Inlägg

Inlägg som Petrzik har skrivit i forumet
Av Petrzik

@mrqaffe:

jag har inte sett några såna.

Av Petrzik

@mrqaffe:

och vad kan hända?

Av Petrzik

Så här gör jag:

jag kopierar filer och klistrar in på hårddisken. Sedan när jag är klar så drar jag ut den. Eller väntar en stund. Iaf, jag har aldrig dragit ut vare sig digitalkamera, usb-sticka eller extern hårddisk medans den överför filer. Jag drar heller inte ur en usb-sticka medan jag tittar på filmen som är på usb-stickan/hårddisken.

Är det då något problem?

Av Petrzik

den och vissa usb-minnen visas som lokal hårddisk. Antar att det ska vara så.

https://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=2013081900203...

Okay so my parents bought a 1TB Toshiba canvio external hardrive and there is no option to eject it or remove it safely, unlike my usb, ipod and usb wifi adapter. So do just unplug it when it's idle?

Svar: As a general rule of thumb the 'safely remove' or 'eject' thingies people obsess so much really are an extra precaution that doesn't really NEED to be used... USB is a Plug'N'Play standard, meaning that if it's plugged in there, then it's designed for hotswapping... Just make sure the disk isn't writing or reading at the time...

det var ungefär vad elgiganten-killen sa också. Man ska inte ta ut den medan den överför filer.

En annan:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1802030/seagate-port...

Windows Disk Management automatically has protection against data loss. You will have no issue with it as long as you don't remove it while

Av Petrzik

jag ringde elgiganten där jag köpte den externa hårddisken och de sa att det är så här på vissa såna här och att det inte är något att bry sig om för det ska vara så att de placeras som lokala diskar på datorn, liksom vissa märken av usb-minnen gör det. Och då behövs alltså inte säker borttagning.

Av Petrzik

@e1m1:

Alltså, jag rycker ju inte kabeln när jag har en fil öppen eller kopierar till hårddisken.

Förresten, jag har nog aldrig tryckt på mata ut när jag tagit ut min digitalkamera och smartphone, och det har inte hänt nåt med dom.

Av Petrzik

@mrqaffe:

vad menas med dataförluster?

Av Petrzik

@mrqaffe:

som sagt, inte mitt fel, eftersom externa hårddiskar tenderar att visas som lokala, och därmed inte ha mata ut-valet.

Av Petrzik

@mrqaffe:

men det betyder alltså att det inte gör något att jag tar ut hårddisken utan att först klicka på "mata ut" eftersom den är inställd på snabb borttagning?

Av Petrzik

Hmm. Så här är inställningarna för min externa hårddisk

http://oi59.tinypic.com/2elb6lx.jpg

Av Petrzik

@Petrzik:

men varför i helvete hamnar den externa hårddisken i kategorin lokal disk. Detta är ju dessutom vanligt.

Av Petrzik

@mrqaffe:

ligga efter med cachéer?

Av Petrzik

@S-OD:

antalet skrivningar fick jag svar på.

Det är en extern Hd.

Av Petrzik

@S-OD:

Nej, att mata ut-funktionen inte finns beror på att den externa hårddisken visas som en lokal hårddisk, och detta är vanligt.

https://www.google.se/?gfe_rd=cr&ei=QKgJVtvfC4KA8QfsnLG4BA&gw...

Av Petrzik

@S-OD:

Det är vanligt efter vad jag läst när jag sökte på det. Vanligt att externa hårddiskar och usb-stickor visas som hårddiskar och inte som flyttbar lagringsmedia.

Jag har för mig att en usb-sticka som hade mata ut-alternativet på min dator inte hade det på min flickväns dator och hon sa att hon drar ut usb-stickan utan att först trycka på mata ut - eftersom det inte finns något sånt alternativ. Och det är alltså samma ubs-sticka som har det alternativet på min dator.

Av Petrzik

@S-OD:

men den här hårddisken, liksom ett par usb-stickor jag har, visas som hårddiskar och inte som flyttbara enheter. Alltså finns inget mata-ut-alternativ.

Det kanske ska vara så?

Av Petrzik

@S-OD:

Ja, extern hårddisk med usb-kabel.

Jag hittade frågan här
http://www.alltomwindows.se/forum/topic/28038-mata-ut-finns-i...

"När jag använder vanliga usb-stickor kan jag välja "mata ut" när jag ska ta ur stickan ur datorn, men när jag använder min externa hårddisk finns det inte det alternativet. Jag har följt några guider jag hittat om problemet med inte kommit på någon"

"Det är bara att dra ut den. Det där med mata ut-kravet försvann med Vista."

Av Petrzik

Förresten, det finns inget tillval längre på menyn att mata ut, så jag får dra ur sladden helt enkelt som den är. Antar att det är för att den placeras i kategorin hårddiskar istället för enheter med flyttbara lagringsmedia.

Av Petrzik

hur många gånger lagra en WD extern?

Jag köpte en WD extern hårddisk i somras och la in en massa saker på den. Men det finns fortfarande mycket utrymme ledigt på den. Kan jag lägga in nya saker nu? Hur många gånger kan man göra det.

Av Petrzik

Nu verkar allt funka som det ska!

Var bara något tillfälligt. Varför vet jag inte men det spelar ingen roll nu.