Inlägg

Inlägg som yoce har skrivit i forumet
Av yoce

Datorbutiken har precis skickat mitt BFG som jag beställde i måndags. Äntligen lite lugn o ro!

Av yoce

Den var det, tackar!

Av yoce

TV-seriedatabas

För nått år sedan hittade jag på en sida där man kunde fylla i exakt vilka avsnitt man sett av de allra flesta TV-serier som sänts. Och databasen räknade också ut hur många timmar du spenderat tittat på dom här TV-serierna. Nu har jag sökt som en galning men hittar inte rätt. Någon som har adressen till den här sidan?

Av yoce

Du lägger till ett -n och antalet. Exempelvis:

ping www.sunet.se -n 100

Av yoce

Jag bor i Gävle och beställde 24/8 igår kväll. Fungerade nu på morgonen. Jag är nöjd

http://www.jlstudios.se/tptest070622.jpg

Av yoce

Paket-/hastighetsförlust med D-link

Jag håller på med att försöka reparera ett dåligt fungerande nätverk. Till att börja med finns det ett ADSL-modem som är kopplat till ett abonemang på 1 mbit download. Sedan sitter det en D-link trådlös router dit tre trådbundna och en trådlös är kopplad.
Två av de trådbundna kör WinXP och är konfigurerade att ansluta till den tredje som kör NT4 och lite serverprogram. Den trådlösa är bara ansluten till arbetsgruppen.

Den trådlösa datorn fungerar utan paket- eller hastighetsförlust. Likaså gör den trådbundna "serverdatorn".

Det är de andra två som har en paketförlust på 20% och en hastighetsförlust på ca 80%. Jag har provat att köra om så att även dom två kör utan att koppla upp sig mot domänen men utan framgång.

Är det någon duktig hjärna här inne som kan tänkas veta var problemet ligger? Jag kan inte riktigt vända mig till någon support heller då jag inte kan utesluta vart felet ligger.

Av yoce

Min första tanke blir då att det skulle funka att köpa en antennförstärkare och koppla in en bordsantenn som sänder signalerna. Sedan använda en vanlig bordsantenn för att ta emot dem.

Av yoce

Du kan bara använda "Duo"-kort i K750i.

Av yoce

Jag arbetar på en fabrik som förbjuder mobiltelefoner under produktion. Jag vill flasha min K750i till en W800i för att använda Flight Mode. Hur gör jag?

Av yoce

Moderkort till HTPC

Klarar det här moderkortets inbyggda grafikkrets plus en processor på 1,7Ghz att fungera perfekt som en HTPC? Det vill säga: Spela upp DVD plus olika komprimeringsformat (Div-X, Xvid o.s.v.).

Hur mycket minne kan tänkas behövas? Jag vet inte ännu vilket OS jag ska köra på, men om jag inte kommer på något bättre blir det förmodligen Windows XP Pro.

Edit:
Ja, ibland är man ju lite tankspridd. Här är kortet:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=121602&cks=SER

Av yoce

Det kommer absolut gå fortare. Vart har du köpt ditt 128mb MSDuo?

Av yoce

1. Ingen aning
2. Finns inte billiga Memory Stick Duo
3. Storleken. Jag ångrar mitt köp enormt, skulle mycket bättre köpt en P900 då den visserligen inte är så mycket mindre - men möjligheterna är större.

Av yoce

Olsson: Jag har precis det strecket du talar om. Ett blått streck som syns mot mörka bakgrunder? Fick du byta telefon p.g.a. det?

Av yoce

AtomicX: Är det med en passiv Zalman-kylare? Vad har ni alla för temps med denna kylare (utan fläkt)?

Jag ligger på 54C nu, i idle med öppet chassi. Kanske en rumstemp på 22-25C. Man bränner sig verkligen på den

Av yoce

ZM80C-HP-problem

Jag köpte mig en Zalman ZM80C-HP idag och har monterat den. Det började med en hel del problem och skillnaden mellan de olika flänsarna var ungefär 7 grader. Jag gjorde om monteringen och nu ser det ut så här:

Undre fläns (den vid GPU:n) är cirka 49.5 grader varm.
Den övre är cirka 43.5 grader varm.

(Dessa resultat är i idle)

Alltså 6 graders marginal. Det är väl inte riktigt rätt va? Vad kan jag gjort fel, undrar jag. Jag har på väldigt lite kylpasta. Precis så det täcker bara, inget mer.

Kan olika märken på grafikkort avge olika mycket värme? För denna kylare skall väl klara ett Ti4200-kort relativt enkelt? Jag har ett budgetmärke tror jag (Jaton GF Ti4200)

Tacksam för alla tips jag kan få!

Av yoce

monstrum: Okej. Då ger jag upp den idén då.

Av yoce

Anledningen för slakten är att jag självklart har köpt en GBA SP och ingen vill köpa den andra för ett rimligt pris. Och det försvårar saken mera att displayen inte är helt repfri.

Av yoce

Ett GBA ska offras!

Vad ska jag göra med min Game Boy Advance? Har funderat på att sno displayen men har sökt runt på lite forum utan att få tag i någon som helst information.

Vad kan man göra av en sån här?
Gärna vettiga förslag.

http://www.tsw.nu/bilder/PICT0007.JPG

Av yoce

Går det att bygga något liknande för att föra över ljud trådlöst från datorn till förstärkaren?

Av yoce

Ja, röda hade varit fina. Det håller jag med om. Men Ikea hade inga röda ljusslingor kvar.