Inlägg

Inlägg som Nr1Result har skrivit i forumet
Av Nr1Result
Skrivet av lome:

Han menar piratkopia..
Och du behöver inte 2133Mhz, såklart dom är snabbre men inget du kommer märka i spel.

Jag trodde det var olagligt att ladda ned på det sättet. Sen om jag inte har fel (Vilket jag mycket väl kan ha) så är det mot sweclockers regler att föreslå det.
Ok, tack för informationen angående minnena!!

EDIT:
Jag funderar på att ta detta grafikkortet istället på grund av kampanjen (Man får med Sleeping Dogs, Hitman: Abso... och Far Cry 3).
http://www.inet.se/produkt/5409534/xfx-radeon-hd7950-3072mb

Det är lite dyrare men man får ju med tre spel så det är ju inget man inte tjänar på, eller hur?

Av Nr1Result
Skrivet av norowner:

du kan spara en hel del på att inte köpa windows 7 o fixa det på ett annat sätt, sedan lägga lite mer på nätagget o processorn

Hur fixar man det på annat sätt?

Av Nr1Result
Skrivet av lome:

När du säger att du är oerfaren och inte kan mycket om dator så kan jag säga att jag är imponerad, du kunde en del faktiskt
Men som du säger, du vill få ut så mycket för pengarna som möjligt så ta detta grafikkort istället så får du ut ännu mer för pengarna. Och du kan clocka en Intel Core i5 3450 men den är inte lika clock vänlig som en K model. Allt annat såg bra ut.

Ok, tack för informationen!!! Jag kollade på det grafikkortet du föreslog men jag tog det jag tog på grund av recensionerna + att det jag valde har tre fläktar, istället för två.

Sweet!!! Du lyckades få in en SSD! Om man tar ditt paket + montering går det lite över budget, vilket inte är bra även om det troligen går att fixa... Grejen är den att jag gärna vill kunna köpa lite spel också!

Jag ska dock försöka kombinera ditt paket med mitt... Några saker jag lade märke till dock och som jag vill fråga frågor om är:

Ditt nätaggregat är inte modulärt, gör det står skillnad. Sedan så är mitt 530W medans ditt är 500W, gör det stor skillnad?

Dina internminnen är 1600Mhz, mina är 2133Mhz. Ska jag anta att svaret på min fråga är: CL9 1600Mhz är bättre än CL11 2133Mhz eller är det helt enkelt värt att offra det för ett lägre pris?

Du valde ett 660Ti. Finns det någon speciell anledning för det? Ifall det inte finns det håller jag mig gärna till 7950 kortet på grund av de anledningarna jag nämnde i min första post.

HDDn du valde snurrar i 5400rpm istället för 7200rpm. Gör det stor skillnad?

Av Nr1Result

Prisvärd speldator; Budget ~10000kr

EDIT:
Pengarna rullar snart in och jag vill bara se till så att allt ser bra ut i min senaste kundvagnslänk.

Har några nya komponenter kommit in på marknaden? Har priser på bra produkter sänkts speciellt? Är AMDs drivrutiner fortfarande bättre än Nvidias?

Vanliga frågor ni vet. För att klargöra saker vill jag uppdatera lite.

Budget: 11500 kr.
Köpdatum: V.4/5
Syfte: Spelande

Budgeten ska innehålla skärm, dator, OS.

Detta är vad jag tänker på just nu: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2886253/2013-01-23
Vad tycker ni?
_________________________________________________________________________________________________

Hej. Jag har läst runt på forumet rätt länge nu. Jag är oerfaren när det gäller datorer och vilka delar man ska ha men efter att ha, som jag sagt, läst runt på forumet lite har jag lyckats få ihop detta.

Inet - Intelbaserad
(Jag har en budget på ungefär 9-11,5k. Då ska datorn, skärm, os och montering följa med. Datorn köps någon gång efter den 25te!)

Jag vet som sagt inte så mycket och för att vara ärlig så har jag aldrig ägt en speldator så därför har jag ingen personlig erfarenhet! Just nu sitter jag på en 3½ år gammal packard bell som inte ens klarar Runescape på högsta grafik.
Jag vill i alla fall lära mig mera! Därför kommer jag gå igenom varje del och varför jag valde dem, och förhoppningsvis få feedback så att jag vet bättre!

DVD:

Jag vill helt enkelt ha en. Jag vet att Steam finns, och jag vet att man kan installera os:et genom USB etc men det är väldigt skönt att bara ha den där...

Dold text

Chassi:

Det är ett omtyckt ATX chassi. Det är ljuddämpat och det har 3.0 usb-portar.

Dold text

Grafikkort:

Grafikkortet var en av de svåraste komponenterna att välja tycker jag på grund av både Nvidias och AMDs nya drivrutiner, för att inte tala om hur många det finns att välja på med olika priser och tillverkare...
Hur som helst så tog jag ett 7950 eftersom att det är bättre än ett 660, precis på linjen med 660ti och bara lite sämre än 670.
Jag tänker dock på ett 660Ti. Jag tror dock att jag vill gå på AMD då de verkar mer prisvärda och bättre overall, alltså utanför spel som BF3 + att de har 3GBs minne medans Nvidias endast har 2GB.

Dold text

HDD:

Jag fick inte plats med någon SSD i budgeten, men jag fick med en 1TB, 7200rpm - Western Digital Black. Jag har aldrig riktigt upplevt hastigheten på en SSD och vet därför inte om det är värt att snåla på någon som t.ex chassi för att få plats med en, vad tycker ni?

Dold text

Internminne (RAM):

Jag drogs mellan dessa: 8GB CL9 1600Mhz
och dessa: 8GB CL11 2133Mhz.
Jag är verkligen inte säker på vilka som är bäst/snabbast, men det verkar logiskt att 2133Mhz är bättre så jag tog dem. Rätta mig gärna och säg till ifall CL9 1600Mhz är bättre för det är enkelt att ändra + att jag sparar lite över 50kr, tror jag.

Dold text

Moderkort:

Här antar jag att jag undkom billigt (Jag vet att priset kan ändras) med ett MSI Z77A-G43 ATX.
Ännu bättre är att detta moderkortet stödjer Crossfire, och har typ oändligt med USB-portar!

Dold text

Nätdel (Nätaggregat):

Här kom jag undan med ett 530W Modulärt 80+ Bronze Be Quiet! Det verkar billigt (668kr) och har bra recensioner! Har dock ingen stabil kunskap angående nätaggregat och vet t.ex inte vad Floppy (st), Sata-ström (st) eller Molex (hårddisk) (st) är :'( !!

Dold text

Processor:

Jag lyckades få med en Intel Core i5 3450 3,1Ghz (Ivy Bridge) som är som vad jag har förstått det, en 3570K utan möjligheten till överklockning... Är det värt att slänga in det extra 300 kronorna och skaffa sig en 3570K?
Som det ser ut så blir det AMDs processorer om budgeten sänks och då är jag helt blind. Har absolut ingen kunskap där...

Dold text

Skärm:

Jag helt enkelt tog en skärm med bra recensioner. Vet inte vad som är bäst men jag antar att HDMI är bra, VGA och DVI är också bra att ha. Jag ville ha en 24" etc... Dock så vet jag inte vad som gör en skärm till en "spelskärm". Den här är t.ex VA istället för TN som de andra jag jämförde med var...

Dold text

Windows 7:

När det kommer till operativsystemet så helt enkelt föredrar jag Windows 7 för Windows 8. Om det är något jag missat eller overlooked (Kommer inte ihåg vad det heter på svenska) med Windows 8 så säg det gärna. Jag brukar alltid vilja ha det senaste operativsystemet men detta gillar jag verkligen inte!

Dold text

Tack för det! Hoppas att jag kan få massor av bra feedback så att jag kan vara helt säker på att jag tagit det bästa för priset när jag köper datorn! Jag räknar med er! Hittar ni en billig dator på säg CDON eller etc så posta gärna in den här med! Tänk bara på att skärm ska vara med och få plats i budgeten.

- Alex!

EDIT: Jag har inget emot att köpa datorn, skärmen och os:et på separata ställen ifall jag kan spara pengar, MEN, datorn ska köpas på samma ställe! Inte en del där och en del här...