Inlägg

Inlägg som First Ninja har skrivit i forumet
Av First Ninja

Vilken typ av plugg medföljer HTC Vives två ljusfyrar?

Till Vive-ägare (gärna med hygglig byggvana):

  1. Exakt vilken typ av plugg medföljer de två ljusfyrarna? Med andra ord - vilken typ av vägg är de bäst lämpade för? (gips / lättbetong / betong et cetera)

  2. Bör man ha någonting särskilt i åtanke då väggfästena monteras?

Av First Ninja

CDON / leverans av Asus 1080 Strix

Skrivet av ronz:

Nu skiftar den mellan Behandlas och Förbokad igen. Alltså är den inte fast på Behandlas som den varit sedan igår eftermiddag.
Om det CDON berättade i sin egna tråd stämmer, så betyder det att de fått in kort, och systemet går igenom och kollar turordningen på ordrarna.

Dessvärre måste jag rapportera samma sak - CDON:s orderbesked har återgått till "Förbokad", från att igår ha varit "Behandlas". Precis som det ovan påpekas skall det enligt företagets kundtjänst betyda att man uppdaterar turordningen i takt med att man undan för undan levererar nyinkomna 1080 Strix-kort. Håll tummarna för leverans kommande vecka!

Av First Ninja
Skrivet av ronz:

Your position in the waiting list for your order is: 3

@Mickur, @ronz och @JhvaElohimMeth - jag antar att ni samtliga redan sett CDON:s inlägg där man under dagen lovat att meddela alla förhandsbokande Strix-kunder köplatsbesked. Även om jag fortfarande menar att man inledningsvis hanterade ordertrycket taffligt, så tycker jag man ändå visat sin goda vilja och hämtat hem det nu.

Med det sagt - i skrivande stund står, precis som andra redan påpekat i den här tråden, även att min beställning "behandlas". Förhoppningsvis har man fått in en ordentlig leverans under dagen, och kan därmed ordentligt beta av kön.

-ronz - det förefaller som du står längst fram i turordningen av oss fyra. Om du inte misstycker - kan du hålla oss uppdaterade när du får ditt leveransbesked? (något säger mig att även Exilo och JhvaElohimMeth skulle uppskatta det)

Av First Ninja
Skrivet av CDON.COM:

Hej First Ninja,

Vilket fantastiskt bra förslag! Vi kommer under dagen att skicka ut kö-positionen till alla som bokat kortet. Vi återkopplar med en liten present via PM till dig som tack för att du tagit dig tid att lämna din feedback.

Mvh
Robin
CDON.COM

Robin - jag lyfter på hatten. Jag var absolut inte ute efter några slags belöningar alls, framförallt inte efter mitt tämligen syrliga inlägg. Att CDON inte bara tar emot kritiken, utan också hanterar den på ett konstruktivt vis tycker jag är talande för hur jag missbedömt företagets ambitionsnivå. Jag kan inte annat än att lyfta på hatten för bemötandet, den snabba återkopplingen och sättet CDON under dagen via e-post informerat samtliga förbokande kunder om vilken köplats de har. Hela handhavandet är ett skolboksexempel på god kundomvårdnad, flexibilitet och välvilja!

Framför gärna budskapet till övriga medarbetare! Återigen - tack så mycket!

Av First Ninja

CDON:s ovilja att redovisa sina kunders köplatser

@Mickur, @ronz och @JhvaElohimMeth - CDON kan kanske inte påverka antalet 1080 Strix-kort man får tilldelade från Asus, men däremot torde man rimligtvis ha makt över sitt eget ordersystem. Det är hög tid för dem att förklara varför de inte kan redovisa sina kunders respektive könummer som Webhallen, Inet och Komplett kan göra - och dessutom berätta vad de tänkt göra åt problemet. Klarar man inte av en sådant enkelt och grundläggande kundbemötande kanske man inte heller skall bedriva den här formen av försäljningsverksamhet.

Följ utvecklingen och CDON:s svar i det här inlägget i företagets egen diskussionstråd.

Av First Ninja

Redovisa köplats för förhandsbokning av Asus 1080 Strix-kort?

@CDON.COM: - gällande turerna runt Asus 1080 Strix-kort finns på Sweclockers en forumtråd som både avhandlar de olika tillverkarnas tillverkningstempo och de svenska återförsäljarnas leveransmöjligheter. I tråden fastställs att ett flertal svenska återförsäljare - bland annat @Webhallen, @Komplett och @Inet - klart och tydligt anger vilket könummer enskilda kunder som frågar har. CDON, däremot, vägrar uppge könummer.

Från konsumentperspektiv har jag svårt att förstå företagets ovilja att vara sina kunder till lags. Av nedanstående inlägg framgår tydligt att CDON har en förbokningskö, och att det i kön råder en viss turordning. Såvida ordersystemet inte körs på ett magnetbandsbaserat stordatorsystem från 1960-talet har jag själv svårt att förstå var problemet egentligen ligger.

Skrivet av CDON.COM:

Vi har några hundra bokningar på dessa kort och i torsdags fick vi in tre stycken bara för att sätta det i perspektiv. Vad som händer i vårt system då är att den kollar köordningen på beställningarna och skickar ut enligt turordningen. Då visar systemet att ordern "behandlas" för dig som kund, vilket den gjorde eftersom systemet kollade din plats i kön för att se om varan kunde skickas ut, vilket den inte kunde.

Jag tror jag talar för många av de kunder som förbokat Asus 1080 Strix kort att det är önskvärt att CDON tar bladet från munnen i den här frågan - vad exakt krävs för att den enskilda kunden skall få besked om vilken plats i turordningen han eller hon har?

Med tanke på att vi ligger ute med med ansenliga 7 490 SEK var (det pris som CDON inledningsvis sålde korten för, innan en sänkning plötsligt skedde) tycker jag det är rimligt att företaget ger sina kunder samma bemötande som sina konkurrenter. Tar inte CDON sina kunders fullt legitima frågeställningar på det allvar de förtjänar har jag svårt att se varför kunderna skall betrakta CDON med motsvarande grad av allvar.

Återigen - vad krävs för att CDON skall kunna meddela sina kunder sina respektive köplatser? Om CDON av praktiska skäl inte utan vidare åtgärder kan redovisa köplatserna - vilka åtgärder avser företaget vidta för att lösa problemet? När väntas i sådana fall problemet vara löst?

Av First Ninja
Skrivet av ronz:

Såhär skriver dock CDON i sin egna tråd här på Swec;

Vi har några hundra bokningar på dessa kort och i torsdags fick vi in tre stycken bara för att sätta det i perspektiv. [...]

Aha - fint efterforskat. För den som själv vill läsa inlägget direkt i tråden -ronz nämner finns det här. Lite tidigare i samma tråd konstaterar CDON, precis som det i den här tråden redan påpekats, att man får in enstaka kort nu och då och betar av förhandsbokningarna allt eftersom:

Skrivet av CDON.COM:

Tillgången på både 1080 och 1070 är minst sagt bristfällig. Vi fick in 2 st 1080 Strix idag, men de går som du säkert förstår ut till de som har lagt bokningar. Vi har tyvärr ingen status på när vi är ikapp då vi får in små kvantiter pö om pö.

Intrycket är givetvis att det råder högtryck på Asus tillverkningslinjer. Förhoppningsvis hinner de ikapp så snart som bara möjligt.

Av First Ninja

Asus 1080 Strix hos CDON - oklart leveransdatum, oklar köplats

Skrivet av Mickur:

Fortfarande "Förbokad" här. Dom busarna har dessutom sänkt priset med 100:-

@Mickur och @ronz - det verkar som vi tre sitter i samma konsumentbåt. Då jag frågade CDON:s kundtjänst om kortets leveransdatum konstaterade man att de tydligen kommer in pö om pö, och att Sweclockers artikel i ämnet synliggör leveransproblemen:

Skrivet av CDON Kundtjänst:

"Vi har för närvarande ingen ETA. Får löpande. Vänligen se:

http://www.sweclockers.com/nyhet/22293-nvidia-geforce-gtx-108...

Likadant för samtliga återförsäljare."

Tyvärr väcker ovanstående icke-svar följdfrågan om köplats; får CDON fortlöpande leveranser gissar jag att alla som förbokat åtminstone vill bilda sig en uppfattning hur långt framme i kön man är. Så här besvarade "Monika" på kundtjänsten frågeställningen:

Skrivet av CDON Kundtjänst:

Vi har dessvärre inget preliminärt datum för när denna produkt kommer in till vårt lager ännu. Vi har tyvärr inte heller någon möjlighet att se var i kön du befinner dig.

Om det senare påståendet är riktigt har jag svårt att dra annan slutsats än att korten skickas ut i helt slumpmässigt turordning till alla som förhandsbokat sina Strix-kort hos CDON.

Skickades från m.sweclockers.com

Av First Ninja
Skrivet av Edge1:

@outbox: Ikonerna är bara ritade, sparade som PNG och länkade via VisualElementsManifest. Tiles har jag lagt till via Microsoft Edge. Man kan stoppa tiles för webbsidor i startmenyn, och då också välja olika bilder för alla olika tilestorlekar. Exempel: Peka Microsoft Edge på http://flashview.net/game/division och gå in i menyn och välj "Pin this page to Start". Sen kan du fippla med tilen som vanligt (jag har bara ritat/klippt/klistrat 1st. horisontell och 1st. fyrkantig per spel men man kan ju göra olika tiles för stora och små också).

För att sen rätt program ska startas går du in i %appdata%\Local\Packages\Microsoft.Microsoft.Edge\LocalState\PinnedTiles och ändrar <site src="..." /> till ett lokalt URL-protokoll som du skapat i registret, att starta det du vill, t.ex. steam.exe -applaunch 348345 "/login" eller vad du nu vill.

Den sista biten är kanske lite krånglig men jag gör hellre så än installerar tredjepartsprogram som tar upp plats och inte funkar som dom ska. Det färdiga program som kan göra det åt dej också, kolla t.ex. XDA Developers Forums.

Elegant! Dessutom tycker jag om tankesättet - just att inte behöva förlita sig på resurshungriga tredjepartsprogram för att göra något så grundläggande som att anpassa användargränssnittet på det viset du gjort.

@Edge1, får jag be om ett förtydligande med ett par följdfrågor?

  1. Kan du ge exempel på innehållet i "msapplication.xml"-filen som Edge skapar i undermappen "PinnedTiles" som du hänvisar till? Hur skall xml-koden se ut för att ett klick på själva "tile:n" skall starta en Steam-app?

  2. Du nämner att du skapar ett lokalt URL-protokoll i registret. Är det riktigt att du med andra ord i xml-koden inte använder länkar som startar rätt Steam-program via en "steam://"-URI?

  3. Följer jag dina anvisningar skapar Edge tyvärr bara en liten samt en mellanstor tile, och varken någon bred (310 * 150 px) eller stor (310 * 310 px) tile. Förstår jag dig rätt om du manuellt justerar xml-koden för att dessa möjligheter skall dyka upp i startmenyn?

  4. Till sist - jag ber om överseende med min okunskap, men innehåller flashview.net ytterligare Steam-grafik? Jag hittar tyvärr ingen meny eller motsvarande förteckning som preciserar vilken slags "coverart" som finns tillgänglig där som lämpar sig för startmenyn?

Av First Ninja
Skrivet av Gender Bender:

Har sett flera som har fått sina kort genom andra återförsäljare, men Alina har än så länge inte fått in ett enda Strix-kort.

Följer man den här tråden är det lätt att få känslan av att många ("alla") redan fått sina förhandsbokade 1080. Det är nog extra lätt att dra den slutsatsen när man verkligen väntar på något - men sanningen är nog snarare att de som hittills fått sina kort levererade tillhör en försvinnande liten minoritet i förhållande till alla som väntar.

Av de som lagt sina förhandsbeställningar hos några av de stora hemelektronikdrakarna som Elgiganten, CDON och Netonnet har jag ännu inte hört någon som ännu verkligen fått besked om att leveransen finns tillgänglig för uthämtning. Vågar man dra några växlar av denna omständighet samt det som hittills framkommit här så har ingen återförsäljare alls - varken liten eller stor - hittills fått någon leverans som ens är i närheten att möta efterfrågan.

Tipset - hur tråkigt det än må vara - kan därför tyvärr inte bli något annat; sitt lugnt i båten.

Av First Ninja
Skrivet av Woods:

Beror på hur många fläktar du tänker stoppa in. Om det är tre, en i bakkant och två fram så hade jag nog låtit gpun kontrollera en i framkant som är i linje med kortet och de två andra till cpu. Handlar mest om vilka lufttunnlar du kan skapa.

Uppfattat. Av allt att döma följer till och med fyra (4) fläktar med NZXT:s H440-chassi. Så här ser de officiella specifikationerna ut:

  • Front: 2x 140/3x120mm (3 x 120mm FN V2 Fans Included)

  • Top: 2x 140/3x120mm

  • Rear: 1x 140/120mm (1 x 140mm FN V2 Fan Included)

Är det riktigt att du alltså själv inte hade kopplat in någon av fläktarna direkt på chassits fläkthubb? Får jag i sådana fall be dig utveckla resonemanget? Med andra ord: vad är det som gör moderkortet mer lämpat att styra fläktarna än chassits fläkthubb?

Skrivet av Woods:

Det heter "PWM" förresten

Ah! Tack för förtydligandet! För den som, precis som jag, inte är bekant med begreppet: i Wikipedias artikel framgår att Pulse-width modulation, som förkortningen skrivs ut, är en teknik för att bädda in information i en (elektromagnetisk) puls. Med hjälp av PWM kan man exempelvis styra just motorer (fläktar!).

Av First Ninja

Fort Defense på Youtube

För den som vill se hur själva spelet ser ut i den version det visats upp på Computex står Youtube till tjänst:

Av First Ninja

Ansluta PWN-kablar till 1: moderkortet, 2: chassit eller 3: GPU:n? (eller till alla?)

Scenario / byggförutsättningar:

Du har köpt:

  1. Moderkortet ASUS Z170-A

  2. Chassit NZXT H440

  3. Grafikkortet ASUS 1080 Strix

Du var alltså strategisk nog att köpa den senaste H440-modellen ("CA-H442W-W1", utgiven hösten 2015) som är försedd med en dedikerad "integrated 8-port PWM fan hub". Såväl moderkort som chassi som grafikkort har alltså egna PWM-anslutningar.

Frågeställning:

Hur kopplar du ihop allting? Ansluter du chassits fläktar till H440-chassits egen fläkthubb, till Z170-A-moderkortets PWM-kontakter eller till 1080 Strix-kortet? Överväger du rentav att fördela ansvaret och både låta moderkortet, GPU:n och chassihubben styra de olika fläktarna?

Kuriosa:

Det är ett bra tag sedan jag senast skruvade ihop en dator - så länge sedan att PWN-standaren överhuvudtaget inte existerade då, såvitt jag vet. Av den anledningen blottar jag gärna min okunskap och vänder mig till Sweclockers kollektiva svärmintelligens för hjälp - alla tips och tankar tas tacksamt emot!

(och för den som undrar - nej, jag har inte något 1080 Strix-kort som väntar på installation, men jag vill gärna vara beredd om och när jag lagt rabarber på ett!)

Av First Ninja
Skrivet av Eronki:

Har Intel Core i7 2630QM och ett GeForce GTX 460M i min och klarar alla spel jag provat hittills. Har inte provat några av dom mest krävande än men den ska klara det, har sett en massa videos på YouTube. Finns på prisjakt.

Tack för ditt svar, Eronki. Just nu ser det ut som att Asus säljer ett par olika quadcore-modeller med GTX-grafikkort som med nöd och näppe klarar sig under 10k-SEK-gränsen. Dessvärre är den enda återförsäljare som erbjuder datorn till det priset ett företag jag aldrig hört talas om ("Alina Systems"), så det är kanske värt att invänta att någon av de större drakarna skall lägga sig på samma prisnivå. Uppenbarligen går det ju att sälja de här datorerna för under 10 kkr med vinst.

Av First Ninja

Laptop med quadcore och Nvidia GTX-kort för under 10 000 SEK?

"Ämnesraden säger allt", som det brukar heta. Min laptop är i behov av en ersättare. Då Nvidias GTX-kort är bra mycket mer kraftfulla än GT-korten undrar jag kort om det överhuvudtaget finns laptops att köpa (nya, ej begagnade) som har just GTX-kort i kombination med en quadcore-processor på minst 2,0 GHz?

Av First Ninja

Tack Simon, jag kollar givetvis upp det.

Ytterligare förslag?

Av First Ninja

Alternativ till speldatorn MSI GT680? [Sandy Bridge Quad Core i7, GTX 480M et c]

Hej alla.

Min kära Acer Aspire 5920G är i behov av en ersättare som inte bara kan köra dagens spel bra, utan gärna vara så framtidssäker som en laptop nu kan vara inom rimliga gränser. Med andra ord letar jag efter en spellaptop som i viss mån kan expanderas, men samtidigt skall ge mycket valuta för pengarna.

Just nu har valet fallit på MSI:s modell GT 680 som kortfattat har följande specifikationer:

  • CPU: Sandy Bridge i7-2630QM Processor (6M Cache, 2.00 GHz)

  • RAM: 4 olika slottar för DDR3 1333MHz DDR3 SO-DIMM-kretsar som kan byggas ut till totalt 16 GB RAM

  • Grafikkort: Geforce GTX 460M med 1,5 GB GDDR5-RAM

Min fråga är om någon känner till något bra alternativ till GX 680 som minst har dessa specifikationer? Jag är alltså inte intresserad av något annat än i7 Quad Core, möjlighet att sätta in minst 12 GB RAM i datorn samt ett bra grafikkort. Datorn får samtidigt inte kosta mer än vad GX 680 kostar, det vill säga enligt Prisjakt.nu någonstans runt 15 000 SEK men helst några tusenlappar mindre.

Frågorna jag ställer mig är därför följande:

  1. Finns det idag några alternativ till MSI GT680 i motsvarande prisklass? Om ja - vilket/vilka?

  2. Är det värt att ha is i magen och vänta några månader på någon kommande modell från någon annan tillverkare? Om ja - varför? Vad heter isåfall denna modell?

Alla tips och förslag uppskattas!

Av First Ninja
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kakan86
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=375721

Tack för förslaget. Tyvärr kräver ATI:s HD 4670-kort ett nätaggregat som ger 400 watt. Som jag skrev ger den aktuella datorn bara 250 watt. Att montera det här kortet (om det ens går) är antagligen att be om problem, tyvärr.

Fler/andra förslag?

Av First Ninja

Förslag på budget-grafikkort till 250 W-dator?

Hej alla,

mina föräldrars färdigmonterade Packard Bell (modell Istart D2391) skulle behöva ett så bra grafikkort som moderkortet och nätaggregatet tillåter i 700 - 800 kronorsklassen. Så här ser datorns tekniska förutsättningar ut:[list="1"][*]En ledig PCI Express 16x-plats
[*]250W nätaggregat utan strömkontakter till grafikkort
[/list=1]Observera att det inte är aktuellt att byta datorn. Därför tar jag tacksamt mot förslag på grafikkort som passar ovan nämna specifikationer. Som jag ser det är det största problemet nätaggregatet, vilket torde utesluta både ATI:s och Nvidias senaste budgetkort - eller?

Har någon några idéer? Kortet jag efterfrågar bör om möjligt ha minst 256 GB DDR2-minne.

Av First Ninja
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eson
Tyvärr så fungerar det inte.

Ah. Trist att höra. DDR2-minne kostar (i runda slängar) bara hälften av vad DDR-minne gör. Nåja, bara att bita ihop antar jag. Tack för svaret!