Inlägg

Inlägg som First Ninja har skrivit i forumet
Av First Ninja
Skrivet av Laine:

Skulle detta fungera? [ ... ] Den verkar kallas "European Iron Board Extension Cord" när det är ensamt uttag. Att hitta en typgodkänd kan bli desto svårare.

Tusen tack, @Laine - det är tveklöst den bästa lösning jag hittills sett. Utan den specifika söktermen hade jag aldrig hittat den - och även med den är det knappt så jag gör det. En snabb sökning antyder att det här är någonting man hittar på Alibaba, och varken i svensk fack- eller detaljhandel (på Alibaba går det förvisso att lägga en beställning, men då förväntas det tydligen att jag som minst beställer 3 000 kontakter). Får jag fråga var du hittat ditt exemplar?

@RitPer och @robbankentor - tack för era respektive förslag och kommentarer! Som jag tror att ni redan märkt måste det alltså vara en vinklad hona - kontakten är alltså tänkt att rymmas på baksidan av routern (som syns här nedan). Av praktiskt skäl är tanken, som tidigare sagt, att skriva ut en liten vagga som routern skall ligga i. Vaggan i sin tur är tänkt att sitta fast med hjälp av sugproppar på insidan av en fönsterruta. Då jag gärna vill att routerns framsida skall vara lättillgänglig är tanken att dess baksida skall vara riktad mot fönstrets insida, varför jag alltså letar efter en vinklad 230V-kontakt.

http://i.imgur.com/n5fmC3o.png

Av First Ninja

Vinklad honkontakt för 230V - var köpa?

"Titeln säger allt", som det brukar heta. Jag är på jakt efter en vinklad honkontakt typgodkänd för 230V. Trots idogt letande via Google hittar jag ingenting alls - däremot tycks det krylla av vinklade hankontakter liknande denna:

https://www.kjell.com/se/image/Product_258174sv/full/1/apparatka...

Har någon här någon idé om var jag hittar en, alternativt en förlängningssladd med en vinklad honkontakt i ena ändan och en vanlig hankontakt i den andra ändan?

För den som undrar - kontakten behövs för att med hjälp av sugkoppar och en 3D-utskriven vagga kunna fästa en D-link DAP-1620 AC1200 Wi-Fi Range Extender direkt på en fönsterruta, och eftersom jag vill ha routerns inbyggda hankontakt vänd mot fönstrets insida betyder det att utrymmet mellan routern och fönstrets insida måste vara så litet som bara möjligt; därav behovet av den vinklade honkontakten.

Alla tips uppskattas!

Av First Ninja
Skrivet av RVX:

Vågar man hoppas på en 64 Classic också ?

Du har tur - den finns redan. Nyproduktionen av Commodore 64 har namnet C64 Reloaded och säljs av tyska Icomp. I korthet handlar det om hårdvara som är helt kompatibel med Commodores originalhårdvara, men med moderna och nyproducerade komponenter (SID- och CIA-chip undantagna).

http://www.breadbox64.com/wp-content/uploads/2015/08/C64R_ZIF.jp...

Till skillnad från Nintendos lösning är det här alltså ingen form av emuleringslösning, utan den äkta varan. Mer information, inklusive specifikationer, finns på Icomps produktsida.

Av First Ninja
Av First Ninja

Inköpsförslag?

@Laxpudding - fin artikel. Jag kan bara instämma i det andra hör redan konstaterat; det känns tryggt att ha sådan kompetens (och sund konsumentkritik) i dig! Med det sagt - jag är själv spekulant på en skärm i den övre mellanklassen, och tar därför tacksamt mot tips på en maskin med följande minimikrav:

* Android TV
* 65"
* Hygglig HDR10 (för Xbox One S)
* Påtaglig "soap opera"-effekt med mjuka panoreringar (jag tillhör den lilla skara som uppskattar Hobbit-trilogins high frame rate och önskar att allt videomaterial skulle vara inspelat med samma teknik).

Samtliga krav får ses som dealbreakers. Några eventuella förslag?

Av First Ninja
Skrivet av joeldeluxe:

Det är en av modellerna som är Netflix Recommended TV vilket har stöd för 4K med HDR.

Att Sonys XD8577 har HDR-stöd är bara delvis sant. Modellen skall tydligen inte ha tillräckligt hårdvara för att fullt ut vara HDR-certifierad enligt branschkraven, utan istället använda sig av en teknik benämnd som HDR processing. Enligt flatpanelshd.com:s sammanställning av 2016 års Sony-apparater erbjuder företaget förhållandevis få alternativ med fullt stöd för fullskalig HDR; modellerna i mellanprissegmentet, där XD8577 sägs ingå, använder sig av en nedskalad variant som inte når samma färgintensitet som sina dyrare kusiner i den övre prisklassen.

@dazn - har du möjligtvis slagit till på XD8577? Hur tycker du den i sådana fall fungerar tillsammans med film/tv-serier respektive spel?

Av First Ninja
Skrivet av noob:

isåfall tar det 4 år o få reda på det ?

Under förutsättning att Proxima Centauri B passerar sin värdstjärna idag, ja - och passagen dessutom passerar framför stjärnan, sett från något av våra teleskop. I praktiken kan det ta längre tid än så; förstår jag saken rätt är omloppsbanan fortfarande ej bestämd. Har Proxima Centauri B en för oss ofördelaktig bana torde det vara möjligt att den inte alls passerar framför stjärnan från jorden sett. Är det fallet förmodar jag att det kommer krävas helt andra typer av teleskop för att direkt observera planeten för att kunna inhämta data om dess eventuella atmosfär.

Passande nog har vi dock genom USA:s skattebetalare och NASA en plan B - James Webb-teleskopet, tänkt att skjutas upp i omloppsbana runt jorden om drygt två år, är bland annat designat för direkta studier av så kallade exoplaneter. Är Proxima Centauri B:s eventuella atmosfär vid det laget inte känd torde planeten bli en av teleskopets första studieobjekt. Intresserade hittar i ytterligare fördjupning i Wikipedias artikel om vårt kommande öga mot grannskapet.

Av First Ninja
Skrivet av seraj5:

Hur är atmosfären och gravitationen?

Ingenting alls skall ännu vara sagt i den frågan om atmosfären; orsaken är att vi ännu inte känner till om Proxima Centauri B, som planeten heter, har en bana som passerar Proxima Centuari i fri siktlinje från jorden. För att kunna fastställa om en atmosfär finns och vad den i sådana fall består av måste mätningarna med dagens teknik ske med värdstjärnan som bakgrund; når dess ljus når oss efter att ha passerat planetytan kommer vi snart ha svaret på frågan.

Som kuriosa kan nämnas att vi fick kännedom om Plutos atmosfär först när New Horizons - sonden som passerade för ett drygt år sedan - hunnit till baksidan; mot solljuset kunde då de relevanta observationerna göras.

Av First Ninja

ASUS Strix 1080 OC-leveranser vecka 32: sammanfattning

Tillhör du den tålmodiga skara som förbeställt ett ASUS Strix 1080 OC-kort i slutet av maj/början av juni, och som fortfarande inte fått det du betalat för? Börjar tålamodet tryta? Beroende på vilken återförsäljare du valt kan det finns skäl att både känna viss förhoppning som misströstan - här är leveransläget inför vecka 32:

http://i.imgur.com/6oTwZOX.png

Av First Ninja

Green Man Gaming säljer på sin egen sommarrea just nu (och helgen ut) den kulörta och VR-kompatibla dykningssimulatorn World of Diving för £5,79 (61% rabatt, ordinarie pris £14,99).

Trailer för intresserade här:

Skickades från m.sweclockers.com

Av First Ninja

Asus 1080 Strix OC - aktuell köplats?

Skrivet av CDON.COM:

Vi ser att det är många som frågar om leveransdatum på GTX 1080 och GTX 1070.

[...]

Ni är mer än välkomna att kontakta kundtjänst och fråga om leveransdatum på det kort ni bokat / planerar att köpa så ska vi göra vårt bästa för att så snabbt som möjligt ge er ett datum på när korten blir tillgängliga!

Tack. Jag har följt anvisningen men fick dessvärre endast ett tämligen intetsägande svar tillbaka via chattfunktionen:

Citat:

Du [11:32:41]
Hej! Jag har genom CDON:s supporttråd på Sweclockers.com:s forum uppmanats att kontakta kundtjänst gällande min förhandsvisning av grafikkortet Asus 1080 Strix OC (ordernummer X). Min korta fråga är dels vilken min aktuella köplats idag är, och dels när leveransen beräknas i förhållande till de senaste uppgifterna från era inköpare?
X [11:34:56]
Vi har tyvärr inte fått något beräknat releasedatum från leverantören än, och jag kan därför inte se aktuell köplats eller liknande.
Du [11:36:26]
Okej. Tack. Något att tillägga som du bedömer jag kan vara intresserad av att veta? (jag har ju väntat nästan två månader nu, och jag ligger ju ute med ganska mycket pengar)
X [11:37:14]
Eftersom vi ännu inte fått in varan är det ganska begränsat vad det är jag kan se. Finns inte så mycket att berätta i dagsläget, alltså.

@CDON.COM - intrycket är att kundtjänsten inte alls har tillgång till samma uppgifter som ni som bevakar Sweclockers forum; trots era uppmaningar här förefaller det ju tyvärr som man överhuvudtaget inte har några som helst detaljer om enskilda beställningar att dela med sig av.

Någon på företaget har ju dock bevisligen kontakt med inköparna, och någon har ju dessutom vetskap om vilken köplats respektive förhandsbokande kund har. Innan ni stänger för helgen värdesätter jag därför om ni åtminstone kan överväga att skicka ut ett förnyat köplatsbesked via e-post.

Skickades från m.sweclockers.com

Av First Ninja
Skrivet av jojje123:

prata precis med inet, jag beställde mitt asus strix oc 12 juni... jag låg på plats 73 i kön av iaf 200+ [...]

Tråkigt att höra. Eftersom Komplett är ett av få företag som öppet redovisar uppskattade leveransdatum kan nämnas att man återigen räknar med att få in "100+" Asus 1080 Strix OC-kort vid nästa leveranstillfälle, som dessvärre dock nu sägs vara först 11 augusti. Förhoppningsvis får övriga svenska återförsäljare - därbland Inet och Cdon - motsvarande tilldelning senast samma datum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av First Ninja

Asus 1080 Strix OC - nästa leveransdatum + aktuella köplatser?

Skrivet av Mickur:

Har ni någon information om hur det ser ut med Asus 1080 Strix OC-korten? Står det helt stilla fortfarande?

@CDON.COM - jag instämmer i ovannämnde talares förfrågan. När är nästa leverans egentligen schemalagd? Dessutom - kan ni göra er besväret att skicka ut ett nytt epostmeddelande med besked om aktuella könummer?

Skickades från m.sweclockers.com

Av First Ninja

Krypteringssystemet Bitlocker vs spelprestanda?

Hallå alla.

Har någon en uppfattning om hur Microsofts krypteringssystem Bitlocker i allmänhet påverkar spelprestanda på modern hårdvara? (= sjätte generationens Intel i7 6700K, hyggligt snabba grafikkort i Nvidias 900/1000-serier, snabbt DDR4-minne) Sökning genom Google ger tyvärr inga riktigt uttömande svar alls - formuleringen "bitlocker gaming performance" ger förvånansvärt nog endast flera år gamla sökträffar som inte riktigt känns tillämpbara i dagens SSD-kultur; några aktuella benchmarks har jag inte alls lyckats hitta. Hur hårt belastar förresten Bitlocker processorn?

Alla eventuella erfarenhetsberättelser tas tacksamt mot!

Av First Ninja

Proshops undermåliga leveransförpackningar

(något off-topic)

Skrivet av Moac:

[...] Är proshop rekommenderat att köpa ifrån?

Min erfarenhet är att Proshop levererar hyggligt snabbt - har de allt i lager är försändelsen som regel ivägskickad inom ett par dagar.

Tyvärr instämmer jag dock helt i vad andra redan skrivit gällande hur illa man förpackar produkterna; i allmänhet lägger man pliktskyldigt varan i något sladdrigt ytterhölje. Rejäla kartonger med någon bubbelplast eller annan form av stötdämpning har jag dock aldrig sett att Proshop använt; faktum är de flesta som är verksamma på Tradera packar sina försändelser på ett betydligt mer omsorgsfullt och ansvarsfullt vis än vad Proshops medarbetare gör - jag har svårt att inte beskriva det som annat än påfallande amatörmässigt.

Av First Ninja
Skrivet av Mickur:

Jag har ingen lust att krångla med att avbeställa och hitta ett annat kort. Speciellt inte efter alla prishöjningar. Men någon gång kommer det rinna över och jag får nog, frågan är bara när...

Tyvärr håller jag med dig - någonstans finns så klart en bortre tålamodsgräns. Dessvärre verkar det som att prognosen som talade för att CDON kommer få ett okänt antal Asus 1080 Strix OC-kort nu till veckan är alltmer osäker. För att citera mig själv:

Skrivet av First Ninja:

En snabb avstämning mot Kompletts produktsida visar att det tidigare utlovade leveransdatumet onsdag 27/7 står sig (70 Asus 1080 OC-kort pratas det nu om), och hos Webhallen påstås det att nästa leverans inkommer torsdag 28/7.

Båda datumen är framflyttade - i skrivande stund anger Komplett att man kommer få in "100+" kort 11/8, och Webhallen har flyttat fram sitt nästa leveransdatum till 1/8. Såvida inget oväntat inträffar är det lätt att tro att inga Asus 1080 OC-kort alls kommer anlända till Sverige kommande vecka. Håll tummarna för att antagandet är felaktigt!

Av First Ninja
Skrivet av frippe86:

[...] Komplett förväntas få 4 leveranser mellan sista juli och 11 Augusti.

Intressant - såvida nu inte Kompletts inköpare har lyckats teckna sig för väsentligt fler Asus 1080 Strix OC-kort än vad de andra svenska återförsäljarna lyckats göra torde det ju även säga någonting om de kommande utskicken från CDON, Webhallen, Inet et cetera.

Frippe - får jag fråga vad du har för slags källa att hänvisa till gällande Kompletts fyra leveranser?

Av First Ninja
Skrivet av Mickur:

[...] Men jag tolkar "finns på lagret igen" som att det fanns exemplar att köpa vilket i sin tur antyder att alla i kön fått sina kort.

Jag delar ditt resonemang och tittade därför på precis på Inets produktsida för Asus 1080 Strix OC. I skrivande stund (~19:55) har man dock inga kort alls till salu. Vad som egentligen hänt under dagen tror jag dock att @Inet själva bäst uttalar sig om.

Av First Ninja
Skrivet av Mickur:

Edit: Det är väldigt osäkert med andra ord, men man kan ju hoppas!

Absolut. Enligt CDON-tråden fick man inga kort alls förra veckan, men eftersom det idag är måndag lever hoppet. En snabb avstämning mot Kompletts produktsida visar att det tidigare utlovade leveransdatumet onsdag 27/7 står sig (70 Asus 1080 OC-kort pratas det nu om), och hos Webhallen påstås det att nästa leverans inkommer torsdag 28/7. Får CDON med andra ord ingen leverans innevarande vecka hoppas jag vi kan räkna med att man får in "the motherload" under nästkommande vecka, och att man betar av åtminstone femtio förhandsbokningar från kön.

Håll chassifläktarna snurrande!

Av First Ninja
Skrivet av Blubbqw:

Min nya setup! Skriver vad jag fick för klockningsresultat när jag byggt ihop den!

Fotot talar för sig själv; det blir nog en hyggligt snabb historia. Något off-topic - får jag fråga om mikrofonen möjligtvis kommer användas i strömningssammanhang, eller om den har andra användningsområden? (skönsång?)