Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av Leatherface75:

Dom fria varianterna har allt jag behöver däremot så har inte Windows allt det jag vill ha och behöver trots att det kostar pengar.
Men för ni som vill ha det så blir blir det mycket pengar att lägga ut.
Jag lägger dom hellre på annan hårdvara eller annat intressant.

Tid är pengar, får man mer fritid kan man jobba mer övertid och på så sätt tjäna in pengar till att t.ex prenumerera på Adobes Premium Cloud för 500kr/månaden. Jag tycker dessa 500kr är extremt billigt med tanke på vilka fina program som man får. (Photoshop, Illustrator, Indesign och Premie för min del, hitta kompatibla ersättare till dessa i linux som inte kräver extra tid att lära sig ett nytt gränssnitt)

För många är licenskostnaden för en windowslicens försumbar, problemet är dock att man som privatperson ofta skulle behöva ha ett guldavtal med Microsoft så att man får skapa maskiner lite som man tycker för privat bruk.

Jag tycker det idag är väldigt rörligt kring vad man får göra med sina licenser, men det kommer nog bli enklare i framtiden. Behöver man t.ex. en separat licens för excel till varenda virtuella burk man behöver, vilket för mig skulle innebära 20-30 stycken excellicenser när jag enbart är en enda person som använder maskinerna. (högt antal p.g.a. en virtuell maskin per hobbyprojekt)

Att använda linux seriöst hemma så krävs det om man inte är riktigt begåvad att man också använder detta operativsystem på jobbet, Där många av oss dödliga har problem att enbart ha koll på windows med sharepoint etc som hör till.

Av bud_bundy

Om man ser till programinnehållet så det är väldigt bra för att snabbt komma in och jobba, när jag läste mina utbildningar så nämnde de inte ens test driven development, scrum m.m.

Den största skepticism jag däremot har emot yrkeshögskola är att urvalet av studenter som väljer denna inte är de bästa. (de väljer civil istället) Och att utbildningen anpassas efter vilka som läser den.

Bortsett från detta så saknas en väldigt massa teknik saker i utbildningen som man behöver kunna för att lösa en uppgift.

Så mitt allmänna råd är att om högskoleutbildning finns för det som man vill jobba inom så läs detta, kravet arbetsgivare brukar ha för gröngölingar är minst 2-5års arbetserfarenhet. Har man mindre än detta så får man det svårt, såvida man inte har en utbildning som visar att man har lätt för sig att lära sig.

Av bud_bundy

För att Windows har total monopol på programvaror inom vissa områden och det inte finns några alternativa programvaror överhuvudtaget till andra operativsystem. Jobbar man då som mig inom ett sådant område så ska det vara mycket till innan man slutar använda windows.

Däremot bör jag verkligen se över hur mina maskiner används, men jag är för lat, okunnig, har för dålig ekonomi och ont om tid för att göra något vettigt. Min dröm är att köra Wmware Spheere på servern och sedan låta den hosta de operativsystem som jag behöver fördela resursbehovet på olika klusterdatorer.
Då skulle jag nog köra linux för slösurfarande och helt skilja det den virtuella maskinen från de andra, som det är idag så slösurfar jag faktisk ibland på en riktig maskin fast sådant borde vara förbjudet. Jag installerar dock ingen dritt på mina seriösa maskiner.
Ett problem är dock att ofta har man ont om tid och man gogglar efter program som kan göra ett arbete åt en och man får testa dessa program utan att riktigt veta vad det är för skit. -Man borde göra en lång kontroll före så att trojaner m.m ej kommer med.

*edit*
Efter ha skrivit detta blir jag ännu mer sugen på Wmware Spheere, men det är en +30 000kr på en ny server plus licenskostnad på runt 5000kr/år beroende av version.

Av bud_bundy

Det finns allt nya guldkorn idag också som Big Rigs: Over the Road Racing
https://www.youtube.com/watch?v=1vFjjezR7uE

Annars ET är ett kulspel som alla riktiga gamers måste ha klarat av för att ens kunna kalla sig för en gamer.

Av bud_bundy

Prissättningen har väl typ alltid varit så att AMD har varit lite billigare, där de tidigare sa att de även presterade bättre per klock. (gäller ej idag)
Så om man ska ha ett riktigt budget system så skulle jag nog köra på AMD, laptopar som kostar runt 4000kr så är nog AMD ett bra val där också.
Men om man vill ha lite prestanda så är det ganska självklart att t.ex. en 2000kr AMD processor inte motsvarar en Intel processor som kostar det tiodubbla.

Mitt allmänna råd är snåla in på grafikkortet och försök få en minst 240GB ssd och en fyrkärnig cpu av nyare generation med i budgeten, därefter kan man välja att öka allteftersom man har råd med.

Av bud_bundy
Skrivet av Allexz:

Vad gör det för skillnad varför TS vill vara anonym?

Det har en stor betydelse av valet, inga av de tjänster du nämnde skulle jag använda för att göra bankärenden eller personliga mail som TS ville ha tjänsten till. För vågar man verkligen lita på de parter som man blandar in? Tor vad jag har förstått är en dålig tjänst på att sprida personliga okrypterade uppgifter genom, det tjänsten däremot är bra att att kunna sprida information utan att spåra avsändare eller mottagare.

Mitt råd är att man ska använda sunt förnuft och använda tjänster därtill. T.ex. vill man göra anonyma bankärenden så är mobila kontantkort som finns att köpa lite varstans ett bra alternativ. Köper man i en seriös risk är chansen liten att det är något fuffens med dessa.

Anonymitet i hemmet, så skaffa en egen personlig dator och gör såna saker på. Det kan också vara en surfplatta, det finns dock vissa routrar som kan lagra viss information så tänk på det.

Låg anonymitet, gratistjänster på internet. Högre de tjänster som Allexz nämnde. Ännu högre så först ett anonymt mobilt bredband som ni har köpt kontakt, därefter någon anonymitetstjänst där inga uppgifter går att spåra till en (som betalning) och därefter kryptera datan.

*edit*
Skaran som har behov av anonyma bankärenden är inte stor, däremot bör många tänka på säkerhet. D.v.s. se till att ha bra antivirusprogram och brandvägg och kör ej saker från skumma källor. Och för guds skull, använd ej någon anonymitetstjänst när ni gör bankärendet.
Eller behov och behov, vad har staten etc med att angå vad man köper såvida det är lagligt? Polisen kartlägger folk som handlar vissa lagliga saker, främst kemikalier, men säkerligen också extrem politiska saker. Men ändå är det en väldigt liten skara som gör sådant.

Av bud_bundy

Folks fritid är inte gratis plus att posten har höga avgifter, detta leder till att försäljning av inaktuella teknikböcker utan ett historisk värde inte är en bra marknad att göra online.
Så försök att sälja dem lokalt, framförallt gymnasieelever brukar ha dåligt med pengar och gott om tid och kan ha roligt med även inaktuella böcker. Sätt upp en lapp på högskolan om nu privatpersoner också får annonsera böcker där.

Jag själv gjorde också den tabben och samlade på mig en massa drittböcker. Ta C# som exempel vem tusan vill en bok för framework 3.0? Inte nybörjare i alla fall och seniorer så även om det finns många gånger då man tvingas använda äldre frameworks så orkar man ändå inte släppa med sig tunga böcker för varje situation som man är i.

Av bud_bundy

Arbetsmarknaden har blivit mer slit och släng där man inte bryr sig så mycket om vad man har gjort etc, det viktiga är däremot vad man kommer att göra den närmsta tiden, där ens bakgrund ger bra indikationer.

Så på frågan vad som är värt att studera till vid vilken ålder etc, så gäller det att förespå hur arbetsmarknaden kommer att se ut. Och då försöka gissa hur man konkurrenskraftigt ligger till emot andra arbetare. -Alltså klarar man av att göra ett bättre jobb på kortare tid och kanske få kunde att vara beredd på att betala högre fakturor?

Min personliga livsfilosofi är att man bara har ett liv och man bör göra ett försök att få ett vettigt jobb, så jag rekommenderar alla att försöka utbilda sig, utbildar man sig till något vettigt så kan man ha stor nytta av denna kunskap fast man jobbar med något helt annat.
T.ex. civilingenjör inom datateknik, så är det väldigt få arbeten idag där inte grundläggande datorkunskaper kommer till nytta och man kan säga att allt man har lärt sig är helt bortkastat.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Det är inte riktigt lämpligt att anklaga biblioteksbranschen för girighet, Bibliotekarie är ett av de sämsta om inte det sämsta utbildningsvalet man kan göra rent ekonomiskt sett (Det är så pass dåligt att du tjänar mer på att inte studera vidare.). Ersättningsmodellerna för böcker är ju därtill per utlånat exemplar och det verkar inte röra sig om några oerhörda summor det heller.

Bibliotek må i mångt och mycket ha tappat sin aktualitet men de är knappast en black om den hederlige arbetarens fot.

Nu syftar jag inte på enbart bibliotek, utan alla som håller meningslösa kurser för att få skattemedel.

Men om vi tar bibliotek så ifrågosätter om de verkligen behöver ha så många, utvecklingen går dock mot det håll jag vill. -Att folk använder något som är gratis är inget bra motstock på om denna gratis tjänst behöver finnas i flertalet olika exemplar i en och samma lilla byhåla. Detsamma gäller att folk går på gratiskurser eller betalar för dem, det betyder inte att staten behöver bekosta det.

När jag pratar om meningslösa kurser så menar jag ej språk, utan kurser som virka din egen skäggmössa.

Av bud_bundy

Internet har påverkat befolkningen på extremt många sätt, det finns ludditiska argument emot det att internet skapar ett tufft arbetsklimat etc. (enklare att få nytt folk) Och att internet slår ut vissa branscher som fysiska skivbutiker etc.

Angående folkbildning så är det ett intressant ämne. Många som arbetar med folkbildning brukar säga att det infördes för att bilda det vanliga folket, till folkbildning tillhör väldigt mycket som vanligt bibliotek. Där bibliotek idag till stor del har spelat ut sin roll som folkbildare.

Problemet med att avskaffa bidrag till olika saker som folkbildning är att många har tjänat mycket pengar på att enkelt tillskansa sig skattemedel utan större ansträngning och de kommer slåss med näbbar och klor för att detta ska fortsätta.
Om vi ser på ett vanligt bibliotek idag så är dessa fyllda av skit, jag undrar hur stor del av böckerna som har ett sådant värde så att skattemedel bör användas för att sprida dem? Historiska böcker, ja det finns museum.

Bibliotek kommer dock att finnas kvar länge och folk kommer självklart utnyttja tjänster som andra får vara med och betala för.

*edit*
Skolbibliotek, företagsbibliotek etc är dock skilda från vanliga bibliotek. Då de har böcker som kommer deras anställda till gang, inom skolan har ungdomar ont om pengar och de kan ofta använda gammal teknik för att lära sig grunderna.

Av bud_bundy
Skrivet av heretic16:

Oj då!
Men varför känner inte Windows 8.1 av mitt tangentbord och pekplatta för? Där har Microsoft en skyldighet att fixa.

Nej det är du som har en skyldighet att utveckla drivrutiner åt detta tangentbord och pekplatta så att andra med samma dator inte råkar ut för samma sak.

Nå Microsoft har ingen skyldighet alls i detta fallet och ingen annan heller, tillverkaren Acer skulle dock kunna ta fram drivrutiner för windows om de ville. (d.v.s tror att det är värt att investera i) Så det är till Acer du får vända dig till och försöka få flera med samma dator att säga samma sak. Inte för att jag tror att Acer kommer bry sig om just din datormodell, men att de för framtida Chromebooks mer ser detta som något som är värt att investera i.

Så svaret på din fråga är vänd dig till Acer, varför inte deras forum om de nu har ett?

Av bud_bundy

En motfråga: Hur ställer ni er till Newtons rörelselagar när han också var en alkemiskt? Jag själv förkastar allt som Newton har kommit fram till helt och hållet och har gjort egna privata formler som jag dagligen istället använder i mitt arbete.

Samma sak ser jag med politik, där det intressanta är att vad politikerna vill och vad de gör. T.ex att de säger att de ska göra något och gör något helt annat så är detta någon man ska se tillbaka i historiken på, detsamma gäller politik som leder till korruption etc.
Att ett parti kan gå från bondepartiet till antibondepartiet, ja vad har det för betydelse om man ska rösta på centern eller ej?

Av bud_bundy
Skrivet av zlim:

. Det finns en anledning att det vart ett jäkla rabalder om fas 3, där "praktikanter" fick sitta och måla om stolar, gång på gång, eftersom de inte får utföra något meningsfullt arbete.

Ja den busringningen till Karlavagnen var riktigt grym.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18319444.ab

Skrivet av zlim:

Där jag bor finns det en second hand butik som tar emot praktikanter, de får en bunt pengar för varje praktikant, har för mig summan 5K/månaden har nämnts någonstans? De hade ett tag runt 15 praktikanter, inge folk som handlar där, men det behövs ju inte om man drar in 75K/mån på att ha folk att köra med... :/

Blanda inte ihop praktikant och fas3are. Sedan att fas3 är dumt på flera sätt är en annan sak, men villkoren skiljer sig kraftigt åt från praktikanter. Företag får hellre inga pengar för att ta hand om vanliga praktikanter.

Angående blanda in fack etc, visst är det bra att sätta dit dåliga arbetsgivare men jag tror ej att TS som individ tjänar på det. Om TS bara utför normal arbetsmängd så får det gå som det går, men det blir då inte sämre än att blanda in något fack. För vad är det värsta som kan hända om man utför normal arbetsmängd?
Däremot att tydligt berätta för arbetsförmedlingen om vad det är för företag ska man självklart göra. Nu får dock arbetsförmedlingen mycket klagomål så man måste betona att man inte är arbetsskygg och inte har något emot annan praktikplats. (tänk egoistisk på er ersättning som är liten som den är)
*edit*
Att tänka på är att det finns ofta två sidor av det hela och retar man upp företaget så kan de gå till motangrepp till AF och säga att man ej vill arbeta.

Av bud_bundy
Skrivet av Alakai:

Hata hatarna som hatar, en fiffig idé från Cicero perfektionerad av pöbelns ljusdimma. Bra TV, om man tycker om att se hund äta hund.

Hata dem som hatar hatarna!

Iden med trolljägarna är bra bara det att det kvalitetsmässigt kändes dåligt. Jämför emot stalkars där man fick en vettig bakgrund m.m. Jag har svårt att se att detta avsnitt blir bättre såvida de inte gör djupare reportage.

Av bud_bundy

Två utskrivna utbildningsbevis väger såklart mer än ett utbildningsbevis om inte det sistnämnda utbildningsbeviset har dubbelt så många sidor.

Angående titlar så är de lägre akademiska titlarna (d.v.s allt under doktorstitel) inget som folk nämner idag mer än när de söker sitt första jobb, det som istället är intressant är vad de kan. Min upplevelse av arbetsmarknaden idag är att anställda är mer slit och släng produkter och det viktigaste är vad de kan leverera just nu.
Så man bör vara så bra som möjligt för det jobb som man söker och det är detta som är det avgörande om man får jobbet eller ej.
Sedan är såklart aldrig ekonomi fel. Bara det att jag tror att det finns en stor risk att en person som först läser till t.ex. civildata och sedan en lika lång ekonomiutbildning, har kommit efter så mycket i datatekniken så att vederbörande ej längre platsar för samma tjänster. Däremot finns det andra tjänster som projektledare etc.

I TS fall skulle jag absolut fortsätta, att läsa om är lite som att förr stanna kvar i gymnasiet och läsa om kurser där.
I dag efter bolognaprocessen så finns det vad jag har förstått mängder av utbildningar som man kan hoppa på, så TS behöver ej fortsätta i dataområdet.

Av bud_bundy

Sverige har alltid varit ett bra knepigt land där översittare använder de pengar de har tillskansat sig på saker som inte alls gynnar den egna befolkningen, det var knappast inte bättre för. Vad skulle den där Karl XII ut i världen och heja för, på vilket sätt gav det folket mer mat på bordet?

Det TS gjorde är att utgå ifrån för extrema påstående och propaganda film, som är superenkel att slå tillbaka och hävda att att källorna, beläggen är totalt värdelösa.

Angående sverige så går det som det går, det blir vara för varje år enklare att flytta eller bara skatteplanera sina pengar i andra länder, det var inte för många år sedan de duktiga flydde härifrån och skiten stannade kvar och likadant händer igen om vår situation kraftigt skulle bli mer negativt emot de andras. -Varför så få flyttar idag, ja sverige är tillhör idag ett av de bättre länderna och en stor skara har det bäst här. Att flytta till nytt land ställer till med en massa problem så sverige måste bli bra mycket sämre innan någon större skara flyr ur den anledningen.

*edit*
Usa är då knappast inte bättre, så otroligt massa pengar de har spenderat på saker som de bara kunde skita i och inte är deras problem. Nu kan man dra fram konspirationsteorier med olja etc, men jag har svårt att se att dessa pengar de har spenderat på krig inte bättre skulle kunna investeras i billiga olja på ett mer effektivt sätt.

Under ww1 och ww2 var dock sverige ett riktigt föredöme för hur ett land ska bete sig, men det är typ det enda riktiga vi har gjort den senaste tiden och dessa tillgångar, försprång vi fick in då slösar vi bort.

Av bud_bundy

Jag ser inget konstigt med detta, de flesta arbetsgivare är asholes emot personal som enkelt går att byta ut.
Om det du skriver är sant så kommer inte kroppen orka med det jobbet en länge tid.

Min rekommendation är att inte ta ut dig, blanda in andra parter tror jag inte hjälper just dig så mycket. Detta kommer troligen leda till att du ej får jobbet, må så vara men du klarar ändå inte av det en längre tid ändå.

Angående enbart 30minuters lunchrast så får du ej ta en hel timma emot att du som vanliga arbetare tillbringar 9h på jobbet? (8h arbetstimmar +1h lunch)

Av bud_bundy
Skrivet av Zizoor:

Jag förstår verkligen inte gnället. Att en ny kontakt lanseras betyder inte att ni måste kasta alla era grejer direkt... Det kommer nog inte hem två stora nissar med "USB Type-C Enforcement Squad" skrivet på ryggen och kastar ut alla era saker, samt tar sönder era Type-A portar.

Sannolikt att moderkort, nya laptops och dylikt kommer som på bilden i artikeln ha båda. Precis som Chassin, Moderkort och allt annat ni kan tänka er har USB 2.0, 3.0, Displayport, VGA, HDMI samt fan och hans moster.
Det är en till standard som till slut kommer byta ut USB, men det kommer inte hända över en natt. Ingen datortillverkare i sitt rätta sinne skulle lansera en produkt utan USB Type A kontakter innan övergångstiden är slut.

Skärp er.

Att lansera en ny kontakt betyder att vi måste släpa med oss ännu en kabeltyp vart vi än går och det räcker inte alltid att enbart ha med sig ett exemplar. Inom usb finns det redan idag 6st kontakter och nu ska det väl bli 3st typ C till? De borde rensa upp, jag ser ingen mening med typ B, inte heller mini-usb när det finns micro. Och livet är inte så enkelt så att det enbart används usb överallt, utan det finns andra kontakter som visserligen brukar ha lite andra användningsområden bortsett från firewire.

Annars jag förstår mycket väl att behovet av vändbara kontakter är väldigt bra när man monterar usbportar på lite udda ställen på tvären. Min kritik ligger i att de borde samtidigt rensa upp, hur nu ett standardiseringsorgan gör detta.

Av bud_bundy

Äntligen vilka problem jag har haft med att vända usbkablar rätt, jag vet inte hur många gånger jag har varit tvungen att ringa IT så att de skickar ut en tekniker för att hjälpa mig att plugga i mitt usbminne.

Annars finns det redan en jädra massa usbsatndarder och jag förstår inte varför det både ska behöva finnas usb micro och usbmini? Och vad för den där Typ B för nytta?

Av bud_bundy

Mycket tragisk med dödsfallet. Man ska dock inte diskutera enskilda fall när man pratar om samhällsproblem i stort, då det kan bli en rå syn emot den enskilda individen när man säger att brottet i sverige inte är så vanligt så att man kan vidta åtgärder som utegångsförbud etc.

På frågan vart är samhället på väg? Så svarar jag var är statistiken som visar att antalet mord, våldsbrott etc i sverige ökar? Just mord är dessutom ett brott med mycket lågt mörkertal.

Annars människan som art är lite fascinerande genom att vi kan göra så mycket dumheter för att komma med i någon gruppering och själva tillslut tro på att dumheten är något mer än vad den är.

Jag är dock rädd för vad som kommer hända med alla dessa personer som idag står utanför arbetsmarknaden, där många kommer få det svårt och vissa kan ta till olagligheter. Ska det satsas på att få ner brottsligheten så är min rekommendation att satsa på att hjälpa alla att få ett drägligt liv.