Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av Ozzed:

Rent ekonomiskt tar det betydligt längre tid för de flesta Svenskfödda Svenskar att bli lönsamma än för en invandrare som kommer hit. Vi ska igenom 6 år där vi bara är en ren kostnad, sedan (minst) 12 år där vi kostar massa pengar i utbildning (och får betalt för det dessutom.) Det är helt enkelt en förlustaffär för samhället att tillåta folk att skaffa barn. Vem vid sina sinnes fulla bruk tillåter en investering som tar minst 30 år innan den ger avkastning?

Nu tycker jag naturligtvis inte att det är såhär, men jag ville visa på hur in i helvete fel det kan bli när man använder ekonomiska termer för att peka på att något är dåligt eller bra för samhället.

Frågan är vad man ska börja med alla fel du gör, du kan knappast försvara vansinnespolitiken som vi för nu med ditt argument, speciellt inte emot såna som har en invandringspolitik som lyder att det får gärna komma hit fler invandrare, men de ska då tusan inte få något bidrag.

Barnafödande är dock som du säger en svindyr process, inte bara att barnen kostar pengar utan att folk är hemma med generösa bidrag istället för att arbeta. (barnledig, vab etc)
Men det blir en filosofisk fråga vad man anser meningen med livet är, en stor del av befolkningen vill föröka sig och lever i någon fantasivärld om att det är något speciellt med deras avkomma och de behöver bry sig om den etc. Däremot folk som de inte alls är släkt med eller har någon gemensamt med, så är det mindre skara som bryr sig lika mycket. Min uppfattning är att många i sverige anser att man ska bygga landet för framtida generationer och då syftar de främst på deras egna ättlingar.

Jag ser som sagt invandringsfrågan som rent ekonomisk. Det ska vara väldigt enkelt för folk att flytta in och ut ur landet, i princip bör alla behandlas lika oavsett var de kommer ifrån. Det intressanta är snarare hur mycket de kan bidra, detta är skitsvårt för staten att avgöra, men processen går göra enkel. Gör medborgarskapet ungefär som medlemskap i ett fackförbund, för att först få några pengar måste man ha uppfyllt viss arbetsvillkor och beroende på hur mycket pengar man drog in till staten ju mer kan man få tillbaka. Efter att man har arbetat i säg 5år ja då kan man ge folk permanent uppehållstillstånd.
Och under inga omständigheter ska vi utvisa folk av andra anledningar att de har misskött sig (brottslig handling).

Min åsikt handlar om att tänka ekonomisk, vi som tänker ekonomisk kan ha lite olika åsikter. Men ingen som enbart ser rent ekonomisk diskuterar om att hindra invandrare komma hit. Så ska man argumentera emot ekonomisk tänkande ska man argumentera emot just vad personer med ekonomisk tänkande tycker, sedan kan man diskutera vad ekonomisk tänkande betyder? Syftar man på sverige just nu och har åsikten att vad som händer om säg 100år är fullkomligt irrelevant. (vi är alla döda då)

Av bud_bundy

TS frågeställning påminner mig om debatterna som fanns för några år sedan där folk diskuterade huruvida högskolestudier var onödigt. Och min kommentar kring det hela är att fy vilket h-lvete många får efter deras utbildning, jag själv skulle lugnt vilja stanna kvar i skolan 10år till för att förstå grunderna bättre så jag får enklare på arbetsmarknaden. Bredare kunskap, mer erfarenhet, men visst glömmer man en hel del. Jag begriper inte hur folk med enbart 3 årig högskoleutbildning överlever första året på jobbet?

Angående glömska. För runt 4år sedan var jag t.ex. emot gemene person duktig i photoshop, det var 4 år sedan jag öppnade programmet och jag skulle bete mig som en nybörjare, men tiden det tar för mig att lära mig photoshop igen är inte i närheten lika stor.

Av bud_bundy

Har ej tid att läsa allt, men tycker påståendet att Feminist rörelsen motarbetar kampen mot hedersrelaterat våld är befängt.

Dessutom har ordet hedersrelaterat våld blivit kidnappad till att bara handla om våld kring utländsk seder, det finns allt mycket hedersrelaterade våldsamheter inom de svenska familjerna också. Den skiljer sig dock kraftigt åt på vissa punkter, men mycket fysisk våld och hot finns.

Sedan varför en viss grupp inte bryr sig om andra grupper finns det många orsaker till. Där man ofta får splittra upp gruppen till mindre delar. På samma sätt som man kraftigt kan ifrågasätta varför många fokuserar och lägger så stor vikt på struntsaker?
Inte för att hedersvåld med utländska seder är en struntsak, men varför bryr sig så många som hatar invandrare om vad vissa av dessa har för kvinnosyn emot deras "egna kvinnor"? När dessa individer som är emot invandrare inte precis skulle vilja låta utländska kvinnor fly till sverige?

Så väldigt mycket om våra åsikter handlar om att låtsats bry sig om saker för försöka få poäng hos mindre vetande.

Min åsikt kring feminism etc är låt mer survival of the fittest råda och kraftigt motarbeta de som på något sätt utför diskriminering.
T.ex. kostar kvinnlig arbetskraft tusan så mycket mindre än manlig för exakt samma arbete, så kommer marknadsekonomin ta hand om de arbetsgivare som enbart anställer dyrare manlig arbetskraft.

Av bud_bundy

Idesign som mer är ett layoutprogram än ett ordbehandlingsprogram, där det är rekommenderat att man först skriver texten i t.ex. word och sedan flyttar in den (bindning eller vad det nu hette): Http://luckylion.de/vasco/tutorials/indesignthesis/indesign_i...

Skrivet av NiftyNips:

Har du levt under en sten de senaste åren? Google-drive är bara ett av många som ligger på samma våglängd som MS Office. Även Kingsoft är lika bra om inte bättre än Microsofts skit.

På vilket sätt är de bättre?
Office är standard ska man läsa och behandla dokument automatisk så är "alla" applikationer anpassade efter words docx format och det gäller då att använda den officeversion som har bäst stöd för detta format.

Av bud_bundy

"Alla" fackförbund på arbetsplatser bryr sig om konsulterna, dock inte för er vinning utan för den stora skaran på arbetsplatsen. Att vända sig till ett fackförbund utan för arbetsplatsen är bara dumt då de inte har något att säga till om.

Annars det bästa inom arbetsmarknaden är att tala sunt förnuft med sin arbetsgivare, fungerar inte detta så sök ett nytt jobb. För stridigheter med sin arbetsgivare kommer knappast till ens godo när man ska använda denna som referens.
Att arbetsgivare idag ställer sjukligt höga krav är tyvärr något att leva med och obetalt övertid tillhör snarare normen än ovanligheten.

Av bud_bundy

Använd Option Explicit först för att tvinga varudeklaration, vilket dock inte var ditt problem.

Mitt råd är att stega i koden och se vad varje sak gör.
T.ex varför fungerar inte denna rad som du vill?
If Len("1, i") > 0 Then

kolla vad len("1, i") resulterar i för värde? Och se att den alltid oavsett vad du har för data i excelsheeten returnerar 4. Då inser man snabbt att len("1, i"), kollar strängens värde och du får använda dig av annan kod som len(cells(1,i)) osv...

Av bud_bundy
Skrivet av bwoy:

Zådärja, bytt och klart, ingen diskussion.
Skönt

Riktigt bra, troligtvis var orsaken bara mänskliga faktorn. En massa personal och en massa produkter, när hårddisken ser ny ut så är det enkelt att förväxla.

Av bud_bundy
Skrivet av Smygbas:

Och om du och din vän nu VET att ni förlorar 80 000 om en veckas jobb försvinner, då är det såklart ännu mer anledning till att säkerhetskopiera.

Man kan säkerhetskopia i all oändlighet, hårddisken som TS köpte är typisk en sådan som folk köper för att ha backup på ifall deras ordinarie skulle rasa. Men visst man borde man ha en kopia av kopian etc.. (det blir ett jädra problem att hålla koll på versionshanteringen och det tar lite tid att arbeta om man arbetar med stora mängder data) Alla har inte bredband så att de kan skicka några 100GB data fram och tillbaka varje dag och lagra på någon server.

Men med sunt förnuft kommer man långt, de stora datamängderna kan man lagra själv om man är försiktig. Begagnade hårddiskar etc ska kasseras och slängas bland farligt avfall.

Till TS, så gör du rätt i att gå tillbaka till butiken, jag tror du utan problem skulle få pengarna tillbaka, problemet är bara att bevisa ditt påstående. (de kan tro att du ljuger, precis samma som att du skulle ha kommit tillbaka med en tegelsten i lådan)

Av bud_bundy
Skrivet av Smygbas:

Jag förstår dig, men alla dessa fel täcks av reklamationsrätten. Såklart är det tråkigt om en hårddisk med viktig data på kraschar, men om man inte tar säkerhetskopior så får man leva med det. Jag tycker att ångerrätten vid distans är viktigare än att jag vet med full säkerhet att jag får en sprillans ny vara. Butiker ska ju, och vill såklart, undersöka om varan är i "väsentligt oförändrat skick", annars behöver de inte göra ett återköp. Om man tappar en hårddisk i golvet tror jag inte att en butik skulle gå med på att ta tillbaka den.

Det som är viktigt att förstå är att om vi ska ha lagstadgad ångerrätt, så får vi som konsumenter gå med på att varor kan vara returer, eller att butikerna skulle ta högre priser för att klara förlusten av att t.ex. slänga en returnerad hårddisk, eller sänka priset på just det exemplaret. Men jag menar inte att vi ska gå med på att köpa saker som uppenbarligen är begagnade och betala fullpris för detta.

Gäller samma sak andra känsliga varor som pacemakers etc, att om något går fel så täcks det upp av reklamationsrätten?

Angående backup så kostar det tid att göra backup på många diskar, väldigt många har bara backup på en enda hårddisk. Kostnaden för skada ligger i många fall 1000kr/person för att åtgärda felet. Skulle jag och en kamrat bli av med en veckas arbete så är det 80 000kr som vi har blivit av med och jag har svårt att se att vanliga butiker går med med denna ersättning för att de sålde en 1000kr hårddisk som ny.

Så ångerrätt kan gälla vad tusan som helst, men känsliga saker som pacemakers, hårddiskar, ramminnen, processorer etc ska vara nya om de säljs som nya. Och nya betyder inte på något sätt att de är felfria, men man vet hur hanteringen har varit. En hårddisk som man inte känner till hanteringen på och den t.o.m. har varit ute hos en kund, ja den är för många en totalt livsfarlig produkt som ska kasseras så att ingen råkar använda den av misstag.

De dyraste felen inom datorteknik är dock fel som man ej direkt upptäcker, tänk om något bit blir fel vid incheckningen utan att någon kontroll upptäcker detta.

*edit*
Sedan att mänskliga misstag sker är inget som man kan undvika, det är därför man ska vara vaksam när man köper extremt känsliga produkter. Så förklaringen till TS hårddisk beror troligtvis på enkelt slarv. Men en butik som medvetet ljuger om en så känslig produkts hälsa borde ej få sälja såna produkter.

Av bud_bundy

Dum fråga men har du testat och ringt privattandläkaren och sagt att du inte längre vill bli uppbokad? I sådant fall vad sa då tandläkaren eftersom den ändå bokar upp dig?
*edit*
Kass läsförmåga jag hade..

Av bud_bundy
Skrivet av Virre131:

Jag Hade typ tänkt ändra start bilden och lite färger i menyerna o så. men om det är så jobbigt kanske det inte är värd det jobbet det kräver.

Det behöver inte vara så märkvärdigt, problemet är som sagt brist på dokumentation. Hade du haft tillgång till källkod och rubbet så hade det varit ett roligt litet projekt. I ditt fall så kanske du skulle få ge dig på att koda assembler, vilket inte är svårt för applikationer utvecklade i assembler. Men bloated kod från högnivåspråk är inte roliga och pilla med i assembler och det är inget som man börjar med.

Så mitt råd är som i förra inlägget, satsa på en mer öppen plattform än en noname mp3spelare. (märket bakom andersson kan vara vad som helst)
Detta kan sedan bli ett mycket intressant och lärorikt projekt och det behöver ej kosta så mycket.

Av bud_bundy
Skrivet av Virre131:

Som titeln lyder så undrar jag om det går att omprogrammera en mp3 spelare. Spelaren är en Andersson mp3 2.2 (bild: http://images.netonnet.com/ItemImages/hem-och-hushall/pask/an...). Så jag tänkte att jag försöker att få ut koden och omprogrammerar lite och sedan ladda upp det till mp3:n som en firmware uppdatering (mp3:n stöder firmware uppdatering med ett program man fick med men man måste ha en firmware uppdaterings fil det är den jag tänkte programmera). Kopplade in den till min Linux dator och kollade vilka portioner som fanns och hittade det här:

Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 ? 778135908 1919645538 1141509631 72 Unknown /dev/sdb2 ? 168689522 2104717761 1936028240 65 Novell Netware 386 /dev/sdb3 ? 1869881465 3805909656 1936028192 79 Unknown /dev/sdb4 ? 2885681152 2885736650 55499 d Unknown

Så är det här något som är möjligt att göra?. tillverkaren har ju programmerat den en gång i tiden.
Tacksam för alla svar

Självklart går den att programmera, knappast något drmskydd eller liknande som hindrar fel kod att köras som på spelkonsoler.

Frågan jag ställer mig bara varför du vill ge dig på och programmera om något som är så odokumenterat som Andersson mp3spelaren är? Bättre är att satsa på öppna plattformar om man vill lära sig. (billig androidtelefon om man vill vara seriös, vill man bara börja koda så köp en arduino)

Om du ändå vill koda androidmp3spelaren så får du börja detektivarbetet, har du ej kunskap att ta reda på vad du ska leta efter så är mitt taskiga svar att du har gett dig på fel projekt att börja med. (ta reda på vilken processor, analysera firmware etc)

*edit*
Med androidtelefonen så syftade jag på operativsystemkodning i android, appsutveckling är också skoj, men skiljer sig mycket från det du frågade om.
Med operativsystemutveckling så kan du skala bort en massa onödig dritt och göra din egen pryl, samtidigt hitta tusentals personer med samma mål om man googlar lite.
Detta tillskillnad från Andersson mp3spelaren där du mer står hel ensam och ska lista ut allt själv.

Av bud_bundy
Skrivet av KTL:

Men jag tror vi är väldigt snabba att sukta efter det nya, vilket är rätt naturligt. Tittar vi på vad vi som både entusiaster och normalkonsumenter idag har tillgång till så har vi våra behov täckta så att säga. Tycker jag i alla fall, finns alltid de som ska pressa prylar till det yttersta och inget fel i det heller.

Normalanvändare som bara använder sin dator till facebook, aftonbladet, blocket etc så räcker kanske dagens datorer till, men för oss som använder datorer seriöst så är i många fall dagens datorer tusentals gånger slöare än vårt behov är. T.ex. jag gör nu en kompilering på min I7 som tar över ett dygn, mitt behov är att datorn ska klara av uppgiften på max 5 minuter. Skulle datorn klara uppgiften på 5 minuter, så skulle jag dessutom inte göra bearbetningen så begränsad som jag gör en idag.

Annars grundproblemet med datakraft tycker jag är att allt blir så mycket bloated, nu när prestandaökningen har stagnerat så får folk satsa på optimering och det finns nu mer pengar att hämta där.

Nå min åsikt är det ordnar sig, utvecklingen har alltid gjort skutt för att sedan stagnerat tills något nytt genombrott. Inom datorvärlden gäller detta inte bara processorer utan saker som skrivare har typ stått till de senaste 10åren, vem för 20 år sedan kunde tro att inte laserskrivare (eller bättre) skulle vara var familjs egendom 2014?

Av bud_bundy

Enkla svaret är konfirmeringsbias:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Konfirmeringsbias

Så fort någon nämner det heliga ordet spel så är cirkulationen igång och ungdomar säger att de bara skyller på spel nu igen.

I sverige så anser jag inte spel är en vanlig anklagelse, istället brukar de skylla på saker som illegala skjutvapen. Även de områden och ägarna till illegala skjutvapen inte på något sätt utmärker sig negativt i brottsstatistiken. (dvs främst pensionärer på landsbygden)

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

Vad syftar du på nu?
Vad är min politik?
Jag tycker bostadspolitiken i landet överlag är dålig och i Stockholm är den helt fruktansvärd.
Så jag vet inte vad du syftar på, vänligen förklara dig.

Jag formulerade mig dålig, bostadspolitik menade jag. Där den i storstäderna fungerar den hur dåligt som helst. Vill man att alla ska ha rätt att bo i centrum, använd då istället lottodragning, för inte tusan vet vanligt folk var de ska bo många år framåt.

Av bud_bundy

Mycket bra och intressant information, men en kommentar:

Skrivet av Yoshman:

PPro gav oss första x86 CPUn som kunde köra instruktioner i en annan ordning (en mer optimal ordning) än hur de faktiskt står i koden. Allt efter PPro har egentligen varit höjning av klockfrekvens, "breddning" av designen samt större s.k. "out-of-order" fönster (hur långt fram i koden man letar för att hitta saker att köra för tillfället).

Detta är sant, men jag kan inte glömma alla gamers kommentarer om Pentium Pro som verkligen sög när det gäller 16bitars kod. Lite fascinerande att den processorn som alla gamers hatade nu är fadern till dem som de idag älskar.

Av bud_bundy
Skrivet av Zotamedu:

Ja helt rätt, förpassa de som var dumma nog att utbilda sig till lärare eller sjuksköterska till slummen utanför stan där de hör hemma. Är man dum nog att inte välja ett yrke med hög lön ska man inte ha rätt att bo ens i närheten av sitt jobb utan då ska man minsann pendla långt vilket i sig också innebär en kostnad. Låter som ett lite konstigt rättvist system det där. Och att koncentrera stora mängder låginkomsttagare i ett litet område har alltid gått bra historiskt eller hur?

Den enda effekten marknadshyror skulle ha på kort sikt är att låginkomsttagare tvingas flytta för att rikare ska ha plats i centrala stan. Jag väntar fortfarande på att någon kan visa en mekanism som här i Sverige skulle ge en kraftig ökning av bostäder genom privatisering.

Högavlönande personer som läkare och sjuksköterskor måste bo i slummen om marknadsekonomi för lägenheter hade rådigt i landet, vilken värld lever du i? Kom med bättre exempel som säljare av tidningen faktum.

Nå som systemet är idag så är det ingen lottodragning på vem som får en lägenhet i stan utan de använder sig av kösystem, där vanligt folk inte vet var de kommer jobba i framtiden och knappast kan boka upp sig 20år innan. Så resultatet idag är att det blir ett visst folk som bor inne i stan. Ett mer rättvist system är ren marknadsekonomi, d.v.s staten ger fan i att lägga sig i. Vill någon lotta ut sin lägenhet så varsågod.

Angående långa resvägar så känner jag dåligt till sthlm, men Göteborg så kan man bo 10mil utanför stan och ändå ta sig dit med snabbtåg på under 1h.

Skrivet av Kilroy:

Varför ska skola?
Varför ska sjukhus?
Varför ska polismakt?
Varför ska brandkår?
Varför ska militärmakt?
Varför ska sociala skyddsnät?
Varför ska vägar?
Varför ska kollektivtrafik?
Varför ska elnät?
osv osv osv

Det är väldigt mycket i samhället som behandlas annorlunda.
Det kan man tycka si eller så om.
Jag tycker bostad är någonting väldigt viktigt för dom flesta och tycker det är en rättighet.
Sen så rent pragmatiskt är det väldigt dåligt för samhället med marknadshyror eftersom det skapar en ohållbar situation för dom flesta vilket försämrar effektiviteten i samhället.

Mat som nämndes är också något som många människor värdesätter, men trots att vi inte har planekonomi på prissättning på maten så fungerar denna försäljning bra. De som inte har råd såsom hyra får socialbidrag, förutom några enstaka.

Det stora problemet mer er politik är att den fungerar minst sagt uruselt, problemet med kapitalism så ser jag inga belägg för några problem. Jag själv som är uppvuxen på landet är van att det finns rikare områden och fattigare och jag har då inte upptäckt något problem med just detta.
Det är snarare praktisk att det finns rikare och fattigare kvarter då butiker etc kan anpassa sig efter befolkningen och mig veterligen så finns det rikare och fattigare kvarter inne i städer som Stockholm som i resten av landet.. ( t.ex. Östermalm mot Rinkeby)

*edit*

Min lösning på bostadsproblemet är delvis bättre infrastruktur. Man kan bo långt utanför centrum men ändå ta sig dit fortare än de som bor inne i stan och åker saktgående spårvagnar.

Av bud_bundy

Riktigt grymt, jag skulle själv vilja ha en 3D skrivare om jag bara skulle ha tid att använda den. (om man ska konstruera egna saker går mycket tid åt)
Men det blir förhoppningsvis vanligare att man kan beställa de 3d utskrifter som man behöver.

Själv är jag ett lego technic fan, då speciellt växellådor och dylikt och se mycket roliga byggen som man skulle kunna göra med en 3D printer. (nej tyvärr har jag ej tid att bygga något med lego heller utan jag brukar som vid 3d printning beundras över andras arbeten) Exempel på vad jag menar: http://www.youtube.com/watch?v=xA_AQqZLcyE

Så det jag vilja ha sagt grymma utskrifter du gör, jag är allt bra avundsjuk.

Av bud_bundy

Upside down 2013
Kortfattat: Scif/romantikfilm som handlar om två världar (jordklot) som ligger precis bredvid varandra med motsatt gravitation, där befolkningen på ena planeten är fattig och folk på den andra planeten är fattiga. Och en pojke och en flicka från de olika världarna träffas och en massa asholes som vanligt har problem med detta.

Mitt betyg är helt klart sevärd, en scifi -film som kom en ny ide och inte byggde på exakt samma handling som man redan har sett så många gånger.

Av bud_bundy

Vi har ett stort behov av nya lägenheter, vi har folk som är beredda på att betala mycket för att få lägenheter, vi har väldigt gott om mark att bygga på, gott om billig byggmaterial och det finns extremt gott om billig byggnadsarbetskraft inom EU som kan göra jobbet väldigt billigt.

Frågan jag ställer mig är varför byggs det då inte fler lägenheter? Det känns som att det är lite planekonomi iblandad som sätter käppar i hjulet. Angående hyror så är jag ej insatt i vilka som får sättas genom marknadsekonomi och vilka som måste använda sig av den sovjetiska bostadsmetoden.