Inlägg

Inlägg som Nr1Result har skrivit i forumet
Av Nr1Result

Jag vill ha en ny Tv. Jag har en budget på runt 2500-4000, varför den varierar i storlek så mycket är på grund av att jag vill ha val. Jag har inte nödvändigtvis 4000kr men om det finns någon funktion som inte finns i 2-3000 kronors prisklassen (och som jag gärna vill ha/behöver) kanske jag vill spara.

Jag vill ha en TV med bra kvalité. Inget fancy för 12000 utan något som helt enkelt är känd för att vara så felfri när det gäller svarta skärmglimtar osv som möjligt... Jag kommer spela på den med Xbox och det är möjligt att jag vill koppla den till min dator när jag inte kollar på TV. Jag kan inte ge information angående vilka specifikationer jag vill ha för jag kan inget om det. Jag vet att jag vill ha 1920x1080p men det är allt.

Var det bättre?

Av Nr1Result

Köpråd av TV, även Smart-TV och möjlighet att koppla till PC

Jag kan inget. Upplys mig.

Vad är nytt? Vad är gammalt? Vad kommer? Vad kan man få för runt 2500-4000? Borde man vänta tre månader för något som inte kommit ännu? Vad vill man ha till en tv för blu-ray tittande och xboxspelande? Hur funkar det med internet i Smart-TV-apparater? Vad är bra om man skulle vilja koppla tv:n till datorn men fortfarande vill kunna spela Xbox (2 HDMI-portar?)?

Återigen. Jag kan inget. Upplys mig. Tack.

Av Nr1Result

Jag kan ingenting om Haswell... Allt jag vet är att det är den nyaste generationen av processorer typ.

Haswell ---> Ivy ----> Sandy (Eller hur?)

I alla fall, behöver man verkligen lägga så mycket pengar på processorn för att få det nyaste när det är en budget speldator för 5-7k.

Av Nr1Result

Speldator

Hej!

Jag hade tänkt att se vad man kunde få för speldator i budgetklassen 5-7k. Det ska vara lätt att montera för jag är amatör men vill inte lägga 998kr på inets frakt och montering, alltså inget med watercooling eller annat komplicerat...

Vad vi snackar om är en budget dator som klarar BF3 på medium (Jag säger BF3 på medium för då klarar den allt jag spelar och lite till + att jag har BF3 även om jag inte spelar så ofta). Jag hade tänkt att lägga ut ett förslag här själv men när jag gick in på inet märkte jag att jag inte längre vet vad som är bra för den pengen + att det har kommit många nya komponenter...

Datorn ska ha windows 7.

Spel jag spelar och som nuvarande finns på min steam/origin lista är:

BF3
BF2
Crysis 3 (spelar det knappt längre, fick det med min förra speldator, den jag skriver på nu)
BF1942
Civilization 5
Chivalry: Medieval Warfare
Dota 2 (har aldrig testat, fick av en kompis)
LEGO Lord of the Rings
The Lord of the Rings online
Need for Speed: Hot pursuit
Team Fortress 2

Listan kommer utökas under steams summer sale men ändå, dem spelen och vad som krävs för att spela dem är en guideline till vad datorn ska klara av.

Av Nr1Result

jag ska ringa inet och fråga dem. Jag tror det blir enklare, men tack för er hjälp

Av Nr1Result
Skrivet av CeciliaB:

Kanske någon dålig drivrutin. Har du hämtat drivrutiner från moderkortstillverkarens webbsida för din dator?

Du kan hämta både 32- och 64-bitars Java på http://java.com/en/download/manual.jsp

Nej, det har jag inte. Men gör inte antingen Inet, som monterade datorn eller windows update det?

Ifall det är så att dem inte gjort detta, hur gör jag det?

Av Nr1Result

Jag märker nu, när jag ville jämföra lite med hur det var att spela in minecraft gameplay. Jag spelade in min skärm medans jag tittade på en YouTube video i fullskärm. Klippet, när det var i fullskärm laggade inte över huvud taget, men när jag skrollade upp och ner på själva internet sidan så laggade det sönder, inte medans jag spelade in, men när jag tittade på det jag spelade in.

Av Nr1Result

Java 64-bit

Hej! Jag undrar bara hur man tar reda på ifall man har Java 64-bit.

Jag tror jag har det. Det är en sprillans ny speldator från inet och Windows Update ska ha laddat ned allt nödvändigt. Mitt Minecraft säger dock att jag endast har en 32-bitar när jag vill sätta render distance på Far.

Detta är väldigt störande! Sen också, nu när jag ändå har en tråd uppe.
Jag testade ladda ned Camtasia Studio för att spela in gameplay. Det laggade inte sönder, men min FPS droppade från 60 som är max (Den ligger konstant på 60 och droppar ibland till 54-60...) (troligen på grund av min 60Hz skärm) till 30 FPS!!!
Har ni en förklaring till detta?

Ska testa Bandicam senare!

Av Nr1Result
Skrivet av Shockwave:

Ehm, vad har detta med köpråd av datorer/datordelar att göra?

Har hört att dxtory används av många gamers.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag visste inte vart jag skulle posta tråden. Det är mjukvara som man köper till datorn dock...

Av Nr1Result
Skrivet av Whine:

3750k? 3570k antar jag ?

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt

Av Nr1Result

Jag har ett 7950, 3570k, 8gb ram, 1tb 7200 hdd

Av Nr1Result

Bandicam

Hej!

Jag ska köpa/skaffa mig en (gratis) recording software för gameplay. Den ska kunna spela in allt från OldSchoolRunescape till Far Cry 3.

Jag har lyckats haka upp mig på att skaffa Bandicam, jag vet att den är bra för runescape, men jag vet inte riktigt hur den fungerar i mer högprestanda spel med många detaljer och sådant som Far Cry 3 har. Har ni någon erfarenhet av Bandicam, eller något annat recording software?

Fraps är uteslutit på grund av filstorlekarna. Jag är inte riktigt säker på ifall jag vill köpa Camtasia eftersom att när jag använde det så laggade gameplayet jävligt mycket jämfört med andra inspelnings program.

Av Nr1Result
Skrivet av Najsisen:

finns redan minst 100 trådar om exakt samma ämne... använd sökfunktionen!

passar inte den så sök på google, och sök på site:sweclockers.com för vettiga svar !

Ja detta var ju ett grymt svar som bidrog till att föra fram bra svar och åsikter!

Som jag sade i min förra post, jag ska kolla närmare på python! Det låter som ett bra språk att börja med! Min låtsas pappa kom precis in i rummet med en vad som er ut som en bra och nyligen släppt bok angående HTML, HMTL5, Java script, CSS osv som jag ska kolla igenom också!

Av Nr1Result

Grymma svar alltså!

Ja, ett nybörjarvänligt språk är ju högt uppskattat, så jag får ta och kolla närmare på python då Tänkte kolla in lite extra på code academy, är det en sida ni skulle rekommendera?

Av Nr1Result

Ja, jag vill gå teknik programmet på gymnasiet. Jag är 15 år och går sista terminen i 9:an nu. Känner dock inte för att vänta utan vill börja lite smått nu och vara förberedd för det som kommer.
Jag sätter alltså inte ribban högt över huvud taget, och ifall man kan göra små webbläsarspel med HTML5 i kombination med CSS så kanske det är värt att lära sig.
Vad är C# jämförst med C++? Vad skiljer de två språken åt, förutom att C# anses vara ett hobbyspråk? Python och de andra språken som nämndes har jag aldrig hört talas om. Används de ofta eller är de mer som C#, "hobbyspråk"?
Ifall man skulle bygga upp lite inför C++ programmering, vad rekommenderar ni då? Som sagt dock, jag sätter inte ribban så högt och därför kanske det räcker med en måttlig kunskap av Java programmering...?

Av Nr1Result

Programmering

Hej! Jag vill lära mig programera och jag undrar hur ni tycker att jag borde gå till väga.

Jag har alltid varit intresserad av programmering, och när jag blir stor så vill jag jobba med IT (- IT-säkerhet eller spelutveckling). Jag är väl motiverad och jag har inget emot att bli nästa Bill Gates
Nej, skoja bara... kommer aldrig bli lika framgångsrik som honom men jag vill sikta högt och jag vill bli bra!

Detta är ungefär vad jag vet om de olika programmeringsspråken (jag vet inte alla som finns):

  • HTML - "Skelettet" för en hemsida

  • XHTML - En förbättring ("uppgradering") på HTML som ger en mer frihet osv... när man skapar sin hemsida

  • CSS - Ger skelettet lite kött så att säga. Man lägger på stil och mer fäger etc...

  • HTML5 - En ännu bättre version av HTML

  • Java - Ett programmeringsspråk man ofta använder i spelutveckling

  • Java-script - Inget

  • C++ - Inget

Rätta mig väldigt gärna och bygg hemskt gärna också på mina beskrivningar så att jag får en bättre kunskapsbas.

Eftersom att jag är helt ointresserad av webbdesign osv... så antar jag att HTML, XHTML, HTML5 och CSS är språk jag inte riktigt behöver behärska. Min mamma som har jobbat med webbdesign säger att det kan vara bra att kunna dessa språk eftersom att de hör till grunderna i programmering, även om det kanske inte riktigt hör till mjukvare eller spelprogrammering. Jag förstår inte riktigt hur hon resonerar här och hör gärna med er om hur ni tänker.

Av Nr1Result

Jag har köpt Arma 3 och kommer sedan att löpa DayZ Standalone också ... xD

Av Nr1Result
Skrivet av knewt:

Räkna inte med slutet av mars, snarare framåt maj/juni om du inte vill bli besviken.

GAHHAhahAHAHA!!!! Om man ska vänta så länge så är det ju typ värt att bara köpa ARMA 2! Skit alltså!

Av Nr1Result

Nice! Fan vad dum jag är! En adapter är ju så självklart!

Av Nr1Result

Tack så mycket! Då antar jag att jag får köpa en dvi kabel då

En grej dock. Min skärm måste jag typ koppla via grafikkortet för att skärmen ska funka. På grafikkortet har jag ett HDMI uttag och ett DVI uttag så det är inte några problem på den fronten, men jag valde mitt moderkort dels för att det har HDMI uttag, DVI uttag och VGA uttag. Det känns liksom lite meningslöst om jag inte kan använda det :/

Vet ni vad jag måste göra för att kunna använda det? Är det någon inställning eller liknande man måste ändra? Jag har t.ex en annan skärm som bara funkar med VGA, men eftersom att jag inte kan plugga in den i grafikkortet på grund av 0 VGA uttag, eller moderkortet på grund av att det inte funkar då (Skärmen säger bara "Going to sleep") så funkar det inte och detta är jävligt störande!