra på marknaden fuskar så in i norden nu och ger bra nog sämre reslutat en en sådan processor borde ha. menar det idag skulle jag hellre välja en amd phenom 2 1100 istället för en amd fx 6100 ,medans intel gör bättre procesorer i nästa generation går amd ner sig. det är det som är lite kul faktist och vist alla procesorer går att klocka men oavsett prislapp, så känns det som att det inte borde va så. om vi nu går på prislappen på i5 3570k som ligger på 1750:- medans FX seriens 8150 ligger på 1320:- då väljer jag hellre en i5a för att den får man mer för pengarna. dock går vi på intels i3 2100 så ligger den likvärdig med en amd fx 4100 oavsett klock hastiget som nu ligger på 4ghz prislappen skiljer nån 50 lapp. märk väl detta är i spel i flertrådiga aplikationer kanske amdn ligger bättre till dock har ju intel i3an HT som jobbar upp det hela väldigt bra... Men men

Och nej jag försöker inte klanka ner på amd användare nu och jag förstår mer en väl att alla kanske inte har råd att gå på intel (alla gånger)men enligt mig nu som testat båda platformarna nämner jag bara detta av ren erfarenhet

Av Denkunnigee
Skrivet av Slaktardej:

På Battlefield 3 så är det troligtvis din CPU som inte hänger med på de tyngre banorna.
När jag lirade C3 så gick det att spela på medium-high. Kanske.

detta är lite kul faktist TS sitter på en FX 6100 altså en sex kärnig cpu, varför skulle inte en sex kärnig cpu på 3,3 ghz vara nog för att med ett High end grafikkort spela BF3? ska man måsta klocka för att det skall visas resultat, hade detta varit en intel i5 2500k med stock speed hade ni säkert inte sagt nått.

Poängen är väl ändå att nog måste en fx 6100 prestera likvärdigt i stock som en i5 med 4 kärnor. ja jag är inte så inne på amds procesorer längre vet bara att amd presterar sämre i 3dmark i cpu testerna men i spel ska det väl vara annat

Av Denkunnigee
Skrivet av zzcool:

så jag ska inte bry mig nästa gång då för att det finns andra större problem? ok då

jag ger upp då jag gjorde fel då

Jag säger så här du skulle ha nöjd dig över mitt svar. Det är synd att man skälv inte kan låsa sin egna tråd när man anser att man fått svar på tilltal, eller är nöjd över ett svar. Sweclockers är ett forum för tyvär alla åldrar och alla har olika uppfattningar om saker o ting. Vissa svar i den här tråden ser man hur gammla dom är och många svarar o lägger in sanslösa komentarer hela tiden, och inget man kan rå för, Och sen skyller vissa på det är man med i leken får man leken tåla. Jag har varit i detta forum under flera tillfällen och läst många inlägg och alla trådar är det någon som förstör i.

Jag står upp till att du borde ta detta med Mc donald istället för oss för här ger det inget mer en att det slutar med att man blir klandrad för att man ställer en vänlig fråga. sen slutar det dessutom med att någon missförstår och påstår att man varit otrevlig osv. Men det är ju direkt sweclockers elit lag man får skit svaren ifrån.

Jag hoppas det ordnar sig för dig i allfall.

Av Denkunnigee

nice har samma chassi skälv faktist dock rekomenderar jag att om ni inte använder alla hdburar att plocka bort dom för bästa genomströmmning, skälv kör jag en i5 3570k samt gtx 660 grafikkort en 180gb intel ssd och en 1 tb hd. Och det klarar man sig bra på. gjorde den mest för en lan burk som är lätt att ta med sig. Dock har jag funderationer på att lägga ner min burk i sign, och bara köra på denna burk den tar liten plats och är fult spelduglig

Av Denkunnigee

bara en fråga jag ägde skälv asus p79 pro kortet varför måste du ha ett delux kort p79 pro kortet presterar förbaskat bra och det kostar 500-790:- mindre? bara undrar faktist hur du tängkt ,vill du bara va värst eller?

edit: satt o kollade på Gigabyte GeForce GTX 680 2048MB Super Overclock kortet, och trodde det skulle bli bra skildnad. Men om man kör 2 st 660 kort så presterar det nästan lika ,för mindre peng och ja jag vet att detta är oftopic men ville bara säga det

Av Denkunnigee

jag kan säga som så jag hade aldrig tagit emot den om jag sett att den gick ut 10 minuter senare , köper jag mat så vill ja ha kvalitet oavsett om de är en lågbudjet matkedja. köper jag en cheese brukar jag dra till med (Ibland) att jag vill ha en utan boston gurka då får dom altså göra en helt ny. säger dom att jag får plocka ur den skälv väljer jag annat. det är trots allt jag som kund som väljer vad jag vill äta och inte.

Ditt fall nu du tog emot maten du anmälde detta till mcdonald du fick din kupong va snällt av dom,detta får räcka,Men dock det du skrev om stripsen det är din skyldighet att medela detta direkt inte månader efter.

Av Denkunnigee

om vi nu säger att du bygger på det moderkortet som du angett där då valde jag att handla på proshop. och ett codegen nätagregat samt en 500gb hårdisk, Och då klarar du inte 1500kr gränsen dock så kan du få detta för 1700:-. frågan är hur bra denna rigg är igentligen. jag har en atom 330 och vist kör du ubuntu på den så är den hyfsat snabb. lådan jag valde är en ok låda, och så mycket billigare kan du inte komma undan sen ska det finnas på lager åxå. angående hårdisken vist kan du välja en mindre men hårdiskarna mellan 250-500gb skiljer inte så mycket i pris på

ASRock E350M1 589,00 kr.
Codegen Mini-ITX med 420 W nätagg 392,00 kr.
Samsung SpinPoint F3 - 500GB 498,00 kr.
Corsair 4GB DDR3 1333MHz . 224,00 kr.

Leveransstatus: Varorna befinner sig på olika lager. 2 - 4 dagars leverans
Frakt Ännu ej valt
Kontokort Ännu ej valt
Totalt pris 1.703,00kr.

Av Denkunnigee
Skrivet av Poison:

Vart i helsicke kan man få tag i ett gammalt Socket A-moderkort nu för tiden?
Hittat vissa butiker som säljer, men till överpris. Och begagnat-marknaden verkar också vara helt död.

Jag har ett antal processorer jag behöver gå igenom för att kontrollera om de funkar, men har inget fungerade moderkort till.
Ett gammalt nätagg jag hade hemma brände två moderkort idag

Vet ni något bra ställe att leta på eller om någon har ett över därhemma som ni kan tänkas sälja till för en billig peng?

Bara en fråga varför vill man spendera pengar på ett socket A moderkort bara för att testa om en gammal processor fungerar. som du skriver så är inte beggat marknaden så bra på sådanna prylar. jag har åxå en amd duron 900mhz liggandes men jag funderar på att rama in dom tillsammans med en massa andra typ 478 och nån gammal 775 prolle att få en sån gammal rigg att fungera igen kostar mer en det smakar

Av Denkunnigee
Skrivet av Tobbbe__:

Okej! har uppdaterat köplistan nu! Parrarell Teck!. Tror jag lyckats få med alla anslutningar.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3083267/titanbygge

Hejsan du är medveten om att du har 2 st chassin i ditt bygge. tänkte bara så du inte går på den och råkar få 2st chassin istället för ett

Av Denkunnigee
Skrivet av Kalvfile:

4.75 kräver 1.425 v då måste du fått ett dåligt exemplar eller jag ett bra. På 4.75 kan jag ligga stabilt med HT på 1.360 v.

påminn mig att jag sålde ett bra ex trots att jag trodde jag inte gjorde det,,,, vill fan ha tillbaks min processor med mobo hehe

Av Denkunnigee
Skrivet av Nebu:

Det låter jäkligt skumt.. Har du lagt handen på pumpen (Delen som lyser) och känt att den fungerar? Du bör känna tydliga vibrationer. Annars kan du ju sänka ner fläktarna och lägga örat emot.
Om den glappar så kan det absolut påverka kylningen. Det borde inte vara så stor skillnad, men man vet aldrig.
Har du kollat så att brickan bakom moderkortet som du fäster kylaren med sitter ordentligt?
Sen får du dra tumskruvarna som man ser på bilden riktigt hårt med

Jag har inte hunnit läsa igenom hela tråden, men har du prövat stockkylaren och se var du hamnar i temperatur med den?

Mvh
Rasmus

tror jag kände på slangarna och det vibererar där.

angående brickan bak till ja jag tycker mig ha lagt den riktigt jag får inte några glappningar

Av Denkunnigee

du kan köra 12 gb dock så tappar du dual channel mode, men bryr du dig inte i detta så kör på