Inlägg

Inlägg som Petrzik har skrivit i forumet
Av Petrzik
Skrivet av ggustavsson:

Vänta lite nu, Har för mig att just Audio CD kan uppfattas som tomma, tex av Explorer, dvs man kan inte se eller lista upp filer på samma sätt som om CD skivan var i data-format.

Brännarprogram kan läsa skivan, även players som kan spela CD audio skivor.

DVD-R-skivor fungerar.

Kan det här vara problemet?
http://oi57.tinypic.com/2inkmv.jpg

Det ser inte ut att finnas någon CD-enhet.

Av Petrzik
Skrivet av mrqaffe:

Om du inte har nån annan redan så får du låna eller köpa nån. kostar typ 10-20 kr på secondhandbutikerna och nya dvd brännare får du från en dryg hundralapp.

är det mjukvara?

Av Petrzik
Skrivet av Celebmir:

CD-R skivor bränns med "ljus" och de tål därför inte ljus. Bränner du en skiva och lägger den ute i solen ett par veckor så räcker det för att förstöra den. De förfaller också med tiden och man räknar inte med att en bränd skiva inte klarar sig mer än några år. Sämre kvalitet på skivorna håller sämre och går i regel att se igenom.

Din chans är att hitta olika CD-ROM läsare och se om du hittar någon som fortfarande klarar av att läsa dem. Äldre CD-ROM läsare med låga multipler brukar fungera bäst för mig. Hade länge en 2x läsare som läste "nästan" alla gamla slitna och "ruttnande" skivor. Lycka till.

Jag har inte lagt dom ute i solen.

Skivorna jag testade har jag bränt i år. Och som sagt, de som är ljud-cd fungerar utmärkt i stereon, men på datorn står det att dom är tomma.

Kan man ladda ner cd-rom-enheter?

Av Petrzik

@mrqaffe:

att testa i en annan cd-rom-enhet, var hittar jag andra cd-rom-enheter?

Av Petrzik

@mrqaffe: jaha, vadå?

När jag satt in en cd-r-skiva med data på (alltså inte ljud-cd) i stereon så har den börjat jobba och blinka vilket tyder på att det finns något där på som inte kan spelas i stereon (eftersom det är data), likförbannat visar datorn och isobuster att skivan är tom.

Jag skulle säkert få in den i grannens dator (om jag kände honom vill säga) men jag vill veta vad som har hänt här, för det var inte så tidigare idag.

Av Petrzik

CD-spelaren kan spela upp dom som det är musik på.

Av Petrzik

Jag har testat isobuster. Den säger också att cd-skivan är blank. Jag tar efter det ut cd-skivan och sätter in den i stereon. Då kan man spela låtarna som finns på den.

Varför säger isobuster att den är tom när den inte är det?

Av Petrzik

Hjälp: cd-r skivor kan inte längre läsas.

När jag sätter in en cd-r-skiva som jag VET att det finns mycket saker på, så står det bara att den är tom.

Detta började alldeles nyss. Det är alltså skivor som jag köpt nyligen och bränt massa saker på.

Har prövat med flera styckna såna, och det står bara att den är tom.

Hjälp önskas.

Av Petrzik
Skrivet av Indra-:

Det som orsakar det här problemet är att Firefox inte kan verifiera att du är ansluten till rätt värd för att någonting med certifikatet är felaktigt. Blir det samma sak om du använder en annan webbläsare? Har du testat att ansluta via ett annat nätverk? VPN? Blir det samma sak på andra hemsidor?

Chrome och Explorer fungerar bra.

Har ni andra också så på firefox eller är det något som bara dykt upp på min? Det började vad jag minns efter att jag installerat en nyare version av youtube-downloader. Vet inte om det har något samband.

Av Petrzik

Den här anslutningen är inte tillförlitlig

Använder firefox. Sedan ett tag tillbaka dyker detta upp om man ska gå in på facebook (och hotmail också tror jag).

"Den här anslutningen är inte tillförlitlig.

Du har instruerat Firefox att ansluta till www.facebook.com på ett säkert sätt, men det går inte att bekräfta att anslutningen verkligen är säker."

....osv

Jag har sökt på problemet och har läst att detta händer om klockan eller tiden är felinställd, men min klocka är rätt ställd, både på tid, datum och årtal.

Av Petrzik

"Den här anslutningen är inte tillförlitlig"

Använder firefox. Nyligen så dyker det upp detta om man ska gå in på facebook, hotmail eller youtube.

"Den här anslutningen är inte tillförlitlig.

Du har instruerat Firefox att ansluta till www.facebook.com på ett säkert sätt, men det går inte att bekräfta att anslutningen verkligen är säker."

....osv

Jag har sökt på problemet och har läst att detta händer om klockan eller tiden är felinställd, men min klocka är rätt ställd, både på tid, datum och årtal.

Detta skapades efter att jag installerade en ny version av youtube downloader. Vet inte om det har något samband, men luktar så, med tanke på sammanträffandet.

Av Petrzik

Går det att få sin blu-rayspelare regionsfri?

Fick en blu-rayspelare i födelsedagspresent nyligen. En Panasonic DMPBDT260EG. Idag satte jag i en dvd-film jag köpte i USA för några år sedan. Som min dvd-spelare kunde spela upp utan problem. Men det kan inte den här och jag förstår ju varför. Ringde mina föräldrar och förklarade och de sa "oj då, vi frågade inte om den var regionsfri när vi köpte den". Varken jag eller föräldrarna är särskilt hemma i blu-rayspelare, och jag kan ju inte byta den här eftersom den är använd och inte har något fel alls förutom detta som inte är något fel egentligen.

Kan man göra sin blu-rayspelare regionsfri på något sätt? Jag har ju kvar min gamla dvd-spelare men det är synd på en present och dessutom är det irriterande att en nyare och bättre maskin inte klarar allt som den gamla kunde?

Av Petrzik

Microsoft Excel bråkar

Jag har Microsoft Excel 2010 som bråkar. Jag vet inte om det alltid gjort det eftersom jag sällan använder det. Men upptäckte alldeles nyligen detta. Jag kopierade text in till olika filer och sparade dom. Sedan när jag skulle redigera några saker där så började raderna att hamna fel på olika ställen i excel-filen, trots att jag inte rörde något just på det stället. Om jag sparade de ändringar jag gjort så sparades också omkastandet av rader.

Här skapade jag ett fejkat exempel så att ni kan se hur det ser ut före och efter det knasiga.

http://oi59.tinypic.com/2aep7ki.jpg

Av Petrzik

Tack för tipset men är det öht möjligt att förstärka musiken om man inte kan dela upp ljudet på något sätt? Dvs. ha musiken och talet i två separata spår, där du endast höjer volymen på det ena?

Av Petrzik

Hur förbättra och jämna ut ljudet i videoklipp?

Hej.

Jag har ett videoklipp där det är både tal och musik, men musiken hörs dåligt. Talet hörs bättre, och det går att förstärka i audacity, men jag har inte hittat hur jag kan få de olika ljudspåren att bli jämna. Dvs, musiken behöver förstärkas mer än talet för att låta som det ska göra.

Av Petrzik

Hur många gånger ändra ett usb-minne innan det sliter på det?

Jag köpte ett usb-minne för några månader sedan. Detta har använts två gånger.

Dvs jag la först dit massa grejer. Sedan stoppade in det igen och raderade/la dit andra saker.

Nu vill jag lägga in nya saker, kanske behålla lite av det gamla, men lägga in nya grejer jag skaffat sedan dess.

Tre gånger sliter väl inte?

Av Petrzik

hårddisk-tillverkarens program menar du?

Av Petrzik

HD-tillverkare?

Av Petrzik

jag kollade nyss med microsoft fix it och den hittade inga problem i mediaplayern.

Nej jag streamer inte. Filerna finns på hårddisken och har fungerat förut. Jag har stationär dator.

Kan tilläggas att datorn varit väldigt seg på att starta senaste tiden (just nu också).

Eftersom det står att belastningen är för hög för att spela upp filmen i ursprunglig kvalitet kanske det är nåt med prestandan?

Av Petrzik

Videospelarna slutar visa video

Både windows mediaplayer och Vlc mediaplayer kan numera bara spela upp ljudet och visa en snapshot från någon del av videon. Alltså är en stillbild (förmodligen första sekvensen i filmen) och ljud men ingen video längre.

Jag hade installerat en nyare version av flashplayer nyligen, vet inte om det är därför, men borde inte vara det tycker jag.

Förresten när jag för pekaren över ett märke i botten av mediaplayer så står det "belastningen på nätverket är för hög för uppspelning av filen med ursprunglig kvalitet"

???