Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av NatureBoyyy:

Tack det kallas YH nu. Asså är det så? För jag gillar liksom att hålla på att fixa datorer program som inte fungerar och liknande, inte sitta och snacka i telefon bara det är segt Men ska gå till studievägledaren på skolan imorgon och höra lite..

Jag vill ge en varningshand för studievägledare, då det inte är ovanligt att de inte kan något om teknik och vilka teknikutbildningar som leder till vart.

För de sakerna du nämnde så är ingen utbildning alls och självlärd nog det vanligaste, det finns inget magisk med att man har fått kunskapen genom en utbildning. Problemet med tjänsten du nämnde är att det finns väldigt många som kan utföra den vilket leder till tuff konkurrens och låga löner. Du kan däremot satsa på att kunna hjälpa mer personer än enbart ej tekniska hemanvändare och t.ex. läsa en masa nätverkskurser, lära dig om servar, sharepoint etc. Vilket är betydligt mindre personer som kan.

*edit*
Angående jobbet hjälpa ej datortekniska personer via telefon så kan det vara frustrerande, bara en sådan sak som att be dem gå till utforskaren så får man inte ovanligtvis svaret tillbaka hur gör man det?

Av bud_bundy
Skrivet av Zotamedu:

Jag är lite nyfiken på vad den här nya vågen av rasism, nazism och allmän xenofobi kostar skattebetalarna. Verkar inte som om någon räknat på det.

Och slutsatsen blir att staten ska sluta använda skattemedel för att finansiera rasism, nazism och allmän xenofobi?

Staten gör en väldigt massa saker, vissa som infrastruktur är direkt nödvändiga och man inte bara kan lägga ner dem. Kostnaderna ska dock räknas på och diskuteras även om det är svårt att få något bra resultat. Kan hända staten bör satsa mer eller mindre på något.

När det kommer till ej samhällsnödvändiga saker så blir kraven hårdare. Angående flyktingpolitik, såsom global miljöpolitik etc så är det något som ska ske på global nivå. Vill man göra mer än alla andra länder så får man uppskatta vad kostnaderna för detta blir och inte mer säga att vi har råd utan att ha den minsta susning om vad kostnaderna blir. T.ex. halvera koldioxidutsläppen inom 10år vad blir kostnaden för detta?

Förutom kostnaderna för satsningar ska man lägga fram realistiska strategier, nu inte sagt att det är enkelt att göra bra skattningar och det dyker alltid upp faktorer som man ej tänkte på. Men inom flyktingpolitiken så saknas allt, jag har inte sett någon strategi över huvud taget på hur staten har tänkt att lösa arbetslöshetsproblemet, mer än att staten ska betala halva lönekostnaden vilket inte är tillräckligt, så staten borde kanske betala 80-90% av lönen istället?

Av bud_bundy
Skrivet av Chest:

Vad skall du ha siffran till?
Spelar det någon roll hur mycket det kostar i absolutbelopp? Säg att det kostar 100 miljarder, ger det något att veta?
Ger det något att veta hur mycket det kostar relativt något annat? Sägg att det kostar lika mycket som skolan, blir man klokare då?

Skickades från m.sweclockers.com

En framräknad siffra där det inte noga framgår vad man exakt har räknat på ger inte mycket. Och som både jag och Zotamedu sa så är detta ett exempel på där man kan få lite siffror som man vill, då det är en så extrem komplex fråga. Det är lite som att förespå väder.

Men ändå ska man använda skattemedel till något så ska man så bra som möjligt göra en skattning på vad detta kommer att kosta, motståndarna kan sedan granska skattningen och se om den är rimlig och vilka risker som finns. Det är så det fungerar inom alla sunda satsningar.

Som det är idag så bryr sig inte regeringen vad kostnaden för deras flyktingpolitik är, det enda de säger är att vi har råd att ta in fler och kan ge vissa direkt permanent uppehållstillstånd enbart p.g.a deras härkomst.

Angående skolan så är det också något som bör granskas, satsar vi tillräckligt på skolan, kan vi dra ner på pengar? Vad händer om vi inte har någon skola alls? Ska vi låta folk från andra länder komma hit och läsa gratis som förr och att de sedan åker tillbaka hem. Skolan är också ett ämne som är svårt att räkna på vad kostnaden blir. Liksom satsar vi 10 miljarder extra på skolan så blir det till att börja med 10 miljarder mindre för andra saker, men hur påverkar det elevernas prestation? (det beror på otroligt massa faktorer, som att bara ge lärare mer lön ger ej så mycket)

Av bud_bundy

Vad jag vet finns det inga bra siffror på vad asylinvandringen kostar. Problemet med olika ekonomiska styrningar är att de är så fruktansvärt komplicerade och berör många faktorer med osäkra parametrar, så beroende på hur man räknar kan man få helt skilda resultat.

Liksom det går inte ens att räkna på hur lång tid tar det innan de får jobb och vad kostnaden för detta är, när staten är med och betalar halva deras lön till arbetsgivaren om denna anställer dem. (nystartsjobb) Sedan när nystartsjobbet är slut och om personen blir av med jobbet så blir det akassa och sedan en ny period med statlig bidrag till arbetsgivaren om han anställer dem eller andra långtidsarbetslösa.

Min åsikt inom allt som har med kostnader att göra är att vi ska vara solidariska och bete sig som alla andra, vill vi få en kostsam förändring så ska vi påverka alla andra så att de beter sig på det sätt vi vill. Detta oavsett vad ämnet gäller. Ta utfiskning eller koldioxidutsläpp som exempel. Alla borde vara mer miljömedvetna, men om vi i sverige bestämmer oss för att halvera koldioxidutsläppen genom statliga åtgärder utan det minsta bry oss hur andra beter sig så kommer vi komma i en dålig konkurrenssituation.

Angående dagens arbetsmarknad tycker jag är rent f-rjävlig minst sagt. Svårt att få jobb och tufft på många jobb. Staten borde engagera sig mer i denna fråga inom precis alla områden.

Min åsikt kring flyktingpolitiken är att den både är inhuman och saknar fokus på ekonomi. Idag får vissa komma och bo i sverige i flera år, de skaffar sociala kontakter deras barn får vänner i skolan m.m. Sedan får någon statlig tjomme för sig att nä nu ska de utvisas.
Jag kan inte föreställa mig att leva ett sådant liv, hela situationen hade kört min lust att anstränga sig i botten. Hur den ekonomiska resonemanget bakom sådan politik kan vara kan vara svår att begripa, men svaret är enkelt och det är att de ej bryr sig om ekonomi.

Av bud_bundy
Skrivet av virtual void:

Mycket intressant information och jag tror också som du att PS3/Xbox360 kommer stå sig längre om bara tillverkarna vill det.

För er andra så är jag inte på något sätt missnöjd över ps4an och det är alltid roligt att spela på det senaste. Köpa ett nytt spel och sedan missa detaljer även om de är små är inte roligt. Visst skulle man kunna säga samma sak om ps4 och pc, men jag föredrar faktisk konsol har flera anledningar även om jag har tillgång till hyfsad datorkraft i hemmet. (dock ej för spelbruk utan arbete)

Min fritid är värd pengar, för min del är då valet att överge xbox360 till nästa generations konsol enkel, då jag maximerar nöjet då jag spelar.

Av bud_bundy
Skrivet av shogun-r:

Nej varken den studien eller någon annan visar på ett plus. Korrekt skall vara korrekt.

Så här skriver t ex Tino Sanandaji länk

"OECD har inte visat att invandring är en vinst för den svenska staten. När alla offentliga utgifter är inkluderade visar OECDs egen beräkning att invandring är en förlust för den svenska staten på 0.57% av BNP. Detta kan man se på tabell 3.7."

"Problemet med denna kalkyl är att endast ca 60% av offentliga utgifter inkluderas för OECD överlag."

"Det är även viktigt att komma ihåg att alla dessa studier slår ihop arbetskraftsinvandring från norden och västeuropa (mycket lönsam) med flykting och anhöringsinvandring från tredje världen (ej lönsam). Vinsterna från den förstnämnda döljer delvis kostnaderna från det senare när man slår ihop grupperna."

"Den debatt om migrationspolitik som finns gäller dock inte högtutbildade nordbor, utan den invandring som är socioekonomiskt problematisk, det vill säga flykting och anhöringsinvandring invandring från tredje världen. För att kunna uttala sig om de ekonomiska effekterna av lågkvalificerad invandring från tredje världen måste vi studera just lågkvalificera invandring från Tredje världen, inte invandring av utbildade från Norge eller Irland."

Mycket bra skrivet. Man kan alltid diskutera sakfrågor i ekonomiska styrningar och man kan få olika siffror beroende på hur man räknar, men är man det minsta intresserad av att veta kostnaden/vinsten för något är, så får man åtminstone försöka kolla på vinsten/kostnaden för detta är om man ska börja räkna.
Nu är dock inte syftet med rapporten att ta reda på kostnaden för flykting och anhöringsinvandringspolitiken utan istället något helt oväsentligt som inte har ett skvatt med nämnda sak att göra, undra vad man ens kan använda resultatet till?

Av bud_bundy

Inga problem att köpa en i sverige, finns i många webbutiker och jag köpte en. Det som gjorde mig besviken på min ps4 var dock vad lite skillnaden är, det känns nästan som om de skulle kunna ha skippat varann generation. http://www.youtube.com/watch?v=TvBP-L9UkFA (jämförelse ps1-> ps4) Dock lär det snart slutas tillverka de senaste titlarna till ps3an.
Dock tillverkas nya konsoler för att tjäna pengar, när det finns konkurrenter så måste tillverka vara aktiva och tillverka nya konsoler.

*edit*

Om jag gömmer undan min ps4 och kontroll och visar ett spel på min tv, så tror att bara en ytterst liten skara skulle kunna säga vilken generations konsol som jag hade när jag spelar ett multiplattform spel.

Av bud_bundy
Skrivet av _MmattiasS_:

Någon som utan att diskutera för eller mot själva partiet (och framför allt utan att diskutera definitionen av rasism) har någon idé de vill framföra om varför SD får så stort stöd just här på swec? Är det helt enkelt för att forumet precis som SDs väljarbas domineras av unga män? Jag köper inte helt den förklaringen, eftersom anledningen är olika. SD lockar till sig unga män som är arga på lite vad som, medans swec lockar till sig unga män som är teknikintresserade. Vad tror ni?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är tveksam till att SD stödet är ovanligt stöd här, resultatet från omröstningen säger inte så mycket. När de flesta partier i dagsläget dessutom delar sängkammare med varandra så finns inte så mycket att diskutera. Jag tycker det är tragisk att det är så lite diskussion om arbetsmarknadspolitik, men den översvämningars väl i tråden om invandringspolitik. (V har starka åsikter, dock är det få V-anhängare här)

Annars har vi nu gått in i en lågkonjunktur och då är det vanligt att hitta syndabockar att skylla på. Rätt är däremot att leta upp kostnader som staten slösar pengar på och kan förbättra, där min åsikt är att inom området invandringspolitik finns det saker som går att förbättra för att få maximal avkastning.
Diskuterar man enskilda delar så är det just de enskilda delarna man får se på. Säg att man är emot att det ska byggas en ny 8-filig motorväg mellan två byhålor i norraste Lappland. Så är det fullkomligt oväsentligt att ens fundera på huruvida sverige tjänar på att ha vägar eller inte, det är inte det som frågan är, inte heller argumentet att det "måste" finnas en stig mellan byhålorna motiverar en 8 filig motorväg.

Problemet med att räkna på invandringspolitik är att det är så många olika åsikter, SD är ett typisk främlingsfientligt parti som inte intresserar sig så mycket på ekonomi utan att inte vilja ha "fel personer här". Med det syftar jag på att de klagar på att inte fler flyktingar åker tillbaka när krisen i deras hemland är borta. -Då har vi kostat på dem en massa pengar utbildning, knutigt sociala kontakter etc till ur vår ekonomiska synpunkt ingen nytta.

Jag är väldigt fundersam på när någon slänger ut en rapport om vad invandringen kostar att så lite fokus läggs på att ens fundera på vad de räknar på och vad som menas med "invandringen"? Och vilka slutsatser kan man dra av rapporten?

Jag tror inte debatten kring invandringspolitik kommer försvinna före något nytt större händer, börjar antipiratbyrån sätta dit mer folk så är snart invandringsdebatten som bortglömd.

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

Läs en bok eller nått.
Din privata definition av "rasism" är rätt tröttsam och totalt ointressant.

Jag har gott om tid så jag läste två stycken.
SAOL: om Rasism
En åskådning som hävdar att olika människoraser
har olika värde och bör ha olika ställning i samhället.

Nationalencyklopedin
http://www.ne.se/rasism

rasism, i strikt (europeisk) bemärkelse en ideologi som grundas på kombinationen av följande fem förutsättningar:

1) uppfattningen att det är rimligt att indela människosläktet i ett antal distinkta raser utifrån fenotypiska skillnader (yttre kännemärken);

2) antagandet att det finns ett samband mellan å ena sidan sådana fenotypiska skillnader och å andra sidan nedärvda mentala och intellektuella anlag, beteendemönster samt lynne och moralisk karaktär;

3) antagandet att dessa nedärvda drag är gemensamma för alla medlemmar av respektive raser;

4) övertygelsen att raserna låter sig klassificeras i en hierarki, beroende på kvaliteten av de nedärvda dragen;

5) föreställningen att denna hierarkiska klassifikation ... (100 av 1157 ord)

Rent j-dra sunt förnuft, rasism har absolut inte ett skit med att se ner på folk som tror på Noaks ark eller liknande dumheter oavsett religion, visst skulle man kunna svänga ut ordet lite så att vederbörande inte tror att man kan uppdela människor i riktiga raser utan bara "underraser".
Jag förstår inte riktigt hur man får till böjningsformen på ordet ras-ism till att just innefatta troende av fantasiberättelser etc. väldigt knepig användning av böjningsformen ism.

När det finns ett ord som exakt beskriver det vill framhäva utan att behöva våldta ordet rasism, varför gör ni inte det? (d.v.s. ordet är främlingsfientlighet)

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

EDIT: Det jag hade velat se är en skatt utformad ungefär så som dagens begravningsskatt är utformad kallad "mediaskatt" eller liknande med grundlagsskyddade anslagsnivåer.

Håller med förutom att mediaskatt är ett dåligt namn för under inga omständigheter ska pengar från public service få gå till nöjesprogram, som filmer, serier, sport, frågesport etc. Detsamma gäller radion, inte tusan ska de sända musik, sport etc från public servicepengarna.

Av bud_bundy
Skrivet av Bascule666:

http://www.essentialsound.com/essence-power-cord/

Med allt detta sagt, om de som kallar sig audiofiler blir lyckligare av att spendera pengar på idiotiska produkter tänker inte jag ta bort deras glädje. Gör vad ni vill med era pengar precis som jag gör med mina. Vore dock trevligt om ni kunde sluta att komma med felaktiga och löjliga råd till folk som saknar kunskap om ljud i diverse forum.

Otroligt bra skrivet, den där sista länken med strömkabeln är intressant. Alla som kommenterade den sa att man hörde en sådan enorm skillnad med eller utan den. Min tanke är då va bra, kan de höra skillnad på kablar i ett blindtest?
Då kommer en massa ursäkter in som att en sterio aldrig låter samma etc.. Och helt plötsligt är inte skillnaden som de påstår sig höra så stor så att de ens tror att de kan höra skillnad.

Sedan tanken att ha billiga kablar i väggen som går kors och tvärs, en jädra massa störningskällor skapar spikar i elen och att det löses genom att ha en svindyr sista strömkabel. Dessa personer med den åsikten borde vara lite mer seriösa och åtminstone skaffa en egen strömkälla.

Du Bascule666 verkar däremot vara en riktig audiofil. Men en person som saknar känsla för ljudkvalité och blir upphetsad över hur dyr en kabel kan vara utan att ha det minsta intresse över att testa om den är bättre eller ej för ljudkvalitén kallar jag ej för audiofil.
Samma sak gäller andra saker som kläder och tavlor, det är inte prislappen på tavlan som avgör hur snygg tavlan är, inte hellre vilka ädelmetaller som färgen består utav.

Av bud_bundy

Ett krav jag har för att kalla någon för audiofil är att den ska ha en känsla för ljud och inte vara en sådan person som inbillar sig att ju mer en pryl kostar och ju exklusivare metaller den består av ju bättre ljud blir det.

Av bud_bundy
Skrivet av Genomresa:

Använder du äldrevården?
Om du vill att det skall vara skattefinansierat uttrycker du ju för övrigt att du är villig att betala för det, trots att du inte använder det. Det blir ju ingen praktisk skillnad för din del, i så fall - betala får du göra i vilket fall som helst, med den skillnaden att du nu får veta exakt hur mycket du betalar till radiotjänst.

Varför inte ha en skatt per hushåll, där skatten i kronor är exakt samma oberoende hur många som bor i hushållet eller vilken total inkomst hushållet har? För då blir skatten lika rättvis fördelad som tv-avgiften.

Skrivet av Genomresa:

För övrigt har butiker skyldighet att anmäla försäljning av tv-mottagare, så om du har köpt en TV (obegagnad) får radiotjänst reda på det hur som helst.

Väldigt få butiker kräver dock legitimation för köp av tv som de antecknar.
Staten borde dock kanske satsa någon miljard eller så på att upplysa butiker hur otroligt viktigt det är att se till så att inte fel sorts personer får tillgång till tv, datorer eller telefoner. (fel sorts personer lika med ej tvavgiftbetalare)

*edit*
Borde inte butiker anmäla varenda produkt datorprodukt som enligt public service kan användas som en tv-mottagare? Så om man köper en mobiltelefon, så borde butiken anmäla detta till public service.. Som sagt, staten har gott om pengar och det är något de borde lägga dem på att få igenom..

Av bud_bundy
Skrivet av Blackjack:

Sen förstår jag inte varför det inte ingår i skatten.

Vilket hade gjort kostnaden rättvist så att en ensamboende fattig person inte behöver betala lika mycket som en rik välbärgad barnfamij.

Skrivet av Blackjack:

Så jag behöver inte släppa in dom

De får inte gå in i din lägenhet, så det handlar inte om att de behöver bli insläppta. Försöker någon som utger sig för att vara radiotjänst gå in i din lägenhet så är det troligen inte någon från radiotjänst. Man ska i dagens tider vara väldigt försiktig med att släppa in folk. Exempel på en skojare som försöker lura sig in i äldres lägenheter och sno guld etc. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artik...

Skrivet av Blackjack:

jag bor på andra våning så ingen kan titta in och jag behöver inte svara om de ringer.

Du behöver ej svara om någon ringer, jag tror inte ens det är olagligt att inte ens svara om polisen ringer på. (mer än att man kan få inslagen dörr)

Skrivet av Blackjack:

Om de skulle mot all förmodan se jag har en tv så kan jag bara säga att den köptes nyligen och att jag inte har kvittot?

Nej det är inte lagligt att ljuga för radiotjänst och säga att du inte har en tv! Så det kan du inte göra.
Skulle fallet vara så att du nyss har köpt en ny tv som de upptäcker så brukar folk enligt de googlingar jag har sett fått betalat någon månad tillbaka.

Av bud_bundy

Det som händer om man inte betalar är att man kan få hembesök av radiotjänst där de frågar om man har en tv eller dator, svarar man att man har någon utav dessa, så frågar de hur länge man har haft dem. Säger man då typ 2år så får man betala för 2års ej betald tvavgift.
Böter vet jag ingen som har fått, men man kan enligt lagtexten få det.

Mer om deras hembesök finns att läsa på deras hemsida.
http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Avgiftskontroll/

Som går att läsa från radiotjänst hemsida så får radiotjänstnissarna inte gå in i din lägenhet även om du bjuder in dem på kaffe och gräddtårta, så om vederbörande försöker gå in i din lägenhet så är det troligtvis en rånare som utger sig för att vara en myndighetsperson.

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

Vad menar du?
Det har gjorts mängder med undersökningar kring detta, exakt samma CV har skickats in till olika jobbansökningar men ett med "utländskt" namn och ett med "svenskt". De med svenska namn får betydligt mycket mer svar från arbetsgivare.

Och vad faller detta in under rasism eller diskriminering?
Man kan aldrig veta orsaken till varför de svarade de med svenska namn oftare, rimligt är att anta speciellt för arbeten med lägre krav att personen som kallar in folk på intervju medvetet som omedvetet tror att personer med svenska namn är bättre.
Denna fördom som är svår att ändra på, jag skulle dock gissa att precis samma sak gäller när svennar söker tjänster hos "invandrare". -Svenska ungdomar är lata etc och rädd för att arbeta obetald övertid.

Skrivet av Kilroy:

Hur man är välkommen in på olika krogar osv osv osv osv osv.
Jag är vit och har ingen egen erfarenhet av detta men det är inte svårt att höra och läsa om andras erfarenheter.
Rasism och diskriminering i olika former är väldigt vanligt i Sverige.

Personer med rätt utseende har lättare att komma in på krogar än de som inte enligt krogvakten har rätt, hudfärg, kan vara en orsak precis som bröststorlek är en annan. Jag är dock tveksam till att någon blir nekad på krogar alls i sverige i större skara och ser krogar som något överklasshippo.

Det jag menar är att vissa vill slänga ut rasistkortet stupp i kvarten och sedan samtidigt anklaga SD för att påstå att folk slänger ut rasistkortet hela tiden. En vanlig förklaring det folk kallar för rasism är vanlig främlingsfientlighet, d.v.s rädd för det okända.

Av bud_bundy

Väldigt snyggt gjort och kvalitén ser ut att vara riktigt bra, såpass bra så att du faktisk skulle kunna göra saker som skulle kunna användas för olika saker mer än bara prydnad.
Responsen är dock inte så stor här. Missförstå mig inte, men min gissning är att din hobby är en aningen nördig och den stora skaran här mer intresserar sig av praktiska tillämpningar. På samma sätt att trots detta är ett datorforum, så är knappast hårdvarunära programmering etc någon större sak, såvida personen inte gör något roligt som andra kan använda.
*edit*
Det blir lite som att lägga upp såna hära videos: http://www.youtube.com/watch?v=ThXBW27d_ps Vilket visar FPGA programmering, knappast något som den stora skaran intresserar sig av. Första videon intresserar säkert många, men snart är det bara de inbitna nördarna kvar.

Så mitt råd till dig är fundera på vilka roliga prylar du kan göra för datormoddning och du kommer få många mer som imponeras av ditt arbete när du gör någon som de vill ha. Du kan även bygga datorprylar som en modifierad variant av den där lådan som stänger sig själv.

*edit2*
Ett bra tips jag kan ge dig är att göra ett coolt usb minne, lyckas du med detta så får du "många beundrare". Hur nu ett coolt usbminne ser ut är en bra fråga, där inte bara utseende utan konstruktionen kan ha stor betydelse.
Själva usbminneskretsen tar du någon billig som är enkel att skala av eller så väljer du en liten som du bygger runt skalet..

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

SD utmålar sig själva som underdogs och sanningssägare och att dom tar upp ämnen man inte får prata om. Detta är någonting dom får mycket sympatier för. Trots att det inte har någonting med verkligheten att göra. Integration och invandring har varit ett av dom mest debatterade ämnena under väldigt lång tid. Men så länge man fortsätter hävda att man inte får prata om det och att man blir orättvist rasistanklagad fungerar verkligen.
Tragiskt nog är det en mycket framgångsrik metod, Fox News använder i mångt och mycket liknande retorik och det fungerar verkligen.

Eller ännu bättre exempel är folk som påstår att det förekommer någon rasism eller diskriminering i sverige att tala på, detta har inget med verkligheten att göra. Men förklaringen till att folk beter sig om SD är för att det är så himla enkelt att vinna poäng.
Rasism = indelning av art i raser där individen tror att vissa raser är förmer än andra. Rasism är inte lika med att se ner på personer som tror på noaks ark, talande ormar och liknande, såvida nu inte dessa egenskaper gör att individer blir en annan ras än icketroende.
Diskriminering förekommer såklart och det handlar om att behandla folk olika, diskriminering är dock inte lika med att inte positiv särbehandla individer och ta hänsyn till deras verklighetsuppfattningar.

SD är däremot extremt främlingsfientliga, men det är en annan femma. Sedan har de lite konstig inställning vem främling är där saker som hudfärg m.m har en stor vikt, det är dock ingen öppen åsikt.

Av bud_bundy

Borde inte en 40tusen persondator idag klara av Office 2013 när man utför lite tyngre arbeten i VBA utan att man ska behöva vänta flera minuter på varje operation? -Det jag menar med detta är att de utvecklar produkter åt den stora skaran, vi som har unik höga krav på något kommer i andra hand.

Jag tycker Sony och Microsoft har valt bra val med hårdvaran, ännu dyrare hårdvara hade resulterat i dyrare konsoler och man får ej glömma att de redan idag är enligt många för högljuda, så att de egentligen skulle behöva klocka ner dem eller sätta i dyrare kylsystem vilket inte är så enkelt.

Dagens spelkonsoler är så kraftiga så att de kommer klara av att spela de kommande speltitlarna under många år framöver utan att väsentliga delar av spelet behöver tass bort, utan det blir mer detaljer som lite sämre grafik.
Jag själv har hyfsade datorer i hemmet, men ändå så har jag köpt en ps4. Orsaken är enkelheten och att jag gillar att spela på tv liggandes i sängen, datorerna däremot är arbetsredskap och under inga omständigheter ska någon bloatware som steam få finnas på main operativsystemet på datorn, visst kan man ha flera main operativsystem, men det ställer till med extra underhållsarbete.

Den stora skaran som köper konsol gillar nog dock enkelheten av andra skäl, dessutom 4000kr för en maskin som kan lira de senaste spelen i flera år framåt är ett billigt alternativ.

Angående framerate/upplösning, så har utvecklarna vad jag förstått det ganska fria händer. Där de idag väljer det de tror att den stora skaran av deras spelare föredrar, bättre grafik vs högre fps. Utvecklarnas val kommer aldrig passa alla men förhoppningsvis gör det rätt för de flesta, sedan är det inte så enkel att i utvecklingen uppskatta rätt och det är aldrig rolig att tvingas ta bort detaljer som man har lagt ner mycket tid på.
Utvecklarna borde dock ha olika grafikalternativ i spelen för att passa bättre för alla gamers.

Av bud_bundy
Skrivet av Ozzed:

Nej, två fel gör inte ett rätt. Det jag menade var mest att om man ska se staten som något slags företag vars främsta mål är vinst

Man kan ha olika syn på vad staten ska göra, jag som gillar frihet vill att staten ska göra och bestämma över så lite som möjligt, dessutom ska ska staten använda så lite resurser som nödvändigt på allt. Vad som sedan staten måste göra kan diskuteras, min åsikt är dock att staten idag sysslar med mer saker än vad jag räknar som nödvändiga.

Skrivet av Ozzed:

så finns det andra saker än invandring att titta på som kostar mer pengar. Det är nog därför det lätt blir en rasistdiskussion i det hela. Ser man saker rent ekonomiskt finns det mer akuta problem än invandring, alltså.

Kan du ge exempel på något som ekonomisk enkelt går att göra effektivare än invandringspolitiken? Invandringspolitiken ihop med utländsk välgörenhet är superenkel att ekonomisk förbättra, bara bete sig som resten av EU.
Det finns säkerligen gott om folk som vill skänka precis allt de äger till andra personer, men det finns inget som hindrar personerna att göra det själva. Så invånare i sverige tillsamman får för min del skänka 10gånger så mycket om det vill, men ge tusan i mina pengar.

Skrivet av Ozzed:

Sedan så har ju ibland invandrare familjer. Kanske barn som då blir lika olönsamma som Svenska barn. Folk är ju som bekant inte klossar man bara kan flytta runt efterbehov och behag. Vi skulle i så fall kunna minska arbetslösheten rejält, och det vet de. Det är väl därför de haft det enligt mig orimliga kravet att man måste söka jobb "i hela landet" om man är arbetslös till exempel.

Det orimliga kravet är enbart ett problem för att staten betalar företag en del av vissas personers lön.
Annars varför skulle man som arbetsgivare vilja anställa någon som kommer få ett dåligt levnadsförhållande p.g.a. den situation, när det finns gott om duktiga personer som är beredda på att göra vad som helst för samma jobb? Det är för väldigt många skittufft att få jobb, det är knappast så att någon idag som förr behöver vara rädd för att få jobb som de inte vill ha.

Skrivet av Ozzed:

Att SD cäxer beror väl kanske mest på att folk möjligen gillar deras invandringspolitik, men jag undrar hur många som fortfarande skulle tycka så om de läste hela partiprogrammet. Tyvärr är det vanligt att det politiska engagemang man har stannar vid enstaka frågor, samt vem som ger det trevligaste intrycket i TV.

Jag är tveksam till att så många gillar SD invandringspolitik, däremot är det många som hatar de andra partiernas invandringspolitik. Genom att ge SD lite makt, kanske man kan få landet att bli lite mer som de andra länderna inom EU.
*edit*
Av de som röstar på SD men inte gillar deras politik så finns det såklart både extremare och folk med åsikter mer emot de andra partierna, men det är väl samma sak inom liknande partier som miljöpartiet etc. -Tänk er miljöpartiet som ensam regering i riksdagen, undra om det skulle sabba vår ekonomi mer än SD?