Inlägg

Inlägg som Nr1Result har skrivit i forumet
Av Nr1Result

Film OS

Jag vet att det bara är på film men jag undrar ändå om någon vet hur dem får os:en i typ spionfilmer att se så coolt ut!?

Av Nr1Result

Ta en I7 3770K, 16GB ram, Moderkort med 3.0 usb ports, Blu-ray brännare (Du nämnde film...), Billigt chassi, 2-3TB Seagate HDD, 128GB SSD och en billig PSU med typ 300W. Du behöver inte ens 300W för ett sådant system tror jag men vet inte hur lågt man kan gå nu för tiden...

Av Nr1Result

BTW, jag har förstått nu...

Av Nr1Result
Skrivet av sesam2k:

En konsoll är som ett mobiltelefonabonemang

Den säljs med kraftig förlust och företaget som säljer konsollen tar ut avgifter från speltillverkare när dom säljer spel. Det är också därför spel till en konsoll ligger runt 700 kr när samma titel kostar 350-400 kr till PC.

En renodlad speldator behöver inte kosta mer än 6000 kr.
Här är ett exempel på en mATX maskin som dessutom går alldeles utmärkt att uppgradera till Crossfire någon gång i framtiden för 6500 kr som dessutom spöar skiten ur alla konsoller.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2894798/2013-01-26-cf

Nice! Vi är nere i 6,5k + tillbehör!

Av Nr1Result

Frågan återstår.

Av Nr1Result

Billig speldator.

Hej. Jag bara undrar en grej. Varför kostar speldatorer och datorer in general så mycket? En spelkonsol när den är ny som t.ex när xbox 360 var nytt kostar ungefär 3000 kr.
Det känns nästan lite som att spelkonsoler är pc-datorer och att pc-datorer är mac-datorer om man jämför priserna.

Hur mycket kostar en billig speldator egentligen? Jag menar, jag är ingen seriös gamer egentligen och jag undrar bara om jag verkligen måste lägga ut 11,500 kr (Inkl. Skärm, Montering & OS, ca 3500 kr) på en speldator?

Vad jag undrar är, vad skulle en bra, men billig och prisvärd inte baserad speldator kosta inkl. skärm, montering från inte & OS kosta, samt vad skulle ett det samma fast med AMD kosta?

När jag säger AMD/Intel system så menar jag cpu-erna och inte nödvändigtvis gpu-erna. Jag vill la kunna spela de vanliga spelen som Skyrim, BF3, Far Cry 3 på en relativt hög grafikinställning och 45+ fps i genomsnitt.

EDIT: Några krav har man ju dock och ett av dem är att både skärm och moderkort ska ha HDMI-kontakter/uttag...

Av Nr1Result
Skrivet av davitto:

Pusha? Pushar absolut ingen alls, däremot kan man köpa ett begagnat os för en betydlig mindre peng, att skära av prestandan på grafikkortet för att lägga det på ett os hade inte jag gjort iallafall. men dina pengar och ditt beslut.

En dvd läsare använder man knappt längre, allt är elektroniskt nu för tiden. Windows kan man installera genom usb och spel köper man genom nätet.

Sorry, är så van vid att folk säger att man ska cracka det och skit...

Jag använder dvd, that's really all that matters...

Av Nr1Result
Skrivet av davitto:

hade skippat dvd läsare och windows o köpt ett gtx 680 ist.

Ett 680 eller chansen att faktiskt kunna använda datorn på ett ordentligt sätt. Jag väljer ett os. Om du menar att jag ska cracka det så har jag för mig att det är mot swecs regler att "pusha" (kan inte komma på vad det heter) någon att bryta med lagen.

En dvd kostar ~180kr och är användbart samt att det inte tar upp plats men ska använda till något annat.

Av Nr1Result
Av Nr1Result

Jag gjorde lite modifieringar till kundvagnen. När jag satte ihop den så hade jag en känsla av att SSDn var önsketänkande, och jag hade rätt! Glömde att jag behöver Windows så SSDn fick tyvärr "offras".

Av Nr1Result
Skrivet av CRHASH:

skulle köra på detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/2876106/2013-01-21

bytte ut ssdn för att 840 har fått mycket bra betyg
ram minnen för att du inte kommer märka skillnad
ips skärm..
och 2 tb istället för 1 tb för 40 kr mer
tog bort fri frakt för att du tog montering.. https://www.inet.se/produkt/6101343/fraktfritt-sweclockers-vi...

Din SSD har en mycket lägre skrivhastighet.
Internminnet du valde är inte LP, vad tror du om dessa? http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1...
IPS-skärm, vad gör de för skillnad emot en VA-skärm? Den specifika skärmen hade inte direkt bra recensioner. Jag tror jag behåller den jag valde.
Jag valde 1TB western digital black istället för en seagate eftersom jag fått uppfattning att western d. black är bättre för spel and vad seagates HHDs är. Om detta inte stämmer är det ju jättebra!

Hur kan du ta bort fri frakt om jag aldrig valde det?

Av Nr1Result

Detta är vad jag tänker på just nu: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2875871/2013-01-21

Vad tycker ni? Har ni några bättre förslag?

Av Nr1Result

Pengarna rullar snart in och jag vill bara se till så att allt ser bra ut i min senaste kundvagnslänk.

Har några nya komponenter kommit in på marknaden? Har priser på bra produkter sänkts speciellt? Är AMDs drivrutiner fortfarande bättre än Nvidias?

Vanliga frågor ni vet. För att klargöra saker vill jag uppdatera lite.

Budget: 11500 kr.
Köpdatum: V.4/5
Syfte: Spelande

Budgeten ska innehålla skärm, dator, OS.

Av Nr1Result
Skrivet av Puttefnasket:

Varför köpte du inte den datorn du byggde ihop för några månader sedan?

Jag orkar inte kolla på tråden men jag skulle anta att det var för att han satte ihop den för ett par månader sedan?

Av Nr1Result

Bump.

Av Nr1Result
Skrivet av AlbvEri:

Jag har sagt det här en massa gånger men i7 är overkill om du bara ska spela, dom extra trådarna används inte till spelen så kör på en i5 3570k o spara pengar istället. i7 behövs mer om du ska rendera mycket eller hålla på med 3D-ritprogram.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av AlbvEri:

Och på moderkortet skulle jag mer rekommendera ett Asus Sabertooth Z77 istället, nån får gärna rätta mig om jag har fel men jag tror du skulle få mer prestanda med det kortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av AlbvEri:

Och sista här x4 480gb ssd-diskar verkar lite overkill det med, tror du skulle kunna köra med x2 480gb om du inte planerar att använda dina ssd-diskar som lagringsenheter?

Skickades från m.sweclockers.com

TS har uppenbarligen pengar! Det är en GRYM dator som kommer klara sig i säkerligen 4-5 år framåt, och ifall TS inte riktigt bryr sig då så kommer den säkerligen klara sig upp mot typ 6-7 år fast på lite lägre grafik än högsta...

EDIT: Sen, vem har sagt att hon bara kommer spela? Du vet inte vad TS gör på sin fritid, du vet inte vad TS jobbar med... Titeln säger en framtidssäker dator. TS har valt med 3x 680s så spel kommer uppenbarligen finnas med i bilden!

Av Nr1Result
Skrivet av Mr.Murdoc:

1. Detta är olika benämningar på strömkontakter. Minst 5st sata-ström är att rekommendera
2. Nej, om du inte väljer en SSD bör du välja en 7200rpm disk
3. Ja, montera ihop datorn själv..
4. Det har med "ms" att göra, vissa definierar 120Hz skärmar som spelskärmar också.

1. Okej. Vilka komponenter använder ström-kontakten Molex, alltså hur många Molex-kontakter rekomenderas?? Vilka komponenter använder Sata-ström-kontakter?
Nätaggregat verkar endast ha 1-2 floppy-uttag. Vilka få komponenter använder floppy?
2. Okej, tack för informationen!
3. Jag menade på de faktiska komponenterna. Jag vet hur man monterar ihop en dator (även om jag inte har någon praktisk erfarenhet) och jag kan göra det men min mamma vill inte att jag gör det när det gäller en sådan här dyr dator.
4. Ok. På tal om ms så sade en kille att allt mellan 2-8ms är okej för spel, man kommer inte märka en sådan stor skillnad. Är detta sant, eller ska man ha 2ms,4ms,5ms etc...?

Av Nr1Result

Bump.

Av Nr1Result

Uppdatering!!!

Okej. Jag har nu uppdaterat min kundvagn!
Kundvagn

Jag bytte ut grafikkortet

Det jag har valt nu har endast en fläkt vilket kanske inte är att föredra om man ska spela länge åt gången, men jag vet inte, det kanske funkar utmärkt. Det är också lite dyrare än det jag hade först men eftersom att tre spel (Sleeping Dogs, Hitman: Absolution, Far Cry 3) följer med så tänkte jag att fördelarna överväger nackdelarna. Jag har dessutom valt att hålla mig till AMDs grafikkort eftersom att jag har fått bilden av att de är bättre än Nvidias, overall

Dold text

Jag bytte ut moderkortet

Det moderkortet jag hade i kundvagnen först var MSI Z77A-G43 ATX. Nu har jag MSI Z77A-G45 ATX. Anledning till varför jag hade den "sämre" versionen av de två först var för att de var på rea och endast kostade 699kr, + att specifikationerna inte skilde mycket alls.

Dold text

Jag bytte ut nätaggregatet

Mitt första var modulärt, det jag har i kundvagnen nu är inte modulärt. Jag vet inte riktigt vad skillnaden är förutom att det blir mindre sladdar om man väljer ett modulärt, men eftersom att jag går på en budget som jag hela tiden leker på kanten med så tror jag det blir okej med det jag valt nu. Det är omtyckt och det kostar inte så mycket.

Dold text

Jag bytte ut internminnena

De jag har valt nu är billigare, LP, 1600Mhz och väldigt bra enligt recensionerna! Jag sparar ungefär ett 100kr på att ta dessa!

Dold text

Om någon skulle kunna svara på följande frågor skulle jag bli glad!

  1. Vad är Molex, Sata-ström och Floppy? Hur många (st) ska man ha av varje?

  2. Är det värt att spara 100-200 kr på HHDn och välja Western Digital Green - 5200rpm?

  3. Är det värt att snåla på någon för att få med 3570K istället för 3450?

  4. Vad är det som gör en skärm till en "spelskärm"? Vilka specifikationer uppskattas när det gäller spelskärmar?

Tack
- Alex

Av Nr1Result
Skrivet av lome:

Fortfarande är denna bättre, för den kyler bättre och är snabbre Och ja det är emot Swec regler och föreslå det. Och såklart det är olagligt att ladda ner "fake" windows

Är den så mycket bättre att det är värt att skippa tre populära spela som troligtvis kostar någonstans runt 750 om man köper dem separat?