Inlägg

Inlägg som biominbio har skrivit i forumet
Av biominbio
Skrivet av mrqaffe:

Bra för pengarna men ger inte så mycket effekt, så länge du inte tänkt spela starkt funkar det.

Vad skulle du säga är en bra förstärkare för en billig peng max 400 första bygget. Har inte tänkt något värsting bygge. Men vill ha så man hör vad som spelas !

Av biominbio
Av biominbio
Skrivet av mrqaffe:

Det var lustiga krav, går det inte bra med en vanlig förstärkare ? varför ska det vara en batteridriven modell som går på 8V ?

Kan du länka en ?

Av biominbio
Skrivet av mrqaffe:

Du behöver en förstärkare också.

Detta har jag läst ! Detta behöver jag ett 8 volts batteri + en ljudförstärkare ! Kan du länka var jag kan hitta en ?

Av biominbio
Skrivet av Den_Samme:

kul initiativ, jag har lek med tanken länge att bygga nånting billigt till stugan.
finns en guide här:
http://www.popularmechanics.com/technology/how-to/tips/427462...

jag har dock svårt att komma med direkta råd då jag inte vet vad du tänkt i slutändan, ett surrondsystem till PC:n eller koppla till befintlig stereo osv.

ljudsystem 101
ett ljudsytem ser ut så här på en PC (variationer förekommer): källa(exempelvis itunes, spelar upp ljudet) ==> försteg (ljudkortet eller motsvarande krets på moderkortet, bestämmer vilken utvolym signalen har och separerar ljudet för varje högtalare) ==> slutsteg (förstärker signalen för att orka driva högtalaren, en aktiv bas har en sådan inbyggd, men det finns för tungdrivna hörlurar).

Billiga bilhögtalare ger inte nödvändigtvis dåligt ljud men du får kolla vad de har för frekvensomfång m.m. för att veta vad du måste komplettera med. Generellt behöver man diskanter mellanregister och bashögtalare för att få en komplett ljudbild dessa bör överlappa åtminstone lite i frekvensomfång exempelvis en människa hör ifrekvenserna 20-20.000Hz exempelvis diskanter som fixar 1900-20.000Hz basar som fixar 50-250Hz och mellanregister som fixar 200-2000Hz. Men man kan klara sig långt med ett par midbasar (vilka ofta finns i bättre ministereos) som fixar hela registret du får dock inte ut särskilt mycket "tryck" ur dessa och ljudet blir mer "grötigt" (sången försvinner i basljuden osv)

Jag har en polare som byggt om hela sitt "bilsytem" till ett hemmasystem drivet av nätagg så ditt projekt är möjligt men resultatet beror på dig (och din börs).

Jag har tänkt att bara koppla ihop 2 högtalare i en låda. För att sedan dra en 3.5mm ljud kabel ut så jag kan koppla in tele och lyssna via den

Av biominbio

Ok tack för hjälpen !

Av biominbio

Jag ska ha dom till stugan etc etc. En liten låda. Vad menar du otätt dörr ?

Kan fixa bild !

Av biominbio

Bygga egna högtalare vad behövs ?

Tjena har länge velat bygga egna högtalare. Har därför inskaffat mig en egen låda som jag byggt + 2 högtalare till att börja med av denna modell. http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilstereo/Hogtalare/Bilhogt... Men nu tar det stopp hur ska jag montera ihop dom här 2 behöver jag någon diskant eller ? Känns som jag tagit vatten över huvudet. Snälla nån som kan visa hur jag ska montera i hop dom här 2. Hare ingen bas men skulle någon kunna länka till en billig bas ?

Av biominbio

Vart hitta patcher Cod World at war

Tjena som rubriken lyder vart hittar jag patcherna. Det närmsta jag kommit är gamefront http://www.gamefront.com/files/listing/pub2/call-of-duty-worl... är det en påltlig sida. Vill inte ha något virus.

Tack på förhand

Av biominbio

Seagate barracuda 7200.11

Av biominbio

Seagate 7200.11 barracuda ______

Av biominbio

Seagate 7200.11

Av biominbio

Beg hdd 5 år gammal

Tjena det är så att jag blivit erbjuden att köpa en gammal hdd. Den är cirka 5år gammal har aldrig hört den. Men ägaren säger att den funkar fint. Vet att 5år på en hdd är ganska mycket. Ska ändas användas som lagrings hdd. Han säljer den för 150 kr. Ska jag köpa ? En chansing jag vet ZE

Av biominbio
Skrivet av WEBRUNNER:

Sista gången jag hjälper till när man blir kallad saker. Undra vem som är pajas egentligen. Mina routrar funkar alltid.. hmmm

Hahahaha wener du som sa att guiden inte ljög

Det gjorde den

Dold text
Av biominbio

Windows brandvägg vill inte öppna

Tjena har ett stort problem windows brandvägg vill inte öppna sig. När jag klickar på brandväggen så händer inget. Ingenting vet ej vad jag ska göra ?

Av biominbio

Löst det nu här är fixet för er alla med Dlink Dir-655

Kryssa i enable UPnP i utorrent under inställningar/Anslutning

Sen ta reda på din ipv4 adress genom skriv i cmd ipconfig
Logga in på routern tryck på advance sen portforward. Sen klistra in ipn samt skriv namn Utorr sen porten på eran utorrent som ni hittar på Inställningar/Anslutning på utorrent Sen spara rs routern klart

Men hur som helst porten är öppen kollat i utorrent men den står som stängd när jag laddar ner. Men öppen om jag kollar rss ?)?

Av biominbio
Skrivet av madtop:

Jo det gör den. Citat från sidan:
"We will list a series of lines here that will show you exactly how to forward the ports you need to forward. Utorrent requires you to forward the following ports: 100000. "

Att göra en portforward på port 100000 känns, eeeh, knasigt kanske?

Vilken port har du gjort portforward på? Och du har konfat samma port i både router och program?
Hur vet du att det inte funkar?
Och varför kör du inte UPnP?

Jag kör 2448 och med konfat menar du samma port på router samt utorrent = Sant

Därför det inte funkar är att jag testat med utorrent rss hämtare står porten fortfarande blockad !

Vad menar du varför kör du inte UPnP ?

Av biominbio
Skrivet av WEBRUNNER:

Nä, sidan ljuger nog..

Men sicken pajas. Jag har följt guiden exakt förutom static ip grejen. För det har jag redan !!!

Av biominbio

Har ju vart där inne funkar ej

Av biominbio

Utorrent Misslyckad portforward

Tjena har försökt portforward min router idag 6 gånger. Men inget har lyckats. Gjort detta utom Static ip har redan static ip. http://www.youtube.com/watch?v=aMyzGEh38G0 . Men inget funkar vad gör jag för fel har dlink 655.